Fugalaau

Tuputupu Aʻe Hisi Maʻi Mai fatu

O le tele o laau faʻaonaponei faʻaonaponei e ofoina atu i tagata uma le avanoa e teuteu ai soʻo ma luga o luga, pe o le faapaologa, gazebo poʻo le faletusi. E mafai ona e faʻaaogaina ni togi mo lenei faʻamoemoe, lea e lauiloa o le lilac curly. O le aoga sili o lenei laau o lona foliga vaaia, o lea e le o se mea e ofo ai e masani ona faʻaaogaina mo togalaau o togalaau aina.

Faʻamatalaga o talo

O se ata o se laau o le a le mafai ona fesoasoani i se tasi e iloa. I mea uma, i le avea ai o se tulafono, na o tagata poto masani fai togalaau e iloa e uiga ia te ia ma ana mea taua.

Ua iloa e tagata faapitoa lenei laau i lalo o le tele o isi igoa. O lea la o le faʻalogo dolicho, pi turkish, ia iloa o lenei mea o se lilac curly. Na feiloai se alii mo se taimi umi, aua o le tele o seneturi ua mavae, na amata ai ona tuputupu aʻe malosi o ia e avea o se mea totino.

O aso nei ua totoina ai ni vao i le tele o nofoaga. O lenei fugalaau e mafai ona maua i le toetoe lava o vaega tele o aferika ma Asia. Ona o le malulu o le tau, ua tupu ai i nei nofoaga e pei o se laau toto. I Rusia, lea e mafua ona o tulaga leaga, ua salalau le lilacs i tausaga taʻitasi.

O se vaʻaiga talafeagai lenei ausia le maualuga o 2-3 mita. O le tulaga ese i fatu o le hyacinth e maua mai i le mea moni e faapea, i le faagasologa o le atinaʻe, o lona mea e siosiomia ai le lagolago i le taimi e le o mamao.

Laʻau tele e ola i le fatu, e toatolu le uluaʻi foliga. Talu ai o latou foliga vaaia, e foliga tutusa lava ma launi pi poʻo pi. O le laʻau o loʻo i ai se paleni matagofie lanu, lea e mafai ona aofia ai ni lanu eseese, mai le lanu mumu-lanu violē i le lanu uliuli.

I le vaitau o le tuputupu ae, e fai ai ni nai fugalaau fugalaau, e foliga mai i taimi umi e tutupu mai i le au o laulaau. O se foliga muamua ma le matagofie o inflorescences e maua ai le tele o fugalaau, o le numera i le tasi pulumu e mafai ona oo atu i le 40 fasi vaega. Fugalaau tosina mai e le gata i mea manogi lelei. E le gata i lea, e iloga lanu - lanu piniki, paʻepaʻe, lanu moana, violē, fusi. Ae maise lava foliga matagofie o fugalaau fuga, e iai ni lanu e lua-tone.

O fugalaau muamua o liʻo lilac e fuga mai ia Iulai ma taofi a latou mea teuteu seia oʻo i le muamua o le kiona.

Ae ui i lea, o le matagofie o manua e saunia ma laulaʻau ma fugalaau ma ona fua. O le uluaʻi foliga na maua ai se paʻu paʻu po o le lanu viole, lanu susulu ma foliga faʻafefeteina. O fatu pi latou lava e aofia ai fatu mama e pei o se pea, teuteuina i se paʻepaʻe paʻepaʻe.

O se tasi o foliga o manua o le i le pau i luga o le vine lanu lanumeamata ola, i le taimi e tasi, o lau matutua ua lanu samasama i le pito i lalo o le ala. O le mea lea, i taimi faapena, o le laau e foliga mai e manaia tele, talu ai ona teuteuina i le taimi lava e tasi i lanu lanu ma mea leaga.

Tausia Tulaga

Ina ia vavalo lilacs i taimi uma e fiafia i le tele ma le lauolaola vave, e fautuaina e totoina i luga o se nofoaga e susulu lelei e le la. I lalo o le malulu, o le a faasolosolo malie lemu, ina ia mafai ona fuga tele nai lo mea masani. E le gata i lea, o nisi taimi i tausaga leaga, e le mafai ona e faatali mo fugalaau i mea uma.

Taumafai e ola i luga o eleele papaʻu e le gata i le manuia. Sili ona tuputupu ae luga o eleele lafulemu matagai ai le faʻaalia o le eletise. Ae peitai, i le leai o se isi lava filifiliga, e mafai ona totoina le lilac i luga o le togalaau masani, ae peitai, i lenei tulaga e tatau ona fafagaina e le aunoa.

A oʻo ina totogo, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa, e tatau ona masani ma tele. Faʻateleina le faʻatupulaia o le manaomia o le vai i le vevela ma le vevela - i nei vaitau, e faʻafeinu ai laau i aso uma.

Faatasi ai ma le faalua o le tasi taimi i vaiaso uma, o le faʻaleleia o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalosi. Ua amata ona latou faia nei mai le taimi o le tuputupu ae malosi ma i le taimi atoa o le vavao.

Ina ia tausi lelei laau toto i le tele o vaiaso, latou tautoga e manaʻomia. I lena taimi, pe a oʻo ina maualuga le laʻau, e tatau ona latou nonoa ma tuu i le ala talafeagai.

