Laʻau

Gasteria plant Fale tausi Ata o meaola i totonu ole Gasteria propagation

Gasteria fale tausi Gasteria ituaiga o ata ma igoa

O Gasteria o se laau totoa o lona nofoaga o nofoaga toafa vevela i Aferika i Saute. Faʻatoʻa lelei ona fetuunai le vevela, sina vaega ole vai. E pei o lona aiga vavalalata, aloe, e mafai ona gaosia se sapalai vai i laulaʻau lau. Botanists e taua le fugalaau i le aiga asphodel. E tusa ma le 80 ituaiga o laau ua faamauina i totonu o le vao, e matua itiiti lava le totoina, na o ni nai ituaiga.

O Gasteria o se faʻalauiloaina i laʻau manogi, mafiafia e pei o se laulaufaiva io latou foliga. O lea la o le igoa lauiloa o le laau o le "gagana a le loia." O le igoa o le igoa botanio "ipu uamea-bellied" e faamamafaina ai foliga faapitoa o fugalaau. O le lanu o laulaau ona o le eseese o le laau, e eseese i le laufanua lanumeamata mai le pogisa i le malamalama. Malamalama malamalama, pimples teuteu nisi ituaiga o gasteria. O la latou mamanu o le tagata lava ia mo laau taʻitasi.

O fugalaau Gasteria e pei o logo e faʻafefeteina ai petals e fai ai "fagu uila." O logo e tu i luga o le puipui, o le umi o le pipi e masani ona oʻo i le 70 cm. O fugalaau e mafai ona sinasina, lanumumu, mumu, piniki-kulimi ma e oʻo lava ile lanu meamata.

Tausiga Tausi

Gasteria o se laau manaia mo le puleaina muamua o vaega muamua o faatufugaga o le vaomatua. E faigofie ona tausi le fugalaau fale, e manaʻomia sina tausiga.

Nofoaga

  • Gasteria fefe i le susulu o le la. I le vaomatua, o le laau e ola i lalo ifo o foliga o laau tetele nai lo le mea.
  • E ui i lea, e manaʻomia e le fugalaau le susulu o le la, e sili atu le tuʻu i le itu i sautesasae, southwest.
  • O le tele o le malamalama e tau atu i le leiloa o mamanu muamua i luga o lau o le fugalaau. O faʻataʻitaʻiga o se mea taufaamatau i le au fai togafiti.
  • I luga o se malulu malulu, e le ola le laau. O Cacti o tuaoi pito sili ia mo Gasteria, e atiina ae lelei i latou.

Lulu

O le maualuga o le taumafanafana mo le ola o se fugalaau e mai le +22 i le +25 tikeri. O le faʻaitiitia o le vevela i +12 tikeri e le taua. I le vaitau o le taumalulu, o le vevela malosi o le vevela mai le afi o le afi e faaleagaina ai le fugalaau.

Afai e te maua le mafanafana, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻagasolo le laau i tafatafa o le tioata malulu, ona fuga mai lea o le gasteria loto faafetai pe a maeʻa se taimi malolo. E fiafia tagata suʻalo i le ea fou. O le potu e tuʻuina ai le fale e tatau ona faʻaauau pea ona gaoioi, aloese mai faʻataʻitaʻi saʻo.

Faʻamamafana ma fafaga

O le gafatia o fugalaau e faʻaleleia ai le susu e le faʻafefeteina ai le suavai. I le taumalulu, e lava le vai i ni nai taimi i le masina, i isi taimi i vaiaso taitasi. E le taliaina le fagogo o le palapala. O loʻo nonofo i toafa papaʻe, o Gasteria e laʻititi le mafaufau i le malulu o le ea, o le mea lea, o isi fuataga e faʻatonutonu ai le faʻamamaina e le manaʻomia.

  • Mai ia Mati e oo i le faaiuga o Oketopa, o loʻo ola lelei le fale, aua o loʻo faʻaauau pea ona faia le vai, ma taumafai e faʻamautinoa e le mago le eleele.
  • A maeʻa le laau, faʻapipiʻi se taimi malolo, faʻaitiitia le faʻamalosi.

