Isi

O le la e totoina le totoina o aurorod ma ona ituaiga lauiloa

I le tau mafanafana, o laʻau matagofie ma le uumi i lanu samasama na totoina i le taumafanafana faatasi ma tuaoi i le atunuu, na ou aoaoina ai o le aurorod taugata lenei. Ou te fiafia tele ia i latou, ae ou te manao i laau e laiti tele. Tau mai ia te aʻu, pe i ai nisi ituaiga vailaʻau o lenei ituaiga?

I totonu o togalaau faʻatoʻaga, o vaomatua faʻamaʻavale e nofo ai i se nofoaga faapitoa - pe a uma ona e totoina ia fugalaau i luga o se saite, e mafai ona e faamemelo ia i latou mo le tele o tausaga. O le aurorod e leai se tuusaunoaga. I le faʻaopoopoga i le lalelei ma le lalelei o le fuga, e televave le vave ona tupu, ma faʻateleina lona lava, i se faʻaopoopoga, o loʻo i ai foi ni mea faʻamalolo.

O mea leaga manogi e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau faʻapitoa, e le gata mo le togafitia o tagata, ae faʻapea foʻi manu, mo se faʻataʻitaʻiga, ma faʻamaʻi gase, o le mutia ei ai sona aafiaga faʻamalosia.

O a foliga o le laau?

E i ai i le aiga aurorod o le aster ma totoina le togavao. O lanu e masani ona uumi ma nofofua, e toalaiti lava lala. E i ai so latou tino malosi malosi ma o loʻo ufiufi i se ituaiga o paʻu o se lanu meamata lanu meamata lanu meamata. O laulaʻau e faʻaloloa, i le pito o le laupepa laupepa e ono i ai ni mea e leai. E maitauina o lau pito i luga e laʻititi nai lo na o loʻo ola i le vaega pito i lalo o le au. Laʻau lauiloa ma le matagofie o lemoni-lanu samasama, mai le tautotogo o le tautotogo i le tautoulu.

O le suamalie o le aurorod ua alu loloto i totonu o le palapala, ma teu malu i luga o le saite, i se faaopoopoga, e televave le faateleina o le totoina o le tagata lava ia ma faalautele lona itu, lea e tatau ona amanaia pe a totoina vao. E sili atu le tuʻuina atu o le laau i se mea e le o faʻaumatia ai le fugalaau.

Ituaiga o Goldenrod

O le hybrid goldrod o se tasi o ituaiga sili ona pele i totonu o faifaatoaga mo ona laʻau matagofie ma fugalaau. Ua faia e le au faʻatoʻa le tele o ituaiga o nei ituaiga, e ese mai i latou i le tele o vao, o le taimi ma ituaiga o fugalaau. Faatasi ai ma i latou, e taua le matauina o ituaiga totoga nei:

  1. Dzintra. E ese mai i le tuputupu ae laitiiti (o le maualuga o le vao e le sili atu ma le 60 cm) ma le matagofie, ae o le fugalaau vave - e tupu i le ogatotonu o le taumafanafana ma e le silia le 1.5 masina. O le inflorescences ua aoina i foliga o faamalu ma vali i le lanu auro.
  2. Golden Dvof. E le gata i lea, o se vaomatua, ae i se taimi mulimuli ane, aoauli, fugalaau. O inflorescences e sili ona pala, e latalata i le 20 cm le umi, ma se paʻu o le ufiufi.
  3. Perkeo. Faʻasoʻoto muamua ituaiga, fuga mai i le amataga o Iulai, o le vavalalata e sili atu i le masina e tasi, o faʻalavelave faʻapitoa e pupuu vavae. O le togavao e tupu aʻe i le foliga o se paʻu, o lauʻau e laʻau tele.
  4. Strakhlenkron. O le maualuga o le vaomatua e 60 cm, o laʻau o loʻo ufiufiina i laulaʻau, e fuga i le auro i le faaiuga o le taumafanafana.
  5. Goldtann. O le umi (e oʻo i le 2 m) le tele, o laʻau e umi lava le umi, faʻatasi ma lanu lanumeamata lanumeamata. Inflorescences e samasama-lanu moli, e amata mai i le tausaga lona lua o Setema.