Tulafono mo le totoina ma le ola mai fatu

O le tuputupu ae o se vine matagofie mai fatu o se galuega taugofie e oo lava i se faifaatoaga alofa. Ina ia faia lenei mea, na o oe e tatau ona e faamasani i tulafono o le totoina o faatoaga ma usitai ia i latou.

E faʻapefea ona totoina fatu?

O se togalaau e le masani ai o le a teena le avanoa e faamemelo ai i le totoina vave o lilac seia oo i le muamua gutu. O le mea lea, ina ia mafai ona ausia lenei sini, e toatele e totoina fatu i Mati. Peitai, e tusa lava pe na misia lenei taimi, e le o se mafuaaga taua lenei e tolopo ai le totoina mo le tausaga a sau. E mafai ona faia le faʻamaʻiina ia Aperila ma i le amataga o Me, o le mea autu o le faatali mo le taimi na pasia ai gutu o le po, mulimuli ane e mafai ai ona totoina talo.

Fatuina o fatu

Laʻau malosi ma ola maloloina o le ki lea i le maua o ni laʻau matagofie ma lush. O le mea lea e taua tele faʻavave le faagasologa o le fatuina o fatu.

  • e faʻavae i luga o le poto masani a le au fai togalaau, a o lei lūlūina fatu e tatau ona tuʻuina i togafitiga faʻapitoa. E tatau ona fai se faila fao po o se mataitusi lamolemole ma oneone lelei i luga ole fatu. I le toesea o masini o loʻo i luga, e mafai ona e faia se pupu nila;
  • ona togafitia lea o fatu i le auala lenei mo le tasi aso i le vai i le vevela o le potu. E le gata i lea, e manaʻomia ile aso na masani ona fou;
  • lūlūina o fatuichoicho fatu o loʻo fautuaina i totonu o tamai pusa poʻo ipu. Aʻo totoina le eleele, o loʻo faʻaaogaina se paluga kulimi o loʻo i ai se vaega itiiti ole fafie;
  • i le taimi o le lūlū, e tatau ona tanumia fatu i le 3 cm. A maeʻa lenei mea, ona tuʻuina atu lea o pusa i se potu mafanafana lea e tatau ai ona tausia le vevela o le 20 tikeri Celsius. I lenei laasaga o le totoina o fatu, e tatau ona seasea lava le vaʻaia - ua lava lea e faʻamalolo ai i le vaiaso.

I le masina o Me, o le toto o fatu o le hyacinth e avea ma malosi malosi e amata ai ona faʻamalosi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ave i luga o le televise poʻo le pusa ma alu mo sina taimi. O ia auala o le a manuia ai laau talavou pe a amata ona masani i latou i le natura masani. O le tele o taimi, e oʻo lava i lenei taimi o le galueaina, e manaʻomia e laau manaʻomia ni lagolago laiti.

E faapefea ona toto i le eleele?

O le malosi ma maloloina o laʻau e le faʻamautinoa ai o le a latou maua mai le maualuga o le lilac curly curly. E tatau foi ona talafeagai filifili se minute mo se gaioiga i nofoaga tatala.

  • o le taimi sili ona lelei mo lenei mea o le taimi e malo lelei ai le lalolagi. E mafai ona ausia le ola sili ona lelei o fualaau pe afai e totoina i luga o se nofoaga o loʻo i ai le eleele paleni, e maua ai le malamalama lelei;
  • Aʻo leʻi toe faʻaleleia, e tatau ona saunia ni mea laiti, e le sili atu i le 20 cm le tasi mai le isi;
  • I le taimi o le totoina o vao, e tatau ona e matua faaeteete, aua o le aʻa e faigofie ona manuʻa ona o le pala.

Dolichos: faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le tele o fai togalaau o loʻo ola faʻateleina le lila mo le sili atu ma le tasi le tausaga, o loʻo iloa lelei lava lenei fale faʻasaʻo i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Peitai, e ui lava i lenei, e tatau lava ona mataʻituina pea.

  • o nisi taimi e mafai ona ufiufi laulaau i tamai lanu samasama. Mai lenei mea e mafai ona matou manatu ai e le lava le mea e maua ai le masini. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina lenei mea sese e ala i le faʻaaogaina o fomaʻi faʻamalosi i le elemene ua faʻaalia;
  • i nisi o vaitau o le atinaʻega, e mafai ona faʻaleagaina ai ni anufe i anufe ma aphids. Ae ui i lea, o vailaau faʻaonapo nei e mafai vave ona faʻaumatia nei pamu.

I le tulaga aoao, o le lilac curly e faʻaalia se foliga matagofie i le vaitau atoa o le tuputupu aʻe ma e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa.

Faaiuga

E mafai ona tauva le liʻo lela ma le tele o laau toto. E mafai ona ia tosina atu le mafaufau o se fai togalaau e le gata i ana mea teuteu teuteuina, ae faapena foi leai se lelei i le tausiga ma le galueaina. E ui lava i le taimi muamua e tatau ona e togitogi i laau, ae ui i lea, mulimuli i tulafono, o lenei mea e tupu o le a le mafua ai le tele o faafitauli i le tagata e tausia. O le tausia o ni meaʻai e maua ai mea uma o loʻo faia e faʻatatau i le tele o isi laau totō e ola i totonu o le togalaau.

Fuga vine ma fugalaau manaia