Ina ia mafai ona lelei le fugalaau i taimi uma, o taimi uma e faʻapipiʻi ai le vai, fufulu laulaʻau mai le pefu. Ae ui i lea, o le susunuina e matautia tele mo le laau, talu ai o mataua o le susu e mafua ai le la i luga o lau laʻau.

Lau sauniuni o le eleele ma laʻei pito i luga

E tupu tele Gasteria i se faʻapitoa o le cacti. E mafai ona e saunia le eleele mo le laau mai le fanua o le togalaau, faʻafefiloi ma oneone paʻu. O le faʻamafanafanaga aupito sili mo le fugalaau o le a tuʻuina atu e le eleele e aofia ai le vaovao, eleele laʻau, peʻa ma le oneone, e tusa ma le maualuga (5: 3: 2: 4).

Ina ia faʻaleleia le galuega faʻavaivai, faʻapipiʻi mai le piliki poʻo le faʻalauteleina o le omea, lelei le mafiafia o maa. O luga o laei e naʻo le taumafanafana, e oʻo i le taimi e fuga ai. O le faʻaaogaina o le faʻamaʻi mo le cacti o le filifiliga sili lea.

Faʻafefea ona fafaga:

  • O le taimi e fafaga ai mai ia Me ia Setema.
  • E manaʻomia lou faʻaaogaina o le fugalaʻau mo le cacti, ae faʻaititia ai le faʻatonuga.
  • Uiga masani o laʻei pito i luga - 1 taimi i le 14-21 aso.
  • Latou te faʻaeteete e uiga i le faʻaofiina o le eletise, faʻaitiitia, aua o le laau e gaoioi le le lelei i le sili atu o lenei vailaau, lea e mafua ai ona pala le aʻa.

Suiga

O le faʻateleina o le tuputupu ae lemu. O le gaosiga e faia i le tautotogo 1 taimi i le tausaga pe a fai e laiti le ulo mo le aʻa o le laau. O Gasteria e sili atu lona lelei i se tulaga lautele ma le agavaʻa. Mo le gaosiga, saunia eleele mo le cacti, mea mo le faʻaleleia o alavai, o se fagu tele e ave. Ua totoina le laau, ma teu le eletise, faʻafefeteina ma le vaega o loʻo totoe o le meaʻai. O se mea e manaʻomia muamua o le aveeseina poʻo le toe faʻavasegaina o fafo - "tamaiti", ona fuga mai lea o le fugalaau, vave ona atiaʻe.

Tausia i le taimi o le fuga ma le taoto

Faʻafefea ona fuga e Gasteria Gasteria Blooms

Gasteria fuga i le tautotogo, vaiaso muamua o le taumafanafana mo le 30 aso. I le amataga o le fuga, o le laau e gaosia ai se fugalaau fugalaau moli mai le basal rosette. O Gasteria uma lava, e laiti lava, e maua ai ni uumi uumi e oo i le 40-70 cm.

Ona sosoo ai lea, o fugalaau e tutusa ma logo e puʻu-puʻeina e atiina ae i luga o se puipui. O logo e masani lava e lua-leo, ae tasi le lanu e suia i le isi.

  • Ina ia maua ni fatu, o le limasusu e luluina i nisi taimi ina ia tupu ai le ola o le tagata lava ia.
  • E matua faasaina le suia o le vevela o le ea, ave le pusa ma se laau totō ina ia le mate le fale.

A maeʻa fugalaau, e tumau pusa pusa io latou nofoaga. Taumalulu - pau le taoto, pe a manaʻomia e faʻaitiitia le faʻamalosi, faʻaitiitia le vevela i le 12-15 tikeri, aua le fafaga. O se tuusaunoaga i le tulafono e vaʻaia Gasteria, e malolo i le taumafanafana.

A tupu Gasteria:

  • E faʻagasolo ona faʻainuina i le vai mafanafana, ae aunoa ma le faʻanoanoa, e pei o le le lolovaia o le laau.
  • Fafagaina o se faʻalavelave faʻapitoa mo fualaau vavalaʻau e manaʻomia, ae o le faʻatonuga e laʻititi ona faʻaititia, e tusa ma le 1.5 taimi.
  • E sili atu le saogalemu e le aveeseina ma tipi le fugalaau, ae na o le faatali seia maeʻa, ona aveese lea o le a le faigata.
  • A maeʻa Gasteria, ona amata lea o se taimi malolo. I le taimi lea, faʻaitiitia le faʻamautu i se mea maualalo, faʻafeinu pe a maeʻa le pito i luga o le eleele.
  • I le autumn ma le taumalulu, e manaʻomia le faʻaitiitia o le vevela o mea o loʻo aofia ai, faʻatasi ma se vaitau o le faʻaitiitia o vai inu.

