O le togalaau

O le a le uiga o le lanu samasama ma le paʻepaʻe o le pulupulu o le tilotilo?

O le iloaina o le lauiloa lauiloa o suamalie, i tausaga uma o loʻo i ai pea tagata e taumafai e faia ni tupe, e faʻaogaina ai auala le faamaoni pe faʻaleagaina. O le tele o nei metotia e faʻamoemoe i le mauaina o le muamua ma le seleselega tele. O se taunuuga, e lua faalua ona maua e le au faifaatoaga ma le aufaatoaga faatoaga:

  • ia i ai le taimi e iloa ai le suamalie, pe a oʻo lava i le tele o le togavao o loo matua lelei i totonu o moega;
  • mauaina o tupe maua faaopoopo mai fua o fua o fua.

Pau lava le tasi na leiloa o le tagata le manuia na faʻaaogaina le faʻaosoosoga ma faʻatau se mea e leai se aoga, e mamao mai i taimi uma e manaia, ma o nisi taimi o se meaʻai matautia. O le mea moni, i le sailiga o tupe mama, o le au faifaatoaga le lelei, ma le au faatauʻoa, e tatau ona faia ni mea e le talafeagai ma mea taufaatoaga, faatoaga lolovaia ma vailaau, faaaoga fatu o uiga lelei, ma le le amanaiaina o tuutuuga ma aiaiga o le teuina o fualaau aina, e ofoina ma le iloa lelei suamalie.

O le faafitauli e faigata i le mea moni e faapea afai e faʻatau se fualaau aina atoa, e seleseleina e tagata i le na o le auauna atu, ma naʻo iinei e mafai ona latou vaʻaia:

  • vevela lanu samasama ma paʻepaʻe papaʻe i totonu o se totipolo;
  • nofoaga e le i atiaʻeina o palu ma vaeluaga, vaevaeina i ni vaega;
  • faʻanoanoa, tino oona i totonu o le silotilo;
  • lanu vali;
  • faailoga o le faʻamalosi.

Ma o nisi taimi o le sukala suka mumu mumu, nai lo le suamalie, e matua tiga lava. Aisea ua tupu ai lenei mea? O le a le mea e fai i se tuila ma o le a le uiga o le lanu paʻepaʻe ma samasama i le pipi?

O fea e sau ai paʻe papae ma samasama i totonu o le silo?

O le autu ma sili ona taatele o le faʻafefe o le silomilo o le faʻaaogaina lea o le tele o le aofaʻi o le kulimi pe a tupu.

I lalo o tulaga masani, o le eletise o se elemene taua tele mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina o laau toto, ae ui i lea, o le faʻaaogaina e sili atu i le faʻatagaina masani, e mafai e le au faifaatoʻaga ona maua fua e oʻo atu i le 10 kilokalama i le 2-3 vaiaso. A maeʻa le faʻasusu ma le pito i luga i se vaifofo o le kulimi, faʻafefete le suamalie, e pei o le fefete, ae le o le 70-90 aso na faʻaaluina i luga o le meli i le la, e aoina i le toeititi masina. E maua e le tagata gaosi se vave seleselega o fualaau aina tele, na o le tasi lava ia mea ua uma ona mafai ona faaputuputuina se vaega talafeagai o mea inu oona i tagata.

O se tasi o faailoga o le "mea oona" melons ma gours o loo punitia ai le tino o paʻu paʻepaʻe ma samasama i totonu o se pulu. E mafua mai ona o le gaioiga o le vailaʻau, lea e le gata o le sasa, ae o le fetus foi e vave ona tupu. I le taimi muamua, o nei vaa taua e paʻepaʻe i le lanu ma tuʻuina atu le silotilo e le mafaʻatasi ma meaai, ae i lalo o le malosi o le palapala, e vave ona tupu fua le fua ma ua faasolosolo ina matua. O le mea lea, o le vevela paʻepaʻe i totonu o le silo o le a le pine ae sili atu le vevela ma maua ai se lanu samasama po o le lanu enaena.

O maualuga o vailaʻau oona ma le nitrites e faʻapipiʻi mai ia i latou i totonu o le tino e mafai ona faʻaputuina ma faʻaleleia ai aʻafiaga le lelei. O le faʻaaogaina i le tuufaatasiga o le eletise e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, faʻalavelaveina faiga faʻavae ma faʻafefeina ai le tino. O se taunuuga o le gaosi oloa e ulufale atu i le tino, o le faʻapalaina o masini ma le okesene e faʻaleagaina, ua faʻaumatia le faʻaoga o le tino.

