Fugalaau

Faʻasalaga le saʻo i le fale

O le toʻatele o tagata e fiafia e ola i le suavai e ala i le faʻasaina i le vai, ua lauiloa i le amataga o le 18 senituri. I nei ona po, ua maua ai le lauiloa e avea o se pisinisi faapisinisi. I le taimi lava e tasi, o le sauniuni o le hyacinth mo le fugalaau mo le Tausaga Fou poʻo le Mati 8 i le fale o se faʻataʻitaʻiga lea e sili atu nai lo le mea e fiafia i ai.

Faʻamalosia i le fale

Faamatalaga lautele

Tulāfono ma le auala sili ona faigofie faʻasologa o hyacinth - i le vai. Pau mea e te manaʻomia: faʻafetaui vases, faʻafouina le foliga o le hourglass (faʻatasi ai ma le lautele lautele ma se keli vaʻa), lea e taʻua i nisi taimi "tioata o le hyacinth."

Faʻaosoosoina i le vai - o le auala sili ona taugofie mo tagata fai togalaau
E mafai ona e faʻaogaina isi koneteina, e taulai i le tele o le pusa.

O fea e tupu ai le fugalaau

O pulu ua saunia (muamua le totogo) ola i isi ituaiga o totoga totoina:

  • vai ma le iliili (e taofia ai le suavai mai i le vaituloto, faaopoopo ai le malala)
  • vai ma lanu vali lanu (tioata tioata teuteu, filosogo gaosi po o isi fusi teuteu);
  • lauʻeleʻele (fugalaau).

Ea

O se elemene autu i soʻo se siosiomaga eleele o le ea. O le faapalaga pamu o se tuufaatasiga o:

  • faʻamaʻaina ma le faʻaaogaina o le loam
  • sphagnum moss peat
  • oneone laititi po o le oneone ma le faʻamalaʻau

Lulu

I le vevela o le ao ma le po o le 9 - 13 tikeri i totonu o le greenhouse, ua tulieseina pusa i totonu o le 10 i le 14 aso (sei vagana ai Marconi, Amethyst ma le Aai o Haarlem, lea e manaʻomia ai isi 7 aso).

Mo le lelei o le fugalaau fugalaau, aemaise lava i le amataga o le taimi e faʻamalosia ai, e tatau ona aloese mai le faʻafefe o le vevela.

O se mea e le maualalo e mafua ai le aʻafia o faʻamaʻi pipisi i le phytopathogenic bacteria (erwinia, fusarium).

Faʻasalaga i totonu o se fale lauʻeleʻele - o le auala o loʻo faia i luga o se faʻalapotopotoga tau fale gaosi oloa

O le tuputupu ae o suauu manogi i le fale, o se galuega faigofie, i lalo o tulafono faavae. O le mea sili: o le pulu e tatau ona atiaʻe se aʻa malosi, aua e lagolagoina le laau i le taimi atoa o lona lio.

O mea sese i le faamalosia o hyacinths

E tatau ona totogia lelei le taulaʻi i le filifiliga o pulu mo le faʻamaʻi. O le soifua mālōlōina o se faʻamaoniga o se vaʻai matagofie ma malosi! E tatau ona ia lamolemole, palasi, e aunoa ma le faaleagainaala o le i ai o meaola faalafua.

O le tele o le pulu, o le tele o fugalaau i totonu o le puipui. E foliga mai foi mulimuli ane o le a maua mai ai se isi fugalaau laʻitiiti.

Faʻatasi ma le siʻi o mea sese na faia i le taimi o le faʻamalosia e fesoʻotaʻi. Afai e leai se fugalaau e tupu pe a matala lau, ona foliga mai lea o tamaiti laiti (laiti) e le lava le malosi na filifilia. O lenei vaitau latou te le fuga ai.

O le isi mafuaaga e mafai maualuga le vevela o le vevelanai lo le tatau.

Faʻasaga, taumafai e aua nei oʻo i luga o le pulufana ma tupu aʻe, a leai o le a amata ona pala ma mate le laau.

Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, o laʻau e tele naua ma avea ma letharic poʻo samasama. O itula o le ao mo le hyacinth e fuafuaina i le 10 itula. O nisi o fai togalaau e faʻaaogaina le faʻaopoopoga o le po i foliga o moli susulu.