Gasteria totoina i le fale

E tolu ala e faʻalauteleina ai Gasteria e ala i fatu, laʻau laʻau, ma se rosette.

Fatu Gasteria

Gasteria mai fatu Ata pueina

  • E totoina laʻau ile luga o le oneone, e le tatau ona e fufuluina i luga.
  • O pusa o fatu e faʻamalosi i se ata tifaga pe ufiufi i tioata e vave faʻavaveina ai le germination.
  • O le vevela ua seti i le 15-20 tikeri Celsius, o le eleele o loʻo tausia e ala i le sasaina.
  • O le a foliga mai i le 45-60 aso.
  • A oʻo mai 3-4 laulaau moni, o loʻo totoina fatu i ni ipu eseese.
  • O le isi gafa e sosoo ai o le a manaʻomia i le tausaga.

O le faʻavaeina o le fatu e faigofie, taugofie ma mafai ai ona e mauaina ni kopi fou i le taimi e tasi.

Gasteria lafoaʻi pepa

Faʻasalalau Gasteria e ala i le faʻaaogaina o ata

O le faʻalauteleina o le laupepa o se auala masani e maua ai kopi fou o Gasteria. Ina ia amata, ia saunia ni mea e gaosia.

  • O laʻau ua tipiina ma le faaeteete, mago mo le 2-3 aso, faatofuina i se susu ua saunia, ae le o le susu o le eleele.
  • E le mafai ona faʻamaʻaina afaina!
  • Fautuaina e fatuina ni tuutuuga o le maualuga o le maualuga o le suavai: tuu ni laau totō i totonu o se pusa tioata i totonu poʻo ufiufi le fagu i se fagu, faʻaitiitia le susulu o le la.
  • A maeʻa ona totoina, e mafai ona faʻafeinu pe a uma le 20-30 aso, pe a oʻo mai aʻa.
  • Ona faʻafeinu lea i nisi taimi, e tusa ma le tasi i le 7-10 aso.
  • E le mafai ona vaaia pine, ae atonu e tusa ma le tausaga aʻo lumanaʻi le uluai fana.

E faʻafefea ona faʻasalalau Gasteria lau ata

E mafai ona vavae ese le tele o gaioiga i se taimi mulimuli ane, pe a tutupu ae pe a ma le 2 cm le maualuga ma maua o latou aʻa. O ituaiga o le laʻau e mafai ona faʻaleleia e soo se ituaiga o gasteria; o le auala e sili ona manaia pe a le mafai ona faʻaaogaina fatu. I le sao atoatoa o faʻatinoga uma, o le taunuuga e lelei i le 100% o mataupu.

Faʻataʻitaʻiga Gasteria e tamaiti

Gasteria Armstrong Vaʻaia Gasteria tamaiti photo

O Gasteria e tuʻuina atu auala masani, e taʻua foi o tamaiti. Latou te fai mai foi o le toe gaosia e ala i le taʻavale. O lenei filifiliga e faigofie, aoga, taofi uiga uma o le ituaiga. Mo le gaosiga, e manaʻomia le vavaeeseina o laupepa "pepe". "Tamaiti" vave tuʻu i totonu o fagu e tusa ai ma o latou tele.

  • E tatau ona eli ma le faʻaeteete le pepe faatasi ai ma se faaputuga eleele i lalo ifo o ia ma faʻapipiʻi i totonu o se ipu.
  • Ia lava le faigofie i le vai ma mataʻituina atili le atinaʻe o le laau i le masani masani.
  • E fautuaina le tuu ese o le ipu mai mea o vevela ma malamalama saʻo.
  • O le fausiaina o lauʻeleʻele o le a faʻavaveina ai le aʻafia o le pepe.
  • E taua tele le tuʻuina atu o alavai ma le le lolovaia o le laau: o le sili atu o le susu o le a mafua ai le pala ma o le a mate le fatu.

