Laʻau

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave a le mandarin

E mafai ona e vaʻavaʻai i tangerines mai fua o isi ituaiga o lapisi i se foliga laititi, faʻapitoa pe a faʻatusatusa i fuani poʻo fualaau, i le lapoa ma le maualuga o le suka i totonu o le pulupulu suamalie, vaevaeina i le 8-12 ituaiga e fuafua i le eseesega. O Mandarins e tu i fafo ma se moli lanumeamata susulu, lea e sili ona faigofie ona vavae ese le tele o fualaʻau, ma o nisi foi taimi e paʻu i tua o le pulupulu.

Saina Saina o le nofoaga na fanau mai ai nei fua suamalie, ae talu mai le 19 seneturi, ina ua aumai muamua le tanger i le Lalolagi Tuai, o togalaau vine sa vaaia i atunuu Metitirani ma i Matu o Aferika. O fualaau suamalie suamalie ua lauiloa nei i le faitau aofai o le tele o atunuu i Asia ma Amerika i Saute. Ma o le pito i matu o togavao o laau tangerine o loʻo i le Caucasus i Matu ma le Territory o Krasnodar.

I le taimi lava e tasi, e tele mea e talitutusa i le va o tangerines, mo se faataitaiga, mai Abkhazia ma Iapani, ae o loʻo i ai foʻi feeseeseaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tele ma le paʻu o le manogi, le numera o fatu ma fasi pepa, ma le mea o loʻo i ai le suka ma meaola.

Ae ui i lea, o vailaʻau uma o se faleteuoloa o mea aoga ma le tele o mea fiafia mo mea laiti ma matutua matutua.

O le a le faʻaaogaina o mandarini, ma o iai se mea leaga mai le 'aina o fualaau moli ua tumu i le sua?

O a aoga o tangerines?

Ma o le aoga o mandarini e mafai ona faʻamasinoina e le seti o mea ola faʻalauiloa e faʻaaogaina ai meaola. I totonu o le 100 kalama o le pulp-calorie Mandarin o loʻo i ai:

  • 88.5 kalama o le susu;
  • 0.8 kalama o le porotini;
  • 0.2 kalama o gaʻo;
  • 7.5 kalama o meaʻai 'oloʻo faʻatusa i le sucrose, fructose ma le kulukose.

O le kulimi o loʻo totoe e mafua mai i le aisa, fiber, pectin ma le apa. O a faʻamanuiaga o tangerines yet?

E ese mai i le mea moni o fua moli moli suamalie e sili ona suamalie le fiainu ma o se punavai sili ona lelei o gaʻo, o vailaʻau e iloga e se setete o mea e gaosia ai meaʻai.

O nei mea o le calcium, lea e le gata ina faamautinoa ai le malosi o ponaivi ma nifo, ae e taua foi i le masini o le muscle contraction, o le galuega o le tino atuatuvale ma e nafa ma le tui toto. O le potassium i pusa tangerine e maua ai foi le popole ma, i nisi itu, e maua ai le fatu ma le maua o le okesene i le faiʻai. O le Mandarins e mauoa i ia elemene taua mo le tino e pei o le magnesium ma le sodium, fualaʻau ma le tele o isi mea, e le itiiti ifo i le manaʻoga.

O elemene o fua o fualaau aina e fai ma sui o le uʻamea, o se vailaʻau e le manaʻomia mo le faʻasologa o le hemoglobin. O le a le aoga o tangerines, o le numera o vitamini eseese. O faʻalavelave ninii e televitamin o le a mataʻutia lea ituaiga pusi, lea e aofia ai le ascorbic acid, vitamin PP ma le beta-carotene, B1, B2, B6 ma E. O le pi, fatu ma se vaega o le pulupulu e aofia ai flavonoids ma le phytoncides, o suauu taua ma le glyceride tangeritin, lea na faaigoaina i le tasi o ituaiga o mandarin.

Mea aoga ma tulafono mo le faʻaaogaina o mandarini

O le sili sili ona lelei o le faʻaaogaina o fualaau aina fou, o ia lava o se mea suamalie lelei po o le apetitif, ma e mafai ona avea ma mea laititi mo meainu suamalie, ia aofia ai i ituaiga uma o meaʻai ma salati, ma faaopoopo i fusi mo puaa ma aano o moa. A maea le fufulu maeʻaeʻa, o le tangerine zest o le a tuʻuina atu ai fualaʻau fou i pusa ma ti, laisa ma le iʻa.

E le mafai ona faʻamaonia le meaʻai ma le fualaau aina o vine, ae o le a le aoga o tangerines o se togafitiga ma le faʻasolosolo? Vitamini ma isi mea o loʻo i le paluga faatagaina ai i tatou e faʻamaunuʻu e uiga i le faʻaaoga lelei o mandarini mo le malulu e pei o se antipyretic masani, tuʻuina atu le malosi ma le faʻamaʻi-inflammatory agent.

