Laʻau

Tausiga tatau o fuga vao i le fale

Tillandsia o se fugalaau vevela, ae ua maua lona lauiloa pe a tupu aʻe i totonu. E mafai ona aʻafia se togalaau faʻamalosi i soo se tulaga taumalulu, o le mea lea e le faigata le tausia.

Aiga Tausi

Faʻamamafana ma fafaga i le taumalulu ma le taumafanafana

Tillandsia sili le maualuga o le susu. Mo lenei mea e tatau ai ona faʻasusu i aso uma. Ina ia faʻalauteleina le faʻamamafana, e mafai ona e tuu se fugalaau fugalaau i luga o se paʻu ma le tele o le oneone poʻo pebbles, lea e sasaa ai pea le vai.

Faʻalautele le gaʻo i totonu o le apa - o se ala mautinoa e teu ai le susu
E le tatau ona faʻatagaina aʻa ina ia tumau pea i totonu o le vai, i se isi itu e ono pala le rhizomes. I le taumalulu, pe afai o le laau e latalata i le faʻavevela o paipa, solo le laulaʻau ma se 'ie susū, aveese le pefu ma palapala.

E tatau ona faia i aso uma i le taumafanafana ina ia susu ai pea le palapala. Mo lenei, vai mafanafana, ma lelei le lelei. Ua sasaaina i le palapala ma i totonu o le pusa.

I le taumalulu susu e tatau ona itiiti ifo i le 2 taimi i le vaiaso, aʻo solo le palapala.

Tillandsia e tasi i le vaiaso e tatau ona fufuluina i totonu o le fagu, ma ave foi i le ea fou mo le ea.

Lulu ma moli

O le vevela lelei mo le fugalaau i le taumafanafana o le 20-25 tikeri. I le taimi o le taumalulu taumalulu, o ia e le tatau ona laʻititi ifo nai lo le 15-18 tikeria leai e mafai ona afaina.

E fiafia o ia i le susulu o le la, ae e tatau ona e aloese mai le susulu o le la e aloese mai le mu i laulaau. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faia se ufiufi mai se nusipepa poʻo se pepa.

Faʻamalamalama le susulu o le la i le tele o laau i totonu.

O le fugalaau o le a lagona le lelei tele i le paolo:

Malamalama i le taumalulufaʻaopoopoga faʻamalama e le tatau ona faia
I masina o le taumafanafanafofo i fafo e talafeagai e maua ai meaʻai, ae aloese mai faʻataʻitaʻiga ma matagi

Soʻo ma le faʻasusu

O eleele mo Tillandsia e mafai ona faʻatau i le faleoloa, aua o lenei eleele palapala mo Orchids e talafeagai. Ma e mafai ona e kukaina oe lava e ala i le faʻafefiloi o vaega tutusa mai:

  • peat;
  • pepa palapala;
  • moa
  • malala;
  • oneone.
E tatau ona i ai le eleele tatala ma fuaina ia oʻo atu le okesene i aʻa e ala atu i ai.

E pei lava o laau uma, e manaʻomia e tillandsia ni ofu pito i luga taimi. Mo lenei mea, o mea faʻapitoa faʻamaʻi faʻamalosi e talafeagai. O luga o laei e faia e ala i le faʻaleleia faalua i le masina, i le taumafanafana.

I le taumalulu, e sili atu le aloese mai le fafaga. Aua le fafagaina le palapala i totonu o le ulo ma fagu.

Fugalaau teuteuina

Fuga i le fugalaau, e pei ona masani ai, sau i masina o le taumafanafana, ae faʻalagolago i aiaiga o loʻo i ai, atonu o le tau pau ma le taumalulu. E mafai ona oʻo i le 1.5-2 masina.

O le mea lea, a uma ona totogo, e tatau ona teuteuina le fatu fugalaau fugalaau. O vaega mamago ma maʻi o loʻo faʻapipiʻi foi.

Maʻi ma meaʻai

O Tillandsia e seasea afaina i faʻamaʻi ma meaola faalafua, pe a fai ua faia ai ni tulaga sili ona lelei o le taofia. Ae, e pei lava o faila uma, e mafai ona latou salalau lautele meaola faalafua ma faamaʻi:

  • apogaleveleve mite
  • fua puipui
  • mealybug
  • aphids
  • lapoʻa lau

Afai e aliali mai ni meaola faalafua, e tatau ona aveeseina ma le lima, e faʻaaoga ai se vaimasusu e tuu i totonu o vai faʻafefiloi. Mo le puipuiga, e tatau ona sosolo le laau i iniseti.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona tupu i le tulaga o stains i laulaau. Afai e maua lenei faʻamaʻi, e tatau ona aveese ma faʻaumatia vaega uma e aafia.
Fungicides e mafai ona laveai se fagafao pe a matauina le leona i le taimi

I nisi tulaga, ua faʻaumatia atoa le laau, ma le malosi o le faʻaleagaina o lenei maʻi. Ina ia mafai ona puipuia le fugalaau e tatau ona sosolo i fuluʻi.