Aua e te ofo ona o Gasteria o le a le suia mo se taimi umi: e tatau ona e onosai e vaai pe faapefea ona amata le faateleina o le amata fou.

Tulaga tuputupu ae, faamai, meaola faalafua

O le mea autu pe a tausia Gasteria o le a paleni pe a fausiaina le laau. Aua neʻi faʻatagaina uma le soona inu ma le tele o le susu. I le le lava o le suāvai, o laulaau o le lanu samasama vaivai, mago. O le vaega terrestrial o le laau e mate, o le aʻa e ola pea. Mo le toe faʻaleleia e lava e vavae ese ai laulaau mama, faapaleni le fafaga.

O le susulu tele o le susu e sili atu ona matautia., e mafua ai le faʻatoʻilaloina e le fungal, siama siama, pala, mafiafia. Mo se faʻataʻitaʻiga, le pala. E faʻaalia e ia lava i le paʻu vaivai o le fulufulu uliuli i luga o le laʻau o le laau, tipi. O vaega tetele o le faʻaumatiaga e oʻo atu ai i le oti o le au pule. O le faʻaaogaina o vailaʻau e maua ai se taunuuga tumau tumau. Faʻamamaina faʻaleleia e avea o se mea e taofia ai e taofi le tele o taufaʻatau.

Gasteria e masani ona osofaia e se apogaleveleve mite, scutellum, mealybug, aphids.

Faʻafaʻailoga o taligalu, e mafai ona faʻatoʻilaloina ma fualaau faʻapitoa. O le parasi o loʻo i luga ifo o lau. Faailoga o le faaleagaina o ni mea lanu enaena, lea e iu lava ina fusia i totonu o se tasi lanu enaena-lanu enaena.

Laʻau e aʻafia i se apogaleveleve mite ua vave ona vavae, aveese. Aphids e tuʻu laulaau mai le pito i lalo. E manino le iloa o le manu. O lona faatasi mai ua faailogaina i laʻau paʻepaʻe, ua felanulanuaʻi. Faʻasalaga matuia, faʻaaogaina vailaʻau faʻamaʻi.

Aveesea o le mealybug e faigata tele. E i ai auala eseese e taulima ai se meaola, ae o nei mea uma e le aoga. O le filifiliga sili lava o le faʻaumatia lea o mea na aafia, a leai o le anufe o le a "puʻeina" isi laau. O le tulaga ua faateteleina e le mea moni e faapea, o le sugary secretions of the pestilence e maua ai tulaga lelei mo le faʻalauteleina o le sigusisi (soʻo). O se mea lanu uliuli foliga e pei o le sooga e ufiufi ai le pito o le ie, afaina ai pusa, ma faagesegeseina ai le faagasologa o le photosynthesis. O se taunuuga o le aafia i le faaleagaina o le eleele, o le laulaau ua liua samasama, ua mate.

Mealybug - o se meaʻai faʻasusu lea e fafaga ai le sua o fugalaau. O se taunuuga, o le tuputupu ae, atinaeina o laau toto ua taofia. O vailaʻau faʻasaina e masani ona faʻaaogaina. E fafagaina i le vai e tusa ai ma faatonuga, sasaa le eleele. E le taliaina le totoina mo le suamalie. O le mealybug e maliu pe a ulu atu le vailaau i totonu o le meaola o le laau, ma o le pest focks. Faʻaaoga vailaʻau pe tusa o le 3 taimi, o vaitaimi e tatau ona ogatusa ma fautuaga a le kamupanī. Ole togafitiga o le eleele ole togafitiga ile lua taimi i le tausaga: i le tautoulu ao lei amataina le falemalulu, pe a uma le faʻaleleia o le tautotogo.

Ina ia aloese mai foliga vaaia o se mealybug i totonu o le fale lanumeamata o le fale, e tatau ona tuu i totonu o le vailaau vaʻaia taitasi ia laau faatoa maua. O "fou" uma e tatau ona vaʻaia ma le totoa, faʻamalo mo le tele o aso.

Gasteria ma Haworthia o eseesega ia

O Haworthia e talitutusa lava ma Gasteria, ae o laau eseese nei. I le ata, haworthia Zebra.

