O le togalaau

O le Pule Sili o le Faatoaga - Ash Tree

O le lemu filemu ma le manaia o le au o se faailoga o le faamasinoga tonu ma le puipuiga mo le tele o seneturi. O tufuga anamua a Eleni na faia ni tao mai lea mea, faapea foi ma taulima mo auupega eseese. O tagata tusiata e fiafia e faʻaalia le atua fafine talitutusa o le taui ma se lala matagofie o lenei togalaau. I le taimi lava e tasi, na talitonu nisi o atunuu o lona sua o se mea oona oona mo gata sili ona matautia i luga o le fogaeleele. O le ofutino na gagau i totonu o sea ituaiga vai o se tino tino moni mo se toa totoa.

Faʻatasi ma le rūmūmū, na fautuaina ai e fomaʻi le faia o sauniga e teuteuina ai ma se teuteuga o fatugaʻo, faapea foi ma le paʻu. O le fausiaina o laʻau na avea o se antipyretic.

E matuā talisapaia e tufuga tufuga laau vao. O le tele o meafale fale, faʻapea foʻi mea faigaluega i tua e faʻamaonia ai lenei mea. Sa faia foi ni ofagapi mai le afu malogo. O papatusi lapopoa na faʻapipiʻiina i totonu o se volumetric cylinder, ma o se faʻamau faʻatasi o le mea lava e tasi na faʻapipiʻi i luga.

Faʻalauiloa i le pefu

O nei sui faʻapitoa o le aiga Olive o loʻo maua i le vaʻaia lelei. O le itu i saute ma le ogatotonu o Rusia ma Iukureini e tamaoaiga i totonu o togavao / vaomatua, e aofia ai ia tagata maoae. E tusa ma le 50 ituaiga o lenei laau toto ma le fiafia e le mafaagaloina e suʻesuʻeina e le faitau selau o tagata masani. I le uluai feiloaiga ma le paʻu laau, e toatele e matauina ona uiga matagofie.

Tall

O le maualuga o le maualuga o nei maa e 12-15 m, ma le maualuga e 30 mita. Ae ui i lea, o ituaiga tagata taʻitasi (faʻataʻitaʻiga, o le Griffith) e tupu i le 1.5 m. E 40 mita le sili atu i le 100 tausaga. O se tasi oi latou o loo ola filemu i Usagoka.

Tatala tatala

O le pale o le efuefu ua faia e lala uumi uumi, ona o lenei mea o loo i ai se uiga felelei. Ona o le maualuga o le tuputupu ae o le laau, o le pale na faalautele ma fausia ai le uluaʻi vaega i le foliga o se pyramid. O se fausaga matagofie e tatala ai mea e saunia e laulaau o loo i luga o le paranesi e faafeagai ma le isi. E lautele ma laʻititi i latou. O ata o le malamalama e susulu atu i luga o la latou vailaau paʻu, faia ai se vaaiga e le mafaagaloina. O se manava manaia o le matagi, ma o nei laʻau e amata ona taaalo ma ni mea fou fou fou.

O taliga matagofie

Ina ia faʻamaonia le faʻamalamalamaga manino o le laau, o le palapala e mautinoa e talafeagai ma ona aʻafiaga ma fualaau aina. I le masina o Aperila ma Me e mafai ona e matamata i lenei lanu tele o lanu. O ituaiga eseese o le aiga o Olive atonu e paʻepaʻe le kiona, poʻo le paʻu po o le lanu viole i foliga o panicles. O nei "teuteuga" uma e foliga matagofie i luga o lanu paʻepaʻe-enaena. A maeʻa ni nai vaiaso, o foliga o laulaau e aliali mai i luga o pupuʻu. Mai fugalaau fugalaau e pei o miti o apaau e atiina ae. I luga o le tasi lala o ia papatusi e mafai ona oo atu i le 50 pcs. O nei "tautaliga" e maua ai se vaaiga ofoofogia i le laau.

E fautuaina e le Faatoaga le totoina o ni mea faataitai i totonu o se vaega laiti ina ia mafai ai ona faaleagaina i latou lava.

E moni lava, i luga o le laau lava e tasi, fugalaau male ma le fugalaau fugalaau i taimi eseese, o lea e leai ai se taimi latou te fesuiai ai faʻamatalaga o le kenera. O le mea e leaga ai, o nei paʻu e le tosina mai iniseti.

Mea e natia mai le vaaiga

O le mealilo atoa o le matagofie o le taugata o lenei laau totino e natia i le eleele i le loloto e le sili atu i le 1.5 mita. O le aʻa lea e maua ai le fatu i le susu ma meaʻai. I le tele o ituaiga o lenei aiga, e leai sona aʻa. O se taunuuga, o le rhizome e le tupuga loloto, e salalau na o le luga. Ae o laau toto e mafai ona faʻafetaui i le siosiomaga. Ona latou totoina lea o le tootoo tutotonu, lea e mafai ai ona tatupu. E mafai ona latou maua le susu tusa lava pe 3 mita le loloto.

