Laʻau

Faʻamatalo pepelo - o le talisuaga o le mafanafana

I lenei laau matagofie o le aiga o Gesneriaceae, fugalaau samasama poo moli e foliga mai o laugutu na gaugau mo se sogi. Pe o se laau o le ampeli i se fugalaau fugalaau poo se fugalaau masani i totonu o se fagu i luga o se faamalama, o le pepelo o le a faateleina ma sili atu ona lauiloa i tagata e fiafia i totonu.

Nematanthus bristle (Nematanthus strigillosus), poʻo le Hypocyrrhiza glabra (Hypocyrta glabra).

Genu Hypocirrhoid (Hypocyrta) - mai le aiga o Gesneriaceae e aofia ai le sili atu ma le 30 ituaiga vao vao. O laulaau e faʻafeiloaʻi i le opovate, tusitusi, lamolemole poʻo le pala, o le pito i lalo e tele lava le lilac i le lanu. I le tau mafanafana, i le itu o laʻau, e faʻapupulaina ai e le hypocyts le toto, i le vaega pito i lalo e fugalaau fugalaau. O le maualuga o le eletise e mai le 10-15 cm i ituaiga fetolofi i le 40-60 cm i ituaiga o meaola. Ua matutua i latou mo le matagofie o laʻau ma fugalaau.

I le taimi nei, e tusa ai ma le tulafono faʻavaomalo o le nomenclature o le botanical, o le genus Hypotsirt (Hypocyrta) ua soloia ma o le tele o ituaiga o meaola ua aofia i le ituaiga o Nemantanthus (Nematanthus) Na mafua mai i upu Gagana Eleni. νημα "gutu" - filo, lauulu ma le fala. "vale" - o se fugalaau, o lona uiga, fugalaau o loʻo tautau i luga o ni manoa vevela, lea e masani ai mo nisi ituaiga o nematanthus.

O nisi o ituaiga mai le ituaiga o Hypocyrta e aofia i totonu o le ituaiga genera o le aiga o Gesneriev:

  • Neomortonia
  • Besleria
  • Faʻasalaga
  • Codonanta
  • Kolumneya
  • Koritoplektus
  • Parataiso

O le vaʻaia o le Hypocyte i le fale

Lulu: I le taumafanafana, masani, e tusa ma le 20-25 ° C. I le taumalulu, e tusa o le 12-14 ° C - mo le hypocirrhosus le lavalava, 14-16 ° C - mo le pepelo pepelo. Minimum 12 ° C.

Malamalama: O le pepelo pepelo e fiafia i le susulu malamalama, ma le malulu mai le susulu o le la. I le taumalulu, e tatau foi ona lelei le malamalama.

Faʻasagaina o Hypocytes: I le tau vevela e tele, i le timu o timuga e faʻaititia, ma i le taumalulu ma mea malulu e faʻafeinu ai i nisi taimi, e le mafai ai ona faʻamago atoa le ele.

Fertilizers: E masani lava, mai ia Aperila ia Aokuso, e fafagaina ai le hypocyte i se vaifofo o fugalaʻau o minerale mo le totoina o laau i totonu. Fafagaina e faia i vaiaso taʻitasi.

Faʻamamaga o le ea: I le tau mafanafana, e manaʻomia e le tagata pepelo le manava tele, o lea e faʻamaualalo ai le ea e ala i le faʻaauau pea ona faʻaleleia.

Suiga: Suʻeina o le hypocyte i tausaga taʻitasi i le tautotogo, e le tatau ona lapoa le ipu. O le eleele e matua manino lava ma lafoaʻi - 3 vaega o laulaau, 1 vaega o le peat, 1/2 vaega o le oneone. E le gata i lea, o le paʻu o le paʻu po o fern ma fasi vaega o malala ua faʻaopopo i le palapala. E mafai foi ona e faʻaaogaina faʻasalaga mo le senpolia.

Monomato neomortonia (Neomortonia nummularia), poʻo le hypocritrhosis monolithic (numera o le hypocyrta).

O le laau lava ia e matua le taua. I le taumafanafana, e mafai foi ona ave ese le laau i fafo e ala i le tuʻuina i totonu o se nofoaga malulu. I le taumalulu, e tatau ona teu laau i totonu o se potu malulu ma malulu; o le vevela o le 12 ° C ua lava lea. I le taimi lea, o le fausiaina o pomaʻi e tatau foi ona matua talafeagai. O le faʻamaoni tele o le vaitaimi o le taumalulu taumalulu e mautinoa, o le tele foi o le fugalaau i le isi taumafanafana. O le fesuisuiaʻi pine o pama e faʻateleina foi le tele o fugalaau ma faʻateleina ai le tuputupu ae o le tuputupu ae.

I totonu o se paolo paʻu, o le eletise e mafiafia ma umi, ma o le lelei o le fugalaau e faʻaleagaina. E le mafai e le coma vailogging ona toleniina le vaʻaia - o lenei mea e mafua ai le pala o aʻa ma paʻu'ū lau. O le mea lea, e sili atu le suamalie o laau laiti i sina mea itiiti nai lo le faʻatumu. Ae ui i lea, i le mafanafana o le tau i le taumafanafana, susu i soo se tulaga e tatau ona tele. Aʻo faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma - mai ia Me ia Setema - e fafagaina fualaau aina i aso uma 10 faʻatasi ma le fuālaʻau atoatoa mo fugalaau i totonu. O tausaga taʻitasi pe a maeʻa se vaitaimi malolo, o le hypocyte e totoina i totonu o se moli, lelei-e mafai ona faʻafefiloi, palapala lelei.