E le o se mea e sili ona tuai. O le a le mea e popole ai ina ia mafai ai ona maua se laau ola maloloina ma matagofie:

Lulutausisia o le pulega i le faagasologa o le faʻasalaga
Faʻasape a uma ona faʻamago le pito i luga o se ulo
Malamalamafelafolafoaʻi malamalama i le taimi o fugalaau

Faʻagasologa Faʻasalaga Hyacinth

Fuga (irises, crocuses, daffodils ma isi mea) manaʻomia se taimi faapitoa e "faamalulu" aʻo leʻi tupu. O lenei mea ua taʻua o le sosoʻo. E sili atu nai lo le 12-15 vaiaso o le malolo.

O le mea sili e sili ona lelei o le faʻatau mai o pulu na saunia muamua mo le faʻamalosia

Afai e le mafai ona e faʻatau (pusa ")" faʻapipiʻi, ona e manaʻomia lea ona faia se mea e faʻaogaina tuutuuga e faʻatusatusa ai le taumalulu. Mo le 12-15 vaiaso latou te teuina i se nofoaga malulu ma malulu (i totonu o le fale, i le faletaavale, lalo ifo, atonu i le pito i lalo o le pusaaisa) i le vevela o le 3 i le 9 tikeri.

E le o tuʻuina atu pulu i tafatafa o fualaau aina e faʻaaogaina le gas ethylene. Na te faaleagaina i latou. Aua le teuina i se pusa paʻu, aua e mafai ona faʻalelei.

Lelei mo le teuina - o se taga pepa poʻo se ato pepa.

Laʻau Pulu

Taimi masani (o le vaeluaga e fuaina i le senitimita) e faʻaaogaina mo le faʻasaina i ipu: 16/17 cm, 17/18 cm, 18/19 cm, 19 / + cm.

Eseesega mo le faʻasalalau

O ituaiga e sili ona lelei mo le faʻasaina o ituaiga eseese ia o Dutch:

  1. "Tina fafine"(lanu piniki, e faia i se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe)
  2. "Delphi Blue"(laulaau lanu paʻu)
  3. "Jan Bos"(lanu ulaula ula) Carnegie (paʻepaʻe paʻepaʻe).
Tamaʻitaʻi Derby
Eseese Delphi Blue
Eseese Jan Bos

Pot

O le fugalaau (e le sili i le palasitina, taofiofia le susu mo se vaitaimi uumi) e tatau ona loloto (o pine e masani lava pe a ma le 6-10 cm le maualuga; i lona uiga o lona uiga e te manaʻomia se ipu e oo i le 20 cm le maualuga).

E sili ona fiafia i ai o le totoina o le 1 po o le 3-5 galu, e fuafua i le tele o le ulo:

Vai palaNumera o Pulu
10 cm1 pc
15 cm3 pcs
>15O le a le tele e fetaui e aunoa ma le paʻi (i se mamao e 2-2.5 cm.)

O se laulau o le masini ua faateleina ua sasaaina i le pito i lalo o le ulo, ona avea ai lea o se palapala palapala.
Tipi le pusa i totonu o le eleele, lea ua faʻasaga i le pito i luga ma se oneone oneone (a itiiti ifo ma le 3 senitimita). O le pito i luga e tatau ona naʻo luga o le au (1.5 cm i luga aʻe o le palapala).

A o latou tutupu aʻe, o aʻa e faʻaaogaina le mamafa ma tulei le pusa mai le palapala. O fugalaau fugalaau faʻapitoa e masani ona faʻaaogaina ni fasi pulu fofo ma le mafiafia o le itiiti ifo i le 4 cm po o faʻamalama e puipuia ai i latou mai le tuleia i fafo.

Totogi

Ina ua taunuu faʻamama le palapala leleiae i le tele o le aofaiga.
O le tele o le vai e afaina ai le lelei o le aʻafiaga, ma faʻapupulaina ai le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi.

E le gata i lea, o le faateleina o le manogi e mafai ona tupu i le siama pipisi penisillin, lea o le a maua ai le le lelei o aʻa (ua tupu le laau).

