Fugalaau

Tausiga tatau ma tuputupu aʻe i se fale vevela

O se laau mataʻina ma ni laulaau, o le tele naua i luma o le togalaau, e tosina mai ai le sili atu ma le tasi augatupulaga o fai togalaau. Mo nisi, o le faʻatauina o le soʻo e naʻo se mea e fiafia i ai, ae mo nisi, o le foafoaina o se parataiso i se fuafuaga patino. O le taimi lava e ola ai le laau ma ufitia uma ai le eleele, e avea le moega o le fugalaau ma se mea manaia o fugalaau matagofie.

Faamatalaga lautele o le fugalaau

Purslane o se aʻeaʻe e ola e oʻo i le 30 cm le maualuga. I luga o ona lala palaʻau matagofie o le nila o le nila, ae o le pupuʻu, laulaau. Latou te sau i lanu meamata ma enaena. Mai le itu latou te foliga tutusa ma foliga o se fuamoa ua uma ona teuteu. O le laau toto e toetoe lava a oʻo i le taumafanafana atoa, e amata ia Iuni ma faaiuina ia Setema. E faalagolago i le ituaiga, o lanu e mumu, lanu samasama, paepae ma e lanu enaena. E le gata i lea, i le fale, e mafai ona e ola i totonu o fagu e teuteu ai pitonuʻu ma falesa.

O le igoa "Purslane" i le faaliliuga i le gagana Rusia o lona uiga "faitotoa". Ma e le o se mea e ofo ai, talu ai ona o pusa o fatu e latalata i papatusi e pei o se faitotoa.

Faʻatoʻaina o le faʻapipiʻi i luga o se fuafuaga a le tagata lava ia - o laasaga muamua

Ae e te leʻi amata faʻatupulaʻia soʻo se laau totō, e taua lou iloa lelei o ia. E moni lava lenei mea mo le faʻataʻitaʻiga. I le uma, e sili atu i le 200 ituaiga eseese e aʻafia aʻafia i le konetineta o Europa. E le gata i lea, o le faʻatauina o le atopau e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa ma e mafai ona avanoa e oʻo lava i le amataina o pisinisi faʻale-aganuʻu. Faatasi ai ma ituaiga masani o laau toto, o ia suiga e sili ona lauiloa.

Faatoaga Pursilane

E masani lava ona totoina mo togafitiga faafomaʻi, ma avea foi ma meaai. E aofia ai ituaiga eseese:

  • Firefly;
  • Macovei;
  • Paradox;
  • Kuzminsky Sevko.

Laʻau tele-faʻafefeteina

O le ituaiga o loʻo faʻaaogaina o se elemene teuteu o le laufanua. O lenei vaega e aofia ai:

  • White-flowered;
  • Splendens:
  • Pasi fuafuaina;
  • Flamenco
  • Sonya

O i latou taitoatasi e eseese i foliga o laulaau, o le lanu o le pulupulu, o le fausaga o le inflorescences ma le maualuga o le tipu. O le mea lea, e manaʻomia e le fai togalaau ona iloa le taimi ma le auala e toto ai se soʻo ina ia maua ai se aʻa i totonu o le fale vevela.

Tatou te aoina fatu i le taimi

O lenei mea suamalie suamalie e masani lava ona tuliesea le tele o pulapula pupula lea e susulu vave. O le mea lea, atonu o le a le matauina e le fai togalaau pe faapefea ona tupu le miti. I le uma, o ola taʻitasi e ola na o le tasi le aso. A maeʻa le faʻavaivai, o le faʻavaeina o fualaau aina e tupu, ona oʻo mai lea o le pusa fatu. A fua le fua, e tatau ona aoina fatu i le taimi.

Afai e oʻo le pusa, tatala ma faʻaleleia le fatu, ona totogo lea o na laau pe a uma le tausaga atoa. O le mea lea, e tatau ona e mataituina fugalaau ina ia mafai ai ona aoina mea talafeagai e totoina i le taimi.

Vaʻa i fafo

O tagata nofomau i le itu i saute latou te iloa lelei le taimi e totoina ai pipi i le eleele, aua o le la o Brazil ma Atenitina ua taʻua o le fanau mai o le fugalaau. O le mea lea, latou te taumafai e faia lenei mea i se vaitau pe a tumau le vevela o le auala pe tusa o le 20 ° C. E tusa ai ma ia tulaga e tupu i le vaiaso mulimuli o Me. E le gata i lea, e tatau ona e filifilia ma le faaeteete le saite mo le laau. E tatau ona tele le malamalama ma mafanafana mo le vaitau atoa. O le mea lea, o le tali i le fesili: e mafai ona toto le purslane i le laufanua, e faalagolago i le nofoaga o le tupu aʻe o le fugalaau. Ae faʻapefea ona fai lenei mea ina ia mafai ai ona toto se kapeta fugalaau o lanu pupula i luga o se fugalaau? Mafaufau i ni nai tulafono faavae:

  • tapenapenaga o le eleele e ala i le tatalaina o le eleele;
  • faʻafefiloi fatu ma oneone e tufatufa atu ai le laau i luga o le vaega atoa o le togalaau i luma;
  • faia paʻu papaʻu pe faʻasalalau i luga o le fanua atoa;
  • moe ma faʻaleleia lelei le vaega o loʻo totoina.