Afai o loʻo malulu le malulu ma se talema mataʻutia ma le le mautonu, o le tangerine pulp or juice juice will help:

  • faamalulu le faai;
  • faafaigofie le lafoaia o le pipili;
  • faʻamaʻi le mucous membrane ma faʻasaʻo le mumū.

O Mandarins e mafai ona aveesea pe taofia faʻamaoniga faʻa-asthmatic.

A uma ona faʻaumatia se malulu, bronchitis poʻo ni faʻamaʻi ogaoga, aua le fiu mandarin, currants ma isi fua ma fua. O a latou meaʻai suamalie e le sili atu le leaga nai lo le faʻapitoa o fualaʻau faʻatoʻaga e saofagā i le toe faʻaleleia o le tino, toe faʻaleleia i microelements ma vitamini, togafitia le faʻamaʻi ma vave toe foʻi mai i le soifua maloloina.

O le gasegase o le gasegase e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le gasegase, le maualalo o le acidity poʻo le dyspepsia, o tulaga tonu lava ia e aoga ai vailaʻau ma e mafai ona faʻaleleia le lelei.

E le gata i lea, o fualaau aina suamalie e faaosofia ai le fiaʻai, maua ai le antiparasitic, antifungal, faʻaleagaina o aʻafiaga. E le gata i lea, o lenei meatotino e le gata ina faalautele atu i totoga o meaʻai. O faʻamalosi poʻo lotions mai le pulupulu poʻo le mandarin suamalie e aoga mo faʻamaʻi pipisi.

Faʻaauau, ae faʻaaogaina ma le faaeteete o le decoction o le tangerine peel e fesoasoani ai i le maʻisuka e pulea ai a latou suka suka ma faʻaleleia ai lo latou manuia.

Tangerines ao maitaga

O le fesili pe ono mafai ona 'ai meaai mo fafine maʻitaga e lei faʻaaogaina lona taua mo le tele o tausaga. Ua faʻamalosia e le au masalosalo le maualuga o le aʻafiaga o faʻamaʻi i le tino ma le pepe i le lumanaʻi.

O le asō o loʻo i ai se isi manatu. E tusa ai ma ia, e sili atu i le tangerines, o le aofaiga o allergens e maua i fuamoa moa, peanesi, ma le caviar o le tele o iʻa. I le taimi lava e tasi, o tangerines e tele mea aoga aoga e taua tele mo le soifua maloloina o le tamaʻitaʻi ma le atinaʻe o tama:

  • Fualaau suamalie, aemaise lava ile vaitau ma taimi o le taumalulu, ia faia se taga malulu faʻaalia.
  • Faatasi ai ma le faʻaaoga lelei, o le a puipuia ai tanger mai faʻamaʻi pipisi.
  • Carbohydrates ma meaʻai i fualaau 'aina, e aofia ai le acid ascorbic, e faʻaleleia vave ai le malosi o le malosi.
  • E tāua foʻi ona o le maualuga o le potassium, o le tangerine juice or some used lobules, o le a fesoasoani ai i le edema e fesootaʻi ma le maitaga.
  • Ma o le faateleina o le aʻafiaga o caries ma le faʻaitiitia o le maualuga o le maualuga o le ponaivi i luga o le konisini ma le maika.
  • E oʻo lava i le atuatuvalega o le atuatuvale ma le atuatuvale o loʻo tupu i le taimi o le maitaga, e mafai ona faʻamalolo le tanger ona o le i ai o sea elemene e pei o le magnesium.

I lenei tulaga, e le tatau ona galo le lamatiaga o allergies. Afai o se fafine ao lei amataina le maʻitaga na mafua ai faafitauli ma le soifua maloloina, o le a ia teena fua.

Afai e leai ni faʻalavelave faʻalavelave, o sina mea itiiti o le sua, tasi poʻo se lua tangerines - e le o le afaina, ae o le lelei.

O ai e aoga mai tangerines soifua maloloina?

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le mandarini i soo se ituaiga, o faʻamaʻi o le tino o meaʻai e pei o le gastritis, faʻatasi ai ma le gaosia o le tele o le malosi o le kulimi, o le manava poʻo le ulutala duodenal, enteritis ma colitis.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o mandarini e faʻalagolago i le i ai o le tino gaioiolosi gaioiolosi i totonu o la latou pulupulu.

O le mea lea, i lenei tulaga, o le tele o ana lava aʻa i fualaau aina o le a na ona faʻaleagaina ai le tulaga. E mafai ona e faʻatali mo le faʻavaveina o le faʻamaʻi ia i latou o loʻo mafatia i faamaʻi fatu, pancreatitis ma cholecystitis. Ona o le maualuga maualuga o suga, o le maʻisuka e manaʻomia le faʻaeteete i le faʻaaogaina o vaitamini lelei. Ae peitai, o nei lapataiga uma e faatatau i le tele o lapisi. I fuainumera talafeagai, e mafai ona faʻamaunuʻu tangerines e tagata uma sei vagana ai tamaiti ei lalo o le tolu tausaga.