Laʻau e matua tutusa lava, e faigofie ona faʻafefiloi. I fafo, e faigata ona iloa, ae o foliga o le fugalaau e mafai ona mafai. I Gasteria, o "logo" ei ai paluga uma e fusifusia faatasi pe a, e pei o Haworthia, o le afa. E le gata i lea, o le fautuaga a le peti haworthia e fai si pisa.

Gasteria o se matagofie matagofie lea e matua faigofie lava ona tausia. O se mea e sili ona maua mo i latou o loʻo latou mauaina le lalolagi manaia o laau i totonu.

Ituaiga potu o Gasteria ma ata ma faʻamatalaga

I le fale, e tusa ma le 10 ituaiga gasteria ua tupu. Folatila sili ona fiafia i ituaiga o mea nei.

Gasteria Armstrong Gasteria armstrongii

Gasteria Armstrong Gasteria ata o le fale tausi Fale tausiga

O se laau lauiloa ma ni laumei matilatila, o le laau e foliga tutusa ma maa ola ola. Vaʻavaʻai i foliga o le au faipese. e ese mai le alualu i luma le alualu i luma ma le le lelei i le tuua. Masalo o se fugalaau e faigofie ona tupu nai lo le cacti.

Gasteria warty Gasteria verrucosa

Gasteria warty Gasteria verrucosa photo Fale tausi

E lauiloa i latou e fiafia i totonu o le fale, o le sili ona fiafia i ai i togalaau fugalaau. O lau o le fugalaau ei ai le foliga o se laulaufaiva, e faaiu i se pito i luga o le pito i luga. O le lanu lanumeamata lanumoana e ufiufi i paʻepaʻe paʻepaʻe, e foliga tutusa i foliga vaaia o paʻu. O le tele o laulaau e 15-20 cm. O fugalaau e lanu piniki-lanumeamata poʻo le lanumumu-lanumeamata, o fomaʻi o ni faʻalavelave. O laulaʻau ma le limasini e faʻalauteleina mai i fafo o le aʻa aʻa.

Gasteria kilevaya Gasteria carinata

Gasteria kilevataya Gasteria carinata Gasteria variegate ata

O se uiga iloga o lenei ituaiga o le tuputupu ae o le laulaau. E le gata i lea, o le pito i lalo o le pepa e fausia ai se felafolafoaiga o se foliga umi, i fafo e tutusa ma le keel. O le laupepa ei ai se lamolemole lamolemole, naʻo luga o le pito o le ala o loʻo faʻamalosi ai pimples paʻu.

Gasteria na vaʻaia Gasteria e faʻatautaia

Gasteria na vaʻavaʻai Gasteria faʻatasi ma le ata

O lenei ituaiga o gasteria ua le maua ni kulu i luga o le laulaau, ua suia i latou i se mamanu o taʻaloga po o ni mea. Le lanu o le taʻavale e eseese: siliva, enaena, lanumeamata lanumeamata. E mafai ona fesuisuiai ese lanu eseese, ma faia ni mamanu e le toe faia i soo se mea lava. O lalaga e faʻatulagaina i laina e lua pe i totonu o se sitaili.

Gasteria dwarf Gasteria liliputana

Gasteria togafitiga ata Vaega o Gasteria Gasteria dwarf Gasteria liliputana

O se ituaiga o gasteria e sili ona manaia: faʻalelei, faʻatusatusa tele e matuā matagofie lava. O se fugalaau e mafai ona teuteuina ia fatuga i totonu e aunoa ma le tele o avanoa. O le tele o laʻau e iai ni fugalaau lanu piniki maaleale e sili ona manaia.

Gasteria batesiana Gasteria batesiana

Gasteria batesiana Gasteria batesiana ata ma tausi

Laʻau eletise mai le tolu i le 10 cm, e fai ai ni lalelei matagofie mai laulaau o se faʻatolu tafatafa-faʻasolosolo. O se mea e faamanatu ai le leaga: o laulamole lamolemole o loo felafolafoaʻi i nai molī laiti, o le lanu o laulaau e lanu meamata. Faʻafeiloaʻi ma fuga i le tautotogo ma le taumafanafana. O fatu e faia e aunoa ma ni faafitauli, o pusa-pusa ma fatu ei ai ona foliga tafatolu.