Fale taumafanafana

Faʻasalaga saʻo o le spathiphyllum i le maeʻa ai o le faʻatau

O totonu o fugafale totonu e ola ai i taimi uma i tulaga e naʻo le mamao e foliga tutusa ma natura masani. O le mea lea, o le teuteuina o se laau e faalagolago i le tele o mea. Spipiphyllum transplantation o se faiga faʻapitoa i le faʻapologaina. O le aʻa e manaʻomia ai meaʻai, ma i totonu o se tamai pesini se malamalama, e le mafai e le eleele eleelea ona fafaga le laau mo se taimi umi. Pe a faʻapipiʻi se laau ma faʻalauteleina, e tatau ona tausisia nisi o tulafono.

Tuutuuga mo le tausiga ma le suia o spathiphyllum i le fale

O le fugalaau e tatau ona nofo i totonu o se fagu i totonu o ni mea e le mautonu. A o le aʻa e le paʻi i puipui o le vaa, o le mana uma o le laau e taulai atu i lo latou tuputupu aʻe, ua tolopoina le ola, ua gaʻo le laau. O le mea lea, e le talafeagai le faʻavasegaina o le laau e aunoa ma se manaʻoga faapitoa. I le tautotogo, pe a amata ona ala mai le laau mai le taumalulu, o le taimi sili lea e suia ai le eleele.

E tatau ai, o se taotoga mo le faʻaaogaina o le spathiophyllum i le fale ma le tausiga ao lei faʻauluina e mafaufauina:

  • ua matua tupu tele le laau pe afai e salalau pepa lapisi e manino lava o lau pito i lalo ua mate ona o le le lava o meaai paleni ma moli:
  • o se fugalaau fou na faatauina mai pe a uma le tausiga o le greenhouse, faatauina i se faleoloa fugalaau;
  • afaina faaletausaga o laau talavou i se gafatia tele;
  • ua maʻi le fale, ua maua ai le aʻa po o meaola iniseti;
  • totoina o laau toto.

E faʻapefea ona faʻavasega le spathiphyllum i le fale, pe faʻapefea ona faia ni tulaga mo le vave faʻafouina o le laau?

O le eleele mo le spathiphyllum ua saunia le malamalama ma se tali malosi, ae sili atu ona vavalalata. O lea ituaiga paluga e mafai ona faʻatauina i le faleoloa fugalaau mo le agaʻi, pe mafai ona e kukaina oe lava ia. O vaega elemene o le eleele lanu, peat ma faaopoopo i ai laau o coniferous trees. Lafu, eleʻele ma le malala e le mautonu ma fesoasoani e faʻatalanoa le tuufaatasiga i sina gaʻo, latalata i le le mautonu.

O le tuufaatasiga o le eleele mo le spathiphyllum ma le filifiliga o ipu:

  • turf land - 2 volumes;
  • laʻau, peʻa, oneone - 1 leotele;
  • sima vaima, malala, paʻu - 0.5 volumes.

Pepava poʻo le faʻalauteleina o le omea o le a manaʻomia mo le alavai i totonu o ipu. Fausia le eleele e tatau ona fufulu, togafitia i le phytosporin. Mo le toe faʻaleleia o microflora aoga, 2 vaiaso aʻo lei totoina, faʻamamaina le paluga faʻatasi ma le EM-1 ma tuʻu i se mea pogisa.

Mo le totoina o se laau matua, o se koneteina ua filifilia e sili atu nai lo le ipu muamua i le lapoa e tasi pe 1-2 cm. E tatau ona manatuaina o le faʻalauteleina o le faʻaogaina o loʻo faʻaogaina i se atigi pusa o le 20 cm, mulimuli ane latou taumafai e aveese le papaʻe luga ma faaopoopo ni paluga fou. O le fetaui mo aʻa o se mea e manaʻomia mo le fuga. O se faailoga o le suiga talafeagai o ipu o le ava o lanu samasama o le spathiphyllum, lea na afua mai i le alavai.

Faʻasalaga poʻo le gafa, le filifiliga saʻo

Matou te iloa o le fesuiaiga o se auala e suia ai le gafatia e aunoa ma le faalavelaveina o le mama o le lalolagi, e fesootai i aʻa. I lenei tulaga, ua matua susu le laau, ae le o le tele o le eleele e liu palapala. Ua lava lea e faigofie ona alu ese mai fafo o le fagu, e aunoa ma le faaleagaina o aʻa. Vaʻai mautinoa e selau aʻa o loʻo maloloina, laʻau e aunoa ma ni faʻailoga o faʻamaʻi, o le laau ua faʻatulaga lelei i totonu o se pesini telē.