Tillandsia totoina

E mafai ona tupu faʻataʻitaʻi faʻatasi ma le fesoasoani a tamaiti, o le itu poʻo le fatu. O le tele o taimi, o le fugalaau e faʻaleleia e tamaiti, talu ai o le faʻalauteleina o fatu o se auala e sili atu ona faʻalavelave.

A maeʻa le totoina o le matua matua, ona mate ai lea o le vao. E faia ai ni taamilosaga lanu. E tatau ona latou vavae eseina ia latou maua aʻa ma totō i ipu eseese ma eleele palapala.

Afai ei ai le pepe se tasi, e mafai ona tuu e tupu i le nofoaga e ala i le aveeseina ma le faaeteete o le tina ua maliu.

Tamaiti o le a mafai ona piki lanu, pe a oʻo atu i le 1.5-2 tausaga.

O le faʻavaeina o le fatu e faia i ni vaega:

  1. Saunia ni atigipusa ma se falaoa faʻafefiloi e faʻafefiloi mai le peat ma le oneone.
  2. E oʻo lava i le tufatufaina atu o fatu i luga o le palapala, ae le o le suluina i le eleele, ae faʻapipiʻi faʻatasi ma ou tamatamailima.
  3. Maua tele fufulu suaina ia le fufuluina fatu.
E le fufuluina e le pala le fatu mai le pito i luga o le palapala
  1. Ufiufi atigipusa i pepa alumini ina ia maua ai se aʻafiaga o le lau.
  2. Tuu pusa i fualaau aina i totonu o se mea malamalama, susulu, ma le vevela o le 20-25 tikeri.
  3. Faʻamama le ata i aso uma mo le faʻaleleia o le ea ma le fainuina.
Muamua tisi e tatau ona i ai muamua i le masina. Pe a latou oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 10-15 cm, e faʻapipiʻiina i totonu o ipu eseese.

Faatasi ai ma le fatu fatu o le toe gaosia, o le fugalaau i tillandsia e faatoa tupu lava pe a uma le 4-5 tausaga.

Suiga

E pei o le tele o ituaiga, Manaʻomia se mea e faʻaaogaina. E maua ile 2-3 tausaga, pe a tumu le ulo i le aʻa, poʻo le leai o se fua.

Ina ia faia lenei mea, e filifilia le 2 cm sili atu nai lo le muamua, ma toe faʻafou le palapala. E tatau ona taʻe ma aofia ai se alavai faʻavaivai o le tele o le uamea poʻo laumei. Faʻasologa o faʻasologa:

  • ia ave ese le laau ina ia aua ai neʻi faaleagaina aʻa aʻa
  • tuʻu i le malolo
  • fai sina mea faʻapipiʻi le eleele faʻataʻamilo i le vao
  • faia suavai tele

Totogi totogi sili atu le gauai atu i le tausiga uluaʻi vaiaso e lua talu ona faʻauluina.

E sili atu ona amataina le totoina i le amataga o le tautotogo.

Aisea e le fuga ai Tillandsia

Afai e te le mulimulitai i tulafono uma o le taofia i le fale, e le mafai e Tillandsia ona tuʻuina atu se gaʻo. O mafuaaga mo lenei mea atonu e eseese:

  1. Le lelei le malamalama, maualalo le maualalo.
  2. Toʻititi laititi ma le gaogao le fagu i le tele.
  3. A maeʻa ona fufulu tasi, o le laau autu e amata ona mou, ma faʻaumatia.
  4. Ua i ai eseesega o le vevela.
  5. E amata ona pala le susu.
  6. Le i ai o meaola faalafua.

Faʻasalaga lelei le fugalaau ile potu, e mafai fuga mo le tele o masina.

E te manaʻomia se siʻosiʻomaga o le tillandsia pe a uma ona faʻatau

O se gaioiga ina ua maeʻa le faatauina o Tillandsia e talafeagai e sui ai le faʻafefiloi o le palapala ma le sili atu ona lelei le palapala. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifilia se ipu e talafeagai i le lapoa, e le tatau ona maualuga, 2-3 cm lautele nai lo le taimi muamua.

Suʻega e tatau ona faia faiga faʻafefeina ia le faaleagaina ai aʻa.

E talafeagai le totoina o se fugalaau ma se eleʻele eleʻele, o loʻo i luga o aʻa. Ona faʻatalanoa lea o le eleele ma sasaa le tele o vai mafanafana.

Pe a totoina, o le laau ua totoina i se masini eleele.

O vaiaso muamua e lua i le vai e le fautuainaNa o le pupuu faʻolu i le aso e faʻafefe.

Manatu sili ona lauiloa i Tillandsia

I le natura, e sili atu ma le 500 ituaiga o lenei laau. O le tele o meaola masani e ola i totonu o:

  1. lanumoana
  2. Anita
  3. mea ola;
  4. tricolor;
  5. flabella.

