Meaai

Meaʻai manogi a le Atua - pateta pateta i totonu o ogaumu

O le manogi manaia lea e faʻafefe mai ai pateta ma fafagaina aano o manu i totonu o le ogaumu e tosina ai tagata uma o se aiga tele i le umukuka. E oo lava i fagafao e le mafai ona teena sea ituaiga taumafataga. Ina ia mafai ai ona taina sina sipuni, ua latou sauni e faia se mea.

O lenei ipu e aofia ai mea sili ona taatele. I le taimi lava e tasi, o le a le manaʻomia e se faletua le tele o le taimi e kuka ai. O loʻo i lalo ni fualaau mo pateta o pateta ma ni aano o manu i totonu o le ogaumu, lea na maua mai le faʻaaloalogia mai tamaiti vavalalata, faʻapea foʻi ma le fia faaipoipo. O ia mea uma e faia faatasi ma le fesoasoani mai a le gaosiga o le kuka i le lalolagi. O la latou fautuaga na fesoasoani i le faafaigofieina o le faatinoga o nisi faiga faatekinolosi. Ae e ui lava i lenei, o oloa e tumau pea e manaia ma manogi.

Tusi o meaʻai suamalie

O le maelstrom o le olaga e masani ona tuua tamaitai e leai se taimi e faia ai mea sili ona taua ma faigofie. E pei ona e iloa, o le lelei o le kuka e manaʻomia ai le tele o tau. Taimi ma mea tautupe o ni punaoa taua mo lenei faiga. Ae ui i lea, o sea ituaiga "paie" o le a mafai ai e se tina alofa ona teu tupe ma minute. O le kukaina o se pateta pateta ma aano moa i totonu ole ogaumu, o le a manaʻomia e le faletua ona gauai atu i laasaga nei.

Cook mea manogi matagofie

E tolu filifiliga mo le taina o aano o manufasi. O se tagata e faʻaleleia meaʻai ma meaʻai e suʻe ai le pulupulu i se paluga o meaʻai ua tumu i le susu. Afai e te tipi le fusi i ni fasi vaega laiti ma se naifi malosi, ona mafai ai lea ona faasaoina uma le suamalie ma le tamaoaiga o le oloa. O ituaiga uma o taimi e fesoasoani foi i lenei aafiaga:

  • turmeric
  • coriander (mo manuʻa leaga);
  • nutmeg (mo le lafumanu ma le puaa);
  • curry;
  • pepa fou fou (lanumumu, paʻepaʻe ma le pulu faatasi);
  • caraway, kumini ma zira.

Ia mautinoa ia faʻatumu nei mea uma i sina vaega o le pata. Pamesan shavings po o se falaoa ua susu i le susu o le a tuʻuina atu ai i le ipu se mea faʻapitoa. O se taunuuga, o se pateta pateta ma aano o manu i totonu o le oven o le a maua ai se mea manaia, ma sili ona taua, tofo faalelagi. O le mea moni, o nei mea e mafai ona suia i le kukaina:

  • pateta;
  • paka;
  • aniani (po o palota);
  • isalaʻelu;
  • zucchini.

Fualaau faisua e tumu i meaʻai ma meaʻai suamalie. I totonu o se atigipusa ua faʻamaufaʻailoga ma i le vevela maualuga, o mea taʻitasi i totonu o le ipu ua faʻafefiloi ma i latou, ma faʻaleleia atili ai le manogi susulu o mea manogi ma pateta.

Pe a kukaina aano o manu, e tatau ona faʻaaoga ituaiga o aano o manu. E mafai ona faʻafefiloi pou poʻo le pipi ma le pulupulu o se lapiti lapiti, ma e tatau ona faaopoopo le pipi i le puaa. O le Tamai Mamoe ua tuʻuina faʻatasi ma le moa.

Faia se masi suamalie

Soo se aano o aano o manu fasi ma pateta ua kuka i totonu o le ogaumu e tatau lava ona faʻataunuʻuina i se ituaiga sauuga. O lenei fuifuga lea e taitaia se matafaioi taua i le fatuina o aʻafiaga e le mafaagaloina. O ituaiga o sauʻai nei e sili ona talafeagai mo lenei ipu:

  1. Pekaelu. Muamua e tatau ona e faʻafefeteina se fasi pata i totonu o se tamai fagu. Fai sinamu lemu ma sasaa le falaoamata i totonu (3 tbsp. L.), Ae i le taimi lava e tasi e faʻamalosi malosi. I le laasaga mulimuli, e lua ipu o susu e tatau ona faaopoopo. E taua le faʻamautinoa e leai se lumps e faia i totonu o le vai. I le iʻuga, e tatau ona faʻafefiloi le sauuga i le nutmig, masima ma le pepa. Suauu mo le 5 i le 8 minute.
  2. Tomato. E mafai ona e 'ave le kuka poʻo le tomato fou. Uu i latou ma suʻi i se mea mautu e ala i se suʻi. O le mea e maua ai le paʻu e tatau ona faʻasalaina i le kalama (5-6 cloves) ma le pepa. Suauu uma nei mo le 5-10 minute i totonu o se pesini loloto.
  3. Milu ma le faaopoopoina o fuamoa. 2 tbsp. l falaoamata e tatau ona falai i le suauʻu suauu. Ona e manaʻomia lea e faʻapipiʻi le susu (1-2 ipu) i le pani ma faʻafefe mo le 10 minute. I le tutusa ai ma lenei, sasa le fuamoa i le susu (80-90 ml). Ona sasaa lea o nei mea uma i totonu o le apa kuka ma faaopoopo le 50ml o le uaina malosi (sherry). Pe a faʻafefiloi le paluga mo ni nai minute, e tatau ona faʻafefe 2 tbsp. l kulimi mumu. O lenei saumalie e faʻafefiloi ma le meaʻai aʻo lei faia le tao.
  4. Fuga o le vao. Faʻaaogaina se vavae, togi le 200 g o le siʻi kulimi ma faʻapipiʻi uma ile kulimi kulimi suamalie (1 le ipu). Greens (100 g) i le tulaga o le pasili, o le anufe ma fulufulu o aniani o le a le gata ina aumaia ai se tofo lelei i meaai, ae o le a faia ai foi le matagofie o lana aoaoga. Ina ia sasaa le lapisi lenei mea e te manaʻomia ai se meaʻai saunia.

O se auala vave e paʻu ai se tamato o le faʻaalu lea i le vai vevela. O se taunuuga, o le paʻu lava e tu i tua o le fomaʻi.

O le a le gaʻo e filifili ai mo lau pateta pateta ma fasi meaʻai i totonu o le umu, e filifili taʻitasi taʻitoʻatasi taitoatasi. E faʻalagolago lava i le vaomatua e fiafia i ai le aiga. E fiafia se tasi, ma e fiafia se tasi i saula suamalie suamalie.

Le taua o le afifi lelei

Ina ia saunia se ituaiga meaʻai faigofie, e toʻatele e manaʻo e faʻaaogā se kuka taofi po o le microwave. Ae ui i lea, o le masani masani o le vevela togafitiga - ogaumu - o le filifiliga pito sili lea mo lenei mea. O lona tulaga lautele ma le mamanu e mafai ai ona e kukaina se galuega moni o le gaosiga o meaʻai. E le gata i lea, o se fua mo le pateta pateta ma aano o manu i totonu o le oven o le a fesoasoani e maua ai se taunuuga faapea:

  1. Sauniuniga o le faʻafefiloi fualaʻau. E tatau ona tipi le omoni i totonu o ni nai pusa, ma pateta i ni fasi ie manifinifi. I totonu o se mea e vevela ai le vevela, fulu ia aniani seia oo ina lanu enaena.
  2. Laei i sau sau ma faaopoopo ni aano o manu. I le fua o loʻo fautuaina, o loʻo i ai ni tamato na mafai ona tuʻuina atu ua maeʻa. E faʻafefiloi le faʻafefiloi seia oʻo ina maua se tutusa tutusa. Ona tatau lea ona faʻavasegaina i le masima ma le pepa. Afai e manao ai, e mafai ona faaopoopo le sikalo. Tuu le simmer mo le 20 minute.
  3. Grate le sisi. Lelei sili ona lelei.
  4. Le faʻavaeina o palapala. O se fugalaau lelei e fetaui lelei mo le vaega muamua e aofia ai fasi pateta. E mafai ona tuʻuina atu i le ituaiga o laʻau. O le fogafale lona lua e mo le siʻosiʻaiga fale ma faʻanoanoa aano o manu ma sau sau. Mai i luga o mea uma o loʻo ufiufi ma pateta o loʻo totoe ma ufiufi i parmesan paʻu.
  5. Faʻatau meaʻai. O le ogaumu e tatau ona muaʻi faʻamatuʻu i le 180 ° C. Ina ua uma le 40-45, ua uma ona ia faia le ipu. O lanu moli o le a foliga matagofie i luga o se moli lanumoana.

O le patetaina o pateta i totonu o le ogaumu ma le sisi e le manaʻomia ai se isi apa meaai. O le seleselega o le tautotogo po o fualaʻau fualaʻau ua fetaui ma le atoatoa i lenei lagona sili ona manaia.

Mo le vaega mulimuli o le ipu, e mafai ona e faʻaaoga ituaiga eseese o leisi. E fautuaina le tamaʻitaʻi alofa fiafia e faʻaaoga le sipisi masima. I isi tulaga, e tatau ona e faʻaaoga le keke Greek poʻo le Italian parmesan.

