O le togalaau

Globularia (lanu enaena) totoina ma tausia ile toe gaosia eleele

Globularia poʻo sovarnitsa o se vaovao faʻatasi ma se laina saʻo, e oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 65 centimita. E tusa ma le ituaiga o plantain ma e tusa ma le 28 ituaiga.

Faamatalaga lautele

O le laau ua taʻua o se faifaatoʻaga ona o loʻo i ai ni faʻalavelave faʻapitoa i foliga o mea e aofia ai fugalaau laiti. O nisi o ituaiga o globularia o loʻo faʻaaogaina ma e puipuia e faʻalapotopotoga faʻalesiosiomaga.

O vao o le aganuu i le taimi o le tuputupu ae ua faatumuina se nofoaga saoloto, ua sili atu ona matagofie i taimi uma. Latou te foliga sili ona lelei i luga o alive slides e faia i maa, totogo mai i luga o papa. E le gata i lea, faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e natia nofoaga na gaogao na faia ina ua maeʻa le totoina o laau totō. E le gata i lea, o le faifaatoaga e le taua i le tuua ma le tuputupu aʻe, o le a le faigata lava mo se fai togalaau.

Eseese ma ituaiga

Moulder Marmot - o se agavaʻa faʻamalosi e maualuga lona oʻo i le 30 senitimita, faʻatasi ai ma alalaʻau, matua matuia tele, ovoid, fasi pepa lafoaʻi faʻatasi ma se pito i luga, lanu uliuli i le lanu. O inflorescences e lanu, paleni lanu moana. O le taimi vavalalata o le aganuu e amata ia Me ma faaiuina ia Iulai.

Schnauzer Point - o le aganuu e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 24 simita. Ua tumu i laulaau lanumeamata lanumeamata. O inflorescences o loʻo i ai se foliga o le leoleo ma se vine ultraarine. O le fuga o le ao e tupu i le ogatotonu o le taumafanafana.

Globular - o le aganuu e maualalo, faʻatusatusa, oʻo atu i le 10 centimita le maualuga. O laupepa laʻau o se lanu, lanu meamata i foliga o se ellipse. O inflorescences ei ai se foliga lautele ma e mafai ona lanu viole, piniki ma paʻepaʻe. Vaʻaia o le lalolagi mai ia Iuni ia Iulai.

Singer Creeper - o se vailaʻau vailaʻau faʻamalosi, o se lauolaola lauolaola ma alalaʻau, laʻau lanumeamata lanumeamata lanumeamata ma lanu moana lanumoana. O le ie puipui o le enaena enaena, e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu ile 5 simita. E mafua ona o le malulu ma teteʻe. E fiafia tele Globularia i le la. O le taimi o fugalaau e pau i le ogatotonu o le taumafanafana.

Globular - o le laau o loʻo lisiina i totonu o le Tusi Pulu Mumu ma o loʻo faʻaaogaina. O le faifaatoʻaga o loʻo i lalo ifo laufanua laʻau maualalo pito i luga ma luga o lanu lanumeamata lanumoana. Inflorescences ei ai se faʻatusa o le ato, laʻau laʻititi ma le lanumoana lanumoana.

Fausiaina o laʻau ma togafitiga i fafo

Ole Globularia o se laau e le lelei, e sili ona lelei ile eleele, le gaogao, eleele mama. E sili atu le filifilia o se nofoaga mo le tulaueleele, matala, talu ai ona o le ata lafoia o se aafiaga leaga i le aganuu. O le tele o taimi, e lūlūina le lanu enaena i fatu, a maeʻa ona latou faʻaaogaina laau totogo, aʻo saunia muamua le moega ma le faʻafefiloi eleele.

O le meaʻai e tatau ona mama ma leai se vai, ma pe a totoina ni laau, e tatau ona fausia le alavai mai le lapoʻa lanu po o le oneone tele e faʻapipiʻi i le faʻapalapala o eleele. I le va o fualaau e tatau ona tuu i se mamao tele lava, ona o pupuvaʻa fetolofi, e vave ona tupu le aganuu ma nofo ai i se vaega taua, faia ni ulugali teuteu masani.

O le laau e matuai malulu lava ma e mafai ona fai e aunoa ma le fafagaina mo se taimi umi, ae peitai, latou te le fiafia i le suavai o le eleele, aua o lenei mea e mafua ai le pala o le aʻa.

