O laau

Hydrangea totoina togalaau ma tausi i le lauʻeleʻele Lagolagosua e ala i seleseleuga Faʻataʻaiga Sili laʻei

Le faʻatoʻaga o le Hortnesia ma le tausiga i fafo o le fugalaau o le togalaau

O Hydrangea, poʻo hydrangea, o le aiga o hydrangian. O lenei aiga tele e oo atu i le selau laau toto. E aofia uma ai laau taʻitoʻatasi ma vine. E i ai ni meaola e le o le malulu, ma e iai le vevela. E tele naua sui, ma e toʻatele tagata. O lona uiga o soʻo se tagata fai togalaau o le a ia mauaina hydrangea mo lona fatu.

O le laufanua o le laau ua taua o Far East, Saina, Iapani. Sa maua e Hydrangea lona igoa mai upu Eleni: vai ma se ipu. O lenei mea e aofia ai i se isi igoa e le masani ai mo hydrangea - hydrantia ("hydra" o lona uiga o le "vai"). O le vao, o lona igoa o loʻo maua i faʻamatalaga o paka anamua, ua toe foʻi mai i le lanu, faʻafetai i le tele o ituaiga vao.

Hydrangea Faamatalaga

Hydrangea i le ata ata ata

O le mea e sili ona taatele o le vaʻaia, o se taʻutaʻua, o le lauolaola matagofie. O laʻau e faʻafeagai, petiolate, faigofie, faʻatasi ai ma ni vailaʻau i tafatafa o le mata, ae tele. O fugalaau e laiti, e aoina i mea e tutupu i foliga o panicles, umbrellas ma polo o loʻo i pito o lala.

O fugalaau e paʻepaʻe, lanumoana, piniki, lilac, lanu violē poʻo le vevela. I le ogatotonu o loʻo i ai fugalaau e totoina ai fatu, ma o le ogaoga ma fala e fa e teuteuina. E masani ona faʻaaogaina le faʻatoʻaga: panicle hydrangea (togalaau) ma le hydrangea hybride.

O Hydrangea ei ai se mea manaia: o le lanu o fugalaau o se tasi ituaiga eseese e fuafua i le maualuga o le eleʻele palapala.

E faʻafefea ona tausia le hydrangea i le togalaau

E fiafia Hydrangea e masani ona inu malosi. I le vevela, vevela o le tau, e faʻapotoina le vai i aso taʻitasi. Mo le eleele i lalo o le vaomatua e faʻagogo lemu, e mulumuluina i sawdust, meaʻai laupapa, humus mai lau. Mo le hydrangea, e sili ona lelei i le mulch spruce ma pine pine, talu ai o le laau e fiafia ile palapala.

O le nofoaga lelei mo le hydrangea i totonu o le togalaau o le tasi lea o loʻo i lalo o le paolo o laau tetele (walnut, catalpa, maple, linden) poʻo latalata i se pa o loʻo i ai se ata. I totonu o se laufanua lafoaia, o le a tupu ai se numera tele o ituaiga laau toto.

O Hydrangea e tali lelei i le masani ona fai o laei. Latou te saofagā i le tuputupu aʻe o le vao, o lona tele o fua. Mo le fafagaina o le faʻaaogaina o sauniuniga faʻapitoa e faʻapipiʻiina i totonu o le faleoloa. Ae o fugalaʻau faʻasaina e fetaui lelei ma le faʻasusu ma vai faʻafefe.

O le eleele mo le totoina o se togavao e filifilia lelei, lafoaʻi, faʻafefe. E tatau ona faʻamalolo pe le faaituau (e mafai ona siakiina lenei mea i se faʻamaoniga eletise). O le totoina o se togavao i eleele palapala, o le a mafua ai le le lelei o le tuputupu aʻe ona o le leai o se uʻamea. Ina ia foia lenei faafitauli, faʻaaogaina faʻamalosi le eleele pe eli se lua mo le totoina ma faʻatumu i eleele eleʻele. O loʻo ola foi Hydrangea i ni atigi pusa eseese (ipu, falala, pu).

O Hydrangea e masani ona faapaleni le maualalo o le vevela. Ae o nisi ituaiga o meaʻai e tatau ona malupuipuia mo le taumalulu, ma nisi ituaiga filifilia taumalulu i totonu totonu o le taumalulu.

E faʻapefea ona toto le hydrangea i luga o le eleele

Totoina o le hydrangea i luga o le laufanua eleele toto

O le a le taimi e totō ai pe faʻapipiʻi ai le hydrangea? O le taimi sili mo le totoina o se togavao o le tautotogo. E oʻo atu i le tautoulu, o le a totogo le laau, faʻateleina le aʻa. Ae afai e te misia le taimi o le totoina o le tautotogo, e mafai ona e vaeluaina le vao i le tautoulu.

