Laʻau

Faʻasalaina le laulaufaiva o le tinā

O le lili leopardisa, o le paʻu o le gata o Amerika, o le Aferika afaina o tagata Siamani, o le tina o le tina po o le pike gagana a tagata Rusia - o nei mea uma e faasino i le fesuiaiga. Ma e ui lava o le igoa aloaia na tuuina atu i le senituri XVIII e le aloalii o Italia o Sanseviero e sili atu ona lelei, o igoa tauvalaau na tuuina atu e tagata eseese o ni faamaoniga ia o le lauiloa tele o lenei laau.

Sa manumalo Sansevia i le alofa o tagata mo le le mautonu - o le ea vevela, pefu, e oo lava i le siosiomaga o aʻoga o pisinisi gaosi oloa e le fefe ia te ia. O lenei laau matagofie na oo mai io matou fale mautotogi mai Initia ma Aferika. I le fale, e faʻaaogaina Sansevier i le maualuga. E maua mai le fiva mai laulaau mo le gaosia o fusipaʻu, maea ma maea. Mo i matou e taua tele le toetoe o vaega uma o le laau e faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi.

Sanseviera Three Way (Snake plant)

O laupepa o le mea faʻapipiʻiina o siama, o le paʻu, paʻu, ma se mamanu. E mafai ona lanu ma lanumumu lanumeamata, ma o lanu o le kulimi poo le samasama, e alu i tafatafa o le mata, po o le pogisa, e faʻalauiloa laulaʻau lanumeamata-lanumeamata. O mea masani masani i totonu o agaifanua i totonu o le tolu-lane sanseviera. E i ai ona lau laʻau lapopoa, e teuteuina i lanu lanumeamata lanumeamata. Fugalaau ia Aperila -Faia, faatumuina le potu i le manogi o le vanilla. I le taimi o le fugalaau, e togiina ai e le laau se aū ma ni fugalaau lanumeamata, lanu-lanumeamata poʻo le lanu piniki-paʻepaʻe, e aoina i totonu o se paʻu uila poʻo le faʻamalosi.

I le faʻaopoopoga i fualaau tetele, e oʻo atu i le maualuga o le 150 cm, o loʻo i ai sina gasevieri, e na o le 20 cm le maualuga. Ae ui i lea, o nei laau toto e le lauiloa, e ui lava e le lelei ma latou maua ni vailaau faafomai.

O laulaau o le laau o loʻo aofia ai le afamagenin, o le sapogenin o le hemolytic, o le tino. I fomaʻi a tagata Aferika, ua leva ona faʻaaogaina a latou suamalie e togafitia ai le manava o le manava, faʻaogaina o le taliga ogatotonu, ma faʻamaʻi vailaʻau. O le teuteuina o aʻa ma laulaau e faʻaaogaina mo vaivaiga lautele, faʻavevesi ma le paʻu o le paʻu. Aferika e talitonu o le ulaula mai laulaau mumū o le siaki e aveese ai le tiga o le ulu, ma le teuteuina o le aʻa e tupu ai le malosi.

Tolu-auala Fugalaau o Sansevieria (Plant snake plant)

O lenei laau e le gata ina faamaloloina, ae faamama ai foi le ea i totonu o le fale, ma maua ai le malosi e gaoioi ai mea leaga o le linoleum ma meafale. E le gata i lea, o se mea moni o le gaosiga o le okesene, aemaise lava le gaioiga i le ao.

Tuputupu ae

O Sanseviera e tupu lelei e oʻo lava i se tagata e leai se poto masani, faʻafetaui i aiaiga ua fuafuaina. O le mea moni, o laau laiti e sili ona tuʻuina i luga o se faamalama malamalama lelei, ma o le a matua malamalama tagata matutua ile fola.

O le faʻasalaina o se mea masani e masani ona le manaʻomia. Mai le tautotogo i le tautoulu, e manaʻomia e ia le faʻafeusuaʻiga talafeagai, pe a fai e siʻitia le oneone, ma seasea - i le taumalulu. Ae e tatau ona e faʻafeinuina ma le faʻaeteete, taumafai e aua le susu i le ogatotonu o le pusa, a leai o le a pala le laau. O le mea lautele, o le tele o le susu e le o se mea mamafa, na te faʻaumatiaina, mafua ai le oti o aʻa ma lau.

