Laʻau

Afi i luga

E le o se mea faalilolilo le toatele o tagata e faatauina faataulaupapa i taimi uma, fai mai, latou te vaai i se fugalaau i se faaaliga, o se maketi, mai tagata masani, i totonu o se faleoloa ma susulu le manao e maua i le fale. Ma o le taimi lava lena e tulaʻi mai ai le fesili: i le a le fanua e totōina ai se laau poʻo se aʻa?

O le tele o tusi tusitusi e fautuaina oe e faʻafefiloi oe lava. Ae paga lea, o lenei avanoa e le o taimi uma ma e le o mea uma. Ae faʻapefea pe afai o le viole, pepe poʻo lau laʻau e manaʻomia ai le vave totoina poʻo le gafa, ae leai se taimi poʻo se avanoa e saunia ai le mea e te sui ai? O lea e tatau ona e alu i le faleoloa.

Saintpaulia, po o Uzambara violet (Saintpaulia)

I aso nei, e tele le eleele i luga o le faʻatau atu mai i kamupani eseese ma igoa matagofie - "Violet", "Saintpaulia", "Fugalaau" ... Faʻasaga mai i taimi uma e mama lelei mo a tatou fanau pele.

Ou te tuuto atu i le faʻafefiloi palapala o le kamupani Siamani o Greenworld. Ou te faʻaaogaina o ia "Laʻau mo fugalaau lautele." Sa tatau ona ou taulimaina le "Laau mo laau totogo", faatasi ai ma le "Laau mo laau lanumeamata". Ou te manatu o le muamua o mea o loʻo i luga e sili ona talafeagai. E aofia ai le maualuga ma le maualalo o peat ma le perlite. O le elemene o lenei eleele o le pH o le 5.0-6.5.

E moni, e tatau ona faaopoopo le perlite i le "Papa mo fugalaau lautele". O le auala pito sili ona faigofie e fai o le faleoloa masani lelei perlite. E lava le taga e 5 lita o palapala. Afai e tele le perlite, ou te ave le 0.5 l mo le lava voluma o le paluga. Nai lo le tupu, e mafai ona e faaopoopo le 0.5 l o le vermiculite poʻo le lapoʻa laititi e faʻalauteleina, faʻatau atu i lalo o le igoa "alavai".

Faʻalautele le laulau e le faigofie tele - e ui lava e laʻititi, e suia ai le elemene o le eleele, faʻapupulaina ai masima ma mea e le aoga tele mo violet.

Saintpaulia, po o Uzambara violet (Saintpaulia)

E mafai ona faʻaopopo le oneone paʻu e pei o le paʻu o le paʻu - 0.5 kilokalama i le lava lava voluma o le faʻafefiloi, i le muamua na tuʻuina i totonu o se pani po o le ogaumu. E mafai ona e puʻeina se ato o le sphagnum moss i le faleoloa. Otioti ma ufiufi i se vaega o le 0.5-0.8 cm le maualuga o le eleele i totonu o se ulo e faʻatūina le tamaititi na totōina poʻo le tagata matutua (e le na o le tipi). O lenei mea o le a taofia ai le pito i luga mai le mago. E taua tele lenei mea i le vaitau o le taumalulu mo na laau toto o loʻo i luga o le windowsill i tafatafa o se mea vevela vevela poʻo luga o se fata faʻatasi ai ma moli. O Moss o le a manaʻomia ona suia i le 2-4 masina, e fuafua i le faigata o le vai faʻavaivai. Ae peitai, e mafai ona e faia e aunoa ma nei mea faaopoopo ma toto le laau i le faanatinati i le masini ua maeʻa.

I le "Laʻau mo fualaau vavalaʻau" ma i le "Laʻau mo laau lanumeamata" e tatau ona e faaopoopo i ai le perlite poʻo le vermiculite.

