Laʻau

Faagutugutulua

Hypocyrta (Hypocyrta) - o se malolo mai fafo mai Amerika i Saute, o se sui o le Gesneriaceae (Gesneriaceae). Faatasi ai ma o latou ituaiga, epiphytes ma semi-epiphytes, faapea foi ma laau afu ma semi-shrubs, ua maua.

O le laau e mafua lona igoa i le tagata lauiloa iloga-o le anthropologist o le seneturi lona 19 o Karl Friedrich Philip von Martius, o le na faailogaina mai isi i le Amazon. E lua upu Eleni "hypo" (i lalo) ma "kyosos" (fao) na mafua ai le igoa o le ituaiga ona o otootoga o le fugalaau, i lona foliga o loo i ai se mea taua tele i le pito i lalo.

I le hypocirrha, o le foliga o laulaau o loʻo i le foliga o se ellipse poʻo se fuamoa ua fesuiaʻi: o loʻo latou faʻamalosi. Faatasi ai ma i latou e maua e le gata i se lauulu matagofie, ae faapea foi ma se fulu. O le tua o latou e toeititi lava a lanu viole. Fugalaau i le laau o loʻo i le pito i lalo o le laʻau i le taumafanafana, o la latou foliga e iloga i se fausaga faʻapipiʻi ma se faʻalautele maualuga. Faatasi ai ma le tele o meaola, o loo i ai ni faataitaiga faataitai o le 40-60 cm le maualuga, po o le fetolofi, ma le umi o le va o le 10-15 cm. E fiafia tagata ola i le pepelo mo laau lanu ma fugalaau.

O le vaʻaia o le Hypocyte i le fale

Malamalama

O le pepelo pepelo e sili ona manaia, ae e sili atu ona fiafia i le malamalama e aunoa ma le la. Ae maise lava i le mafanafana o le vaitau, pe a susulu malamalama i laulaau matala, aua nei faatagaina i latou e pauu. I le taumalulu, e manaʻomia foi e le laau le tele o le malamalama, ae, o le mea e lelei ai, e le o se mea e fiafia i ai ma e mafai ona fiafia i le faʻamalamalamaina.

Lulu

Mo vaitau taʻitasi, e iai lana lava, ae o le tulaga autu mo le manuia o le galueaina o le pepelo o le leai o se vevela vevela malosi ma tusi. Paʻu mafanafana aupito sili: 20-25 tikeri, taumalulu - 14-16 tikeri. Ae fautuaina e taofi pea le hypocircum le lavalava i le taumalulu i le vevela 2 tikeri maualalo.

Faʻamamaga o le ea

A oʻo ina faʻalauteleina se fugalaau, e manaʻomia le tele o le susu i le ea lata ane. O le mea lea, e fautuaina e faʻamamaina i se pamu moli pe tuu se pusa ma le sphagnum susu, pebbles poʻo le faʻalautele lalata vavalalata.

Faʻasa

E manaʻomia e le laau naʻo le faʻalauteleina o le vevela i le fafaga O le tele o le susu e tatau ona tafe i le vaitau o le tautoulu, ma i le taumalulu, e itiiti lava le suavai, ae aua le faʻamago le eleele. O vai malulu e matua faʻasaina i le pepelo; faʻaaoga naʻo le vai mafanafana.

Soo

O le sui mo hypocyte e mafai ona saunia e ala ia latou lava humus, peat, oneone ma eleele laʻau i le fua faatatau o le 1: 1: 1: 1. Afai e te filifilia mai le faleoloa faʻafefiloi, e tatau ona e taofi i luga o le eleele mo violet.

Fertilizers ma faʻamaʻi

O le faʻatauina o le pepelo e fautuaina naʻo le taimi o le tuputupu ae malosi, o lona uiga, i le tautotogo ma le taumafanafana, 2 taimi i le masina. Mo lenei mea, o se mea ua saunia mo le totoina o laau toto mai le faleoloa e talafeagai. Mai le ogatotonu o le autumn seia oo i le taumalulu, e tatau ona malolo le laau.

Suiga

E le manaʻomia e le taufaasese o le taufaasese le manaʻomia i tausaga taʻitasi, e lava le faʻamaeʻaina ile 2-3 tausaga. O le ipu e filifilia e tusa ma le tele o aʻa, e le tele. O le i ai o alavai faʻavaivai ma alavai e tatau, e le mafai ona alofia le suia o vaega eleele lalo.

