O le togalaau

Tuputupu le seleselega i totonu o se kati: mea lilo o le tausiga

O le fea tagata mafanafana e leʻi moemiti e fiafia i se fualaau suamalie fou ma maloloina i le ogatotonu o le taumalulu? O lenei miti e mafai ona iloa e ala i le totoina o strawberries i totonu o se fale koli i le fale. Faatasi ai ma se auala atamai ma lelei, e le mafai ona e tuʻuina atu i lou aiga i lenei laʻau matagofie, ae faʻavae foi se pisinisi o le a aumaia ai se tupe maua lelei. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono uma o tekinolosi tau faʻatoaga, o le selemole i le tausaga atoa i totonu o le falemafa o le a faʻamalieina ma maua ai le maualuga.

"Faʻasaʻo" fale kosi - o le ki i se seleselega maualuga

Ina ia totoina le strawberries i masina sili atu ona vaivai, o le a e manaʻomia se fale kesi. O mea e faʻaaogaina o se ufiufi o le greenhouse ei ai tulaga faʻapitoa:

  • maualuga mafanafana faʻavave;
  • amio lelei amio;
  • umiʻaga;
  • tetee i tulaga leaga fesuiaiga;
  • tau talafeagai.

O tioata ma le polycarbonate o mea sili ona talafeagai mo le fale kosi. Ae ui i lea, o le tioata e le o se mea umi. Ma o le tau mo lea mea e maualuga tele. O le mafuaʻaga lea e lauiloa ai greenhouses o polycarbonate i le vaitau o le mafanafana ma e lelei tele mo galuega e pei o le totoina o strawberries i totonu o se kiona i le taumalulu.

Strawberry o se laau telefoni, o lea i lalo o le lauʻeleʻele e tatau ona e ave le vaega pito sili ona susulu ma pito i luga o le fale, e aunoa ma ni laau fua ma laau e mafai ona faia ai se ata. O le nofoaga e tatau ona puipuia mai le matagi.

Filifiliga o ituaiga o vine mo le ola aʻe i totonu o se kiona i le taumalulu

O le filifiliga sao o ituaiga o vine o se tasi o vaega o le manuia i le tuputupu ae o lenei laau i le taumalulu. Ina ia maua se seleselega faʻamaonia, e tatau ona tausisi i taiala nei pe a filifilia se ituaiga:

  • Ituaiga o vanu. E tatau ona faʻalauiloa i le itulagi o le a tupu ai. E ui lava i le mea moni e faapea o le a totoina le strawberries i totonu o se kiona, o le ituaiga e tatau ona lafoina mo le mea e galue ai.
  • A filifilia se ituaiga vine mo se kiona, e tatau ona tuʻuina atu i le toe faʻaleleia o laau ia e faʻaauau pea ona faia ni mea laiti, faia ni ovaries, ona fua. O ituaiga eseese e mafai ai ona e maua le strawberries i le gasologa o le tausaga.
  • O ituaiga muamua o le strawberries e iloga i le totoina o laau, lea e mafai ai ona maua se tele o fua mai le tasi vaega.
  • O le atinaʻeina ma le faʻatoʻaina o vine ua totoina i totonu o se kiona e le tatau ona aafia i le umi o le ao. O le mea lea, o ituaiga o mea e taʻua o le "le mautonu o le ao" e faʻaaogaina mo le faʻatoʻaga o le taumalulu. Faatasi ai ma se taimi o le ao, o strawberries o nei ituaiga eseese o le a maua ai se fua lelei.
  • O le tagata lava ia, o se tasi lea o uiga autu e faʻamaonia ai fualaʻau maualuga e maua mai i totonu o le kiona. E le o fai togalaau uma e manaʻo e tuʻu i totonu o le faʻamalama faʻamaoniga ma pi o le a pollinate ai laau. O le auala e faʻafefe ai le tusi e matua faigata ma e faʻaaoga. O le mea lea, o le faʻaaogaina o ituaiga faʻatoʻaga faʻatoʻaga mo le tau o le taumalulu o le filifiliga aupito sili lea.
  • O le mamā o le ituaiga o se isi faʻamaoniga sili lea pe a filifilia mea e totoina. Ina ia maua laau o le ituaiga manaomia, e sili atu le lelei o le faatauina o mea e totoina i fale tausimai ua faamaonia, ma e sili atu foi ona tupu le totō o lau togalaau mai fatu.

O le filifilia o le ituaiga saʻo, e mafai ona e mautinoa o le a le aoga le galuega ma i le taumalulu e mafai ona e fiafia i fualaau matua ma le manogi.

Auala mo le totoina o le strawberries i totonu o se kati

E toatele tagata o le taumafanafana na latou mafaufau: "E faapefea ona toto le strawberries i totonu o se fale kati?". Ina ia maua se tali i lenei fesili, e tatau ona suʻesuʻe suʻesuʻega faʻavaomalo eseese o loʻo sili ona lelei.

