Fugalaau

E faʻapefea ona tupu le ola mai fatu?

Mo le au fai togalaau e fiafia e ola a latou lava vaomatua, o le tuputupu ae o le primrose e le itiiti ifo nai lo se luitau. E ui lava o nei tamai togalaau aina e tumau pea i se tasi o mea masani, ae o loo lanu ma felanulanuaʻi, ua latou manumalo ai i le ulutala o fetu o le ata faaneionapo. O le tuufaatasia o taleni tulaga ese e faatulaga ai le "vaega" o faanatinati ma le faigofie o le tausiga, o le muamua e le faigofie tele.

O le mea muamua e maualuga, poo le maualuga o le "Crescendo Blue Shades" (Primula elatior 'Crescendo Blue Shades').

O le tuputupu aʻe muamua o fatuga mai fatu e le faigofie, ma e masani lava e leai se mea e faalagolago ia oe lava. Ma o le mea muamua e te manaʻomia e sauniuni ai mo le toilalo. E tusa lava pe o le a le maoaʻe e te mulimuli i le fautuaga e maua tutusa lava tafaoga faʻafeiloaʻiga e pei o Shabo cloves poʻo lobelia, e mafai ona e manuia pe afai e te manuia. Ma afai e te vave faʻalogoina e oʻo lava i ni nai laau totō o se manuia tele, o le manuia ua ausia, o lau galuega o le a sili atu ona taua ma fiafia. O le leiloa o se vaega o laau e le o lona uiga o mea uma lava e le mafai ona tupu ma e le aoga le taumafai. O faigata e avea ai le faagasologa ma mea e le fiafia ai.

O uluaʻi fatugaʻau o laau lauiloa ma eseese lava, ia e naʻo lo latou laʻititi laʻititi ma le tuputupu ae e faʻagatasi ai. O laʻau mataga ma lau lapopoa tetele ma ulu na faʻaputu i se basal rosette, talipupuni ma faʻamalo o mea e le mafai ona paʻi mai i fugalaau susulu i totonu o le fugalaau e pei o se leo malie ae matagofie.

Sui o le ituaiga muamua (Primula) - o se tasi o laau e sili ona fiafia i le tautotogo totogo. Ae e eseese lava i latou i totonu o le tele o ituaiga o ituaiga o loʻo i ai tagata masani o fugalaau, ma na matagofie o loʻo sauni e nofo i vaituloto pe fuga i ni mea faʻapitoa - i le taumafanafana. E tusa ma le lima selau ituaiga o laau e aofia ai i le ituaiga o primroses, ma o mea uma e tutusa lelei ma manaia. Mo le faigofie, ua vaevaeina i ni vaega e tusa ai ma foliga vaaia teuteu. Ma afai i le tulaga o le fomaʻi, o le cortus primrose primrose e faigofie lava ona iloa, ona o isi igoa e le mamao mai le sili ona poto. O le faʻavasegaina o mea manaia e ala i le ituaiga o fugalaau e sili atu ona aoga - capitate, candelabrum, foliga o le logo, uluga ma le faamalu primroses ua ofoina atu se filifiliga o mea ofoofogia eseese ma lanu ma lapoa eseese.

O le auala e faʻalauteleina ai fatu e tutusa lava le faigata mo primroses uma e aunoa ma se faʻasesega, o le tele o meaola e manaʻomia le faʻamalosi, ma o tulaga mo latou fulafoaga e tele lava ina fesuisuiai.

