Fugalaau

Mea aoga o le potu aspidistra

O le matafaioi o fale i totonu o le ola i le tagata soifua e lelei tele. O soʻo se vaega o ola e iai lona lava biofield. O lenei ua uma ona faamaonia e saienitisi. E ala i le fegalegaleai, o le fanua e faʻamalosi ai se tagata pe aveesea foi lona malosi, faʻaitiitia ai le taua. O le fesoʻotaʻiga o laau totino ma tagata ua faʻasaienisi suʻesuʻeina i le taimi ua leva. I le tulaga o le malamalama, e filifilia ni meaola mo i latou lava. O le aspidistra potu ei ai mea taua e na o le pau.

Vaega o le Fugalaau Aspidistra

Evergreen o se tagatanuu o vaomatua o Asia i Saute, ma ua taua o le mutia vao. O le rhizomes, e oso mai i le pito i luga, e pala ma e foliga mai o se tino o le gata. O laʻau e matua mafiafia lava e oʻo lava i le meaola e le fetolofi o le a le fetogi ina ia aua nei faʻavaivaia pepa ma e le tali mai i se uʻamea uʻamea. O le mea lea, o le fesuisuiai o laulaau i le toʻafilemu o le tau e faaalia ai ua sosolo se gata i tafatafa ane.

I se isi auala, ua taʻua le laau o se "aiga faauo" mo le maualuga o laulaau e sau mai le eleele i pale puipui e tumau pea i luga o le fatu, faia o se "paʻu snake".

O le tele o ituaiga laau toto, na o se maualuga o le aspidistra e tupu i le aganuu, ma o se foliga, faatasi ai ma se fesuiaiga o le gaioiga, ua fesuisuiai.

Century o lenei fugalaau o se uiga le mafaagaloina o fale tamalii ma greenhouses. I le gasologa o tausaga, o isi fugalaau na faʻaalia, fausaga ma laau. Ae ui i lea, faatasi ai ma le toe faafoiina o nofoa wicker ma le fausaga anamua, na toe foi mai le aspidistra.

O le aspidistra o totonu o se laau e le lelei, lea e masani ona toe faaleleiga ma le le lava o le tausiga, ae le fiafia i tausiga sili atu. Faʻatasi, e mafai ona e faʻamatala puupuu atu faʻamatalaga, ae o se fale tutoʻatasi e le fiafia i talanoaga le aoga umi ma laʻau e le faʻaaogaina. Masalo o le mafuaʻaga lea e iloa ai laʻau i le mausali ma le uila. O ai e manaʻo e siaki a latou mealilo i uʻamea malulu!

Faatasi ai ma le oʻo mai o le aspidistra i le fale ma ona aoga aoga, o se moemoega umi ua saunia e aumaia ai le lauusiusi malu i ni vaega e le lelei le teuteu, e faatumu ai faamalama i matu. O se laau malulu malu e lagona lelei e aunoa ma le susulu o le la, o nisi taimi e fiafia i le moli faʻamalama.

Mai le malosi o le vaaiga, e afaina ai le i ai o vaega o loʻo i totonu o le potu lea e faʻapupula ai le leaga. Aspidistra ua tuu i totonu o tulimanu. O ona lau laʻau lautele e momotu ai le sone le mautonu i totonu o tamaiti. O le mea lea, o le malosi o le apidistra e lelei. O se vaovao e iloa le auala e tau ai mo lona ola, o le Igilisi e faaigoa le igoa "laau uamea." O loʻo i ai se isi faʻamatalaga iinei. O le laau o se faʻataʻitaʻiga o se toa e leʻi faʻaaogaina. I faʻamatalaga faʻamatalaina, o le malosi o le aspidistra e aʻafia ai se iloiloga lelei o lona gafatia, faʻasaʻo mai le masalosalo ma le sasaina, musuia le mautinoa.

Aspidistra potu, lona nofoaga i totonu o le fale

Afai e te latalata i le laau mai le vaaiga o le tausiga, ona avea lea ma vaega o capricorns, o lona uiga e le lelei le tulaga o le taofia.

  • O se laau malulu-faapalepale ma lau laʻau tele e mafai ona ola i le ufiufi, ae faʻatasi ai ma le moli faʻamalama. O ave o le la e leaga tele ia te ia, ae i le pogisa o le lau e amata ona susulu ma leiloa lona malosi teuteu. Mo ituaiga eseese ma laʻau eseese, e manaʻomia le moli susulu, ae e aunoa ma le paʻiina o laʻau faʻatasi ai ma ave.
  • O se ipu lautele ma e le o le loloto o le a avea ma nofoaga lelei mo le tuputupu ae o rhizomes ma lau.
  • E tatau ona feliuaʻi le laau ina ia le punou ai aū o laʻau. E manaomia se tulaga, e susulu le eleele i le fola, o aʻa e le lelei ona atiina ae, ma o sina siitaga laitiiti.
  • O le tumau i le tausiga o le a maua ai le mafanafana mo le laau. E le tatau ona suia lona nofoaga e nofo ai, pe a suia le ipu, latou te filifilia le foliga tutusa, ae na o se lapoʻa tele. Tausia e tatau ona i ai i le taimi e tasi.
  • Aua le suia tuaoi. Musika e aofia ai le toʻa. Talanoa filemu ma i ni fuaiupu pupuu, ae aua le faʻafefe i le alu ese, aemaise lava i le fafagaina ma le faʻamaʻi.
  • A aunoa ma le manaomia e aua le paʻi i lau, toe le toe gauai atu.