Afai e te manaʻo e teuteu se mauga alpine poʻo se moega e iai se aganuu e le masani ai teuteu, matou te fautuaina oe e faʻalogo i le lalolagi. E le gata e le lelei, ae e sili foi ona aoga i fusi faatasi ma isi fugalaau totō, o le mea lea talu ai ona e totoina i luga o lau 'upega tafaʻilagi, o le a mautinoa lava e te manumalo.

O Bacopa foi o se tasi o le aiga o Psyllium. Ua tupu i le totoina ma le tausiga ile eleele, ma o nisi ituaiga o meaola e mafai ona aofia ai laau toto. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai mo le totoina ma le tausiga o lenei laau i lenei tusiga.

Faʻasalaga globularia

Talu ai o le faifaatoʻaga o se mea e galo ai le lauʻeleʻele, e tatau ona faʻamago pe a mu le palapala. O le taimi e masani ai o le fausua o le a faalua i vaiaso uma.

Ae peitai, afai o le taumafanafana e timuga, e le aoga le fausiaina o le laau, ina ia le taitai atu ai i le pala o aʻa ma lona oti.

Soʻo mo le faʻalelei

O le mea e sili ona taua, o le taua ma le taua o le eleele mo le laau. Ina ia saunia se mea mo le totoina o se seleselega, e tatau ona e faʻafefiloi laufanua laufanua ma le humus ma le oneone lapoʻa e pei o le alavai. Ina ia mafai ona faia le pH talafeagai mo le aganuu, e faaopoopoina le falaoamata ile dolomite i le eleele.

A oʻo ina aʻafia aʻa, e tatau mai lea taimi i lea taimi ona tatala le pito i luga o le eleele ma aveese vao vao.

Faʻaopoopoga i le lalolagi

E tatau ona faia se suiga ile fa tausaga uma. E talafeagai mo le laau, talu mai le maeʻa o le taimi o lona vaega tutotonu e amata ona mate i totonu o ona pu.

A o le toe suia le aganuu, e tatau ona e eliina se lua paʻu papaʻu, tuu se alavai faʻavaivai o le eletise lelei, eli se togavao ma, faatasi ai ma le eli, faʻafeiloaʻi i se lua fou. Ona tatau ai lea ona faʻalauteleina le aʻa, faʻatumu le lua i le eleele ua saunia e faʻafefiloi ma le falaoamata o le dolomite ma le mamoe pupuu.

A maeʻa lea, e tatau ona fafaga le laau. E masani ona faia le totoina i le tautotogo, ma o le aganuu e iai le taimi e faʻafiafia ai i se nofoaga fou.

Fertilizer mo globularia

O le uluai fafaga o loʻo faʻalauiloa i le taimi o le totoina, o lona tiute o loʻo faia e le falaoamata o le dolomite, lea e faʻaitiitia ai le eleʻele o le eleele.

E le gata i lea, i le vaitau atoa o le tuputupu ae, pe o le tolu masina o le mafanafana, o le faapalaga po o se pusa lapisi mo le totoina o laau toto e faaopoopo i lalo o le sharnaritsa.

Fugalaau globularia

E toto le laau i le taumafanafana mai ia Me ia Iuni. O inflorescences o loʻo i ai se foliga o le leoleo, e aofia ai fugalaau laiti ma se manogi manogi. O ata o fugalaau e faalagolago i le ituaiga ma mafai ona fesuisuiai mai le lanumoana lanumoana ma le paʻepaʻe i le piniki.

A maeʻa le fufuluina o fualaau toto, ona amata lea ona tupu fatu, lea, pe a oʻo i le matua, e mafai ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le fale.

Trimming globularia

I lea tulaga, o le teuina o le lalolagi e le manaomia. Ae peitai ina ia mafai e le laau ona tausia ona foliga teuteu ma ia faafiafiaina le tagata fai togalaau i le umi e mafai ai, e tatau ona aveese ia puilo pe a uma le toʻaga. E tatau foi ona tipi fasi lau laau mago ma mamae.

Aepeitaʻi, afai ei ai se manaʻoga mo le seleseleina o fatu, e le mafai ona vavaeina lau o le fugalaau, seia oʻo ina oʻo.

Le saunia o le globularia mo le taumalulu

O Sharovnitsa o se togalaau malulu, o le mea lea, i le itu i saute o lo matou atunuu, lea o mafanafana e mafanafana ma kiona, e le manaʻomia se fale.

