O le togalaau

E faʻapefea ona totoina se peach tree ma maua se seleselega tele

E masani lava ona talitonu o se laau o le vao, o lona totogo ma le tele o seleselega o se avanoa lea i le tele o itu i saute o le atunuu. Talu mai le ogatotonu o le seneturi talu ai, o faifaʻatasiga ma le aufaipese e faʻalauiloaina aganuʻu i le ogatotonu. Peach e mafai ona tatipi apricots i togalaau aina, aua e sili atu ona tetee i le kiona malulu, ma o le totoina mai le fatu e maua ai uiga mama. E fiaselau tagata alolofa i le Moscow Region na latou totoina peach i le togavao mo le silia ma le 10 tausaga.

Peach Tree Description

O vailaʻau e masani ona sau mai pusi masani, faʻasusu poʻo se tasi. O le maualuga o le laau e mafai ona oʻo atu i le 9 mita, ae o le salalau o laau 3-4 mita e sili ona taatele. O le aʻa o se peach e le papaʻu, o loʻo i totonu o se eleele lelei e oʻo atu i le 70 cm. Faʻamanatu le mafanafana, malamalama ma le tele o vaiinu. Fua le laau mo le 20 tausaga, e amata mai i le lona lua o tausaga talu ona maua.

O le laau o le vao o se ituaiga o meaola elemene. O le tele o ituaiga laau toto e latalata ane o le a faateleina ai le fuaina o mea taitasi, aemaise lava pe afai e te fatuina se tagata e fua mai fualaau aina mai ia Iulai ia Setema, aoina mai ituaiga o aso eseese aso. E maualalo le teuina o pi.

E le mafai ona taʻua ni peach o le malulu. Latou te leiloa se vaega oo latou aʻa i taimi o malulu malulu o -25 pe afai latou te sili atu i le tolu aso. O aʻa o le aso o le a tumau ai le malulu malosi o le 30-35 tikeri. O se vaitau itiiti o le nofo i luga o le vao e fafaguina ai se laau ma vao vaovao e tupu i le taumalulu.

E le mafai ona faʻafefeina le taumalulu. O le pale e le mafai ona tu i gutu -20 e aunoa ma se malutaga, ao fua mai ai fatu ma le tuputupu ae o le tausaga ua mavae. E faʻamafanafanaina le maua e le peach tree se malosi tele mo le faʻamaloloina o le tagata lava ia ma o le a toe totogo se laau o le kiona i le tausaga.

Faatoaga faifaatoaga mo soo se tau

Peach o se laau ua tupu i afa tetele ma se tau malulu. I le taimi lava e tasi, o le faapaleina o le palealii o laau o loo i le mamao o le itiiti ifo i le 3 mita ua fausia e avea ma se ipu, e ulu i ave o le la.

Mo eria ma malulu malulu, o se togavao ma le mafiafia o laau e sili atu ona talafeagai. I luga nei o sootaga o fualaau aina e maua mai i laʻau mamago. O lālā vaivai e faigofie tele ona malulu i le taumalulu, faʻamautinoa le saogalemu o le fua o fua.

E naʻo fatu laau e tatau ona faʻatauina. E maua e le Faatoaga se iʻuga lelei e ala i le totoina o se laau mai se fatu pi.

O le tausiga o le paka ile taʻi tausaga, ma e aofia ai auala e fatuina ai ni tuutuuga mo le umi o le fuaina o le fua. O le mea lea, o tekinolosi tau uʻamea i le Caucasus ma le Moscow Region e aofia ai nisi o faʻatinoga, ae o loʻo faʻaaogaina le faaaogaina o tekonolosi eseese:

  • ituaiga o togalaau ma ituaiga;
  • le faavaeina o se laau talavou ma fua tele;
  • fafaga ma le pito i luga;
  • puipuiga mai meaola faalafua ma faamai;
  • tapenaga mo le taumalulu ma le tautotogo o le laau.

O nei mea taʻitasi e faʻavae i luga o metotia faʻaaoga e fesoasoani i le ola malosi o le laau e ola i tulaga le fiafia i ai.

E faʻapefea ona totoina se vine i luga o laufanua

Suesuega sa faia e saienitisi o le Botanical Garden, o le na suesue i mea na tutupu i le au faifaatoaga i Moscow mo le totoina o peaches, na taitai atu ai i nisi o faaiuga:

  1. O fualaau e totoina mai fatu o vailaʻau i le lotoifale o loʻo taofiofia o latou uiga mama, pe afai e ave mai i le aʻa pi. O fualaau mai fatuga e le mailoa.
  2. Vaʻaia pene e sili atu ona faʻasao i tulaga faʻalelotoifale.
  3. E tuʻuina atu e fausia ai se fualaau aina ina ia mafai ai ona tuʻuina atu se foliga paʻepaʻe, ma o le mea e tupu ai le tuputupu aʻe talavou.
  4. E tatau ona totō laau ina ia mafai ona ufiufi i le taumalulu. Mai le matagi i matu e faia ai se lauulu e oo lava i le taumafanafana.
  5. Faʻapipiina fatulaʻau i luga o alimoni ma siaki paʻu. Apricot Zhardel mo se pi - o se mea e leʻi manuia.

Mo tagata fai togalaau, e fautuaina tagata o le Moscow Region e faʻatau ni fatu o ituaiga talo mai le fale tausi maʻi. I le taimi nei, e na o le 29 ituaiga, ae o loʻo faaauau pea le gaosia o galuega.