O le tagata lava ia o le aoina o fualaau muamua ma a latou filifiliga mo le luluina

O fua muamua o loʻo tupu i totonu o pusa fualaau suamalie. E laʻititi, e faʻapipii pe faʻalanu, ma se lanu uliuli, e oo atu i le 2,000 fatu "talafeagai" i le 1 g. Ae o le fafagaina e le o lona uiga e mafai ona e mauaina se tele o laau. Faʻafouina mai fatu e matua faigata ma e manaʻomia le onosaʻi ma le tumau. Ae e sili atu le vave faanatinati i le luluina o fatu: fatu, e tusa lava pe leʻi totoina le toto, pe a teuina i lalo o tulaga lelei, faʻaititia le germination e 40%. Ae o le mea e sili ona taua, o le taimi latou te manaʻomia e faʻateleina e faʻaleleia ai ni nai vaiaso i le mavae ai o le aoina o fatu. O le mea lea, e sili ona lelei le faʻaaogaina o fatu muamua i le taimi lava e maeʻa ai ma le faʻamago (pe leai foi). O fatu e amata mai ia Iulai ma Aokuso, ao mai pe a tatala pusa, ae leʻi tatala atoatoa (e taofia ai le gaogao ma aloese mai le manaomia o le vaavaaia pea o pusa, e sili atu le nonoa o pusa i se ie manino). E naʻo le tatau ona malulu fatu, o le vevela e oʻo lava i le 20 tikeri Celsius e maualuga le maualuga mo fatu o fatu.

Fatu o le primrose.

Afai e te manaʻo e faʻataʻitaʻiina le faʻaleleia o oe lava i ituaiga ma ituaiga lanu fou, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le auala e faʻafefe ai le palota. Ina ia faia lenei mea, i le taimi o le fugalaau, faatoa tatau lava ona e faʻamalosi oe lava i se pulumu ma faʻafeiloaʻi le pollen mai pupuvaʻa eseese ma ituaiga eseese i isi.

O tagata fai togalaau fugalaau latou te fautua mai i taimi uma ia faasao fatu muamua mai a latou lava togalaau, ma aoina ma le faaeteete i tausaga uma ma tausia lelei seia oo i le tautotogo. O lea o le ai ai pea se avanoa e te totoina ai ni laau fou pe afai o lau laau e fiafia i ai ma ituaiga e mate ai ona o le taumalulu. Ma mo nisi, o le faʻauluina muamua o fatu e na o le filifiliga lea o le a fesoasoani i le matauina o le fuga o lona mamalu uma. O le mea muamua lava lea, o le mea muamua o le Iapani, lea e fuga lauolaola na o le lua ma le tolu tausaga le matua ma e manaʻomia ai le suia o taimi fou i laau fou e ola mai fatu.

I le taimi nei i le faʻatau atu, o loʻo i ai le tele o fatu muamua, ma o le filifiliga e mafai ona faia i le va o vailaʻau eseese ma ituaiga taʻitasi, ma i totonu o ituaiga eseese o loʻo i ai uma lava ma masani. Pe a faʻatau le mea mulimuli, e tatau ona manatua i le mafaufau atonu e le mafai e laau ona taofiofia uiga e ese mai ai pe na o se vaega e taofia ai. O le filifiliga sili ona lelei i luga o le faavae o uiga matagofie, lapoa ma foliga fautuaina e le tagata gaosi oloa o mea taufaatoaga. Ae o le taulaiga autu e tatau ona totogi i le suʻesuʻeina o le taimi o le aoina o fatu ma faʻamatalaga e uiga i le vaitaimi o la latou faʻaaogaina fautuaina. O le fugaina o fatu, o le lelei. Ae sauniuni mo ni mea e ofo ai: o fatu lava e tasi mai le tasi lotoa i faleoloa eseese e mafai ona totogo i auala eseese. E te le maua se faʻamatalaga e uiga i le vevela o la latou teuina i totonu o le faleoloa, o lea e leai ni faʻamautinoaga o le a totoina uma lava le fua. O le fou ma sili atu le taugata o le ituaiga, o le sili atu lea o le lamatiaga. Ma o le mea moni, o le 99% le avanoa o le faamanuiaina e faalagolago lava i luga o fatu, ae le o luga o metotia faapitoa tau faatoaga o lo latou totoina.

