O le togalaau

Fausiaina o Pyrethrum ma tausi i le gasologa o eleele toe gaosia

Pyrethrum o se vaega o le faʻamavaeina, o le tele o nei mea o loʻo tutupu i vaega eseese o Europa ma Amerika. O lea ua vaevaeina feusuaʻiga i isi ituaiga o le aiga o Astrovian, lea na lisi muamua ai.

Talu ai ona o le vavaeesega faigata e faigata ai le faʻavasegaina, o le a tatou faʻaaoga igoa tuai.

Pyrethrum momo ma ituaiga

Pyrethrum teine uumi lau laau laʻau, e oʻo i le afa mita le maualuga. Se fugalaau e pei o se kamela, paʻepaʻe paʻepaʻe. Mai lenei ituaiga, o le tele o ituaiga eseese e iai lanu eseese, fugalaau faalua, faapea foi ma le tele o fugalaau, lea e aofia ai le tele o fugalaau laiti, na fafagaina.

Balsamic feverfew (sili atu ona lauiloa o Tansy, i le ituaiga na tofiaina ai ina ua mavae le teteʻa) na sau ia i matou mai le Caucasus. E oʻo i se maualuga o le tasi ma le afa mita. O fugalaau e fai ai ni tamai lanu samasama. E masani lava e le tupu faʻatasi, e pei ona sili atu le matagofie o foliga o le kulupu.

Pyrethrum Shield O le nofoaga e nonofo ai tagata taʻitasi e tele lava - mai le Caucasus i Altai. Faʻailoaina i se pusi e tasi, o laʻau e tuʻuina i luga o laina uumi. O fugalaau e paʻepaʻe, e laʻititi lona tele, e tele lava.

Pyrethrum lanu piniki ma aano o manu o ituaiga ia e lua e masani ona taʻua o le chamomile Caucasian. E foliga tutusa lava, ae o le chamomile lanu pinisi e maua mai i lanu tutusa, ma o le laʻau e faalua ona pusa.

Pyrethrum meaʻai mumu e iai foi ni mumu mumu, o laulaau masani o le cirrus. O le leo o petals e mafai ona suia ma e leʻo se faʻamaoniga tonu o ituaiga.

Pyrethrum fuga lau poʻo o le chamomile o le dalmatian o le aganuu lauiloa i le Caucasus ma le Crimea, e tusa ma le mita le maualuga. E susulu lau laau i tafatafa o aʻa, lea e tele taimi e vavao ai. O ato fugalaau e laiti, paʻepaʻe.

E ala i taumafaiga a le au faifaatoʻaga na fafagaina Pyrethrum hybrid, lea e le mafai ona faʻatusalia e soʻo se faʻailoga, ona e ese le eseesega o le ituaiga o meaola na faia i le faʻavasegaina.

Ma mai i nei mea ma isi meaola, tele ituaiga e pei o

  • Robinson,

  • Tata,

  • Fua mata,

  • Auro auro,

  • Lotogatasi.

Pyrethrum totoina o fafo ma le tausiga

O le tausiga o le fiva i le malae vaʻaia e faigofie tele ma faigofie. E sili atu le filifilia o se nofoaga e tulaueleele ai mo le la, ae e mafai foi ona e faʻaogaina se penumbra - o le a taʻitaʻia ai se faʻaopoopoga faʻaopoopoga o laʻau.

E le taua le eleele mo lenei laau, e mafai ona totoina i soo se mea sei vagana ai nofoaga o le eleele ma susu susu. Afai o le eleele e lelei, ona tupu tele ai lea o vao.

E taua le iloa o eleele ma eleʻele maualuga e manaia tele le faʻaopopoina o le tele o fafie.

A o tupu pea pupu, e tatau ona aveese vao i luga o le saite. A oʻo ina tetele le 'ie, o le a latou lafo ese isi laau.

Chrysanthemum o se sui foi o le aiga o le lagi e uiga i ai e mafai ona faitauina iinei

Faʻasalaina feverfew

Ole tau e manaʻomia ile na o le fufuluina ma le vevela o le tau, ma i aso masani e le tatau ai lenei faiga, ona o le fiva filo e mafai ona faʻamago lelei le mago. A mavae le timu, o le a manaia le tatalaina o le eleele i luga o le saite.