Sanseviera Three Way (Snake plant)

© Derek Ramsey

E ui lava e le manaʻomia le sosoina o le sanseviera, e tatau ona fufulu laulaau ia le itiiti ifo i le taʻitasi i le masina ma se 'ie susū e aveese ai le pefu. I le taumafanafana, e mafai ona tuʻu le ulo i luga o le pusa poʻo le faʻatoʻaga, ae ia maua i le po, e le pa'ū le vevela i lalo o le 5 ° C, ma i le aoauli e le tunu e le la laʻau.

I le lautele, e fiafia Sanseviera i le vevela o le vevela (21 ° i le taumafanafana, e le itiiti ifo ma le 15 ° i le taumalulu), fafagaina masina i le masina o Me - Iuni faatasi ai ma le mineral fertilizer mo le cacti ma ipu lapopoa e tumu i se kuata vai.

O laau laiti e totoina i tausaga taʻitasi ia Mati-Aperila, ona tolu tausaga uma lea. O le faailoilo mo le faʻaaogāina o aʻa o aʻa e afua mai i le ulo. E mafai ona saunia le paluga eleele mai eleele eleʻele, paʻu ma oneone (3: 1: 1) poʻo le faʻatauina o fanua e saunia mo rosa. O Sanseviera e foliga lelei i atigi pusa, faʻatoʻa totō ma totoa. I lenei tulaga, e manaʻomia e ia le palapala eleele o le turf, peat, sand, compost (3: 1: 1: 1) ma le laʻei pito i luga 2 taimi i le masina.

E faʻapipiʻiina e taamilosaga taamilo, vaevaega o rhizomes i le taimi o le gafa ma le gaugau. O le metotia lona lua e aofia ai ni nai laau, o lea o le a ou taʻu atili atu ai ia te oe. Mo tipi, ave se laulaʻau, tipi i totonu o le 10 cm le umi, faatofu le lua vaetolu o le oneone susu o le ulo, ufiufi i se fagu ma nofo i se nofoaga manaia ma susulu. Laʻi i luga i aso taʻitasi le mafai mo le faʻaleleia o le ea mo le 5-7 minute. Liligi fufuluina i totonu o le apa o le ulo. A maeʻa le 30-40 aso, ona oʻo mai ai lea o aʻa, ona pulupulu lea, e tupu mai ai laau talavou.

Sanseviera Three Way (Snake plant)

Recipes

Soga ma manuʻa

  • Meaʻai: laʻau fou.

Oti ese le pepa tuai, fufulu i totonu o vai ua tunu, faʻafefe, faʻafefe ma togi le sua. Fagogo se solo solo i totonu o le sua, tuʻu i luga o le nofoaga ua afaina, faʻapipiʻi ma se fusi. Suia le laei 2 taimi i le aso.

Tue le paʻu

  • Faʻavae: 2 tbsp. punetuni o laulaʻau, 250 ml o vai.

Tasi se laʻau matutu o le fulufulu, sasaa vai inu, kuka i totonu o le vai vai mo le 10 minute, faʻaauau pea seia malie. Fufuluina nofoaga e afaina ai ma se teuteuga ma faʻaaoga mea faʻapouliuli i le po. O le togafitiga e 10 aso.

Otitis

  • Meaʻai: laʻau fou.

Oti ese le lautusi tuai o le meaʻai, fufulu i totonu o le vai ua kuka, faʻafefe, faʻafefe ma togi le sua. Toto i le taliga 12-15 faʻaleleia sina vevela, ae le o se mea vevela, Sansevier 2 taimi i le aso.

Sanseviera Three Way (Snake plant)

Ia faaeteete: O Sanseviera o loʻo i ai mea matautia. Faʻaaoga mo togafitiga pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. Ia fufulu ou lima i taimi uma pe a uma ona togafitia le laau.