Teuteu

Aʻo le i tuua naʻo le laau, o le a manaʻomia e le hypocyte ona faʻapuupuu le faiga, aveese le tolu o vaega taʻitasi. O lenei faiga e tatau ai ina ia mafai ai ona faʻapipiʻi siaki i lala, ma mulimuli ane o le tele o fugalaau na aliali mai. Talu ai ona o loʻo tuʻuina naʻo luga o faiga fou.

Faʻaaogaina o Hypocyte

O se talavou talavou pepelo e sili ona lelei ona maua mai i se gaioiga o se tagata talatala. O se tamaititi laititi o le uumi o le umi ma le 4-5 o tulafono faʻavae e vavae ese mai le tagata matua i le vaitaimi o togavao malosi. E aʻafia i le vai poʻo soʻo se isi lava paluga mo meaʻai (oneone, perlite) e leai ni laʻau maualalo. E tuʻuina i le oneone i le loloto o petiles o lau muamua. O le tausiga o le mea e masani ai, faʻapea foi ma le tele o auala e uia ai: greenhouse, ventilation, mafanafana lelei mai le 22 i le 24 tikeri.

A oʻo mai aʻa uumi, e mafai ona totō le fatu i se nofoaga tumau. O le Hypocyrrhiza e totoina i totonu o pusa laititi ma le pubescence i le tele o laʻau i le taimi e tasi - ua faia lenei mea mo le sili atu o le lalelei. O le hypocyte ma lau lanu susulu o loo i ai se palahine lapopoa, o lona uiga o le a tuputupu aʻe ma le matagofie ma le tuulafoaiina lona aʻa, e masani mai lea taimi i lea taimi ona fautuaina e vavae ese le vaega pito i luga 1-2.

Maʻi ma meaʻai

E mafai ona aʻafia le pepelo pe a fai o le tulaga sili ona lelei mo lona faʻatoʻaga o loʻo solia i se faiga faʻapitoa. O le maualuga o le suasami i totonu o le palapala ma le ea o le ai ai se aafiaga leaga i luga o le laau. Afai e te maitauina muamua faailoga muamua o le maʻi, aveese otaota le lelei ma laulaau ma faʻaaoga se sauniuniga malie.

E tele taimi e afaina ai se laau i osofaʻiga o aphids, fuainumera iniseti, laʻau papaʻe ma moli vao. Ina ia laveaʻi le hypocyrrhiza mai ia i latou, faʻaaoga vailaau faʻapipiʻi ua faʻatau atu i faleoloa faapitoa.

Faʻafitauli i le Hypocyte Care

  • O foliga vaaia o lanu enaena o le le faapalepale i vai malulu po o ni vaeluaga umi i le va o vaimusu.
  • E le fuga pe e itiiti lava fugalaau - malamalama le lelei, eleele le talafeagai, le lelei o meaai paleni, soliga ogaoga o le puleaina o le vevela, leai o ni taameni laiti.
  • O laulaau na lanu samasama ma faʻafefe - susulu le la.
  • Falls lauulu ma fugalaau - ua lolovaia le laau, o le susu e le tuua ai aʻa po o le vevela o le potu.

Ituaiga taua o hypocyte

O masani masani e aofia ai: pepelo pepelo ma le pepelo ile amio.

Umi o le tino (Hypocyrta nummularia)

O loʻo taumafai e faʻataʻitaʻi, e saʻo ona laʻau e aunoa ma ni lala. O ona lau vao e foliga tutusa lava ma laulaau o se laau tupe, sei vagana ai se moli malamalama i luga oi latou, petioles ma le ala. O lanu lanumeamata, e feteʻenaʻi le tasi ma le isi ma faia foliga lapopoa. O fugalaau e aofia ai se lanu samasama-lanumumu ma se moli moli. O le taimi lava latou te paʻu ai, e pau lau lau i le hypocyte, ma amata ai le malologa malolo.

Hypocyte le lavalava (Hypocyrta glabra)

O ona eseesega mai le hypocyte tupe o loʻo i le lanu ma le lauulu o laulaau: o loʻo i ai la latou lanu meamata lanu meamata, ma se lanu matagofie. O lenei sui epiphytic e le suia le lanu o laʻau i le olaga atoa. O ona lauʻau e faʻatautaia, e toetoe lava a leai ni laasaga, o le maualuga o se mea totino matutua e mai le 20 i le 25 cm. Laʻau faʻatasi ma petioles laiti e faʻafeagai ma le au, o loʻo i ai le lapotopoto. Le tele o le laʻau e tasi: maualuga 3 cm, lautele 1.5 cm. Pupuʻu puʻupuʻu e fai ma faʻaogaina o fugalaau fulafula. E maua mai a latou siaki mai peti faʻatasi ma e pei o se moliuila moli faʻatasi ma se tamai pu ile pito i luga.