Fertilizers mo feverfew

O le fafagaina e le taua foi mo sui o lenei ituaiga. E faʻafeiloaia, aemaise lava, pe afai o le eleele i le nofoaga e galue ai e matua mativa lava. I lenei tulaga, o le sauniuni o le nofoaga mo le totoina, faʻapipiʻiina le kapaila.

Pyrethrum teuteuina

Fugalaau fugalaau e tatau ona teuteuina. O lenei faiga o le a puipuia ai le malosi o le laau, ma e mafai ona fuga i le taimi lona lua. E faʻapipiʻi foi le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina e puipuia ai le ola o le tagata lava ia, ona o le vave ona vave faʻavaveina o vao.

Pyrethrum totoina

Ona o le malosi o le fatuina o le tagata lava ia ma le saoasaoa o le tuputupu aʻe, o le vao ua totoina i le tasi taimi i le tolu pe fa tausaga, e tutusa lelei.

I le faagasologa o lenei faagasologa, ua eliina ai vao, ma ua fufulu aʻa ma vaevaeina ma le faaeteete, ua taulaʻi i luga o laupepa. A maeʻa le gafa, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, sei vagana ai le faʻafeinuina masani e puipuia ai le faʻamago.

Pyrethrum i le taumalulu

E oʻo i le taumalulu, o le vaega lanu meamata uma o le ogaumu e tipi latalata i le eleele ma ufiufi ai le laufanua i lau lauʻeleʻele. I le oʻo mai o le tautotogo, ua aveese le fale ina ia le taʻavale ai laau talavou.

Pyrethrum fatu toto

E pei ona taʻua i luga, o le pyrethrum e faigofie lava ona faʻapipiʻiina e le fatuina o ia lava ma vaevaeina o le vao, lea e faia i le taimi o le gafa.

Afai e te manaʻo e maua ni fatu laau, o fatu e totoina i le faʻafefiloi o oneone ma paʻu i le amataga o le tautotogo. Talu ai ona o le laau e le lelei, ona le manaomia lea e ana laau togafitiga faapitoa. Pe a oʻo mai se paʻu o laulaau moni i le totogo, o le a vele, ma i le oʻo mai o le vevela ia Me, e totoina fugalaau talavou i fanua matala.

E taua le manatuaina o fugalaau eseese o ituaiga o meaola e eleelea ma o le taunuuga e maua mai fatu o le a ono ese mai le matua.

Faʻapenaina o pyrethrum e ala i tipi

O le isi auala e faʻaleleia ai le vaʻaia. Ina ia faʻaaogaina, e vavae ese laʻau aʻa ma faʻapipiʻi i eleele mama, e ufiufi i le uu.

Faʻasala le meaʻai i taimi uma ma pusa. A maeʻa le 15-20 aso, o le a faʻamaeʻaina ma mafai ona faʻaaogaina laau laiti i le togalaau.

Maʻi ma meaʻai

O le isi meatotino lelei e faafaigofie ai le tausiga o fiva filo o lona tetee atu lea i faamaʻi ma meaola faalafua.

Faafetai i le alkaloid o loo i totonu o le laau, o le oona i le tele o iniseti. O nai meaola faʻapitoa e osofaia se fugalaau, matou te nofo toʻatasi aphids ma slugs.

Muamua e 'ai le vai, lea e matua paʻu ma faʻagogo ma faʻamago ai fatu. Ina ia foia, latou te suʻeina se fofo, vailaau.

Slug fafaga i le fiva feverfew. Ina ia tuliesea i latou, o le sapalai i luga o le efuefu po o le lime, ma le nutimomoia o figota fuamoa e talafeagai foi.

I le tulaga o le tele o le susu aʻa e mafai ona pala. Afai e tupu lenei mea, e sili atu le aveeseina o laau, ma faʻamaʻi le vaega faʻatasi ai ma fomai.