I le itu i matu, lea o loʻo faʻaalia i matagi malulu, e tatau ona ufiufi le laau i lala laʻau mūmū, lau lauʻeleʻele poʻo mulched i se mafiafia anufe o le tiisi, pe a uma ona teuteu le laʻau i le maualuga o laʻau.

Fua o le Fatu Tuputupu Aʻe

I le faʻapenaina o le faifaatoʻaga i fatu, o le toto muamua o le toto. O le taimi aupito sili ona lelei mo lona tulaʻi mai o Mati. Talu ai o le fatu o le fatuga o lenei aganuu e matua nofouta i le la, e le mafai ona tanumia i totonu o le eleele, ae e tatau ona faataapeapeina i le fogaeleele.

E manaʻomia le faʻamamaina o le eleele e ala i le sasaʻaina o le vai i totonu o le pusa o le pusa faʻalaʻau. O faʻamaoniga sili ona lelei o le vevela mo le totoina o fatu e manatu o se vevela o le 12 i le 20 tikeri.

A uma ona totogo fatu ma ua ola malolosi le laau, e mafai ona totō i eleele tatala, ae ui i lea, o le a totogo laau toto i ni nai tausaga talu ona totoina.

Faʻapenaina o le faʻapipiʻiina e ala i le oti

O le faʻalauteleina o mea totō o loʻo sili ona lauiloa i le au faifaatoaga, aua o loʻo maua ai le toetoe tasi le selau pasene le mautinoa o le ola o laau talavou.

Mo le faʻatinoga, e tatau ona e filifilia talavou, lignified Ome ma le tolu togi. Ave ese papatusi lapopoa mai ia mea, ia faia se mea e oti i se naifi maʻoti ma totoina i totonu o se mea ua saunia. Ona ufiufi lea o le atigipusa faatasi ai ma le tipi i le pepa. O aso uma lava, e tatau ona tatalaina le ata e faʻamalosi ma faʻamalolo ai laau i le lumanaʻi.

A uma le masina, e mafai ona aveese le polyethylene ina ia faʻaaogaina le aganuu i le microclimate e lata ane. E mafai ona totōina laau totō i le tautotogo o le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana.

Faʻaleleia o le lalolagi i le vaevaeina o le vao

E mafai ona e faʻapipiʻi le paluga falaoa faatasi ai ma le fesoasoani a le vaomatua. Mo lenei faʻamoemoe, e tatau ona e filifilia se tina tinō ma se atinaʻe atinaʻe ei ai ni aʻa poʻo se aʻa. Ona tatau lea ona vavae ese ma le faaeteete lenei fana ma siitia e tatala le eleele i se lua e sauniuni ai.

A o le totoina le laau, e tatau ona togafitia ona aʻa i se vaivaiga vaivai o le manganese. Afai o se fatu e aʻafia ma leai ni aʻa na filifilia mo le faʻaleleia, ona toto muamua lea i totonu o se atigi pusa i le eleele, ma naʻo le taimi lava e aʻafia ai, e totoina i luga o se moega.

Maʻi ma meaʻai

O le laau e masani lava e le mafai ona aafia i faamai ma meaola faalafua. O le lolovaia e matautia tele mo le faʻaogaina, e mafua ai le pala o le susu i aʻa, lo latou pala ma le oti o le laau. E le gata i lea, o le leai o se malamalama o le la, atonu o le a amata ona mamae se fualaau aina ma taofi le fuga.

I le tulaga o le pala, o le totoina i totonu o se eleele fou e mafai ona fesoasoani i le aveese muamua o vaega ua faaleagaina o aʻa ma lona faʻapalaina i se vaivaiga vaivai o le potassium.

O Globularia e mafai foi ona osofaʻia e slugs pe afai o le taumafanafana e timuga tele. E mafai ona e faʻaogaina nei mea faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le puipuia mai latou i le toe maua, faʻatumu le moega ma le faifaatoʻaga i maʻa maamaʻe.

Faaiuga

I lalo o tulafono uma mo le tausiga o le seleselega, o le a leai ni faʻafitauli i le soifua maloloina poʻo ona foliga vaaia, ma o le a faʻaauau pea ona faʻafiafiaina le tagata fai togalaau ma lana teuteuga mo le toeitiiti atoa le taumafanafana.