Faatoaga

A filifilia se povi mo se moa, e taua le iloa ole susu e maua i le aso.

O le susu o se mea taugofie ma e le taugata, o se meaalofa o le natura. E fia le povi e maua ai le susu i le aso, ma o le a le numera o lafumanu e manaʻomia e tuʻuina atu ai meaʻai susu i le faitau aofai o le tele o atunuu? O le foafoaina o fua e sili ona aoga ma tuutuuga o le lafumanu susu e mafai ai ona e maua mai le povi e tasi i le 80 lita o le susu i lalo o tulaga lelei o le fafagaina ma le tausia.

O le a le mea e fuafua ai le gaosiga o povi

O le tausia o se pusi-pa i totonu o le aiga o lona uiga o susu, kusi cheese, kulimi kirimigi i le laulau mo le 10 masina i le tausaga. O le tafaʻi tausaga e maua ai le aiga i aano o manufasi. I le taimi lava e tasi, ua filifilia ai se afafine soifua maloloina, o ai na tausia e suia le matua ma le maumau le gaosiga o povi. O le gaosiga o le susu ma le amio o le meaola e maua mai. Ua sauni tuaoi e faʻatau se tamaʻi povi mai se povi lelei e aunoa ma se manoa.

O nisi o auga sili ona taua e lauiloa i le lalolagi:

  • Golshtinsky - susu susu i aso taitasi e oo atu i le 110 kilokalama;
  • Yaroslavskaya - e oʻo i le 62 kilokalama;
  • Kholmogorskaya - e oo i le 78 kilokalama.

Ae o le maualuga lea o le susu o le tagata i le pito i luga o le lactation i lalo o tulaga lelei. O fua faʻatupulaia e manaʻomia ai le faʻaleleia ma le tausiga faʻapitoa. O faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu e sili atu ona talafeagai mo le fale, e itiiti le aoga, ae ua faʻafetaui i le tau o le itulagi. O le mea lea, o se tamai povi o Yakut e maua i le fulufulu mamoe uumi i luga o le roughage, e fafaga ile ufitia o le kiona. O le a le tele o le povi e maua ai susu i le aso? Mo le 2 susu susu e 10 lita o susu, i le taumalulu e ola pea i luga o vaomago i totonu o le malulu malulu.

O laumei simmeral ua lauiloa o le sili lea i le lalolagi. O latou o meatotino a Suitiselani. Pe a lūlūina le 5000 l / tausaga, latou te maua le gaʻo gaʻo o le 3.8-4%.

Faailoga o le maualuga o susu susu pe a filifilia se tausisoifua o le:

  • tino ua faaloloa ma faapipii i itu;
  • vae uumi, o le manava e saʻo, ulu le ulu, malamalama;
  • o le ua e manifinifi, paʻu pisia;
  • o le tua e sao, o le ponaivi o loo i ai, o le ivi o loo afaina;
  • o le uʻu o le povi e lamolemole, e leai ni faʻamaufaʻailoga ma ni pulu, o le paʻu ma nifo e mama, o loʻo i ai ni laupepa, se faʻaagaga mo le faateleina pe a vaevaeina.

I luga o le suʻega, e le tatau i le povi ona kiliki ma faʻatau. O le natura le mautonu o le manu o le a le aumaia le fiafia i fesootaiga. O le atuatuvale o se meaola e mafai ona avea ma se tali i tiga i le taimi o le paʻi, e tatau ona faʻaalia le faʻatau.

O le a le povi ua manatu e lelei mo fale

O le faʻaaliga iloga o le a le tele o le povi e maua ai le susu i le aso. E tatau ona malamalama o le natura na tuʻuina le lactation i povi manu e fafaga ai fanau. Aua o le tamai povi o le susu lea tatou te maua. O le mea lea, o le susu e maua mai i le povi e fesuisuiaʻi e fuafua i le taimi na paʻu ai, pe o ia toe fanauina le pepe.

E talitutusa foi le taua o le tofo ma le gaʻo gaʻo o susu i se povi. O le tofo e faalagolago i meaai fafaga. O le gaʻo gaʻo o le susu, e oʻo lava i le taimi o le tasi le milking, suiga. Muamua, faʻaalia le susu susu. O le gaʻo, susu maualalo. O le mea lea latou te aʻafia ai i le pau mulimuli, e puipuia ai le atinaʻeina o mastitis i laufanua paʻu.

O le lauiloa Vologda oil e le mafai ona maua se mea sei vagana ai Vologda. O se mea faʻapitoa mulimuli ane e le mafai ona faʻamaonia e tuʻuina atu i laau i totonu ole susu.

