Laʻau

Paʻu pulu

Toto pei aʻafiaga (Butia) e fesoʻotaʻi tonu ma le aiga pama (Arecaceae). I lenei ituaiga, e tusa ma le 20 ituaiga o laʻau o cirrus. I lalo o tulaga masani, e mafai ona latou feiloai i Pasila, Iurukuei, Amerika i Saute, Paraguay, faapea foi i Atenitina. O nei ituaiga o meaola e tutusa lava foliga tutusa, e pei o la latou laʻau ei ai se fulufulu fulufulu. Ae ui i lea, o ia ituaiga meaola e ono ese le maualuga. O le mea lea, e mafai ona e feiloai ma tagata sili ona lelei, lea e oʻo atu i le maualuga o le mita 10, ma e lua futu le maualuga.

O le masani masani i le totoina o pama o le siama capitate (Butia capitata). O le fanau mai o lenei fale o Amerika Amerika i Saute. I le natura, o le maualuga o lona ogalaau e mafai ona oʻo i le 6 mita ma le afa o le afa mita. O lenei meaola e tu i fafo atu o isi mea e faʻamalosi ai, i lona faavae, lea na avea o le igoa o le laau - faʻataʻitaʻiina ai.

O lenei meaola ua umi ona uʻuina, afifiina, laʻau faʻamalosi e mafai ona oʻo i le umi e 2 i le 4 mita. E le gata i lea, o laupepa taʻitasi e aofia ai le 70 i le 100 o paipa o vaʻai vavalaiti o le xiphoid e iai le umi pe tusa ma le 75 simita. Ma o nei vaega ninii e maua mai le tasi i le isi i se mamao e sili atu i lo latou lava lautele. O le pito pito i luma o laulaau o loo valiina i se lanu lanumeamata lanumeamata, ma o totonu e tutusa lava le lanu o le lanu tutusa, ae e sili atu ona paʻu. Petioles i laulaau laititi e ufitia i le mafiafia o lagona, ma i tagata matutua - mea laiti.

A o latou tuputupu ae, o laititi pito i lalo e mate ma paʻu ese, ma i lo latou nofoaga o loo i ai pupu pupuu mai petioles. O lenei mea e foliga mai e le masani ai foliga o le ogalaau. A mavae sina taimi, ona paʻu'ū ai foi lea o pou, ma o fea e faʻapipiʻi ai, o loʻo i ai foliga tutusa ma sikula. O le mea lea, o le faasolosolo malie lava o le vaega pito i lalo o le ogalaau ua faʻamamaina.

Ua amata ona ola le laau o Paama i le faaiuga o le tautotogo e amata i le vaitau o le taumafanafana. O le panicle o se mea e tupu mai i le tino e tupu mai i le fusi o le pito i luga. I le umi, o lenei tulaga e mafai ona oʻo atu i le 1.4 mita, ma luga o le tele o lanu lanumumu mumu. O fua o le manogi e pei o le ovalina na tutupu i vaiaso mulimuli o Setema, muamua - ia Oketopa. O nei fua e lelei. E 'aina uma faʻatau ma faʻaaoga e inu ava ma siama. Ona o le mea moni e faapea o nei fua e fua mai ai le malie, o lea ituaiga o laau e taua foi o le "tiloni".

Paʻu pipiʻi tausi ile fale

O lenei mea totino e sili ona manaia tele, o lea e manaʻomia ai le tele o avanoa. E tatau ona tuʻuina o ia i se potu vateatea ma lelei, lea o le a saoloto ai. Ina ia ola le pama ma atiina ae masani, e tatau ona iloa ni tulafono mo le tausiga.

Malamalama

O lenei laau e le o mamafa i luga o le malamalama. O le mea lea, e tupu lelei i le vaeluaga o le paolo ma se nofoaga lalelei. I totonu o se nofoaga lelei i tafatafa o le kulupu, o se pale pupula ua faia, e foliga mai o se polo lapopoa i ona foliga, ae o laulaau o le a lanu le lanu. A oʻo ina tupu aʻe i lalo o le paolo, o le a umi ma faʻailo laʻau, ma i lenei tulaga o le a lanu lanu meamata. Afai e itiiti se moli, e mafai ona faʻagesegese le alualu i luma.

