Fualaau aina

Lisi laitaga i le fale

O tausaga taʻitasi, e toʻatele ma sili atu tagata e suia i se soifua maloloina lelei. Ma o soʻo se meaʻai talafeagai o se meaʻai poʻo se meaʻai e le mafai ona leai se fua, fualaʻau ma togalaau fou. O le salamata o se tasi lea o oloa taua e aofia ai le tele o vitamini, minerale, salts, organic organicids ma le tele o isi mea taua. O fualaʻau lanumeamata lanumeamata e sili ona aoga i le tino atoa, aemaise lava i le galuega o le gastrointestinal tract. Letu o se faʻamalologa ma fualaau taumafa lea e fautuaina mai e tagata poto masani i meaʻai mo tagata o loʻo i ai le gaʻo ma le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Lactuca sativa salad o se fale o fualaʻau e lua-tausaga le matutua e mafai ona ola aʻe i totonu o se potu malolo ma maua ni lauulu fou i luga o le laulau i le gasologa o le tausaga.

Le ituaiga saʻo

Faatasi ai ma le tele o ituaiga ma ituaiga o salati, e le o tagata uma e mafai ona aumaia le seleselega faamoemoeina i le faamalama. Faatoaga e leai se poto masani, ua fautuaina e filifili le ituaiga saʻo mo le galue i luga o le windowsill. O ituaiga muamua o fualaau aina e sili ona talafeagai mo ia tulaga. E mafai ona e faʻatau ituaiga "Faʻailoa-taloina", "Yellow", Amanda, "Leaiga masani", "Pepper" (fale) poʻo "Ostinata", "Quick", "Noran" (fafo), faapea foi le vai.

O nei faʻataʻitaʻiga e le lelei ma faʻaleagaina i palapala, moli ma le susu. Latou te ola vave ma ua leva 20-25 aso talu ona maeʻa, e mafai ona maua le fua muamua.

E le fetaui ituaiga o letusisi ile ulu ile tulaga ole fale, aua e matua faigata tele ile tulaga tuputupu ae. Mo i latou, o le vevela i luga o le ea, o le maualuga o le malamalama ma le vevela e taua tele. Afai e le itiiti ifo i le tasi se tasi o aiaiga o le taofia, e le mafai ona tupu le tulaga o le aoga.

E faʻapefea ona tupu se salati i le fale

Nofoaga ma moli

O le nofoaga e totoina ai e tatau ona faʻamalamalama lelei mo le sefulu ma le lua masina. I le tau mafanafana, e manaʻomia ona puipui mai avanoa lanu meamata mai le susulu o le la, ma i le taumalulu, malamalama puupuu o aso, e mafai ona e faʻaaogaina le malamalama atili. E fautuaina ina ia taofiofi ni lamepa mumusu i luga atu o pusa faʻapitoa i le maualuga o le 50 cm. O le leai o se malamalama o le a aʻafia ai le atinaʻe ma le tuputupu aʻe o le salati.

Lulu

I totonu o masina vevela vevela, e tatau ona ufiufi avanoa lanu meamata. I le tautoulu ma le tautotogo o le tautotogo, o pusa e maua ai fualaʻau fualaʻau e mafai ona ave i totonu o le ea poʻo luga o le faletalimalo (loggia), pe a faʻapea o lenei vaega ua lelei le faʻaleleia. Laʻau e faʻafeiloaʻi lelei le tau ma le vevela o le 8-10 tikeri Celsius.

Faʻasaina o tane

O le maualuga pito sili ona lelei o pusa faʻalelei o se fagu sikuea i le itu o le 60 cm ma le loloto o le itiiti ifo i le 10-12 cm. O le mea lea, o pusa laititi mo le totoina o lenei faatoaga e le talafeagai.