E iloa e sili atu ona lelei le povi, o le maualalo lea o le fua o le gaʻo o susu. I le fale, o le gaʻo o le susu o le susu e faʻalagolago i le agavaʻa, ae mafai ona fetuunai le fafaga. E faʻaleleia ai le gaʻo o le vaomatua i vaomatua ma tausisi i vaomatua i fiafiaga, i le steppe ma laʻau ma lauʻeleʻele lolovaia. Afai e maua e se povi le fagafa o le lapisi, meaʻai gaʻo ma le fafagaina o meaʻai, o le gaʻo gaʻo ma le gaosiga o le susu e faateleina. O se faʻaopoopoga i aso taʻitasi o le laulau o le 70-90 kalama mo le povi e manaʻomia e faʻamautu ai paleni.

I Rusia, o aano o manu ma lafumanu Bestuzhev povi o povi e tatau ona mafaufau lelei. O le gaosia o le fatu e 600-700 kilokalama i le tausaga. I le fale, o le mamafa o povi e oo i le 700 kilokalama. O le ituaiga e fafagaina i le vaega o Samara ma Ulyanovsk, Tatarstan, Bashkiria.

O le tino, o le gaʻo o le susu i le povi e maualuga i le masina muamua o le lactation, ona faʻaititia i le 2 masina, ae o loʻo tele atu susu. Mai le 4 masina, o le susu o le susu e amata ona paʻu, ma o le kulimi kulimi i le susu e faateleina. Ma o le a tupu lenei mea seia oʻo ina tuʻuina atu e le tausi maʻi i le afa lita o susu. Ona sau lea o le mago. E masani lava, o le taimi māgogo e amata i le 2 masina aʻo lumanaʻi. Ae ao iai le susu, e le mafai ona e togiina le milking, faʻafefete o le susu susu e mafai ona tupu.

E faʻapefea ona filifili se masini milking mo povi

Afai oi ai le 1-2 povi i le fanua o le fale, e tuʻuina atu e le talimalo se masini faʻamalosi faapitoa. Faʻasaolotoina lima o le susu mai le susu o se galuega faigata. O tamatamai lima ma lima vaivai ua vaivai. E tatau ona susu le uila, e le mafai ona faamuta le taimi o le susu, o le isi gaosiga o susu o le a itiiti. O le mea lea, ina ia faafaigofie ai galuega, na faia ai se masini milking. O le aʻafiaga o aʻa i le taimi o le milipolo e mafua ai lagona o le suʻiina e le tamaʻi povi ma aoina ai le susu i se pakete.

E 2 auala e fafagaina ai le susu mai le u: i lalo o le masima ma tui. O le faʻaogaina o le tolu-stroke e pei o le tamaʻi povi poʻo le faʻamalosi tusi. Na te faʻaleagaina le au pepe. O masini milisi uma e manaia. O le mea lea, e tatau ona tuʻuina atu le taimi o le povi e faʻaoga ai i le metotia, ia vave faʻavave le masini pe a milimili i lima. O le lelei o le faʻatulagaina e faʻamasinoina iʻuga:

  • saoasaoa ma le atoatoa o le tuuina atu;
  • saogalemu o le faatulagaina o tioata i luga o nifo;
  • tikeri ma le natura o le pisa.

Ole tau o le milking milking mo povi e faalagolago i le ituaiga o mea faʻapipiʻi ma lona faʻatulagaina. E le o taimi uma o le tulaga lelei o oloa e fetaui ma le tau.

O le mealilo o le milking o se tausi maʻi fale

Faʻalelei lavalava, nonoa faʻatasi ma se atigipusa i se pakete, o se tamaitai pule i totonu o le papa. Na te sasaina le povi, taʻu i ana upu agalelei, fufulu le tagata i le vai mafana, ma solo i se solo solo. A maeʻa lena mea, e faia e ia se massage, ma sasaina le uila ma faʻafeiloaʻi ma le agamalu malie. Na moe le povi, na pa'ū lona manava, ma o le tamaitai pule na nofo latalata i vae o le tausimaʻi.

E faʻafefea le susu o se povi ina ia tuʻuina atu uma susu? O le faamanatuga o fesoʻotaʻiga i le va o se meaola ma se tagata e le tatau ona faʻalavelaveina e talanoaga i fafo ma manu. Faʻalūlū lemu ma lemu, o le talimalo e faʻasaʻo le tagata mai le avega o susu. Ua soloia i se solo, o lupe e lubricated i le telefoni faʻatautaia e aunoa ma le manogi. O le povi e sasaina ma tuuina atu se pakete o le manogi suamalie ma le falaoamata falaoamata po o le lanu. O le a le tele o le povi e tuʻuina atu le susu i le aso e faalagolago i lana faʻafesoʻotaʻiga ma le talimalo.