E faʻapefea ona tausia se pi? O se faʻataʻitaʻiga o tekinolosi faʻatauvaʻa lelei mo le vaeluagalemu o le togalaau a se tagata amu Kostetskiy. O le seleselega mai laina taʻitasi e 20 i le 2011 e tusa ma le 30 kilokalama i le laau. Na ia mauaina na taunuuga, e fetaui lelei ma manaoga o tagata saute mo le 20 tausaga.

Fautuaga mo i latou oe naunau e ola i luga o pakavao i tuafanua:

  1. Totoina o ituaiga eseese o laau toto ma se mamao i le va o pu o le 3x4 mita.
  2. Taʻuina o le tautotogo matutu, vaivai, ma le leai o ni lala. A maeʻa, e manaʻomia le vevela, aveese le tele o le ovary, ona oʻo loa lea i fua ole 150-200 g.
  3. Puipuiga - 4 taimi i le tautotogo totoina i le 1% suauu sulfate e faasaga i laulaau paʻu, pipi mafiafia.

Faʻatau le togalaau i le tausaga atoa. Ina ua maeʻa le tausaga, 3 kilokalama / sq. m o le humus i se paluga o le superphosphate ma le masima tiso i luga o le vaega atoa o le togalaau i le tautoulu. I le popofou o le tautotogo, faʻamafanafana faʻatasi ma suavai vai i tausaga taʻitasi. I le taumalulu, e sili atu ma le afa pakete o fafie e sasaa ifo i totonu o pu taitasi. I le tautotogo, pe a vevela mai pupuʻu, 300 g o fugalaau faʻapitoa e faʻaofiina i totonu o le poloka poloka, faʻatumu i le 5-6 pakete vai. A maeʻa ona faʻaleleia, o le suavai e 10% o loʻo tuʻuina atu i totonu o le lio lata ane-i le aofaiga o 3-4 pakete. Aokuso, o le fafagaina e toe fai ma le faaopoopoina o le afa ipu tioata superphosphate i se pakete.

I le autumn, pe a pau le lau, e maua e le laau taʻitasi ni isi pakete se tasi. Ona mulumulu lea o le eleele ma le humus. E i ai lava avanoa i tafatafa o le ogalaau e puipuia ai le vevela.

Maua se pi pi mai se fatu

Afai e te ave se fatu mai se tagatanuu o le ituaiga o peach, o le a maua ai le tetee o le seedling i uiga o le tau, le tele ma le tofo o le fua o le tina. E faapefea ona tupu se pi mai se maa? E mafai ona tupu i le fale i totonu o se ulo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e uu le ponaivi i le vai mo aso e 4, ona ave lea, tata le ponaivi, ma tuu le nucleolus i totonu o se fagu.

Mo le totogoina o le vaches, e manaʻomia le faʻasaina o le faʻamalosi i le taumalulu. I se nofoaga malulu, o le ponaivi e teuina uma taumalulu i le oneone susu. I le tautotogo, o le a paʻu le ponaivi, o le a aliali mai se fatuga, e tatau ona faatulaga i totonu o se fagu.

I le autumn, e mafai ona e tuu fatu i se eleele lelei saunia i se mamao e 10 cm. I le tautotogo o le a latou tulaʻi mai, i le tautoulu o le a latou oʻo atu i se maualuga o le 1,5 m, o le a latou tuʻuina atu laʻau laugatasi. Ona latou nonofo lea i totonu o lua o vaalele.

I le tautotogo, e totoina ai laau talavou e aunoa ma le taina o lala pito i luga, ae o le aʻa e faapuupuu. I le tautotogo, i se isi itu, piʻi luga, amata le fausiaina o se laau.

O le tautotogo o le taimi pito sili lea ona taua i le tausiga o tagata

O le natura ua fagua. O le taimi lea na amata ai ona mafatia le tagata fai togalaau i le puipuia o le pi mai meaola faalafua ma faamai, ma le teuteuina e fausia ai le seleselega i le lumanai.

O le tausiga o le pi i le tautotogo e aofia ai le tuʻuina atu taimi o lālā ma aʻa mai se malutaga puipuia ina ia aua le faia se faʻanatinati. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faia ni puipuiga, e tatau ona faia le faʻamaʻi e tusa ai ma le faʻasologa. O le taimi lava e amata ai ona fuga le fugalaau, i totonu o le 3 vaiaso e amata ai e le fai togalaau ona fausia se pale. O se mea taua, e manaʻomia ai tomai faʻapitoa ma meafaigaluega faʻapitoa. E faʻafefea ona paʻu pea peaches i le tautotogo, matamata i le vitio mo amataga:

O sini autū o le seleseleina o le tautotogo:

  • solo ese le laau mai lala lala;
  • saoloto mo le fuaina mai o pusa avanoa i le susulu o le la;
  • aveese lala tuai lea o loo i ai nei ni pupu fua tele.

E tatau ona manatua o le teuteuina o se taʻaloga lea e mafai ona e tatalaina ai le laau. E tatau ona filemu e pei ona mafai ai. I le taimi lava e maeʻa ai le teuteuina, e le mafai ona e tapunuina le tipi ile ituaiga togalaau. E mafai ona faʻaaogaina se papa puipuia pe a mavae 3-4 aso, ina ia aua le maua ai ni tagata e iloa le gum.

E na o se teuteuga lelei, o le malosi o le laau e mafai ona avea o se teuteuga o le togalaau ma aumai ni fualaau suamalie suamalie.