Meaai

Laʻu Suafa - Tarator

I le vevela o le taumafanafana, ou te le manao e tu i tafatafa o le ogaumu i luga o se ipu o le kuka kuka. Ioe, ae le vevela e 'ai le vevela. O le mea lea, seʻi o tatou aʻoaʻoina meaʻai o le susu susu. E tofu le atunuu ma lona lava mafanafana, o le sua manaia-lelei lelei. Sipaniolo gasegase, Ukoneian cold borsch, Frozen Belarussian, Russian okroshka, ma, ioe, o le Bulgarian tarator!

Laʻu Suafa Tarator

O cafe Bulgarian uma po o le 'aiga' ai e fai lenei mausa faigofie ma manaia. O nisi taimi - i se ipu, e pei ona tatau ona avea ma ipu muamua, ma o nisi taimi - i totonu o se ipu malamalama e inu ai le lua. Vaʻai faalemafaufau i le manaia o le i ai i se moli vevela vevela. O le a matou saunia i le aso.

O se faʻamatalaga moni, faʻafou ma maloloina, e faia i le susu susu. Na mafua mai i lenei oloa, ua taʻua o le malulu i totonu o le laueleele o le malulu malulu, ma i le amataga o le seneturi talu ai na vavae ese ai se laau Bulgarian. Lactobacillus bulgaricus - o lenei "microbe aoga" e taʻua i le Latina - e nafa ma le faʻamalosi o le susu ma mo le paleni lelei o le microflora i totonu oo tatou tino.

O meatotino o le Bulgarian stick na lauiloa ao lei maua "aloaia". I tua i le taimi o Louis XIV, na aumai ai le susu o Bulgarian i Falani mo le tupu. Ae o tagata suʻesuʻei ona po nei e talitonu i totonu o le Bulgarians o loʻo i ai le tele o senituri e umi ona ola ona e masani lava ona latou 'ai i se meaʻai i susu susu.

O le tarator e lauiloa e le gata i Bulgaria ma Maketonia, ae faapena foi i Turkey ma Albania, ma i Eleni o lenei ipu ua lauiloa o le tzatziki ma sa tautua i le suauu - o le fua e toetoe lava a tutusa, na o le Eleni e faaopoopo le lemon ma le mint. Sei o tatou auai i se agaʻi lelei ma le soifua maloloina - ia faʻamafanafana i le vevela vevela e le o le pia, ae faʻatasi ma le soufe kefir.

E mafai ona e faia le yogurt mo le susu mai le suāsusu ma aganuu faʻapitoa amata - o lea e faigofie ai le faʻatau, mo se faʻataʻitaʻiga, i falemaʻi po o supamaketi, faleoloa i se fale susu. O Yogurt e fetaui lelei mo se tarator (i le auala, i le Turkish o lenei upu o lona uiga o le "susu susu") - e le na o le suamalie, faatasi ai ma ni mea faaopoopo ma ni togafitiga, ae "ola". E mafai foʻi ona e faʻaaogaina ia oloa gaosi e pei o le kefir, o le tala, faʻamaonia.

Meaʻai mo le Tararator

Meaʻai mo le susu malulu "Tarator"

Mo 2 fesoasoani:

  • 2 kukama masani;
  • 400 ml o kefir, yogurt poo yogurt;
  • 2 tbsp suauu manogi (olive po o le sulu);
  • Se puʻu manu;
  • 1-2 lapisi o le kāleti;
  • Tofo e tofo ai (tusa o le afa o le sipun);
  • Pepa lanu uliuli (filifiliga);
  • Walnuts.

Afai o le susu susu e matua mafiafia, e faaopoopoina le vai i le taita. E mafai ona faʻaitiitia le gaʻo o le 2.5% kefir, ma o se oloa faʻatasi ai ma le gaʻo o le 1% ia lava e matuai suavai.

O nisi taimi, nai lo kukama, tuʻu le letus i totonu o le supa. O nisi o chefs e faaopoopo i ai le susulu - o lenei filifiliga e sili atu ona manaia ma susulu, e ui lava e le toe avea ma se tagata taatele.

Metotia mo le faia o le susu malulu Tarator

Kefir ma le vai malulu. Fufulu kukama ma gusi.

Uu ma tipi ia fatu i totonu o se mea e faʻafefeteina poʻo le faataavaleina o le pine i luga o le laupapa. E i ai ni nai kernels na totoe mo le teuteuga.

Kipi walnut

Grate kukama i luga o se fatu, ma le kalakeke i luga o se mea lelei, pe tuu atu foi e pasi atu i se lomitusi. E i ai se fesuiaiga o le fua, pe a le manaʻomia ai kukama, ae faʻapipiʻi meaʻai. Ae o le kukama fuamoa ua kukaina e sili atu ona moni, ma e sili atu ona faigofie le 'ai (o lona uiga o le inu).

Tipi le lau ma le kesi, solo le kukama

Faaputuputu kukama, tipi ma le garlic, masima, pepa ma tuu i luga mo le 10 minute.

Tuʻu meaʻai i se pesini

Liligi le paluga ma lefir, faaopoopo le suauʻu fuālaʻau, faʻafefiloi. Afai e tatau ai, faʻaalu le sua i le vai i le mea e manaʻomia.

E faʻafefiloi le faʻafefiloi i le susu susu, faaopoopo le suauʻu olive

Vinegar, lea o loʻo faʻaaogaina i nisi o fua o se faʻataʻitaʻiga, e naʻo le suamalie e naʻo le vai - e faʻafefe ai. Afai o le faavae o se gaʻo susu susu, e le talafeagai le faʻamaoniaina o mea.

Uu manava Ua saunia le tanita!

Matou te teuteuina se ipu ma le susu malulu ma ni lala o greens ma ni fasipepa ma tautua.

Le fiafia tele!