Laʻau

Maota tausiga ma toe gaosia i le fale

O le fuga o le uʻamea o se faʻailoga faʻatasi ma laina saʻo, o nisi taimi o manu fetolofi e maua ai o loʻo lelei ona totoina pe a alu i le fale. O lenei laʻau fale o se tasi o le aiga o Marantov. E tusa ma le 25 ituaiga o laau totō, o latou lauʻeleʻele o laufanua ia o Amerika Tutotonu.

Faamatalaga lautele

E le o se laau umi, E na o nisi o meaola e silia ma le 20 simita le maualuga. O le laau o le arrowroot e tosina atu i ai ma ona foliga matagofie ma lanu o laulaau. I le moli susulu i luga o le uʻamea, vevela vevela ma sikuea e manino ona iloa. Le lanu o laʻau i totonu o se laau e maua mai i le malamalama i le lanumeamata. O le foliga o laʻau lapopoa e foliga mai o se tele oval. Inflorescences i le uʻamea uʻamea.

I lau laʻau, e tasi le mea manaia e matauina i le suia o le itu o laulaʻau pe a suia ia ave malamalama. I le goto ifo o le la, o laulaau e tulaʻi ma tapuni, ma i le oso aʻe o le la, o laulaau e faasino i le itu. I le fesoʻotaʻi ma ia avanoa, e taʻua ai e laau le "tatalo vao." O le isi igoa tauvalaau mo le laau ona o lona 10 avanoa i luga o nisi ituaiga, na faaigoa ai e Peretania "10 poloaiga."

Maota ituaiga ma ituaiga

White-veined arrowroot o se tasi o ituaiga sili ona taatele ma taatele. O le aʻa o le arrowroot e latalata i le ituaiga o fatu. O fualaau i le uʻamea e tusa ma le 30 cm. O le foliga o laulaau e vaivai - mamao, e tusa ma le 15 cm le umi ma e tusa ma le 9 cm le lautele. O le pito i lalo o le laʻau o le foliga o le fatu, o le paolo o le olive faatasi ai ma se moli uila i le laulaau. O le vevela tafatafa veins e mama i lanu olive matagofie. O le vae e tusa ma le 2 cm le umi.

Maranta Kerhoeven E le o se laau tetele, e oʻo i se maualuga e tusa ma le 25 cm. O laʻau o le laau e tusa ma le 14 cm le umi ae le o ni vae maualuga. O le pito i fafo o le pepa o loʻo i ai se lanu lanumeamata lanumeamata ma mamanu e pei o se fulufulu foliga. O le pito i totonu o laulaau e mumu. Inflorescences e laiti, o ni nai fasi i le vae.

Tricolor o le Arrowroot poʻo lanu mumu, o laʻau o lenei ituaiga e pei o se oval, e tusa ma le 13 cm le umi ma le 6 cm lautele. O fafo e iai lanu lanumeamata lanumeamata, ma e ese mai i le malamalama poʻo le pogisa. Ma mai le totonu o le laupepa o se kuki piniki mumu. I luga o le laʻau o vevela mumu ma piniki i totonu. Ma i le ogatotonu o le laupeʻa ei ai se lanu samasama-lanumeamata ma ni taga. Fuʻu fugalaau.

Reed Maranta lona atunuu o Amerika i Saute. O le saʻo tonu o le vao i le tasi, o le a mate le paʻu i le taumalulu. O le aʻa o le tino e faʻafefe. Lea laugatasia e tusa ma le 25 cm le umi, o le pa i le ape o le motu. I totonu, o le laulaau e tupuga mai ma e lanu lona lanu. Fuga i le beige.

Faigalotu fasia poʻo arrowroot tricolor o le siʻosiʻomaga o faifaatoaga fugalaau e manaʻomia ma manaia. O lenei ituaiga meaola e iloga i ona ata taʻitasi. O se mamanu e tolu-lanu i foliga o lanu mumu i luga o se lanu lanumeamata ma lanu samasama i le ogatotonu o le lau o loʻo tu i fafo o le laʻau laʻau.

Maranta tausi fale

E faʻapefea ona tausia le uʻamea ina ia fiafia le fale i tagata e ona le matagofie? O le laasaga muamua o le mautinoa lea o le malamalama talafeagai mo le laau.

O le uʻamea uʻamea e faʻafefeteina le moli, e aunoa ma avega saʻo ma le tele, o lona uiga, o aso uma o le ao. E le talia e le laau le susulu o le la, ma tulaga faigata mo le tausiga, foi. E lelei pe afai o le laau, e aunoa ma se malamalama faʻale-natura, e maua ai se malamalama faʻamalosi e oo atu i le 15 itula i le aso.