Afai e talia e le tagata matua se fualaau e 150-200 mg e aunoa ma se faʻaletonu, o le 600 mg o le palapala e mafua ai faʻaleagaga tumau. Ae o le koniteina oona e mafua ai le sili ona leaga i tamaiti laiti, o ia o se fualaau o le 10 mg o le mea oona.

Aisea e maua ai le tino o le minoi i totonu?

E manaia tele le faʻaauau pea o le gaioiga e mafua mai i le palapala pe a maeʻa le aoina o se "vailaʻau". O le mea moni, e le o toe ola le kanikimo, ae o totonu o totonu ole tino ua suia. E oo lava i le vevela i le lanu meamata, e le pine ae mumu, ma o le a faasolosolo malie ona liu samasama ia paepae papaʻe Ma i ni nai vaiaso talu ona seleseleina, o le tino i totonu o le silotilo e le mafai ona gaogao, e malepelepe ma sinamu.

Pe a oti se fualaau suamalie i le palapala, e taoto laitiiti i luga o le fata, e faaopoopo i lapisi lanu samasama i totonu o se silotilo, o vaega o pulupulu pulupulu samasama e masani lava ona maua, e amata mai i le 2 i le 50 mm. O le faʻaaogaina o se silo i totonu o tagata soifua maloloina e mafai ona mafua ai le sili ona le lelei o taunuuga, ma e sili atu foi le saʻo o le a le maua ai le fiafia. O le faʻaaogaina o le kulimi o le mafuaaga taatele lea o le le lelei o le melons, ae o le mea moni lava e mafai ona e feagai ma nisi taimi le lelei.

Fai atu le fesili: "Aisea e le fiafia ai le silotilo i totonu ma e le o se mea lelei uma?", E mafai e le tagata faatau ona sopoia se fualaau aina ua leva ona teuina mo se taimi umi. O nai vaiaso i le vevela o le la e lava lea mo le siloti ua vavae ese mai le sasa e le maua ai le susu, ma o lona tino e avea ma foliga o mūmū mūmū mago. E masani lava, o lenei faagasologa e amata mai le nofoaga o fatu, ona salalau atu lea i le autu.

Aisea e tiga ai le silotilo?

Afai o le fiva malosi i totonu o le pulupulu, suiga i lona lanu ma lona fausaga, e faʻaalia ai le le lelei o le auloni, e faigofie ona vaʻaia i le taimi lava e selesele ai, ona tatau lea ona tofo le fua oona i le itiiti ifo i le tasi.

Aiseā ua lauiloa ai le masilo ona o lona suamalie suamalie? E tele tali talafeagai. O le tele o taimi, e tatau ona fefaʻatauaʻi tagata faatau ma faʻatoʻa fuaina ni fua, lea e mafua mai mafuaaga faʻapitoa pe mafua ona o le faʻaogaina o otaota, ua leiloloa le latou tofo muamua.

Faafetai i le masima, lea ua oʻo i totonu o le ovary, ua vave ona atiina ae, e oʻo atu i le mamafa o le 10-20 kilokalama. Ona avea ai lea o le au faifaatoʻaga e le mafaʻatasi ma le suamalie ina ia faʻamalosi mo ni nai aso, lea o le a lanu mumu fua, ae, e leai, latou te le maua le suamalie lelei. O se taunuuga, o le aofaʻi o le 5-6% o le fructose ma le kulukose o le a avea ma suauu, ma e le pine ae amata ona liu le tino, suia le tofo i le oona.

E le gata i lea, pe afai e faatauina mai se fualaau aina mama i le eleele, e mafai ona maua le cucurbitacin, o le mea e mafua ai le oona o kukama ma momordica, e tuuaia ai ona o lona tofo le lelei. I fuamoa suamalie o loʻo i ai se vaega itiiti, ae i laulaau lanumeamata, lea e mafua ai le tiga i le manava ma le le lava o le toxin masani, sili atu. O lenei faʻamatalaga pe aisea e vevela ai le silotilo i le taumafanafana.

Afai e te manaʻo e fiafia i se paʻu suamalie i le taumalulu, o le mafuaʻaga o le taimi le fiafia e mafai ona avea ma gas ethylene, lea e faʻaaogaina mo le teuina lelei o fualaʻau e tupu i se mea i Thailand poʻo Turkey.

I soʻo se tulaga, pe a pa'ū se silotilo i luga o le laulau, tatala i totonu, i ai ni fusi uʻamea pe i ai se tofo faapitoa, e tatau ona e musu e 'ai.