Laʻau

Tillandsia

Tillandsia o se sui aloaʻia o papailama ma o le mea e tupuga mai i laau toto. E maua i le itu i saute o Amerika ma Chile. O le tele o ituaiga o ituaiga o tillandsia e mafai ai ona ola i tulaga sili ona eseese o le fesuiaiga - e maua uma i nofoaga mauga ma semi-desert ma savannahs. I le suia i suiga faapena o le tau, na maua ai e le laau ni uiga eseese eseese.

Faʻamatalaga o tillandsia

O nisi ituaiga laau toto e mafai ona i ai se mea malosi, o isi e leai se mea. Faʻalagolago i lenei mea, e ese le terrestrial poʻo le epiphytic momo o tillandsia. O ituaiga tautau o lenei laau e lautele lava le lautele o le 25 inisi le umi ma le 1 centimita le lautele. Lanu lanu e mafai ona eseese mai le lauulu i le lanumeamata. O Rosettes o lanu lanumeamata e faia i laʻau paʻu ma sikula. O nisi ituaiga o meaola e iai se ipu lamolemole lamolemole, o lona umi e mafai ona oʻo atu i le 40 simita. O lanu piniki mumu o tillandsia e foliga mai o se tulaga tele e pei o se taliga. I le fale i totonu o se fafie e mafai ona ola e le silia ma le lima tausaga.

Tillandsia tausi fale

O le tele o le aiga talatalanoa e le manaʻomia se tausiga mataʻina; O le a ola lelei le laau ma e foliga maloloina e tusa lava pe matauina tulafono laiti o tausiga.

Malamalama

E taua le manatuaina o lenei fale e le talia le la, e tatau ona ufiufi ona mata vevela, aemaise lava i le taumafanafana. O le vevela vevela e afaina ai foi o ia. E ui lava o le laau e manaomia le susulu malamalama i le tausaga atoa.

Taua! Tillandsia epiphytes e sili atu le taua o le paʻu.

Lulu

O le fua o le vevela o le anotusi e tutusa mo ituaiga uma o vao. I le taumafanafana, e mai i le 20 i le 28 tikeri Celsius. O le a le sili atu le manaia le i ai o se fugalaau i le taumafanafana i luga o le auala i se nofoaga e le vevela. O le pito i lalo o le vevela e mafai e le tillandsia ona tu ai e 18 tikeri. O le mea lea, e le tatau ona faatagaina i luga o le taumalulu le faatumuina o lenei fugalaau logola.

Faʻasa

O se manaoga tele mo le susu i totonu o le fugalaau totonu ole tausiga o loʻo i le taumafanafana: o le palapala i totonu o le ulo e tatau ona susu. E le gata i lea, e mafai foi ona liligi ifo le vai i fafo. O le mea lava lea e tasi mo le susunuina. E tatau ona masani ma tele. O le vaitau o le taumalulu e ese lava mai le taumafanafana. E tatau ona faʻamago le kululu muamua aʻo leʻi faʻasusu. I le taumalulu, e faʻafefeina le fugalaau ma felafolafoaʻi ile vai malulu ma vevela.

E pei ona e iloa, o le tautau vaolandsland e leai ni aʻa, o lea latou te maua ai meaʻai mai le ea lata ane. O le mea lea, o ia ituaiga meaola e sili atu ona manaʻomia le faʻaleleia o laulaʻau ma le ea. O le faʻaleleia atoa o le vai mafanafana o le a faʻamanuiaina ai foi ituaiga eseese o le ea.

Faʻamamaga o le ea

Lafoga o Lafoga E le manaomia e Anita le tele o le pulupulu e pei, mo se faataitaiga, epiphytes o lenei aiga, lea o le susu o le vaega autu lea i le faaaogaina o meaʻai. Ona o le maualuga o le manaomia o le maualuga o le maualalo o le suavai, o le taamilosaga o valandia e lagona le lelei i florariums faapitoa. I le eseesega, o le ipu o tillandsia Anita e mafai ona tuu i luga o tamaʻi susu poʻo le galu.

Soo

E mafai ona faʻatauina le eleele palapala i soʻo se faleoloa fugalaau. Mo tillandsia, o le faʻafefiloi mo pipiʻi e sili ona talafeagai. Mo le sauniuniga a le tagata lava ia ile eleele talafeagai, o le tasi vaega o le palapala, peʻa, moa sphagnum ua ave ma fefiloi ma le faaopoopoina o le malala.

