Faatoaga

10 punavai o fualaau aoga mo le fafagaina o moa aʻo faagasolo le molimauina

I le taimi muamua o le molt, o le lafoaʻi o fulufulu mamoe i totonu o le moa moa i se aofaiga tele e ono mafai ai ona manatu o se tagata taufaaleaga na i ai iina. O nisi o manu felelei e toetoe lava a maeʻa, ae o isi o loʻo faʻaalia faailoga o molting ia e le mafaamatalaina. E masani lava, o le fomaʻi muamua e suia i moa i le tautoulu i le matua pe a ma le 18 masina ma sili atu le vave nai lo le molimoli mulimuli ane. O se faiga masani lava lenei ma e leai se mafuaaga e popole ai - o le molt molt o loʻo fautua mai ai o loʻo sauniuni o ia mo le taumalulu.

Faʻafeiloaʻi le uila pe a malulu. I lenei auala, latou te taumafai e faʻamafanafanaina le ea e le tino i le va o le paʻu ma fulufulu - o le mea lea e faia ai se ituaiga o puipuiga mo puipuiga mai le malulu. Afai o le fulufulu ua tuai, gau pe eleelea, e le mafai e manufelelei ona fufulu suavai, o lea o le molimauina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu lava ia o le faʻamaoniga lea o le a le toilalo moa ona o le fou fou.

E tusa ma le 90% protein (feathers) e tusa ma le 90% o le palatini (o le mea moni e faia mai le keratin - o le mea lava e tasi o le protein), 8% mai le vai, ma o isi mea e le mafai ona faʻaaogaina vai. O le mea lea, o le faaopoopoina o vaega laiti o le protein i le taumafataga o moa i le taimi o le molting, o le a fesoasoani ia i latou e tutupu ni fulu fou ina ia saunia vave mo le malulu malulu.

I le avea ai ma tulafono, o moa e maua ai le aofaʻiga tatau ole polotini mai se mea paleni taumafa mo le faʻataʻotoina o namuni, faʻapea foʻi ma meaʻai faaopoopo, lea e masani lava ona maua e manufeʻa - anufe, anufe, slugs, sē, gata, liua, gutu. E le gata i lea, e tele laau totō e iai le maualuga o le palatini e mafai ona tuʻuina atu i moa o se meaʻai i le tausaga atoa, ae sili ona aoga le faia i le taimi o le autumn molt.

I le vaitau o le suiga o le fugalaau, o le a itiiti lava le aoga o meaʻai o le moa, e ui lava o nisi e fautuaina le suia o meaai faapitoa faatasi ai ma le maualuga o le palatini i lenei vaitau.

Manatua o le fuainumera o togafiti e tatau ona faʻatapulaʻa - e le silia le 10% o le aofaʻi o meaʻai.

O le lisi lenei o punaoa e 10 o tamaoaiga o le protein lea ou te faʻaaogaina e avea o se lelei lelei mo moa felafoaʻi.

Fuamoa

O fuamoa vela o se punaʻoa sili ona mauoa o le polotini, ma le isi, e alolofa tele ia moa ia i latou. E mafai, e mafai ona e tuʻuina atu i manulele fua saʻo, ae e mafai ona oʻo atu i taunuuga lē fuafuaina, o lea ou te fautuaina oe e faʻapipiʻi lelei fuamoa mo le saogalemu.

Laʻu manufasi

O le kuka kulumu po o le pipi foi e aofia ai le tele o polotini. E mafai foi ona e tuʻuina atu le tino atoa i manufelelei - i le tulaga o moa, e le tatau ona e popole o le a latou feosofi i ponaivi gaʻo, e masani ona masani ai i taifau poʻo pusi. E mafai foi ona e togafitia ia moa ma le togi na totoe mai le pipi pe a uma le aso malolo.

Meat

E mafai ona tuʻuina mai ni pi o pipi, mamoe, puaa po o le ponaivi faatasi ai ma aano o manu, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻi. Meat e mafai ona faʻaaoga faʻasoa pe kuka. I le iuga, latou te 'ai i aano o manu pe a latou pulea le puʻeina o manulele laiti po o manoa.

Iʻa

O iʻa i soo se ituaiga - matala, kuka poʻo se meaʻai meaai - o se tamaoaiga mau o polotini e manaʻomia e moa aʻo faʻafefe. E mafai ona e avatu ia i latou se iʻa atoa - faatasi ai ma lou ulu, giblets ma ponaivi. E fiafia tele chickini i iʻa! O tuna tuna poʻo le teu meaʻai o se togafitiga faʻasoifua maloloina lea.

Mollusks

O laumei, aano o manu ma totonu o lobsters, salu, laumei - i le lanu po o le faʻapala.

Fuga anufe

O anufe o falaoamata paluga o se tasi lea o punaoa sili ona lelei o le polotini maualuga. O ata mai ia i latou ua na o le valea! Afai ei ai sou manaʻoga, e mafai ona e ola i anufe o le falaoamata i le fale.

Fatu ma fatu

O fatu o se isi punaoa sili ona maua o polotini. Laʻau fou pumpkin fou pe vavalaʻau, fufuluina poʻo le inisiua fatu o le sunflower o filifiliga sili ia mo moa. I le avea ai o se meaʻai, e mafai foi ona e faʻaaoga fatu fatu - almonds, peanuts, walnuts. Tau lava e le tuʻuina atu i moa ni fatu suamalie po o ni nusi.

Oats

O fua e mafai ona fafagaina i moa i foliga mata poʻo le faʻapipiʻi e pei o se faʻaopoopoga o le protein faanatura, lea e fiafia i ai manulele. O fuamoa atoa ma oatmeal e aoga.

Fatu laau

Gerinsated grains ma legumes o se tasi lea o mea sili ona fiafia i ai mo moa, lea e aofia ai le tele o palatini maualuga. O pi, pi, lentils o se filifiliga sili ona lelei. O le totoina o togalaau o se auala faigofie ma faatuatuaina e maua ai moa ma se punavai faaopoopo o porotini.

Fafaga Manu

O meaai e masani ona fafagaina i moa i le valu vaiaso o le ola e sili atu le sili atu le protein nai lo le tuʻuina o sens. O le a ou le suitulaga atoatoa i le meaai a tina matutua poʻo laulaau, e oo lava i le taimi o le molimauina. I loʻu manatu, o le mea aupito sili ona lelei o le faaopoopo lea o vaega mai se pusa e le atoatoa o meaai moa (lea atonu na e tuua) i meaai masani a moa, pe faʻafefiloi i le tuʻuina o lens.

O le taimi nei ua e iloa nisi o punaoa o fuatini o le soifua maloloina lelei mo moa i le taimi o le palapala. Aua e te fefe pe a e vaai i fulufulumanu i mea uma, ae ia fafagaina e le aunoa au manulele i supple supplements.

Tasi se isi faʻamatalaga: Na ou faʻalogo o nisi o faʻatagaga o le tuʻuina atu o meaʻai i le taimi o le molting aua e tele le porotini. Ia, ou te le fautuaina e faia lenei mea. O meaai a Cat e mo pusi, ae le o moa. Sili atu ona faʻatau au manulele ni nai apa o sardines po o isi iʻa fagota - o le a le gata ina aoga, ae e taugofie foi!