Totoina fatu fatu muamua i le maeʻa ai o le seleselega ma le totoina o le taumalulu

Afai e te maua le avanoa e lulu vave ai pe a maeʻa le seleseleina, ona tatau lea ona totoina fatu i totonu o le fanua lelei i totonu o pusa na eli i moega poʻo totonu o moega avanoa. O le eleele aʻo le i luluina o loʻo tele na faʻamasaina. O le veleina o loʻo faia i le paʻu, i totonu o vaovao poʻo luga. Talu ai ona o le luluina o loʻo faia i le taumafanafana, e manaʻomia e le laau ona faʻaleleia ma faʻamautu vai. E faʻatautaia le Thinning i le maeʻa ona tuʻuina atu se laina lona lua o laulaau moni. O laau laiti mo le taumalulu e puipuia i se mafiafia anufe o mulch mulch (e oo i le 10 cm, e sili ona lelei mai laulaʻau vevela).

E lelei foʻi le faʻatupuina o le taumalulu i totonu o atigipusa, ae leʻi oʻo mai gutu malulu o le po, ma amata ona faʻafefe le palapala. Mo le muamua, latou te mautinoa le i ai o le tele o le tele o alavai, ae o le tuʻuina foi o se vaega malosi o mea faʻaleleia i le pito i lalo o pusa. O fatu muamua e totoina i luga e le gata i le taumalulu, ae na o le ufitia lava o le eleele mai luga, ae o le lūlūina e faia i se mea e mafai ai. I le puipuiga mai vao leaga, susu ma le kiona, o mea totō e ufiufi i soʻo se mea e leai se mea na fai pe ata. O pusa e tuʻuina i totonu o se nofoaga malulu seia oʻo i le tautotogo, taumafai e aveese le lutrasil i le taimi lava e uma ai le kiona. O le tamaititi muamua o le a manaʻomia le faʻainuina masani, e le mafai ona faʻatagaina sina lamala mo sina taimi mo fualaau.

Fatuga o fualaau aina muamua.

Laʻau ma lūlū ipu

Mo le totoina o le primrose, e lelei tele le faʻaaogaina o le lafulemu, lafoaʻi ma le sologa lelei i le faʻavae eleele. Mo le lūlūina o fatu, pe faʻaaogaina se mea maʻoti mo tipu, poʻo se faʻafefiloi o tutusa tutusa o eleele palapala ma le oneone ma se vaega lua o le palapala eleele e tutoatasi. E leai se mea e tatau ona lūlūina ai le eleele aʻo lei luluina, ae a maeʻa ona faʻatumu ipu, e tatau ona totoina ma le faaeteete, ia mautinoa e leai ni togalaau ma lua (o fatu e laiti ma faigofie ona toilalo).

O koniteina e faigofie ona piki. O le a faʻafeiloaʻi Primulas i pusa faʻamafanafana faʻatasi ma le maualuga e 5 i le 7 cm. A o lūlūina i totonu o pusa lapoa, e taua le faʻamautinoa o le iai o ni vaituloto maualuga. Nai lo o se pusa "masani," e mafai ona lūlūina le mea muamua i tamai ipu, kaseti, pusa e iai nila.

Taimi o le totoina o fatu laau ma faʻataʻitaʻiga

O le taimi sili ona lelei mo le lūlūina o fatu muamua o le taimi lea o le latou aoina: o le saoasaoa o fatu e alu i totonu o le eleele, o le sili foi lea e mafai ona manuia. O le mea lea, o le mea lelei, o le lūlūina o loʻo faʻatinoina ia Iulai poʻo Aokuso, ae mo lenei filifiliga, o le faʻaaogaina o tekinolosi ma togafitiga o fale e matua suia. Afai e te manaʻo e maua ni laʻau mamanu, o aso lūlū e faʻatapulaʻaina ia Fepuari (afai e mafai ona faʻasalalauina faʻamalamalamaga, e mafai ona faia le lulu i Ianuari ma Tesema). O le eleele aʻo le i luluina e leai se vai e faʻamamaina mo ituaiga uma e manaʻomia le faʻamalosi.

