Laʻau

Voskovnitsa mumu

O le Red Voskovnitsy (Myrica rubra) o se laau oona fua mai le aiga o Voskovnitsevye, o le ituaiga o Voskovnitsa. E taua foi o le strawberries, yamberi, yamamomo ma le waxy berry mo le lanu ese o le fua. O lanu mumu ei ai se paolo paʻepaʻe paʻepaʻe, e peiseai ua solo, pe faia i le vevela. O le laau e faʻapitoa, e fiafia tele i le suāvai, ae e le o se mea e manaʻomia ai le lelei o le eleele. E fiafia i se mafanafana o le tau, ae e mafai ona tafe ile gutu -5 ° C. Faʻapipiʻiina e fatu, tipi.

Tufatufaina

O Voskovnitsa mumu e tupu i East ma Southeast Asia. O tagata nofoia Saina ma Iapani o loo totoina lenei laau mo le fiaselau tausaga, totoina, ma atiina ae ituaiga fou. Mo le Saina i le itu i saute o le Vaitafe o Yangtze, o le seleselega yamberi o se tasi lea o punavai autu o tupe maua.

E mafai ona ola le laau i atunuu ei ai le vevela ma le sami. O fua e maua ai se olaga puupuu, o le mea lea e seasea mauaina i fafo atu oo latou nofoaga o le tuputupu aʻe.

Faʻamatalaga

O se laau e 10-20 mita le maualuga ma le paʻu lanu enaena ma se pale matagofie lalelei o se foliga mai o le tino. O lau o lanu lanumeamata lanumoana, lanumoana-lanumeamata poʻo le fuga lanumeamata e oʻo lava i foliga ma saʻo, e le o ni sikuea vane. O le lautele o le pepa e faasolosolo malie mai le faavae e oo i le iuga. O fugalaau e laiti, dioecious, o loʻo i pito pito o paranesi.

O fua o le lanu mumu o le lanu mumu ma le mumu-violet ma se aafiaga vaaia o le fausaga o le solo. E i ai se laʻei lapotopoto, e oʻo i le 2-2.5 cm le lautele. O le pulupulu suamalie suamalie e ufiufi i se atigi anufe ma se maualuga, pei o le faaputuputuina o le tele o fatu laʻitiiti. I le ogatotonu o le fatu o le tasi fatu tele.

O le tofo o fualaau suamalie e suamalie, pisi laitiiti, faʻatusatusa i se tuufaatasiga o fualaau, fualaʻau ma meaʻai.

Talosaga

O fua o le televise mumu e 'aina fou. Ua faʻamago, kuka, fai sua, compotes, meainu malolosi. Mai le paʻu o le laau faia ni vailaʻau, vailaʻau.

O fua e maua ai le tele o meaʻai ma mea elemene aoga. Faʻaaoga le uʻamea, potassium, calcium, magnesium, phosphorus, manganese, zinc, vitamini A, B, C, E, PP, tannins. O a latou antimicrobial, anti-inflammatory, toe faʻafouina, ma le faʻamalolosi o le faʻamaonia.

Berries faateleina le puipuiga, aveesea toxins, faaleleia le metabolism, ma taofia le atinaeina o le kanesa. O se mea e maualuga le uʻamea e fesoasoani i le faateleina o le maualuga o le hemoglobin, o lea ua fautuaina ai i latou mo le anemia i le taimi o le faʻasologa. Fualaau aina e fuaina mo tagata mamaʻi i le musika musika.

Ona o le maualuga o mea o loʻo maua mai, o le Voskovnitsa red e leaga ai aʻafiaga o le nifo; e le fautuaina mo tagata e maua i maʻi mama o le gastrointestinal tract and diabetes bronchitis.

O le teuteuina o le laupapa e le mafai ona faafitia. Ua tupu i paka ma togavao vaomatua e teuteu ai le eria.