A maua le moa e fai ma faavae

O le aʻafiaga o le teteʻi o le uiga e sili ona fiafia i ai nisi o malo. E matuā mataʻu lenei mea pe a pule le toafa o Antarctic i totonu o le pusaaisa a tagata e ona, o lona uiga, e leai se mea. Ae ui i lea, o le i ai i le lima o se pati pateta ma moa moa, vave faʻavela i le ogaumu, o nei malo e leʻi valaʻauina o le a le mafai ona latou puʻea le fale talimalo e ala i le teʻi. Tasi ma le afa itula o fesoʻotaiga vavalalata ma le ipu ua saunia. O le faagasologa o kuka e aofia ai ni laasaga:

  • tatipi se sipisi lapiti, sasaa i totonu o se apa;
  • faʻafefiloi kātiti i luga o se mea lelei ma sasaa i le sipuni falai;
  • 'otiʻoti i ni fasi fasi kuka / moa moa faʻanoanoa (500 g);
  • fulu i fualaau faisua seia uma ona kuka, faaopoopo faʻasima ma masima;
  • vevela pateta eseese (6 pcs.);
  • tapunia fualaau faisua vaivai, o se vaega o le meataalo e tatau ona fefiloi ma se fuamoa ua tunu, faapea foi ma le 150 ml o kulimi suamalie (e taua le faaopoopo i ai o le paluga e tupu mai ai);
  • tuu le afa o le pateta e teuteuina i le pito i lalo o le kusi falala kuka i le suauʻu olive, ona taoina ai lea o fualaʻau;
  • sasaa faʻatasi ai ma le suauu kulimi ua saunia muamua;
  • lafo i le ogaumu mo le afa itula;
  • 5-10 minute seia oʻo ina sauni e aumai se pepa tao ma fufuluina le ipu ile sisi kuka.

E mafai foi ona faʻaaogaina le pateta e pei o pateta pateta. Ina ia maua le viscosity, e mafai ona e aveina masini i totonu, sasaa le susu ma fufulu i le falaoamata po o le selesele mai aniani. Ma, i luga o se pepa tao, tuʻu i luga se falaoa, o se vaega o pateta pateta, salu sipisi (poʻo le kusi falaoisi) ma moa moa. O le pito i luga e aofia ai pati ma isi kulimi suamalie. Ae ao leʻi faia lena mea, e tatau ona ufiufi le aano i le suka kuka. Ma o mea uma lava e tutusa ma fua o fua muamua.

Ae e te leʻi tuʻuina atu i au malo se pati pateta ma moa i totonu o le ogaumu, e manaʻomia ona e teuteuina i greens. E mafai ona e kukaina lelei le dill ma le pasili.

Tuʻuina o mea autu i totonu o le pepa, e tatau ai ona faʻasoa faʻatau oloa. E mafai ona e sui meaʻai i meaʻai ma mashrooms puʻu poʻo fualaau faisua.

O iʻa i le lalolagi

Faatasi ai ma le tele o togiga o meaʻai, ei ai i latou e sili atu nai lo iʻa i aano o manufasi. O le tofo o le sami e faamanatu ai le toatele o le saolotoga ma le tutoatasi. E le gata i lea, o le sami e sili atu ona maloloina nai lo isi ituaiga o aano o manufasi. E tumu i le iodine ma e aofia ai le tele o Omega-3. O se iʻa falala ma pateta i totonu o le oven o le a ofoofogia pe afai:

  • masima, pepa ma fufuluina fusi iʻa i le sua o le tipolo;
  • ufiufi le pateta, tipiina i ni fasi manifinifi;
  • fuga laulotu ma fufuluina o aniani;
  • saunia se saumalie o kirimi kirimulu, fuamoa mata, otaota ma cheese (e mafai ona e faʻamalosi);
  • ia tuʻuina mea o loʻo i le fomu i le faasologa lea: pateta, iʻa, siʻosiʻamea ma le fasi meaʻai, ona toe faʻapipiʻi lea o pateta;
  • sasaa uma nei mea i le suauʻu kulimi mumu ma tuʻu i le ogaumu mo le 45 minute (180 tikeri).

Auauna atu i le meaʻai e sili ona vevela. O lenei ipu falaoa e atoatoa lelei i lemoni, keke, suauu ma le fualaau suamalie. I faleʻai ma le lima o fetu, o iʻa ma aano o manufasi e masani ona faʻaogaina masima. A maeʻa, o nei meaʻai ei ai le aia e tatau ai ona maua i lalo.

Ina ia vavae ese iʻa mai i ponaivi, e tatau ona e tipiina le afaina o le ogatotonu ma tipi le tino i ni paʻu manogi. O le tipi e tatau ona matua laiti lava, ma o le naifi o loʻo taoto laʻititi mai i le ivi.

O se paluga tamaʻi pateta ma le manogi o le pateta ma aano moa i totonu o le ogaumu e mafai ona avea ma se meaʻai sili ona fiafia i ai le aiga. Mo tamaitai pisi, o lenei kosi o mea na tutupu o se filifiliga sili ona lelei, aua e vave ona saunia ma e leai ni faʻalavelave faʻakinolosi.