O le puipuia o le salalau o faʻamaʻi faʻamaʻi aʻo lei luluina, fatu fatu muamua e mafai ona faʻaleleia e le tagata lava ia o le fungicide poʻo se vaivaiga vaivaiga o le potassium i taimi taʻitasi (o se gaioiga e 20 minute le lava).

Eseese auala e luluina ai muamua

O muamua primroses, sei vagana ai le lelei ma le masani, e pei foi o nisi ituaiga o laau toto, e le manaomia le masani masani pe a uma ona luluina - malulu malulu. Ae e tele auala mo le togafitia o fatu o nei laau toto ma le malulu, ma e matua eseese lava. E mafai ona faʻasolosolo i le maualalo o le vevela, ma i se auala e sili atu ona mataʻutia. O le mea lea, e lua auala autu mo le totoina o laau:

  1. Le auala masani ma se lanu malulu.
  2. O se metotia faʻafaigofie ma le gaioiga i tulaga maualalo maualalo.

O le pikiina o fatu o le primrose e tupu mai fatu.

Afai e te le maua le malosi e tuʻu ai koneteina i totonu o se pusaaisa ma le eleele, ona tuʻuina loa lea o fatu mo le itiiti ifo i le 12 itula i le pusaaisa. I lenei tulaga, o le togavao e talitutusa lava ma le pito i fafo e aunoa ma le faamamaina.

Ina ia aloese mai le le talafeagai, ia suesue ma le faaeteete ia fautuaga i luga o le pusa ma fatu mo le vailaau eletise: afai latou te le manaomia le faamamaina, ona avea lea o se faʻaaogaina o le taimi e le afaina ai fatu fatu. O lou manuia o le a faʻalagolago i luga o latou uiga lelei.

Le mafiafia o le vavao, poʻo le auala masani o le lūlūina o le muamua

Afai e te manaʻo e faʻaaoga le auala sili ona mataʻutia ma sili ona faatuatuaina, ona toto ai lea i luga o le eleele vevela ma maualuga. O fatu mai luga e le mafai ona ufiufiina i se mea lamolemole o le oneone poʻo le mea faʻapipiʻiina: latou te manaʻomia na o le lafoina i totonu o le eleele, ae le tele, ae naʻo le faʻapipiʻi. O nisi taimi latou te fautuaina le luluina i le kiona, e mafai ona faafaigofie le faagasologa ma fesoasoani i fatu ina ia "aafia". O le lelei o le totoina o laau mo le mea muamua e mafai ona avea ma se mea taua tele, o le misia i le maualuga e vave lagonaina i le tulaga o le tuputupu ae o laau laiti. O fatu o le primrose e le salalau solo, ina ia leai se sili atu i le 5 fatu e pau i le 1 sikuea senetimita o le palapala. E ui lava i lona laʻitiiti, e sili atu le le faʻafefiloi fatu fatu i le oneone ma faʻagasolo lima, e faʻaaoga ai se nifo ma ni tweezers.

A uma ona lūlūina, aua e te lūlūina fatu mai luga. Tanie e naʻo le tatau ona ufiufi i ata tifaga poʻo tioata. A e aua nei faanatinati e ave pusa i le windowsill: o le fua muamua o le germination e faapitoa.

O koneteina faʻatasi ma fatu fatu muamua o fatu e ufiufi i ata tifaga poʻo le tioata e tatau ona tuʻuina atu mo le vevela. E faʻamoemoe e sili ona lelei le taofi o le vevela mai -5 i -10 tikeri mo le itiiti ifo ma le 10 (ma le sili 20-30) aso. Mo le muamua, o se pusaisaisa e talafeagai lelei, ae e mafai ona e tuʻuina ipu i fafo (pe a timu le tau, matamata i le talatala), eli i totonu o le kiona po o le togalaau.

Feteenaiga mausali, poʻo le faʻafaigofieina o aganuʻu muamua

I aso nei, nai lo le maalili, o le auala e faigofie ai ona faʻamalosi - e maualalo i lalo ma lelei. O le faʻatupulaia o le faagasologa ua faatelevaveina, ae o le mafai ona manuia i lenei auala e maualalo.