Suiga ma toe gaosia o hypocyte

O le palapala mo le pepelo e tatau ona matua manino ma le tatalaina. O le faʻafefiloi o le eleele e aofia ai le faʻafefiloi o humus, laʻau laʻau, peʻa ma oneone i vaega tutusa. O fetaulaiga talafeagai mo le senpolia e talafeagai. Ole suavai lelei e tatau ona faamalosia i le pito i lalo o le ulo ina ia le susu ai le susu. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona lapoa ipu, aua o le aʻa o le hypocyte e laiti. O le gaoioi i le eleele fou e faia i le lua i le tolu tausaga i le tautotogo, ona o le tuputupu aʻe faʻagutugutulua e fai si telegese.

Nematanthus e faasee, pe o le pepelo o le pepelo.

O le Hypocyte e faʻaleleia lelei ma vaʻaia. Mo le faia o lenei mea, tipi tiiti laiti i le tautotogo ma le mafanafana ma le 4-5 laina e lelei ona maua i totonu o le vai poʻo le faʻafefiloi o peat ma oneone. I lenei tulaga, o lau laititi pito i lalo e aveese ma tanumia i le eleele i le lautusi muamua. Ulutala pito i luga i le tioata po o le ata tifaga seia maeʻa uma.

I le lumanaʻi, mo le tuputupu ae o le ampel, o le hypocirrots o loʻo totōina fatu laiti o le 3-4 fasi vaega i totonu o se ulo. Ma pe a fausiaina se togavao, ia totoina se tasi fatu i totonu o se ulo ma faapipii i luga ao latou tuputupu ae.

Ituaiga taua o hypocyte

Faatasi ai ma fugalaau fugalaau, ituaiga e lua mai le muamua muamua o le Faagutugutulua, lea ua avea nei ma ituaiga o Nematantus ma Neomortoniya, le aiga o Gisnerieva, na maua le lauiloa tele.

Talitonuga moni (Hypocyrta nummularia) - o se ampel plant with shoots branching shoots. E lapotopoto ia fasi pepa, fusi i le pito, meaʻai, moli lanumeamata, e tusa ma le 2 cm le umi. Lave ma tuʻu sina lauulu ma lauulu lauulu. Fuga i fuga lanumumu mumu ma se lala samasama. A maeʻa ona fuga, e masani lava ona lafoaʻi lau laau.

Monomato neomortonia, poʻo le hypocritrhosis Monolithic.

I le taimi nei Talitonuga moni aofia i le ituaiga o Neomortonia (Neomortonia) - Monomato neomortonia (Neomortonia nummularia).

Vaʻalo o le Hypocytosis (Hypocyrta glabra) o se semi-ampel laau faʻatasi ai ma nai lala totogo. O laulaau e foliga mai e foliga mai, tino, lanu, lanu meamata i le lanu, e aunoa ma le pala, 2 i le 4 cm le umi. O Corolla o loʻo i ai ni paʻu paʻu o se moli lanumeamata mumu, e fai ai se fula i lalo ifo. Lafoaʻi pe a uma ona tupu aʻe e le toe faʻamautuina.

Nematanthus e faasee, pe o le pepelo o le pepelo.

I le taimi nei Vaʻalo o le Hypocytosis aofia ai i le ituaiga o Nemantanthus (Nematanthus) - Nematanthus bristle (Nematanthus strigillosus)

Pests ma faʻamaʻi o hypocyte

O le Hypocyte e faʻafefe i suiga faafuaseʻi i le vevela ma le faʻataʻitaʻiga. A tumau le mafanafana i le taumalulu, e faigofie lava ona aʻafia laau i aphids. Afai e le mafai ona ofoina atu laau toto i se tau malulu, ona tatau lea ona tuuina atu i le "fale talimalo". Ae ui i lea, i soo se tulaga, o le nofoaga e tatau ona susulu ma aunoa ma ni faʻailoga. I le taimi lea, faʻamalūlūina le hypocyte ma le agamalu.

Laʻau ma tumutumu o le a pa'ū - mai le maalili ma le faʻaleleia o le eleele e avea o se taunuuga o le faʻasaina o vai.

O le Hypocyrrhiza e lafoaʻi ma e lanu samasama - mai i le moli susulu. E tatau ona toe fetuunai le fagu i se nofoaga e puipuia mai le la susulu.

O le Hypocyrrhiza e galo le malosi o le lanu ma ua lanu samasama - o le mafuaaga e mafai ona faaumiumi le faʻaalia i le susulu o le la, i le vevela o le ea poʻo le faʻafefe i le faʻamalolo.

O lanu o Brown e aliali i luga o laulaau o le hypocyte - e tupu lenei mea pe a faʻafeinu le fale i le vai malulu. E le gata i lea, o le mafuaʻaga e ono i ai i le faaletonu o le faʻavaivai: o le palapala e faʻamaligiina pe ua vevela foi.

Monomato neomortonia, poʻo le hypocritrhosis Monolithic.

O se lanu enaena na aliali mai i laulaau ma fugalaau o le pepelo - o le paʻu paʻu (po o le paʻu pala) lea e aliali mai pe a solia tuutuuga o le taofia. E tatau ona taofi le pulupulu, aveʻese vaega na aafia o le laau, ona togafitia lea ma se fungicide talafeagai.

O le fuga o fualaau o hypocyte poʻo lona toesea atoa - e aʻafia ai le le lava o le moli, matitiva meaʻai po o le eleele eleʻele, malulu pe malulu. E mafai ona matauina lenei mea pe a maeʻa le mafanafana ma le malulu o le taumalulu, pe afai foi e leʻi teuteuina le paʻu tuai pe a uma ona tupu muamua.