A oʻo mai pine muamua, e mafai ona e faʻaleeteleina le vevela o le eria ina ia faʻamalosia ma manuia le fale. O lea e matua faigofie lava ona totoina se ato i luga o le laufanua ma fatu i le teritori o le itu i saute o le atunuu.

Laasaga lua - tuputupu aʻe vine

Ae paga lea, e le o tagata uma sa laki e nofo i nofoaga e mafanafana e toetoe o le tausaga atoa. Ae mo faifaatoaga poto, e le o se mea e taofia. E ui i le tau, e toʻatele na mafai ona fatuina se fugalaau fugalaau o le fiafia i totonu o le togalaau. Ma o le tuputupu aʻe faʻatasi ma fualaau o le ala pito sili lea ona lelei i le manuia mo soo se lanu fiafia.

O nisi tagata fai togalaau e talitonu o le luluina o fatu i totonu o koneteina e mafai i le faaiuga o Fepuari. Ae mo itu i mātū, e sili atu le faia o lenei mea ia Aperila. I le taimi nei, o le ao ua matua faateleina, ma ua sili atu le mafanafana o le la.

O le mea muamua lava e fai, o le saunia lea o le eleele mo le ola i luga o sela mo fatu. Mo lenei mea, e mafai ona e aveina laufanua togalaau masani. Ona faʻafefiloi ai lea i le oneone oneone, lea e tusa ma le 5 vaega o le aofaʻi o le palapala. Faʻafefiloi mea uma ma tuʻu i se ogaumu vevela mo le faʻapalapalaina. O le isi, ia saunia ni pusa faʻapa. Lavea poʻo le faʻalautele o le omea ua sasaa i le pito i lalo, ma ua saunia le palapala ile luga. E matua tele le vai i le suavai mama. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻaaogaina o le vai suamalie, lea e maua mai e ala i le maaliliina o le suavai faʻamautu i totonu o se mea faʻaaisaisa.

Ua matauina e le au togalaau fai togalaau le faatauina mai o le eleele i le peat e le talafeagai mo le totoina o laau o lenei laau.

Phased le totoina o togalaau

O le totoina o siaki i luga o fualaau aina, e faia i ni tulaga:

  • i le eleele sauniuni e salalau fatu i se mamao e 1.5 cm mai le tasi;
  • fufuluina le malamalama i le eleele;
  • o le pusa o loʻo i ai faʻatoʻaga e ufiufi i se pusa paʻu po o le ufiufi ata;
  • nofoaga fugalaau i totonu o se potu e tele ai le la ma susulu lelei le ea (+ 22 ° C).

I lalo o le tulafono faavae mo le totoina o se ato, o le a amata ona totoina muamua fualaau aina i le 7 aso. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona aveeseina le ata ma taumafai e faʻafefe faʻaleleia fuaʻau i vai mafanafana. I lenei tulaga, e sili atu le faʻaaogaina o le faʻaititia o le faʻaaogaina o palu.

Pe a totogo ni lau moni, e taua le totoina. Ae faʻafefea ona faʻafefe se soʻo ina ia le faʻaleagaina ai le laau?

Muamua, o le numera manaʻomia o potopotoga taitasi ua saunia, o lona lapoa e tusa ma le 8 cm. Ua tumu i le palapala, ona totoina lea ma totō faatasi ma le eleele i le aʻa. E toatolu fualaau laiti e mafai ona tuu i totonu o le pusa e tasi.

O le manatu lelei e ola i se fale i luga o le windowsill o le a apili atu i tagata o nofo i taulaga. O le laau e le o fefefe i le vevela ma le susulu o le la.

O le 7 aso muamua talu ona filifilia, e tatau ona faʻamaʻaina le laau pe a mumu le pito i lalo. Ma, a oʻo ina aʻafia le fuga, fai muamua le fafagaina. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga fualaʻau. O lenei faiga e faia faʻatasi mo le 10 aso. O nisi tagata fai togalaau e masalosalo pe latou te okaina se ato. O isi latou te faia ma le lototoa lenei faiga ina ia totogo le laau ma ola vave.

Tausia le kapeta fugalaau i le saite

Muamua lava, e taua le amanaʻia le mea moni e matua fefefe fualaau laiti i le malulu. O le mea lea, o le totōina o laau totō i luga o le eleele pe a le faʻaalia e le tau mea faapena. Afai e pa'ū le vevela i le + 7 ° C, ona manaʻomia lea ona e faʻatali mo sina taimi umi.

O le faʻaleleiaina ma le tausia lelei o aitalafu i luga o le eleele avanoa e faia i laʻasaga. Muamua, ia faia le faagasologa o le paina o le totogo. Ina ia faia lenei mea, e ave i fafo o le potu mo ni nai minute ile 14 aso. O taimi taʻitasi e faʻalautele ai le taimi o le faapipiiina o se tulimanu i luga o le auala.

O fualaau e totoina i le tele o taimi i le faaiuga poʻo le amataga o le aso. O lenei auala e fesoasoani ia i latou e fetuunai ai i lo latou siosiomaga. O le nofoaga aupito sili ona lelei mo le laau o se laufanua susulu malamalama. O fualaʻau e tuʻuina i ni paʻu papaʻu i se mamao e 20 cm mai le tasi. A maeʻa ona tosoina, e faʻamalolo le palapala seia oʻo ina liliu le nofoaga i se kapeta fugalaau. I le lumanaʻi, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, e oʻo lava i le taumafanafana uma e mafai ona e faamemelo i ona lauolaola vave.