Mo le muamua, e mafai ona faʻaaogaina ni laʻau e lua e aunoa ma se togafitiga faʻamaʻi le lelei:

  1. I le amataga o le "fula" o fatu i fafo atu o le eleele;
  2. Faʻatoʻa toto i le eleele ma faʻafefe muamua ile mafanafana ona sosoo ai lea ma le malulu

Fualaau o le primrose e tupu mai fatu.

Uluai amataga o fatuga o fatu laau muamua e sili ona lelei i luga o le sipuni mumu e tipiina i ni vaega se lua (pe o ni vavae loloto e mafai ona e tuu ai fatu). O le omomi e lelei le susu, o fatu o loʻo tuʻuina ile luga, ona latou ufiufi lea i luga o le afa lona lua o le omomi. O le tuʻuina o se "oasis" i totonu o se pusa paʻu po o se atigipusa, e sili atu le tuʻuina i totonu o le pusaaisa mo le vaiaso, i le vevela o le 2 i le 5 tikeri Celsius ma faʻaauau pea le susu o le omomi. I le vaiaso poʻo le taimi muamua, o le a fufula fatu fatu ma e mafai ona totoina i le mea e pei ona masani ai. Ae e mafai ona e faʻaaoga isi metotia:

  • salu le fatu o le primrose i totonu o le vai mafanafana poo se vaivaiga vaivaiga o le potassium mo le aso, ona tuu lea i totonu o le pusaaisa seia "tatu";
  • salalau fatu o le primrose i luga o se mea susū ma tuu i lalo o se ata palasitika i se nofoaga mafanafana mo 2-3 aso, ona tuu lea i totonu o le pusaaisa seia oʻo mai faailoga muamua o le germination.

Faʻamuʻu pe amata foi ona faʻapipiʻi fatu laau o loʻo i luga o le ulu ile susu ma se tootoo, faʻafefe le pito i totonu o le vai ma pipiʻi le fatu fatu. E le tatau ona tuleia i latou i le eleele, ae e tatau ona ufiufi laau toto i le tioata po o le ata tifaga i se taimi vave e mafai ai.

Afai e te le manaʻo e teʻi muamua, ona lūlū vave lea o fatu muamua i totonu o le palapala, ia fufula i totonu, ona tuʻu lea o koneteina ile malulu. O fatu o loʻo faʻapipiʻiina ile luga o se mea faʻaleleia susu ma faʻapipiʻi vave ile tioata poʻo le ata. Mo le 4 po o le 5 aso, e tuʻu ai pusa i totonu o le nofoaga sili ona mafanafana ina ia fuga fatu (e le tatau ona faʻatali mo le tupu mai o tupu, e tatau ona pasia lenei laulau i le pusaaisa). E faʻafeiloaʻi le ipu i le pusaaisa ma tuʻu ai i le malulu seia oʻo ina amata ona totogo ma totogo ai pine muamua. O loʻo faʻafeiloaʻi pusa o loʻo tuʻuina atu i tulaga masani mo le atoatoa o le germination.

O loʻo i ai se isi fuafuaga: faʻapipiʻi ipu i totonu o le pusaaisa (pe ave i fafo) i le po, ma faʻamafanafana i le ao. O suiga taufaamatau e mafai ona faatelevaveina le faagasologa o le fatuina o fatu, ae o lenei fuafuaga e le masani ona galue.

Laʻau faʻatoʻa ituaiga eseese: lelei-toothed ma masani

Fatuga o le primrose.

Mo primroses e le manaʻomia ai le maalili ma le maluluina o fatu, o le luluina e faia e tusa ai ma mataupu faavae tutusa e pei o le taisa, ae toto i le susu. I le isi itu, o le tulaga mafanafana ua na o le misi ma ua vave ona tuʻuina atu laau i tulaga mo le germination.