Fertilizers ma faʻamaʻi

O le faigamalo o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina i tarlandsia o loʻo i ai i le tele o itu e foliga tutusa ma le togi. O vaiaso uma e lua o le taumafanafana, o le faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa mo le totoina o laau toto i se faʻasalaga faʻasalaga e tatau ona sosoina i laʻau. E le tatau ona latou faʻamalosia le eleele, ina ia le faʻaleagaina ai aʻa vaivai.

Tillandsia le totoina

A maeʻa le vaitau o le fugalaau, e mate se fale matua, o lona uiga e le manaʻomia ona toe totoina i le eleele fou. E na o le tasi le taimi e manaʻomia ai se faʻafeiloaʻiga pe afai e faʻatau le fuga i se faleoloa. Ona suia ai lea o le eleele faleoloa na faʻatau atu ai i se fua e sili atu ona lelei. O le ipu e filifilia e fetaui ma le aʻa, o lona uiga, e le loloto, ae lautele. A maeʻa ona totoina muamua aso e 7, e le fautuaina e faʻaleleia le eleʻele.

Tillandsia totoina

I le fale, e mafai ona e maua se fale fou fou o tillandsia mai tamaiti poʻo fatu. O le auala muamua e sili ona taatele ma faigofie ona faʻaaoga, talu ai o fatu o le taimi ma le taumafaiga o le ae faʻaaluina atili.

Faʻaleleia e tamaiti

O le taamilosaga lanu o vaoland e masani ona taʻua o tamaiti. E vave ona amata ona aliali pe a fuga le tina. Ina ia puipuia le fugalaau, pe a uma ona fuga, e tatau ona e totoina vavaeese talavou e sefulu seneteri e iloa ai aʻa. O se faʻafefiloi mo i latou e saunia e ala i le faʻafefiloi o peat ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 1. E tusa ma le 2-3 masina e matua aʻafia ma faʻamalosi ai se pepe, pe a maeʻa ona totoina le pipi i totonu o se ipu tumau ma le faʻafefiloi o pipi. E mafai ona faafaigofieina le faagasologa pe afai e na o le tasi lava le tama teine ​​e fanaina i totonu o vao - o le laau tuai ua aveeseina, ma tuu ai le pepe e ola i le eleele lava e tasi. Fuga i Anita tillandsia e totoina i lenei auala o le a amata i le 2 tausaga.

Epiphytes o tillandsia e sili atu ona faigofie - e ala i le vaevaeina i ni fuga. Vaega o loʻo faʻapipiʻiina faʻapipiʻiina i totonu o laupepa faʻapipiʻi ma masini susu, lea e mafai ai ona faʻaauau lo latou tuputupu aʻe.

Fanauina o fatu

Tillandsia fatu e mafai ona aoina na oi latou lava pe faʻatau i se faleoloa. E tatau ona i ai i totonu o le tanisini Germination le faʻafefiloi o peat ma le oneone, lea e tatau ona faʻaleleia lelei aʻo lei luluina. E le manaʻomia ona totoina fatu, e na o le salalau lava i luga. O le fagu atoa o loʻo tuʻuina i se mea matagofie ma ufiufi i se ata vali po o se tioata. O le vevela o le fatu e le tatau ona sola ese mai le 25 tikeri. A maeʻa ona totō, o le a totogo le totogo i le 4 vaiaso, ma o le a totogo se laau faapena i le 5 tausaga.

Fugalaau Tillandsia Tausi

I Anita tillandsia, o se fugalaau e masani ona tupu i le taumafanafana. Ae ui i lea, o mea eseese e mafai ona aafia ai lenei faagasologa, ma e mafai ona amata ona totō ni ponuncles i soo se taimi o le tausaga. E foliga mai o le a amata muamua le foliga mai o masukū, sosoo ai ma fugalaau fugalaau laiti. O lenei vaitaimi atoa e tusa ma le lua masina. A maeʻa lena mea, e tatau ona aveʻesea vaega ua leiloloa e pei o le laʻau tuai.

