Isi

Faʻafitauli i le tuputupu aʻe o laupapa

O laau laupapa e ola i le 4-5 tausaga i le aai. O lenei ua i ai se tuputupu ae lelei, ma ua iai ni mea ese i luga o laulaau tuai - enaena, ona malogo ai lea ua mate le lala. Le mea e fai Faafetai

Mo le mea e faʻaaogaina ai le laʻau laupapa o se aganuu lea e matua tatau ma faʻaaogaina. E mafai ona tupu lenei laau vao i le toetoe o soo se tau, ma totonu foi o totonu. O le laau e matagofie ona foliga vaaia ona o laʻau laititi vaivai o loʻo ufiufi le vao ma puipuia lona lanu i le gasologa o le tausaga. E talitutusa foi le taua o le fatuwood e mafai ona teuteu teuteu lelei ma vave ona fausia ai ni laau fou. O lenei meatotino o le laau e mafai ai e oe ona tuʻuina atu soʻo se foliga, mai le faʻasolosolo o foliga o le eleele i mea e le masani ai.

I le natura, e tatau ona i ai boxwood, e pei ona latou fai mai ai, o lanu tutusa i le taumalulu ma le taumafanafana. E ui lava i lea, e masani lava o se mea e le lelei tele le ofoina atu o se mea e le maofa i ona tagata - o laulaau e amata ona suia le lanu, e ono aliali mai i luga ia i latou, ma i luga o le taimi, e le gata o le laʻau, ae o lala foi latou te faamago.

O le mafuaʻaga o lenei faʻalavelave e mafai ona taoto i se tasi o mea nei poʻo a latou faʻasalalauga:

  • masini e sili atu;
  • fausiaina le talafeagai;
  • leai o meaʻai;
  • maualalo le vevela;
  • faʻamaʻi
  • osofaiga o meaola faalafua.

Malamalama ma le vevela o le ea

O laau laupapa e sili ona lelei i totonu o le paolo. Afai e te totoina se togavao i se nofoaga lanu, o le a vave ona le toe lanu lanumeamata, o lea e tatau ai ona e aloese mai nofoaga o le ai lalo o le la i le aso atoa.

Faʻasalaga le susulu o le la e sili ona lamatia mo faʻalauiloa i le tautotogo, ma e oo lava i le faaiuga o le taumalulu, pe a oʻo i le vevela malosi pe a maeʻa aso malulu ma malulu. I le taimi lea, o le boxwood faatoa amata ona ala, ma e matua nofouta i le la susulu.

O nisi o vailaʻau laupapa e matagofie i le maualalo o le vevela. I le tau malulu malulu, o la latou lau lanu samasama ma mamago mai le kiona.

Ina ia puipuia le vao mai le la ma le malulu, e fautuaina e ufiufiina i se vavao mai le taumalulu, ma amata lemu le fale. I le tautotogo, e mafai foi ona e faapipiiina se talipupuni puipui i luga o laau toto, lea o le a faasaoina ai laulaau mai ogaumu.

O le faʻaofiina o sauniuniga o le potassium-autu i le tautoulu o le a fesoasoani i boxwood sili atu ona faigofie ona talia le taumalulu ma faʻamalosia ai ona fafie.

Mea sese i le fausiaina ma le pito i luga

O le fufuluina o laulaʻau ma lala o laupapa laupapa e mafai ona mafua ona o le le lava o le susu. E ui lava i le mea moni o le laau e fiafia e faʻafeinu, pe a uma ona teuteu e manaʻomia se faʻalelei atili. Afai e le lava le suavai, o le a le gata ina mafai e le togavao ona toe faʻaleleia pe a uma ona tipi, ae o le a leiloloa foi lau o totoe.

I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona faatagaina le susulu o le susu i lalo o le togavao - o le a mafua ai le pala o le aʻa ma le lalaina o le vao. E mafai ona faʻaleleia atili le susu o le palapala i le faaopoopoina o le oneone i le palapala ile taimi o le totoina.

O le paleni e tatau ona mataituina i le taimi o le faʻaaogaina o le faʻasili O se suiga i le lanumeamata lanumeamata o laulaau i le tan o loʻo taʻu mai ai le leai o ni meaʻai. Afai e mumu laulaʻau, e leai se gaosiga o boxwood.

I le tautoulu, e tatau ona fafagaina togalaau faʻasaina-phosphorus, ma i le tautotogo ma sauniuniga faʻapitoa, ia aofia ai foʻi le vevela.

Pest ma faʻamaʻi

O le faʻamaʻi sili ona lamatia o fatu laau, lea e ola ai le togavao, o le necrosis. E le mafai ona faia ni fua faʻataʻitaʻi iinei - o lala ua aʻafia e tatau ona tipiina i le mea ola, ma e tatau ona togafitia le togavao ma le fungicide ia le itiiti ifo ma le lua taimi.

O togafitiga faʻasoifua maloloina e tatau foi ona maua pe a maua ni meaola faalafua i luga o laʻau ma lau. E le tele naua, aua o le boxwood ei ai le vai oona, lea e le fiafia tele i ai iniseti. Ae na te le taofia le afaina o boxwood, o le apogaleveleve mite ma lagona le laumei. E faʻasaga ia i latou, o fualaau faʻatau e pei o le Actara poʻo le Tagoa e faʻaogaina e tusa ai ma faatonuga.