Isi

Laʻau e maua mai i le eleele e fuga mai i le taumafanafana uma

Ua leva ona ou manao ou te totoina ni laumei ufiufi eleele e fuga mai i le taumafanafana uma. Tau mai ia te aʻu, pe faapefea ona totoina se rosa ma tausi lelei?

Laʻau o le eleele e totogo i le taumafanafana uma, e tatau ona maua le faʻaleleia ma le alofa mai i fugalaau fugalaau. A maeʻa, o le a le gata ina faʻapupulaina se fugalaau tulaga ese, faatasi ai ma lana fesoasoani e faigofie ma faʻapitoa ona faʻatulaga ala, arbors, tuaoi. E mafai foi ona faʻamalosia le eleele i rosa i le eleele ole nofoaga e fau ai le eleele ma o le a le faatagaina le eleele e fufuluina i le timuga i luga o fugalaau o loʻo i luga o le mauga.

Tulaga lautele

I le tulaga aoao, o rosa lanu o le eleele e vaevaeina i ituaiga e 5:

  • lapoa ma fuʻa e fetolofi (ogaoga o le vao e sili atu i le 1.5 m, maualuga e oo i le 50 cm);
  • laʻititi ma fuʻa e fetolofi (vao lautele e oo i le 1.5 m, maualuga e tusa ma le 30 cm);
  • lapopoʻa ma fugālaʻau faʻalaʻau (o le lautele o le vao e maualuga atu i le 1.5 mita, maualuga - sili atu i le 1 m);
  • laʻititi ma fuālaʻau faʻalaʻau (ogaumu o le vao 1.5 cm, maualuga e oo i le 1 m);
  • ogalaau tetele e ola saʻo.

O ituaiga uma e lima o roses o le eleele e fefaasoaaʻi ai uiga masani:

  1. O le i ai o se vao tele i le tele o itu laau, ae o le lautele o le rosa e sili atu lona maualuga.
  2. O fugalaau e fuga mai mo se taimi uumi ma tele naua.
  3. Faatasi ai ma se fuainumera tele o inflorescences, o loo i ai foi le tele o laumei lanumeamata (laulaau).
  4. Faʻateleina le tuputupu ae o le itu itu.
  5. Latou te le fefe i le malulu, o togavao e puipuia mai faʻamaʻi.
  6. Aua nei manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma maeʻa "lauulu lauulu".

Laufanua Faʻamasinoga

Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina o rosa o le eleele, e tatau ona manatua i le mafaufau oi latou o ni laau e mama-alofa, e le o se nofoaga sili ona lelei mo moega. O le mea lea e le mafai ona ausia le umi o le fuga o rosa. Ae ui i lea, o le susulu o le la e matautia mo lenei ituaiga, aua o le a mafua ai le uila.

O le nofoaga pito sili ona talafeagai o le itu i sisifo poʻo le itu i sasae o le upega taʻavale, ao le tauvaga o vao e tatau ona faataatia i se itu pe a totoina.

E tatau foi ona e manatu e le fiafia Roses i le eleele ma le maualuga o le susu ma le eletise o le eleele, faapea foi oneone palapala.

O le taimi sili mo le totoina o rosa o le tautoulu, ao le pupuʻu e manaʻomia ona faʻapuupuu. Ae afai o le taumalulu e masani ona malulu tele, mo le saogalemu o le vaomatua e sili atu ona lelei le toto i le tautotogo. I le taimi o le totoina o le tautotogo, o le seleseleina o fatu laau o le a sili atu ona "faigata": i luga o se pu malosi e tatau ona e tuua le 2 pu, i luga o se puva vaivai - 1 togi.

Mo le faafaigofieina o le tausiga o rosa, ao le i totoina, e tatau ona faamama le saite o vao, ma a uma ona totoina, mulch laina faatasi ai ma seusiusi po o se ata tifaga.

E mafai ona e totoina ni rosa palapala i luga o le laina (o le loloto o le laina e tatau ona sili atu le umi o le aʻa i le 20 cm), pe taitoatasi (o le limite o le lua e 50 cm, o le hohonu e 70 cm).

Liligi le eleele i le totoina o vaega ma faʻagasolo malie le suavai i vaega taʻitasi o le eleele, faʻafefete le pito i luga o le eleele, faʻaleleia le togavao ma toe faʻaleleia lelei. Pe a tuputupu ae se taʻi 5-senitimita laʻitiiti, faʻamalamalama le rosa mai le palapala ma faʻatumu i le mulch.

Tausiga Tausi

Pe a tausia le laʻau e ufiufi ai rosa, e lava le mulimuli i nai tulafono faigofie:

  1. Faʻasa. Faʻaauau le faamalositino i le taeao pe a faʻamago le pito i luga ile 4 cm.
  2. Fertilizer. O fualaau e fafagaina naʻo le taimi o le tuputupu ae (Tsitovit, Agricola) ma i le tautoulu. A oʻo ina tupu, e lava lea e momotu ese ai rosa pagatia.
  3. Teuteu. Afai, pe a totoina, o le a lava le mamao i le va o vao e faʻamautinoa (ina ia aua neʻi vavalalata), e le manaʻomia le teuteuina o rosa.
  4. Puipuiga o le aisa. Ina ia puipuia vao mai le malulu i se taumalulu a le kiona, e tatau ona aofia ai. E mafai ona ufiufi Roses i lalo ole laʻau pe a mafai ona toso i luga o le uaea le ata. Ua ufiufi foi laau vao, ae o le mea lea ua paʻu ai pana, ma ua toe fetuutuunai foi i lalo o latou lala ina ia le taoto ai le rosa i le eleele.