E totō uma ia vao ma vaega e tasi o hydrangea. I totonu o se togalaau e tasi, e togi mai ai se sikuea sikuea mai se itu umi o le 59-70 cm ma le loloto o le 40-45 cm I se vaega totoina, ina ia fausia ai se pa, e totoina ai laau i le mamao o le 1.5-2.5 m. O le faitioga autu o le fatu o le hydrangea. O se tulafono taua - o le maualuga o le toto totoina e le itiiti ifo nai lo le maualuga o le pale o le laau.

Mo le toe totoina o se tagata matua (mai le 4 tausaga pe sili atu) ia eli se lua totō ile loloto o le afa mita. I le taimi lava e tasi, ua manatu le vao o le a ola lelei pe afai o le mamao mai lona totonugalemu i laau lata ane e tasi le mita.

Pe a faʻavasegaina, o le palapala ua faʻamaoaigaina ma faʻaopoopoga nei:

  • Uro
  • lanu lau, humus, faapalaga;
  • potassium sulfate, sulfur colloidal e faateleina ai le eletise;
  • superphosphate.

A maeʻa le gaosiga, e le fafagaina le laau mo vaitau e lua, ona fafaga lea i le 3-4 taimi i le taimi o le tautotogo ma le taumafanafana.

Hydrangea supplementation

E faʻafefea ona fafagaina hydrangea i le tautotogo

I le amataga o le tautotogo, o le taimi lava e amata ai ona fuga mai pupuʻu, fafaga le hydrangea ma le kulimi ma le potassium. O lenei mea o le a mafai ai e le laau ona ola lelei i le matamata mata lanumeamata ma fuga atili atili.

Matou te ave:

  • o se sipuni sipuni o le urea po o le nitrate
  • se sipuni tele o le sulfate sulfate

O lenei paluga e faʻafefeteina i le 10 lita o le vai ma faʻasaina i sikuea mita o le eria.

E mafai ona fautuaina tagata o fomaʻi faanatura e faʻaaogaina le otaota moa suamalie e faʻafefeteina i le vai. E pei ona masani ai, o le faʻatonuga e 1:10. Lafoaʻi foi: pakete mo le vaega ole m2.

E masani ona faʻaogaina faʻasalalau e tolu pe a oʻo i le vaitau, ma o meaʻai e aoga e le gata i aʻa: e mafai ona e faʻaaogaina le laau mai luga e faʻatautaia ai le laulaulau lanu meamata.

E faʻafefea ona fafagaina le hydrangea i le taumafanafana

Faateleina le totoina o vaitau uma - o se uta lelei mo soʻo se laau. O le mea lea, e manaʻomia e le au fai togalaau le lagolagosua i le matagofie ma fugalaau faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, o Kemira Blooming o le a tuʻuina atu uma mea manaʻomia mo le vailaʻau.

O le mea lava lea e tasi o le a le sili atu le lelei: o le paʻu ma le manulele manu. Laʻau o manufelelei e sili atu ona suamalie, ona o le maualuga o le eletise e sili atu le maualuga. O le mea lea, muamua faʻagasolo le lapisi mo le lua vaiaso ma faʻaaoga se ipu ipu lita 0.5 i totonu o se pakete vai.

O se faʻaopoopoga lelei i le hydrangea o le uila poo le yogurt, e aofia ai le lactic acid. Ae ui i lea, e le tatau ona e aafia ai: ia lava na o le faaputuga 2-3 mo le vaitau atoa.

Afai ei ai pea lau falaoa poʻo le meaʻai, faʻamalu lelei i le vai ma tapuni i totonu o le eleele e lata ile hydrangeas. O le matagofie o le a le galo se "malologa" ma o le a faafetai ia te ia i fugalaau matagofie i lala malolosi.

E faʻafefea ona fafagaina hydrangea i le tautoulu

Ina ia sauniuni mo se taumalulu manuia, o le tuʻuina atu o fugalaau e sili atu fugalaau o le a fesoasoani i le popoga o luga o le autumn i luga o paluga faʻamalolo-phosphorus.

Matou te ave:

  • se sipuni tele o le sulfate sulfate
  • se sipuni tele o le superphosphate

Matou te faʻafefiloi le faʻafefiloi i luga o se pakete vai ma sasaa le 7 lita i lalo o laau taʻitasi.

Ou te manaʻo e lapatai e faasaga i le faʻaofiina o mea faʻale-natura ma mea e maua mai ai le minerale i le tautoulu: o le hydrangea o le a amata faʻatupulaia le tuputupu aʻe o lālā talavou, lea o le a aveesea ai le malosi o le laau ma puipuia ai lālā o loʻo i ai mai le matua. O le mea lea o le a avea le vaomatua ma mea e palasi ma faʻaleagaina.