Tulaga o le vevela

I le tau mafanafana, e lagona lelei le laau i le vevela o le vevela. Ae peitai, afai o le taimi nei e le mafai ona ave le siaki i luga o le auala, e tatau ona e faatulagaina le faʻaleleia masani o le potu ina ia le ova le ea.

O le taimi malolo o le pama e matauina mai le faaiuga o le tautoulu seia oo i le faaiuga o le taumalulu. Mo lenei vaitau, ua fautuaina e toe fetuunai le laau i se nofoaga malulu lelei mai le 10 i le 15 tikeri.

E faʻafefea vai

I le taimi mafanafana, o le suāvai e tatau ona masani ma tele, aemaise lava pe afai o le pama o loʻo i totonu o se la. Ia mautinoa e leai se vai e mau i totonu o le ulo. O le faʻamaluina o le palapala e mafai foi ona afaina ai le laau, ona o fualaau matagogo o laulaau, o se taunuuga, e le toe manuia i le taimi.

I le taumalulu, pe a iai se taimi malolo, e tatau ona faʻaitiitia le vai, pe a maeʻa ona faʻapala le 1/3.

Faʻamamaga o le ea

E ui lava i le mea moni o le pama e manaʻomia le faʻafefe o le suamalie, pe a tupu aʻe i totonu, e mafai ona amata faʻagogo le lauulu o laulaau. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona faʻaleleia pea le laau mai le sprayer ma le suavai suamalie. E fautuaina e fufulu i le taeao ma le afiafi, pe a le paʻu'ū saʻo le la i luga o le lau.

Faʻafefiloi o le lalolagi

O se eleele lelei e tatau ona lelei mo le vai ma le ea, ia avea ma sekene (pH 5.0-6.0), ma tumu i meaʻai. Mo le totoina, talafeagai lelei le eleele mo pama. O se paluga eleele e mafai ona faia tutoatasi e ala i le tuufaatasia o palapala ma eleele palapala, faapea foi oneone paʻu i le fua faatatau o le 3: 3: 1. Aua nei galo le faia o se alavai lelei i le pito i lalo, lea o le a fesoasoani e aloese mai le suavai i le mea e sui ai.

Fertilizer

Laʻei pito i luga e faia i le taimi o le tuputupu ae malosi 1 taimi i le 2 vaiaso. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se faʻapitoa faʻapitoa mo pama po o se fugalaau faʻapitoa mo mea teuteu ma faʻamaina.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

O se laau e seasea ona gaoioi, pe afai e talafeagai, pe a ma le 1 le taimi i le 4 tausaga, talu ai e le lelei le tali a le pama i lenei faiga. O le gaioiga e faia i le tautotogo. E tasi i le tausaga, e tatau ona sui le pito i luga. O le eleele tuai e tatau ona ave i se loloto e 5 simita.

Teuteu

E le tatau ona teuteuina le laau.

Faʻatauga auala

E mafai ona e aʻafia e fatu e iai sina laʻitiiti. Mai le taimi o le lūlūina i foliga mai o fua muamua, e mafai ona ave mai le 6 i le 12 masina.

Maʻi ma faʻamaʻi

Scabies, vaʻavaʻaveveveve po o thrips e mafai ona nofo i luga o le laau. Afai e maua se meaola faalafua, e tatau ona faia le gaioiga ma vailaau kemikolo o le faamoemoega talafeagai.

O se mea e sili ona taua ma e ono afaina ona o se tausiga le talafeagai. O le mea lea, aʻafia e matua aʻafia i le maualalo o le vevela i luga o le ea, i le le faʻavaveina o le vai, i le le lava o le malamalama ma le leai o se taimi malolo ma le agai atu i se nofoaga malulu. I lenei tulaga, ao le i amata ona totoina ni pama, e tatau ona e mafaufau ma le totoa pe mafai ona e taulimaina le tausiga.