Isi

Laʻauina o laulaʻau i le dracaena ma le faʻamau i luga o le togi: le mafuaʻaga o le faʻafitauli ma lona vaifofo

Talofa, e lua au fesili:
1) Falanuina lau laʻau Dracaena. Sa faatauina o ia i le faleoloa i le 2 vaiaso talu ai, seia oʻo ina totoina. O le a le mea ua tupu ia te ia? Ma faʻapefea ona faʻapolopolo?
2) I luga o orchids, o loʻo i ai se ufiufi paʻu, o loʻo siomia i luga o le windowsill mea uma e pisi. O le a lenei mea

I le noatia ma le fai fuafua i tulafono mo le tausiga o laau i totonu, latou te matua maʻi lava. Ae ui i lea, o nisi taimi mo nisi mafuaʻaga poʻo se isi, o le a le amata ona tupu ni fugalaau, ma o ona foliga vaaia ua leiloloa muamua lona matagofie. O lenei mea e sili ona atagia i totonu o le maualuga o le palapala. O lea la, o le a le faʻamaoniga o faafitauli ua faamatalaina i dracaena ma orchids ma le auala e teu ai laau toto?

Lepa le laititi i le dracaena tagata matutua

Talu mai le ata o loʻo i luga o loʻo faʻaalia mai ai ua matua le fugalaau, o le mafuaʻaga o le faʻapouliuli e tatau ona sailia e soli ai tuutuuga o le tausiga poʻo le faʻasusu. O lanu uliuli i laulaau e mafai ona aliali ona o se taunuuga o:

  1. Tele le susu. E le taliaina e Dracaena le masusu. O le mafuaʻaga o le faʻafefeteina faifaipea, o le susu e faʻafefe i totonu o le ulo, o lona uiga o le ea e le ulu i le aʻa ma e le "manava". Mo lenei mafuaʻaga, e muta le tafe o meaʻai i totonu o le fugalaau, ma amata ai ona oti. Muamua, e foliga mai i luga o apa laulaau, ona amata ai lea ona vaivai le pusa ma vavaeese laulaau. Fofo: faʻaleleia lelei le eleele, ona vaʻaia lelei lea. Vai vai pe a maeʻa le eleele, i ni vaega laiti, ma ia mautinoa o le vai o loʻo totoe i totonu o le ulo e le faʻavaivai. O lanu uliuli e tatau ona aveeseina, tusa lava pe leaga uma. I totonu o le tausaga, o le fugalaau o le a faʻafouina.
  2. Laititi maualalo ma vevela. O Dracaena e matua vevela ma maliu i se potu vevela i lalo ifo o le 18 tikeri. O laʻau e lanu uliuli muamua, ona pau loa lea. Le tali tutusa o le laau i le tusi. O le fofo i le faafitauli: afai e le umi le mafuiʻe, o le fugalaau e mafai ona faʻaola e ala i le tipiina ma le aʻafia o luga poʻo se mea ola maloloina.

I le mataupu pe a faʻafefeteina e le dracaena laulaau uma, e toetoe lava a le mafai ona lavea.

Paʻu pipii i luga o le orchid

O le faʻaalia o se mea faʻapipiʻi i luga o laulaʻau lauulu atonu e faʻaalia ai mea nei:

  1. O se suavai pipii na faʻasaoina i se vaega laitiiti e fesoasoani e faatosina ai iniseti eletise.
  2. O le Orchid e matua puipuia mai meaola faalafua o loʻo feoti i le paʻu.
  3. O le tele o laʻei e masani ona faʻaosoina ai le suka tele i le fugalaau, lea e amata ona tu i fafo o foliga o se ufiufi paʻu. E tatau ona faʻaititia le maualuga o laei, ma atonu e sui atoa le mea e fai ai, ina ia le amataina le pala.
  4. Faʻalālūina le faʻasusu, poʻo le tele o le vai i le taimi pe a maeʻa le matelaina o le vai. Fufulu le palapala ma siaki le alavai. Afai o le fagu o loʻo i luga o le faamalama o le faamalama, toe fetuunai.
  5. O le i ai o meaola faalafua (siaki, fuainumera iniseti, mealybugs, aphids) poʻo faʻamaʻi pipisi.

Afai e maua se pepa laititi, e tatau ona suʻesuʻeina ma le faaeteete lau laʻau mo iniseti. Afai e maua, ia togafiti le fugalaau i sauniuniga talafeagai ma tuu eseese.

O pepa laulau e fautuaina ina ia fufuluina i le fasimoli.