I le pito i lalo o le koneteina fou, o se alavai faʻavaivai o le 2 cm, 2 cm o le palapala ma se paluga palapala ole palapala ma aʻa o loʻo tuʻuina i luga, pe a uma ona filifilia maʻa ma faʻalautele le palapala mai le 'ava maualalo. O le eleele mo le spathiphyllum o loo sausau i itu, sina paluga, sina susu. Pe a susu, faʻapala le lalolagi, e tatau ona faaopoopo i le ua. Lulu le ulo i sina mea itiiti, ia mautinoa e le pa'ū le laau, tu i le ogatotonu. Mo ni nai aso, e tatau ona sosolo le novosadka i lau, ae le faʻafefe. O le a fesoasoani vave e mauaa aʻa i totonu o le laau, pe afai e te faʻavasegaina se paʻu palasitika i le pito i luga, i le foliga o se tamai fale.

Afai e matua talafeagai, ona mafai lea ona taulimaina se laau totō, ae o se potopotoga tele o le a faia ai ni tulaga mo le taofia o le fugalaau.

Afai ua maua muamua le laau, e tatau ma pe faʻapefea ona faʻavasega le spathiphyllum pe a uma ona faʻatau? Ioe, e tatau, ae pe a uma le amataga o le farantine mo le 2 vaiaso. O le palapala lea e ola ai laau totō mo le faʻatau atu e tele le paʻu ma ua tumu i meaʻai mo le taimi muamua. O le mea lea, e tusa ai ma le aʻa, e tatau ona e faʻamamāina ma le mama mai le masini ma faʻaoga i le mea e manaʻomia.

E pei lava i le taimi o le vevelaina, ua saunia se alavai ma le eleele, ua tuu i luga o aʻa ma faamama le palapala i le eleele mo le spathiphyllum, faatasi ai ma le luluina o le malamalama mo le tuufaatasia. O aʻa o le sausau o susu, o le palapala e fetaui lelei ma aʻa, ua toe fofola le eleele i le ua. I le taimi lava e tasi, pe a ma le 2 cm e tatau ona tumau i le pito o le ulo. Ua siaki le laau mo le totoina o le eletise, fai sina pisi ma pulea ina ia le pa'ū.

Ae o sea suiga o le spathiphyllum e manaʻomia ai le mataʻituina ma le faaeteete mo le 2 vaiaso ma faʻaauau pea le lauina o lau. O se faʻamaufaʻailoga faʻamaufaʻailogaina o le laau e mafai ai ona e faatumauina le susu ma faʻalauteleina le vave aʻafia.

Na pau le auala e fai ai se aʻafiaga o aʻafiaga o se suiga. O le mea lea, e tatau ona siaki ia tulaga taʻitasi mo le pala, tipi ese mea leaga ma faʻamalosi, sasaʻa manuʻa i le malala ma faʻamago i latou e le pisa. I le taimi lava e tasi, o lau laititi ua aveeseina, o le a latou oti pea.

Ina ia mafai ona totoina le vaomatua o le spathiphyllum, e tatau ona e faatofu atoa le laau i totonu o se fagu vai ma tuu le palapala ia avea ma palapala eletise. A maeʻa lena mea, ave i fafo le laau, ma, faʻapipiʻi i luga o se vaalele vavalalata, filifili laau laiti, tipi le rhizomes o le tuai ina ia mafai ai ona maua faatasi ma aʻa le 5 laulaau.

O laau totő e iai aʻa e mafai ona vave totoina i totonu o koneteina. Afai e leai ni aʻa i luga ole laulau, e tatau ona totoina i se ipu vai. O le toe suia o le spathiphyllum i le taimi o le toe gaosia e le ese mai le auala e faʻapipiʻi spathiphyllum pe a maeʻa ona faʻatau.

I tulaga uma o le gaosiga ma le faʻafefeteina, e le faʻafefeina ia laau seia oʻo ina amata mai laulaau fou. O lona uiga ua totogo le laau, ma o le a le afaina ai le susu, o le a le tupu le pala.