E le faʻaaogaina le fautuaga i humus, overcomple humus, compost or autumn leaves, pe a maualalo le maua o le eletise. O lea mulching e matua talafeagai lava e aofia ai le hydrangea mo le taumalulu ma puipuia ai le malulu o aʻa.

Faʻafefea ona faʻaleleia hydrangea

O auala e faʻaleleia ai le hydrangea o aga masani: faʻalauteleina e ala i le tipi, tuʻuina ma vaevaega o le vao.

Hydrangea faʻalauteleina e ala ile tipi ata

Hydrangea faʻalauteleina e ala i le tipi i le taumafanafana

Laʻau o hydrangea i le ata o le taumafanafana

  • E seleseleina le seleselega i le amataga o le tau vevela.
  • O le seleselega e totoina i totonu o eleele malulu i se mea malulu i eleele mama mama (o se faʻafefiloi o peat ma oneone paʻu).
  • Faaaoga le suāuʻu lelei. Ina ia faʻaitiitia le faʻaleleia o le susu, mulumuluina le palapala i le va o le vaʻaiga o loʻo faʻaaoga.
  • Tipi laau tipi ua toto i lalo o le 5-10 cm.
  • A maeʻa le masina, ona totoina lea o laau totō ma se faaputuga eleele ma totoina i se nofoaga tumau.

Hydrangea tipi ata

Faʻapenaina e ala i le taoto

  • Ina ia maua le faʻatau i le amataga o le tautotogo, o lala laititi e faʻapipiʻi i luga o le eleele ma mama mama ma ufiufi i laufanua lafulemu, sei vagana ai le ape, lea ua faʻamautu i se tulaga maualuga.
  • O le tautotogo na sosoo ai, ua totōina aʻa i se nofoaga fou.

Bush division

O le vaeluaga o le vaomatua e faia e pei ona tatau ai i soo se taimi. Ina ia faia lenei mea, latou teliina se togavao, vaevaeina i vaega, ua totoina i le nofoaga o le tuputupu ae. E taua le vaevaeina o le laau ina ia i ai i luga o "upega" taʻitasi le pito i lalo o laupepa e 2-3 tumutumu o totoe, o le a amataina ai ni faiga fou.

Mo le faʻaleleia o galuega, faʻaaogaina auala e faʻaleleia ai: fatu ma tui. O nei metotia e mamafa ma e le faʻaaogaina lautele.

Hydrangea fuga

O le mea e ofo ai, e susulu le hydrangea i le taumafanafana uma. Muamua, o ona laititi e lanumeamata, ona latou valiina lea i lanu eseese, e fuafua i le eseesega. I le latalata atu i le tautoulu, fugalaau fugalaau, ae aua le felelei solo, ma, faasolosolo malie ma vevela, tumau i luga o le togavao. Ae e oʻo lava i faʻamaʻi mamago e matagofie.

O Hydrangea e ese mai isi laau toto e ala i le fugaina tutusa o fugalaau male ma tamaitai. O le Hydrangea fugalaau e masani ona paʻepaʻe poʻo le piniki. O ata eseese o le lanumoana, lilac, lanu mumu e mafai ona vaaia i ituaiga o ituaiga. O le tele o le fuga o le togavao e mafai ona mafua ona o le masani ona fai o laei. Latou te fesoasoani foi i le tuʻuina o pipiʻi maloloina mo le faʻaleleia i le vaitau e sosoo ai.

Teuteuina o le hydrangea pe faʻafefea ona faʻafiafia le hydrangea

O lala o le sdrangea e faasee. Ina ia faʻaleleia le malosi o le tipu, e fautuaina le vai i se vaifofo o le paluga faʻasalalau. Ma o le vao e leiloa lona teuteu, e tatau ona tipi faalua i le vaitau: i le tautotogo ma le autumn.

Totoina o vitio punavai

Umi taimi o le teuina: aʻo lei tataina.
Trimming procedure: aveese le tipi tiogo ma momotu, e le o ni lala lamolemole, faapuupuuina taʻi tausaga i le 4 pulumu.

Le faʻamoemoe o le teuteuina: ia faʻaitiitia le aofaʻi o le laʻau, ia saofagā i le tele o fua o laau toto.

Hydrangea teuteuina i le autumn

Umi o le taimi e teuteu ai: tuai o le autumn, pe a uma le pau o lau.
Taʻetoʻese: tipi tipi mamago, faʻafefe.
Le faʻamoemoe o le teuteuina: sauniuni mo le taumalulu ina ia le malepe le vao ona o le mamafa o le kiona.