E le fiafia lenei tagata fai togafitiga i mea e le talafeagai. Nofonofo na o ia, e aunoa ma se lauolaola, fiafia mo ia. I mea foliga foliga matagofie, e le manaʻomia ona e totoina isi patches, e le lava meaʻai.

Mea aoga o le aspidistra mo le fale

O se potu i totonu o se fale i totonu e maua ai le toʻa. Ae e faʻamamaina foi e ia le potu o le asu tapaa ma le manogi o le susunuina, lea o nisi taimi e i ai i le umukuka. Na ia tuʻuina faʻataʻitaʻiga, e faʻafefe ai le filogia o phenolic. Talu ai o le laau e manaomia le masani ona susu, fufulu mai laulaʻau e faʻafefe ai le ea. O se potu vavave, e pei o se masini faamama, e aoina le pefu i luga o ana papatusi ma faʻaleagaina siama siama, faʻafefe tele le pisa.

O fesuiaiga o le vevela i aso uma i totonu o se laau talafeagai e le matautia. O le mea lea, e masani lava ona faʻaaogaina se aspidistra i le laufanua o le eleele. E mafai ona 'alofia le toʻa i le 0. O le mea moni, o loʻo i ai ni taumalulu, o le fugalaau mo le taumalulu e toe faʻaleleia i se potu mafanafana.

Mo le tele o tagata e umia, o le tulaga maʻoti mo le fausiaina o se togalaau i totonu o le leaga lea o laau mo manu ma tamaiti. E faʻapefea ona maua le malosi mai le fesoʻotaʻi ma le toto, ma aua le tuʻu vampires i le fale. O loʻo i ai faʻataʻitaʻiga taʻiala ua fautuaina pe lapatai mai i le pitonuʻu. O le tala faʻasolopito o le aspidistra o mea oona i pusi e le faʻamaonia. O lenei laau e le afaina ai le tulaga soifua maloloina o meaola. O le mea lea, e mafai ona tuʻuina i se nofoaga e mafai ona maua e manu. O le isi mea, o le a aoga mo le laau? E tatau ona manatua o le tausiga lelei, 5-6 laupepa e tupu i le tausaga, ma o le a avea ma se lagona alofa le aveeseina o se laulaau ua faaleagaina.

O laulaau e ono le maua ai le malosi o la latou mea teuteu, pe a vevela i latou, amata ona pala pe a faʻafefe, faʻamago mai pito maoaʻe pe a faʻagogo, liliu ese mai le leai o se malamalama.

Ua leva ona faaaoga e tagata Aboriginal vaega uma o le laau mo togafitiga faafomaʻi. O loʻo i ai totogifuapauina faafomai, lea e faʻaaogaina ai vailaau mo togafitiga. Faatasi ai ma le fesoasoani o lenei togafitiga:

  • faamai pipisi o le gastrointestinal tract;
  • cystitis
  • faʻaopoopoga;
  • tuberculosis;
  • tonsillitis;
  • amene;
  • faʻamalolo manuʻa, togafitia maʻi faʻasolosolo, taofia le toto.

O le vailaʻau e vevela, e aofia ai vailaʻau e mafai ona taʻitaʻia ai suiga, o lea e mafai ai ona e faʻaaoga fualaau mo togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Le faʻaaogaina, i le avea ai o se fomaʻi, e aofia ai laʻau feʻai ma le sufuluina o le sua i totonu o gom ma o latou toto. I le faaopoopo atu, e aunoa ma le feutagai ma se fomaʻi, e mafai ona e faʻaaoga laulaau mama i le nofoaga o se vaeluaga loloto. O le a taofia ai le toto, faʻamaʻi, faʻaitiitia le fulafula poʻo le tuʻimomomo.

I isi tulaga, e mafai e le fomaʻi ona faʻamatalaina vailaʻau, o le fua mo sauniuniga decoction ma tinctures o aga masani, ma o le togafitiga e umi. O se suʻesuʻega atoa o le vailaʻau o le aspidistra juice i punaoa tatala e le o lomia. Ua na o le iloa o le laau o loʻo i ai le cicasin, lea e ono mafua ai suiga i le atinaʻega o le tino.

Aspidistra i mamanu

O paʻu paʻu o le aspidistra mo se taimi umi e le aveesea ai le lalelei pe a oti. O le mea lea, e faʻaaogaina e fugalaau fasi laulaau i fuga o le fugalaau, ma tagata mamanu, pe a latou teuteu fale mo faʻapitoa faʻapitoa. E oʻo lava i se mea faʻapitoa e teu ai laupepa, e faʻamanatuina i se fua o se laʻau o se aspidistra, faʻaaoga mo le faʻataʻitaʻi.

Na matou masani i mea aoga aoga o le potu aspidistra. Pe o le faʻaaogaina o lona aoga i totonu o le fale mautotogi o lau filifiliga.