E pei o le alavai, e mafai ona e faʻaaoga le tutusa o le omea, faalauteleina o le polystyrene moa, sphagnum gaosi, isi mea. Mo laau matutua, o le alavai e tatau ona oʻo i le 1/4 o le maualuga o le ulo. Mo otaota ma tamaiti - e oo atu i le 1/3 o le maualuga.

Saintpaulia, po o Uzambara violet (Saintpaulia)

Afai e le mafai ona faʻatau le eleele o loʻo i luga, ou te faʻatauina Vermion, mai Albin Compound. Mo le senpolia, o ona ituaiga e talafeagai: "Fugalaau fugalaau uma" poʻo "Violet." Afai o loʻo fefaʻatauaʻi ia mea uma, ou te "tofotofo" i latou-mnu i oʻu lima - ma ave faʻateleina. E ui lava, i loʻu manatu, o nei mea faʻapalapala eleele e itiiti le manuia: o le tele lava o taimi e le o tausia ai le palapala, e le o matauina le manogi, e toetoe lava o taimi uma e ola ai anufe o Kalefonia, lea e na o oe lava e tupu i totonu o se ipu. O lenei paluga, i se auala lelei, e tatau ona uu, ma o lenei, e tatau ona e malilie i ai, ua le o toe faanatinati. O le eleele i totonu o le pusa e 2 lita, ua lava lea mo le totoina o laau totō matutua e 2-3.

E tatau ona manatuaina o nei palapala i la latou tuufaatasiga muamua e aofia ai le tasi po o le isi o le tele o le uamea lautele. I le "Violet" e sili atu. Ma talu mai le gaosi oloa, e foliga mai ia te aʻu, e le o popole faapitoa i le mautu o le tuufaatasiga, e tupu ai le faalauteleina o le omea i le paluga i le afa o lona voluma.

Saintpaulia, po o Uzambara violet (Saintpaulia)

Faʻalagolago i le mea moni, ou te faaopoopo (pe le faaopoopo) le perlite poʻo le vermiculite i le faʻafefiloi.

O isi vailaʻau palapala sauniuni, pe afai e faʻaaogaina e pei o le palapala mo viole, e manaʻomia ai se taimi sili atu mo sauniuniga. Ioe, latou te le fetaui mo le sasaina.

Ou te fiafia e faʻaoga fugalaau fugalaau mo taʻi violetiti, ma le lapisi o le 3-5 cm, faʻatasi ai ma itu tafatafa e le afaina ai laulaau.

I le sauniaina o le faʻafefiloi palapala, o ipu, o le a ou faʻaauau le totoina o le vavae. Ia mautinoa ia faʻafouina le tipiina ma le maoaʻe, mo se faʻataʻitaʻiga, failautusi, naifi, e aunoa ma le tataina. Ou te faʻalauteleina le aʻa i le 0.5-1 cm i le sphagnum poʻo le faʻafefiloi o le palapala, vai 1-2 sipuni tele o vai inu ma tuu i totonu o se fale kati. Ou te fagaina le vai i le taimi lona lua i totonu o le vaiaso - 3-5 sipuni o vai. E faʻatatau i le ituaiga, vaitau ma le tulaga o le uterine laau na maua mai ai le fatu toto, o tamaiti e ola i totonu o le 3-5 vaiaso mai le taimi o le totoina o le lau.

Saintpaulia po o le uzambara violet (Saintpaulia)

E mafai ona e aʻaina le aʻa i totonu o se ipu malamalama i le vai, ma sili atu pe afai o le tioata e enaena, o le a taofia ai le petio mai le punou. A maeʻa foliga o aʻa ma lo latou tupu aʻe i le 0.5 cm, ou te totoina le seleselega i luga o le meaʻai.

O le viole e le vave ona tupu - pe a mavae le 8-12 masina mai le taimi o le totoina o le laulaau.

Mea e faaaogaina:

  • Natalya Naumova, Violets i auiliiliga