O lala laʻau o se laau toto e fausia ai le pale saʻo e le aoga. E lelei tele le vaʻaia ma le faʻaeteete o nofoaga matutu poʻo tumutumu o vine.

Faʻaaliga talafeagai mo le togalaau

Faʻatuina o se laufanua i luga o se fuafuaga a le tagata lava ia, e taua le tuʻuina atu o se nofoaga faapitoa i se pusa. O le a fetaui lelei lava i totonu o le togalaau aina, ma o le mea e sili ona taua, o le a ia fiafia i ona tuaoi uma ma lona matagofie ma le matagofie. Filifili se ituaiga ituaiga ituaiga e tatau ona faalagolago i sini o loʻo tulimataʻi e le fai togalaau. O nisi nei o filifiliga:

  • maualuga faʻataʻitaʻiga ma le pale pyramid e talafeagai mo mea faʻapitoa / faʻavalea;
  • laʻititi, faʻafelatai ma vailaʻau eseese - o se mea e maua i le fausia o pa puipui;
  • o le faʻasalaga o le togalaau o le a maua ai le tele o ituaiga o loimata, o ona lālā e masani ona faʻafefeteina, e pei o se ulu.

Le totoina o nei laau mananaia matagofie e te manaʻomia e suʻe ai se nofoaga mafolafola ma sili atu e aunoa ma ni mea paolo. Peitai, e tatau ona lava le susu o le eleele, ae aunoa ma le faʻavaeina o le vai. A uma mea uma, o nei laau toto e faʻafefe ai le pala e aunoa ma ni faʻafitauli, faʻapea foʻi ma le malulu. O le ki i le atinaʻe ma le alualu i luma o se laau, e faalagolago tele i le totoina o se fatu.

E tatau ona alo ese ia Ash i totonu o nofoaga o saline. E mafai ona sili atu le maualuga o le maualuga o le calcium. I lenei tulaga, o le elemene o le palapala e tatau ona eseese i le va o le 6-7 pH.

Mata o le eleele

A e faʻatau se fatuga, e tatau ona e gauai atu pe o le a le ituaiga o. O aʻa e tatau ona faʻamaufaʻailogaina i se mea faʻapitoa poʻo totonu o se koneteina. A o leʻi totoina, e tatau ona faʻamaluluina rhizomes e ala i le fagogo i le susu. I le isi itu, e tatau ona faia le pu 33% sili atu nai lo le vaega o le fatu o rhizomes. O le vaega lona fa e tatau ona faatumulia i alavai, e aofia ai:

  • maʻa paʻu;
  • pepbles;
  • oneone lapoʻa.

Faafetai i lenei "aluga", o le a mago uma lava vaega taʻitasi o le lalolagi. E le gata i lea, o le a le maua ni faʻamaufaʻailoga e faʻaaoga ai masima. O le susu e le mafai ona faaputuputu i aʻa, lea e mafai ona oo atu ai i le vevesi ma le pala. O le tuufaatasiga o le palapala eleele e tatau ona aofia ai:

  • tasi fasi oneone;
  • lua vaega o le humus;
  • 1 vaega o le fanua o le eleele.

A maeʻa lenei, e tatau ona ufiufi le vaega o le peri-trunk i le mulch (maualuga le maualuga - 15 cm). E mafai ona aofia uma ai peʻa ma fafie. O aso muamua e fa, e manaʻomia e le seedling le faʻateleina o le suāsusu. Afai e mafai, e tatau ona vele le saite, faʻalautele le pusa e le silia le 7 cm.

O fualaau oona e maua ai le Nitrogen-o loʻo fautuaina e faʻaaoga i le amataga ma i le faaiuga o le tautotogo. I le taimi o le tautoulu, e mafai ona fafagaina le laau i vaifofo o Kemir (lautele) poo le nitroammophosk. Mo le taumalulu, e tatau ona e afifiina le ogalaau i le paʻu. O nei lapataiga e naʻo le 3 tausaga le matutua e faʻaaoga ai.

E tatau ona manatuaina o le eleele lafoaia pe a uma le totoina o le a mautinoa lava le sag. Mo laau uumi, o se mala. O le mea lea, e manaʻomia ona totoina aʻa i le 10-20 cm i luga o le tafaʻilagi.

O le vao laʻau eleelea e tele foʻi fili. O nei mea e aofia ai paʻu paʻu, paluga palapala, ma le kanesa / paʻu o le kanesa. O le tuputupu aʻe, pala ma isi faʻavae e mafai ona aveeseina saogalemu e ala i le togafitia o manua faatasi ai ma se faʻaaogaina o le carbon solution. O isi meaola faalafua uma e tatau ona faʻaumatia ma le fesoasoani a iniseti. O se taunuuga o lenei tausiga faʻaeteete, o le a tupu tele le palapala (e oʻo i le 5 mita i le fale) ma le soifua maloloina.