Blue

O lenei meaola o se roetette e oo i le 20-25 cm le umi, o laʻau e mafai ona ola e oʻo i le 30 cm le umi, e oo atu i le 5 cm le lautele, e i ai se lanu meamata lanu meamata, faatasi ai ma le i ai o se lanu violē po o le lanu violē.

Lafoaia i le taimi o le fugalaau puupuu i nisi tulaga pulupulu talipupuni. O le le mafai ona oʻo i le 10-20 cm, lea e sili atu i le 20 'oloʻo aliali. Fugalaau e mafai ona lanu uliuli ma lanu violē, taofi mo se taimi umi.

E i ai ni meaʻai, lea i le faaiuga o le fugalaau e maua mai ai se lanu enaena enaena.

Anita

O lenei manatu o le le sili ona lauiloa o ituaiga uma. O lona matua o le lanumoana lanumoana. E i ai ni laʻau matala, ma ni pito mata ma se pito. Fugalaau e mafai ona lanumoana, lanu piniki ma lanu viole.

A maeʻa ona toto, ona maua lea e le paluga se lanu lanumeamata.

Eseese Blue
Eseese Anita
Vasega Tricolor
Eseese Flabellata

Taʻu moe

Usneevidnaya o loʻo taʻua o le fale taatele ile vaʻai epiphytic. E i ai lau lanu felanulanuaʻi lanu lanu enaena ma se lanu siliva, e oo atu ile 5 cm le umi.

E mafai ona fai oso i luga i le mita le umi, faatasi ai ma le tele o laulaau e faʻapupulaina ai se galu. O fugalaau i le taimi o le fugalaau e laiti, e le lanu samasama ma le i ai o se lanu lanumeamata.

Tricolor

O sulufaʻasaina ni aʻa malolosi, e oo atu i le 15 cm le umi
Pusamai lau lau, ma oʻo atu i le 25 cm le umi.
Faʻailogatolu lanu: lanu mumu, samasama ma lanu meamata

I le taimi o le fugalaau, o fugalaau fugalaau, uliuli lanu enaena, lanu i le fugalaau i le taimi e tasi.

Flabella

O loʻo faia ai se ogalaau o lau lanu meamata lanu meamata, o lanu lanumeamata lanumoana. O le teuteuga autu o le fale o le pusa tui laupapa. E mafai ona avea: moli, lanu piniki, mumu mumu.

Faʻatau Faʻau

Faleaiga o Tillandsia

E matua tupu lava i le natura i tulaga eseese fesuiaiga: i totonu o swamps, i le semi-desert, i le vailaʻau, i nofoaga papa. O fanua o le Aigaland o Ekuatoa, Peru.

O le mea lautele, e sili atu ma le 500 ituaiga fugalaau. Na latou maua le lauiloa i atunuu o Amerika i Saute, Atenitina ma Chile.

O le fugalaau na maua mai lona igoa e faamamaluina ai le tagata lauiloa iloga E. Tillands i Suetena.

Faʻamatalaga

O lenei mea masani o se laau grassy evergreen epiphytic, lea e aʻafia i le aiga o le bromelia. O nisi o vailaʻau e maua tootoo puupuulea e fai ai se rosette o laulaau. Ma o nisi o ituaiga meaʻai ua leva ona faʻalauteleina i lalo, faʻatasi ai ma le i ai o laulaʻau matala.

O laʻau e mafai ona malamalama, lanu meamata ma le siliva. E i ai lapoa tetele o lanu susulu: mumu, moli, lanu piniki. Nondescript fugalaau laiti laiti, e masani lava lanu uliuli, lilac ma le lanumoana.

Faʻafefea ona fuga ma pe afea

O le fugalaau e masani lava ona tupu i le taumafanafana ia Iuni, i le tulaga o se tulaga e pei o le toto. Fugalaau e le mafaamatalaina, laiti, e mafai ona fai: lanu moana, lanu viole ma le lanumoana. O le fugalaau e le umi le umi, i le vaitau o le fugalaau, e mafai e le laau ona maua mai i le 25 fugalaau.

O le matagofie uma o le fugalaau e taoto i totonu o papa, o loʻo valiina i lanu paʻepaʻe. Latou te taofia lo latou teuteu mo se taimi uumi nai lo fugalaau.

I le le lava o le malamalama, o le a tupu lemu tele le laau ma maua ai le lanu, ma o le a susulu foi ma paolo o laulaau, pulu ma mea leaga.
O totonu o fugalaau e maua ai le fealofani ma se foliga e le masani ai i le fale

I le faaiuga, e mafai ona matauina o tillandsia o se laau e le lelei, mo le gaosiga i totonu. O le toʻatele o tagata e fiafia i meaola oona e ola i se fugalaau e teuteu ai totonu o latou fale ona o le teuteu, e tusa lava pe itiiti le tausiga.