E mafai ona e faʻamalosia le faʻaalia o fugalaau e ala i le totoina o le laau ma se sauniuniga mai Zircon i vaiaso taʻitasi. E faia lenei mea pe afai e le tuʻuina mai e Tillandsia Anita se vavae mo se taimi umi.

Maʻi ma meaʻai

O se laau maloloina e masani lava ona le afaina i fua o iniseti ma mealybugs. E mafai ona tupu meaʻai i se fugalaau e faʻavaivaia e ala i se gaioiga faʻafeiloaʻi poʻo le tausiga. Ina ia lavea tillansia, o ona vaega uma e tatau ona fufuluina i le fasimoli ma le vai, faʻagogo ma iniseti.

E faʻaaogaina fungicides e togafitia ai se fugalaau pe a fuʻeina e se malie. O lenei faʻamaʻi o se taunuuga foi lea o le le usitaia o tulaga saʻo mo le tausiga o valandia.

E le mafai ona taʻua totonu o tillandsia fale o se laau toto, ae mo lona tuputupu aʻe maloloina ma le atinaʻe e tatau ona mataʻituina ia tulaga maualalo e tatau ona amanaia manaoga o le fugalaau mo le faʻamalamalama, susu ma meaʻai. Na o le taimi lena o le a fiafia ai le mata i lona matagofie matagofie mo se taimi umi.

O ituaiga lanu eseese

E tusa ma le 400 ituaiga o nei laau e maua ile natura. E na o nisi oi latou e mafai ona faʻatupulaia e pei o se aganuu. O laau epiphytic e iloga ona o le leai o aʻa, o le mea lea, mo lo latou alualu i luma alualu i luma, e tu mai laupapa, palasitika po o uamea ua lava. O le faʻasalaga i lenei mataupu e suia i le faʻaleleia masani. E ui lava i le mea moni e faapea o lanu lanumeamata o loʻo i ai foi le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga, latou te ola i le eleele e pei o fale masani fale. O le taua faapitoa o ia ituaiga o meaola o ni mea e foliga mai e le o ni meaola.

Tillandsia Anita

Masalo o ituaiga sili ona lauiloa o lenei laau. Aʻau e pei o se lanu moana, o Anita e matua teuteu foliga. O ona laʻau matala e vaapiapi ma vaʻaia. Latou te faia se rosette, i le totonugalemu i luga o se puʻu puupuu o se fuga lanumoana e siosiomia e ni piniki piniki poʻo lilac. E ui lava ina o le fugalaau e vave ona mou atu, o loʻo tumau pea lona manava mo se taimi uumi, e faasolosolo malie lava le lanu meamata.

Tillandsia e le maluelue

O ituaiga epiphytic o tillandsia, e masani lava ona maua i fale fale. O laʻau o lenei laau o loʻo i ai i luga o filo, faʻatasi ai ma fua ma e lanu enaena, o le umi e tusa ma le 5 simita. Latou te oso i lalo, o lea ua latou ola aʻe ai i luga. I lalo o ia tuutuuga, e mafai ona oʻo atu laʻau i le 1 mita le uumi. O tagata o Tillandsia o se mea leaga-e taʻua o masipeki po o le Old Man's Beard. E fuga mai i le mafanafana o le vaitau, ae o ona fugalaau e le sili ona manaia ona o le lanu samasama po o le lanu vaivai.

Tillandsia tricolor

O le laau o se tasi o ituaiga lanumeamata. O le tele o le tele o le tricolor tillandsia e faia i laulamu vali e luasefulu senetimita, e vaapiapi ma e tele. O laina uumi o gafa e tu sao. I luga o ia mea o taliga o mea leaga, o nisi taimi e oo lava i le tele o nei tamaʻi motu. O le igoa "tricolor" o lenei fugalaau na maua ona o le tele o paʻu paʻu paʻu, lea e foliga mai o se lanu mumu-samasama-lanumeamata. O le fugalaau o tillandsia lava ia o loʻo i luga o se uumi umi o le 7 simimita, o loʻo iai ni petals e valiina i le lanu viole. E toto le laau i le taumafanafana.

Tillandsia Flabellata

O le rotele o lenei valandia e pei o le rosette o le tolu-lanu moana. O le taua sili ona teuteu i totonu o le moli lanumeamata-mumu mumu ma se foliga e le masani ai.