Faʻasaina ma le faʻafefe

O le letus e matua faigata tele i le maualuga o le susu i le eleele. Ole faʻafeinuina ole suavai, lea e tau atu i se paluga o se eleʻele eleʻele poo le faateleina o le vevela o le ea i totonu o le potu, lea e mafua ai le vevelaina o le palapala, fesoasoani i foliga o suiga le lelei i le atinaʻeina o le laau. E itiiti lava le lanumeamata ua faia ma o ona uiga fafo ma le tofo o loʻo maualalo tele. O laulaau o le salad e maua ai se mea oona ma avea ma filo.

Le palapala

O le tuufaatasiga o le faʻafefiloi o le eleele e tatau ona matua maloloina. I faleoloa faapitoa mo tagata fai togalaau ma fugalaau, e mafai ona e faʻatau le "Universal" poʻo le "Vegetable", lea e lelei mo le tuputupu aʻe o le lusi, faʻapea foi le "Biogrunt". I le tulaga tutoatasi, e saunia le paluga eleele mai vaega nei: lua vaega o le humus poʻo le humus ma le tasi vaega o le peat ma le oneone. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻafefiloi lelei le paluga o le palapala

Fertilizers ma faʻamaʻi

O le faʻaaogaina o mineral e faʻaaogaina i le palapala pe a uma le seleseleina muamua o fualaau aina. I le tuputupu aʻe o le vaitau, e le faʻaaogaina ai le faʻasusu.

Tuputupuina Lettuce mai Fatu

Lauina o fatu

O le lūlūina o meaʻai fatu e faia faʻafuaseʻi i le susu ma le paluga o le palapala i le totoina o tane. Mo le 10 sikuea senituri, 2 kalama o fatu latisi ua lava. Pe a totoina fatu ile laina, e fautuaina e pipii i se mamao. Loto o laina: mo salati - 6-8 cm, mo le paʻu vai - 10-12 cm. O fatu e ufiufi i se tamai laulau (e le sili atu ma le 1 cm) o eleele palapala, ona pulumu lea i le vai tumau ma le vevela o le itiiti ifo ma le 30 tikeri Celsi ma siitia atu i se mea manaia se potu pogisa ma le vevela o le 10 i le 12 tikeri Celsius mo le 7 aso. Tausiga e aofia ai le faʻamamaina masani - a itiiti ifo ma le 3-4 taimi i le vaiaso. O pusa totō e tuʻuina atu i le windowsill ma le oʻo mai o fua.

O le faʻasolosolo faʻasolosolo i le tele o pusa ma se vaitaimi o le totoina o fatu i le 1.5-2 vaiaso o le a mafai ai ona e maua le gutu letuka i taimi uma.

Tausiga o Vaomatua

Faʻasalaga e faia i isi aso uma. O le palapala e tatau ona tumau pea le susu, e aunoa ma le tele o le susu. O le pulupulu e faʻaaogaina i totonu o le ea vevela i totonu.

Laveʻa vevela - mai le 16 i le 20 tikeri. I le maualuga o le vevela, e fautuaina le vaalele.

O le laau o le thinning e faia pe a uma ona aliali mai ni laʻau se lua. O le mamao i le va o laau toto e tusa ma le 8 cm. E mafai ona totō ni togalaau i le totoina o pusa o loʻo totō ai fatu laau totato poʻo kukama.

Seleseleina ma teuina

E tatau ona toso mai salati leafy mai le eleele faatasi ai ma le aʻa, pe a maeʻa ona tatau ona tuʻuina aʻa mai le palapala. E mafai ona e teu fatuga i laau laupapa poo palasitika i se tulaga saʻo i lalo o se ata manino i se potu pogisa, lea e teuina ai le ea i le 1 i le 2 tikeri Celsius.

E mafai e le mataʻitusi ona gaosia ni gaʻo pe'ā faʻapipiʻi lelei laulaʻau ma vaʻaia ma le eleele ma le vaega o totoe o le laau faʻatoʻa fafagaina faʻamaʻi. A maeʻa ia meaʻai faaopoopo, toe faʻaleleia ai le laʻau.

Faʻatasi ma le tausiga lelei ma le faʻatulagaina o tulaga lelei mai le tasi sikuea sikuea o fanua, e mafai ona e ola e tusa ma le 50 kalama o le letusi i luga o le windowsill.