Fale taumafanafana

O vailaau faʻaleagaina o le nasturtium, faʻapea foi ma le faʻailoga

O le matagofie matagofie o fugalaau capuchin o se vailaʻau faʻamaʻi. O ona vaega pito i luga e aoga. O vailaʻau faʻalaʻauʻau e iai se faʻapipiʻi faapitoa i mea aoga i le taimi o le fugalaau. Matou te malamalama i vailaau faʻaleagaina o le nasturtium ma le faʻasaʻoina mo lona faʻaaogaina.

Le faʻaaogaina o le nasturtium i tala faʻasolopito

O le faʻamaloloina o aʻafiaga o le vailaʻau e fesoʻotaʻi ma lona fomaʻi. E maitauina i totonu ole fua o fua o le nasturtium o loʻo i ai:

  • fualaau faʻamaʻi;
  • suauu taua;
  • vailaau oona.

Fugalaau e aofia ai le valivali o mea ma carotenoids, vitamini A, e pei o kokokeke. O laʻau ma namu o le nasturtium o loʻo aofia ai le tele o vailaʻau faʻasaina, elemene ma mea e le masani ai - o le isocvercitrin ma le gluconasturcin. O le i ai o mea faʻapitoa e maua ai le faʻamalosi ma teuteu faʻamalolo ma puipuia mo le tino.

O nei vaega uma e mafai ai ona matou talanoa e uiga i meatotino aoga o le nasturtium, lea o loʻo i ai mea nei:

  • siama;
  • vasodilator;
  • anti-inflammatory;
  • fofo;
  • faʻailoga.

Muamua, o vaega uma o le laau e aofia ai le acid ascorbic, o le vitamini C i ni aofaiga tetele. O le mea lea, o maʻi uma lava e masani ona maua ai le le maalili po o le vaitamini e faʻaaoga ai infusions ma decoctions o mea totō e mafua mai i togafitiga faʻapitoa. O tagata maʻi e fautuaina e taofiofi faʻatasi ma se tincture dilu, sua, poʻo le susu. O le mea lea, o le faʻaaogaina o lauti vaitamini ma le nasturtium o le a iai se aoga aoga i le tulaga o le faʻasalaga.

O aoga o le faʻaaogaina o le nasturtium decoction mo le malulu ma le tale e mafai ona faʻamasinoina e ala i le i ai o vailaau faʻamaʻi e fesoasoani e toe faʻafouina le membrane mucous o le manava o le tino ma se tale e pei o le sophyxiating.

O le taliaina o lauti ma le nasturtium mo tagata matutua e mafai ona aoga tele:

  • faaleleia le gaioiga o le muso o le fatu;
  • faanatinati lalo o le soifua matua;
  • faʻaleleia le ala o le misa.

Sulifara o loʻo aofia ai i mea faʻatau mea e faafaigofie ai le tulaga mo le sclerosis. Tropeolin o loʻo iai i totonu o le laau e faʻaleleia ai le faʻalavelave o le muso o le fatu. O le potassium o se elemene taua mo gaioiga fatu. O le suauu taua e faʻaitiitia ai le faasologa o le soifua matua. O meaai matutua e aofia ai salamati ma vaitau ma le faʻaopoopoga o le nasturtium e fai ma faʻasologa e faasaga i le vevela. Tides i le taimi o le menopause e faʻaitiitia, ona o le maualuga o hormones e toe foʻi i le masani.

I totonu o tagata faʻamuamua, e faʻaaogaina le nasturtium mo le faʻaleagaina ma le atuatuvale. Faatasi ai ma le mumū o le faiga o meaʻai, o le faia o se mea teuteu e faafaigofie ai le tulaga o le maʻi. Faʻaaoga mo faafitauli ma le gau o lauulu. Faatasi ai ma le mea e faapipiiina ai mea manogi i totonu o le paʻu mo le vaiaso e taʻitaʻia ai i le faaleleia.

Nasturtium i vailaau faʻasaina ua uma ona faʻaaogaina. O falemaʻi faafomaʻi e maua ai fualaau oona o mea gasegase o ni vaega mai le nasturtium. E faʻaaogaina e fai ma fomaʻi mo le tele o faʻamaʻi. Ae e tatau lava ona faʻamaonia le faʻamaonia o le gaioiga i faʻamaʻi mataʻutia:

  • susu;
  • ma le le atoatoa o le gataifale;
  • atherosclerosis.

O le aoga o le togafitiga faʻamalolo e suʻesuʻeina e saienitisi i le salafa o le lalolagi. Atonu o loo faatalitali mo i tatou i mea lata mai fou.

E pei o soʻo se vailaʻau vailaʻau, o le nasturtium o loʻo faʻasaina. E le mafai ona e amata ave le fualaau e aunoa ma le feutagai ma lau fomaʻi. I le faaopoopo atu i le tagata le faapalepale o le nasturtium e tagata taʻitoʻatasi, o le le pulea lelei o le lauti po o le susu i le tele o mea e mafai foi ona afaina ai. O lenei mea o le a mafua ai le pala ma le vomiting. E faʻasaina le faʻaaogaina o soo se teas po o fualaau fualaau pe a iai ni faʻamaʻi o gastritis ma le maʻi o le manava. O le faʻaaogaina o tui ma le paʻu i luga o le paʻu, e tatau ona e puipui ai ou mata, talu ai o fualaau uma mai le nasturtium e iai se aafiaga mu. O vailaau ma togafitiga o le nasturtium, e pei o isi tapenapenaga o togalaau, o loʻo iai se tuaoi lafulafu. O le mea lea, e tatau ona amata togafitiga ma le faʻaeteete.

Faʻaaoga oloa faʻatau

O le seleseleina o laau i le taimi atoa o le vaitau. Fugalaau e seleseleina pe a le amata ona mou. O le aoina e tatau ona tupu i le taeao pe a faʻamago le laau mai le sau i le taeao. I le taimi lava e tasi, o fugalaau ua faʻamago i totonu o se potu pogisa ma lelei. E lelei le faʻagogoina o fugalaau i le timu vevela i le fale. Afai o le magogo e tupu i totonu o le potu, ona e manaʻomia lea e faʻapipiʻi se tagata e faanatinati le faagasologa. A maeʻa lenei mea, o loʻo faʻapipiʻi meaʻai i taga pepa poʻo atigipusa.

O fualaau lanu meamata e seleseleina pe a uma ona fuga i le tusa ma le vaiaso. Latou te faamanatuina ma le loto i ai mea o loʻo gaosia. E mafai ona puipuia, malulu pe faʻagogo i lalo o le paolo. O fualaau mamago e tatau ona faasaoloto mai le atigi ma teuina i taga pepa. E le sili atu i le 18 masina le ola o mea ola laau.