Arrowroot o se afi vevela-alofa ma e fiafia i se vevela mafanafana mo se mea e tusa ma le 24 tikeri. I le taumalulu, e mafai ona tatalia se paʻu vevela--16 tikeri. Ona o suiga faafuaseʻi i le vevela ma le tele o faʻataʻitaʻiga, e ono mate le fale.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Mafafe e fiafia i le malulu o le ea pe a ma le 90%. O le laau e fiafia i le faʻapipiʻiina o laulaʻau i le vai e tusa ma le 20 tikeri, e faʻamamagofie, ina ia leai se moli malamalama i luga ole laʻau. I le tau vevela, pe a amata le taua tele o le vevela, e sili atu le tuʻuina o le fagu i le laau i pitonuu lautele i se tamai maa poʻo se puʻu, ae o le pito i lalo o le koneteina e le aʻafia ai le suavai, a leai o le aʻa o le a susulu, o le pala o le aʻa e mafai ona amata.

Mafafe e manaʻo e faʻafeuʻu ma suavai suamalie, faʻaleleia mo le aso, faatasi ai ma le tele o taimi e le maua ai e le palapala le taimi e malolo ai, ae le faʻamamaina. Ma i le taumalulu, e tatau ona faʻaitiitia ma faʻamamaina le suavai pe a faʻamago le eleele o le laau i le tolu senitimita. E tatau ona gauai atu i le mea moni e faapea, o le uʻamea o le uʻamea e le malolo.

Laʻau ma fugalaau mo le uʻamea

O le eleele mo le uʻamea e tatau ona aofia ai ni vaega se lua o eleele laʻau, oneone, coniferous, peat ma humus, o isi vaega uma e tatau ona faia i vaega tutusa. E tatau foi ona faaopoopo ni fasi malala i le eleele.

O le laau o lo o tupu i le vaitau o le tuputupu ae, o lona uiga e amata mai i le tautotogo seia oʻo i le taumalulu, e faʻamaʻaina ma se fugalaau faʻalavelave faʻalavelave mo laau e le o totoina, i le tele o taimi i le tolusefulu aso. E le taliaina e Maranta se tele o fomaʻi ma o latou le lelei.

Mafa transplant

E tatau ona totoina le laau i le tasi taimi i tausaga taʻitasi i le eleele mama ma malamalama.

O le fagu mo le totoina o le laau e tatau ona lautele, aua o le rhizome o le laau e laʻitiiti, o lea e le fetaui le ogaoga mo le laau. I le pito i lalo o le tane e tatau ona e taatia se alavai lelei.

Afai o lau arrowroot e naʻo le faleoloa, e tatau ona tuʻuina atu le taimi e te maua ai le mafanafana i se nofoaga fou, ia le itiiti ifo i le lua vaiaso, ona toe gafa. Maranta ua totoina ma ona fanua tuai i totonu o se pusa fou, ma luga o itu ma nofoaga na misi, ua tumu i latou i le eleele.

Mo se matagofie matagofie o se togavao, e tatau ona teuteu le uʻamea. Ina ia faia lenei mea, oti ese laulaau i lalo. A maeʻa lenei mea, e amata ona ola malosi le laau.

Faʻasalaga o le Maranta e ala i le tipi

E faʻapefea ona faʻapipiʻiina ni fusi tafatafa? O lenei mea e manaomia ai se tagata e tusa ma le 8 cm le umi, ma se pea paipa. Vaʻaia lelei ni vaʻaiga i totonu o le vai poʻo se sua susu susū susu i le maualuga o le vevela o le ea.

O le taina i totonu o le eleele e tupu pe tusa pe a ma se masina, e pei ona tupu i le vai, o aʻa e amata ona aliali i se mea i le 45 aso. A maeʻa le aʻafia o le aʻa, e tatau ona totoina laau i le eleele i luga o le faavae o peʻa ma le oneone.

Toe gaosia o le uʻamea i le vaevaeina o le vao

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e aveese le vao mai le tane ma vaevaeina i ni vaega talafeagai ma saunia ni pusa ma palapala e totoina. E fautuaina e ufiufi se ata tifaga ina ia maua ai e le laau le avanoa e maua ai aʻa.

Toe gaosia o le laʻau. O se pepa eseese e tatau ona tuʻuina i totonu o se moli uila ma ufiufi i se ata tifaga, ma faia ai se fale. A maeʻa ona faʻavae ma fetuunaiga, e tatau ona faʻapipiʻi i se nofoaga tumau.

Aiseā e alu ai le uʻamea ma lanu samasama, ona o le le lava o le susu o le laau.