E iai foi ituaiga o teuteu - mo le toe faafouina o le vao ma le tulaga masani. Ina ia toe faafou le laau tuai, e tatau ona e faasaoina 3-7 o pulo malolosi, ma aveese mea uma, teuteu i lalo o le aʻa. I le vaitau e sosoo ai, o le hydrangea o le a toe avea ma vaovao ma le tele o le vavao. E le masani ona faʻaaogaina le ituaiga o hydrangea ma o le sini iinei o le faia lea o se togavao e pei o le laau, ae na o le tasi le pupu tuloto.

E faʻafefea ona faʻamauina e le hydrangea Nofitaga mo le taumalulu

E na o mea faʻapitoa, e manaʻomia ituaiga o hydrangea mo le taumalulu. Ina ia mafai ona latou tumau i le taumalulu e aunoa ma se gau, e tatau ona punou i le mama i le eleele ma faʻapipiʻi ma le faaeteete i lālā paʻu ma laʻau pau. Afai e le mafai ona punou lala, o le "fale" o le pepa kraft, o le agrofibre eleelea poʻo isi mea e faʻasaoina ua fausia i luga ae o le togavao. Mo ituaiga o laau, mulching o le eleele faataamilo i le laau e faʻaaogaina e pei o se faʻama. Mulch - paʻu pau laau, paʻu, vao, lala laʻau ma isi mea.

Afai e tupu le vevela vevela i se pusa eseese, o le a pau le laʻau ma faʻafeiloaʻi le pusa ma se vaomatua mo le taumalulu i se potu malulu, potu susu: o se potu poʻo se potu.

O se laau e tuua i totonu o le togalaau, tusa lava pe malupuipuia, atonu o le a maliu pe mafatia tele foi.
I le tautotogo, e faʻapipiʻiina pe faʻapipiʻi vai mai le fale i lalo pe a maeʻaeʻa le vevela lelei.

Pests ma maʻi hydrangea

O meaola faalafua masani o meaola vevela o ni mea e pipisi ai le apogaleveleve ma lau laʻau. Ina ia taulimaina le faafitauli, ia sosolo le laau i fualaau faasaina faasaga i nei iniseti, lea e mafai ona faatauina i le faleoloa. Faʻafefea ona saunia lelei le vaifofo, faitau ia faatonuga mo le fualaau faasaina.

Faatasi ai ma faʻamaʻi masani a hydrangea, e faʻamaloloina le chlorosis. O lenei faʻamaʻi ua faʻaalia e se suiga (moli) o le lanu o laulaau. O le mafuaʻaga e ono le lava le eleele faʻamalolo pe masani ona faʻasusu mai le tap. I le faʻaaogaina o faʻalavelave tutupu faʻafuaseʻi, faʻaaogaina le vai i le vaifofo o le potassium pāma ma le sulfate uʻamea. O vaega taitasi e ese, ma se eseesega o le 3-4 aso. Mo le puipuiga, e faʻafefeina ai le vai i vai faʻafefe.

E le gata i lea, o mea manogi e mafai ona aʻafia i le pala. Ona o le faateleina o le vevela i le vaitau timuga, o loʻo totogo vao i le paolo. Lanu samasama e aliali mai i luga oa latou lau. I le aluga o taimi, e suia e lanu le lanu mai le samasama i le enaena enaena. Togafitiga: faʻaleleia faʻatasi ma se vaifofo o le apa memea suauu ma le faʻaopoopoga o le fasimoli.

I totonu o togalaau, o le hydrangea e totoina taʻitoʻatasi poʻo ni vaega, e fausia ai puipui, i tualaau mo togalaau, i luga o fugalaau mama, i totonu o pusa fugalaau ma greenhouses poʻo totonu o potu e pei o se mea totō.

O lea, o faaiuga. Mo le tuputupu aʻe lelei ma le atinaʻeina o le hydrangea, e manaʻomia e se laau:

  • fafaga soo;
  • totoina i le eleele malulu i totonu o se vaega paolo o le faatoaga;
  • luga o laei e tele taimi i se vaitau;
  • tautotogo ma le autumn.

Afai e leʻi faia nei faʻatinoga, o loʻo maʻi le hydranta, e vaivai ma e le foliga lelei le teuteuina. Ae talu ai ona o le hydrangea ua lelei ona toe faʻaleleia, e oʻo lava i sea ituaiga laau e mafai ona faʻaola e ala i le toe totoina ma toe faʻafouina.

O le Hydrangea panicle e tulaʻi ma tausi i le ata o le avanoa

Hydrangea faʻatoʻaga tetele ma le faʻataʻitaʻiina ata

Hydrangea i totonu o se togalaau o togalaau fugalaau