Faʻasolosolo fatuga o fatu

A aunoa ma se faʻasesega, o faʻamatalaga uma, e faʻamaonia ma le pasi, e tatau ona mautinoa le tutusa o le vevela mo le faʻamaʻi - mai le 16 i le 18 tikeri. Ae le o mea uma o le a manaʻomia e faʻamalama:

  • o pusa o loʻo faʻaalia i totonu o le nofoaga sili ona susulu mo hybrids, primrose, Iapani, lanu piniki, Florinda, faʻasalalauga (ia mautinoa e faʻapipiʻi solo lauulu ina ia le pau le la i luga o fatu);
  • O koneteina o loʻo tuʻuina i lalo o le paolo, ma le malulu poʻo le ufiufiina i se ata uliuli mo le Siebold primrose, lelei-toothed ma maualuga maualuga.

E mafai ona faatelevave le fatuina o fatu pe afai e te ufiufi fatu i se anuvae manifinifi o le kiona mo nai aso muamua, ae e le tatau ona e faamoemoe e tutupu mai ni laau muamua mai le lua i le tolu vaiaso. O le taimi mulimuli ane o le lūlūina, o le umi o le fatuina o fatu. O se tulaga taua mo le germination i lenei vaega o le tausia o le malamalama ma le mausali o le susu. O le veleina o le meaʻai e toetoe lava a mautinoa e mafua ai le leai o se mea totō.Ae ui i lea, o le suavai e le itiiti ifo le lamatia mo le muamua.

A o le germination, e manaʻomia e primroses uma le faʻaleleia o aso taʻitasi, aveeseina o ata tifaga poʻo tioata. Mai le taimi e amata mai ai le uluaʻi tupuga (mo i latou e leʻi faʻamaʻaina le malulu - o laʻau muamua muamua), e tatau ona faʻafeʻeteʻeneʻi le faʻafeiloaʻi i se atigi fagu, masani i le ea, tatalaina le ata po o le tioata i le taimi muamua mo le 30 minute, ae faʻateleina le vaʻalele i aso uma. O le a mafai ona aveese atoatoa le ata tifaga poʻo le tioata pe a uma le 10-12 aso. I le taimi lea, o fualaau e tatau ona lava le malosi e ola ai i tulaga e le o ni aulama. E le tatau ona e fefe neʻi amata ona "tanu" lava ia i totonu o le malutaga: o laau toto e tuputupu ae lemu aua o le a sili atu ona oti i latou mai le vevesi o le susu nai lo le fesootai atu i le ata. O lo latou tuputupuaʻe vave ma atinaʻe e amata mulimuli ane.

O le faʻamalamalamaina mo primroses uma pe'ā maeʻa le faʻaalia o vaʻai faʻafeoloolo e tatau ona susulu, ae salalau. E le mafai e laʻau laiti ona tu saʻo le la.

Totoina laau

O le televave o le atinaeina o laau toto o le mafuaaga autu lea e vave ona tupu ai laau toto: o laau toto i totonu o se pusa e masani ona tupu seia oo ina faaali mai muamua lau laau atoa (atonu o le a vave ona tupu le laupepa lona lua i le taimi e tuu ai le lautusi muamua). Seʻi oʻo i lenei taimi, o le galuega autu o le faʻaleleia ma le faʻaeteete. O laau toto e afua mai i se pu fanafana e vaeluaina, e faʻamamaina ai le eleele ma taumafai e aua le soona totogo tele. O le meaʻai, pei o le tulaga o le germination, e tatau ona susu, ae le susu. O le fufuluina o le palapala o se mea leaga.

Fatuga o le primrose.

Laʻau o le suavai

E masani lava ona tupu le tupuga muamua i ni pi se lua. O le mea muamua e faia i le laasaga o le tasi poʻo le lua lau laʻau moni, faʻafeiloaia ma le totoʻa laau, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma aʻa, i totonu o potu taʻitasi poʻo pusa lapoa faʻatasi ma se mamao o le 5-6 cm i le va o laau totō. E manaʻomia foʻi togafitiga togavao tutusa, ma faʻamaʻo saʻo. A maeʻa le muamua togi, amata amata ona ola malosi.