Alavai

E taua tele alavai, peitaʻi, o le palapala e tatau ona mausali e faʻamautu ai le susu talafeagai i le taimi o le tuputupu ae ma faʻapipiʻi ai pulufana. Mo le suavai lelei, e 1 - 1.5 cm tuʻu i le va o le totoina o le toto ma le pito o le fagu.

E totoina i se nofoaga malulu ma malulu faatasi ai ma le vevela o le 5 - 12 tikeri (maualuga le vevela - 7 - 9 tikeri) seʻia oʻo ina aʻafia aʻa ma tupu lau. Vaʻaia le vaitau galue e 8-10 vaiaso (faʻalagolago i le vasega).

I le taimi lea, o aʻa o le laau ua faia, ma ua faateleina le umi o le ogalaau.

Lulu

I le vevela i lalo ifo o le 5 tikeri, e le mafai ona ola aʻe pulu, ma i le vevela i luga aʻe o le 12 tikeri latou te ono pala. O eleele ma ato e maua ai tulaga lelei (i totonu o le pine, latou te faʻaaogaina se pusaaisa mo le faʻamaʻi).

O le teuina i totonu o le pulou o se filifiliga lelei i le tulaga o le tausia o le vevela lelei

O le sauniuni o le laau e fuafua ile foliga vaaia o lanu meamata e tusa ma le 5 cm le umi. Ma o lona uiga e mafai siitia atu i le malamalama ma se potu mafanafana. Ae:

  • vevela e le tatau ona sili atu i le 15-17 tikeri;
  • o le laau e le o faʻaalia i le susulu o le la (sili atu i le faamalama i matu);
  • tuʻu ese mai punavai vevela (faʻavevela, vevela, ea lele mai le vaeluaina).

Faʻasa

O le tausiga i lenei laasaga ua faaitiitia naʻo le fafaga. E le tatau ona paʻu le vai i luga o le laau, naʻo luga o le palapala. O le Hyacinth e fiafia i le palapala malulu, a leai o le a amata ona mamae le vao talatala, ae le o le suavai.

O le laau e fesuisuiai i aso uma e fai ai se fugalaau lauulu lamolemole ma lush, pe a ma le 2 vaiaso. Afai e aveese le ipu i le hyacinth i le po i se nofoaga malulu, ona mafai lea ona faʻalautele le laʻau mo le 5-10 aso.

Faʻafefete i le tausaga fou ma le aso 8 Mati

O le lelei o vaovao o vaovao e mafai ona muaʻi faʻapolokalameina. O le "timu timu" e susulu i luga o le windowsill mo le tausaga fou, e tatau ona totoina bulbs i le faaiuga o Setema - ogatotonu o Oketopa.

O le aso 8 o Mati, o se manaoga e le masani ai mo tulip ma hyacinth e fai i maketi fugalaau

O le vaitaimi o le faʻasalaga mai le totoina e oʻo i le vavalalata e tusa ma le 2.5-3 masina.

Totoina le taimi e toto ai le laau ina ia fiafia le laau i se fugalaau mananaia ia Mati 8 - ogatotonu o Tesema.

O le fugalaau fuga o le hyacinth e taumafai e pipii i lima o laulaau. O le faafitauli e foia i le aveesea o le laau i se nofoaga pogisa mo ni nai aso po o le tuʻuina o se pepa pepa i luga o le mea e "aveese" le fugalaau.

A maeʻa le laau, ona vavae ese lea o le pou. Lafoaʻi laupepa pe a maeʻa maeʻa. E le faʻaaogaina pulu fualaʻau mo faʻasalaga faʻatasi i le fale.

E mafai ona paʻu i totonu o le avanoa i le tautoulu (ia Oketopa). Ma o le tautotogo e sosoo ai, e mafai ona teuteuina le togalaau i lanu lanu ma lanu manogi (o lenei mea e tele lava lona faalagolago i le ituaiga hyacinth).

O le mea moni, e le na o le hyacinth ua tupu mo nisi aso malolo. O le manao e galue e maua ai e tagata le tele o fugalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, matou talanoa pe faʻapefea ona faʻamaʻape tulips i le aso 8 o Mati.

Manulauti faʻafefeteina na o le fuga e fuga ma o le a latou faia i le na o le fesoasoani faigofie, faamemelo i le manogi ma le tautotogo toto i soo se taimi o le tausaga.