O le faagasologa o le totoina o fualaau o primroses e masani ona faatuai ona o le taimi o le lua o suavai, o le taufaamatau o matagi mataga i le po ua uma ona mou atu ma e mafai ona fesiitai laau i le eleele palapala e aunoa ma le tafe. E mafai ona totōina le mea muamua i se nofoaga tumau, ae sili atu le totoina i luga o se moega eseese poʻo se moega fugalaau e ola ai, ma faʻafeiloaʻi i le tausaga lona lua i le tuufaatasiga. Afai e le talafeagai le tau mo le totoina i totonu o le togalaau, ona togi ai lea o le tamaititi i ni atigi pusa lapoa po o ni togalaau, ma tuu se mamao pe a ma le 15 cm le vao. Afai e tatau ai, e mafai ona toe faia le togi mo le taimi lona tolu (afai e tupu tele le ola o laau, tupu aʻe, ona sili atu lea ona siitia mai pusa e vavae ai pusa).

Faʻasolosolo le faʻamaʻaina o fatu

E le manaʻomia e uluaʻi uluaʻi faʻamalosi i le lagona faʻapitoa. Afai o le laau e tatau ona togi faalua, ona mafai lea ona ave le laau i le ea i le taimi lava e alu aʻe ai le vevela i luga aʻe o le 10 tikeri. Laʻau tele poʻo fuālaʻau i vaomatua e tatau ona teuina i totonu o le ea fou mo le vaiaso aʻo lei totoina.

Faʻaleleia muamua

E mafai ona faʻafeiloaʻi muamua i se nofoaga tumau i totonu o le togalaau pe a oʻo i le tautotogo, i le masina o Me (pe a maʻea le taufaʻataʻu o pulu malosi i le po), poʻo le amataga o le tautotogo, e ola aʻe i le taumafanafana e pei o le totoina o fualaau totō. O le filifilia mo le mea muamua e puipuia ia nofoaga e maua ai le moli faalilolilo, lelei le lafoaia, malamalama i le fua ma le eleele paleni, ae o tuutuuga faapitoa e tatau ona filifilia e tusa ai ma fautuaga mo ituaiga taʻitasi. Pe a totoina ni fatu i se nofoaga tumau, e tatau ona e tago totoʻa lelei le aʻa, taumafai e fai se mea leaga e mafai ona maua i le mea muamua. Ae o le taulaiga autu e tatau ona totogi i le mamao lava e tasi pe a totoina: ua totoina muamua ia laau e ola ai le tele o le avanoa mo le saolotoga o le ea i tafatafa o vao, ae i le taimi lava lea e leai se fanua saoloto i le va o laau (o le mamao sili ona lelei e mai le 20 i le 30 cm mo ituaiga eseese ma 15-20 mo tamaiti laiti, o se mamao e lava e tapuni ai lauulu, ae le o vavalalata).

Faʻavae

A maeʻa ona totō, e sili mo primulas le tuʻuina atu o vai faʻaleleia i se lāmala. Mai le taimi o le toe amataina o le ola tuputupu ae, ua siitia atu laau i tausiga masani. Pau lava le eseesega, o ata muamua na maua mai fatu mo le lua tausaga muamua mo le taumalulu o le a manaʻomia ai se isi malutaga. O le totōina e tatau ona mulimulitaʻi, faia o se lau o lau lau vevela e tusa ma le 10 cm le maualuga. O se malutaga lelei i le atoaga o le a puipuia ai le mumu mai le malulu ma le vasa o le tau.

O fualaau e maua mai fatu e masani lava ona fuga pe a mavae le ono masina mo ituaiga kulupu, ae o nisi ituaiga o fualaau amata e amata i le lua pe tolu tausaga.

Isi auala e faʻaleleia ai muamua:

  • vavae ese o laau e taʻi 3 i le 5 tausaga i le tautotogo po o le afa lona lua o le taumafanafana;
  • lala o le paranesi;
  • aʻa aʻa.