O metotia nei o le tuputupu aʻe o strawberries e sili ona lauiloa, e aupito sili ona aoga ma taugofie le tamaoaiga:

  • i le eleele;
  • i totonu o koneteina laiti;
  • i pepa palasitika.

O auala mulimuli e lua e tasi le igoa - o le "Dutch" metotia. O lenei tekinolosi e mafai ai e oe ona tupu faʻasalalau faʻasalalau taʻitasi ma luga, i se tasi pe sili atu laina. O le mea lea e faigofie ai ona tausia le strawberries mafiafia, ma faateleina le fua o le laau mai le sikuea sikuea. O fualaau aina i totonu o se fale koli i totonu o ato ma totonu o tamai fagu ua tupu na o fatu.

Laʻau mo le tuputupu ae

Mo le mauaina o fualaʻau maualuga e maua mai i totonu o le fale lauʻeleʻele, e tatau ona faʻaaoga le eleele sili ona lelei. O le filifiliga lelei lava o le faʻaaogaina lea o le eleele pe a uma fua o fatu. E mafai ona e ave eleele palapala, ae e tatau ona "faʻamalamalamaina" faʻatasi ai ma le pala. E le fautuaina e le aufaatoʻaga le faʻaaogaina o le togalaau i le maeʻa o faʻasatauga ma le pateta.

Ina ia faʻamalosia le eleele ua faʻamoemoeina mo le totoina o strawberries i le taumalulu, e tatau ona faʻafeiloaʻi meaola (manua, pulu, peat) ma mineral (superphosphate, potassium, ururea). O le tekinolosi mo le tuputupu aʻe o le strawberries i totonu o se fale kati e aofia ai le faʻaaogaina o faʻamalosi faʻamalosi faʻapitoa na fuafuaina faapitoa mo le seleselega ma maua ai se paleni paleni o elemene talafeagai ma meaʻai.

Maua se mea e sili ona lelei le totoina

Le totoina o strawberries i masina o le tau malulu, e tatau ona e tausia le mauaina o mea e sili ona lelei mo le totoina o le laufanua i le ogatotonu o le taumafanafana. E mafai ona e maua ni fatu laau mo le totoina i totonu o le fale kosi e faʻaaoga ai le musele o laau vavave e totoina i luga o le eleele.

E oo lava i le taimi o le fuaina o laau vavao, e tatau ona filifili le mea aupito sili, e maua ai le tele o ovaries ma fua. O le mea lea e tatau ona e tuua ai se musele e tupu mai i le toto, ma o le a faʻaaogaina i le lumanaʻi i totonu o le kiona. I totonu o le tasi togavao, e le mafai ona sili atu i le 4-5 laina lata mai, ina ia maua ai e laau talavou ni meaʻai talafeagai mai le vaomatua ma ola malosi.

I le masina o Iulai, o aʻafiaga o laau e vavae ese mai togavao tina ma totoina i luga o se moega le tumau. I le ogatotonu o le autumn (Oketopa), ua totoina fatu laau totō i totonu o ni ipu laiti ma teuina i se nofoaga malulu (+2 - +5) seia oo i le ogatotonu o Novema. O le taimi lenei o le totoina o laau talavou i se nofoaga tumau e amata. Mo le aʻaina ma le faʻapipiʻiina o fatuga mo se seleselega i le lumanaʻi, e manaʻomia sina aso puupuu, o le mea lea, e le manaʻomia le faʻamalamalamaga faaopoopo mo le ogatotonu o Ianuari.

Lafoga ma le susu

I le taumalulu, o le seleselega i totonu o le fale lauʻeleʻele mea maualuga e manaʻomia i luga o le vevela o le potu, o le mafuaʻaga lea ua manatu ai lenei laau e gaosi pe a tupu aʻe i totonu. Afai, pe a uma ona totoina laau toto, e le tatau ona sili atu le maualuga o le vevela i luga o le 10, ona tuputupu ae ai lea, e tatau ona faasolo ina faateleina i le 18-20. O le taimi lava e aliali mai ai fugalaau muamua, e aloese mai le pa'ū o le ovary, e maualuga le vevela i le 23-25. i le afaina o fualaau aina.

O le suavai e taua foi i se maualuga maualuga. O le mea lea, a uma ona totō ni fatu, mo le lelei o le ola, e le tatau ona pau i lalo le 85% i le malulu o le ea. I le lumanaʻi, e tatau ona faʻaititia malie le humidity i le 75%. I le taimi o le fugalaau ma fualaau aina, e le tatau ona sili atu i le 70% le maualuga o le vevela. E na o le pau lenei o le ala e faʻaumatia ai ituaiga faʻamaʻi eseese.

Malamalama i le taimi e toto ai le strawberries i totonu o se kiona i le taumalulu

A aunoa ma se malamalama sili ona lelei, e le mafai ona e faʻamoemoe e maua fualaupapa maualuga i le taumalulu. Mo le atinaʻe lelei, e manaʻomia ona faʻalautele le la i itula e 12 i le taimi o le atinaʻe o peduncles, fuga ma fualaau aina. E mafai ona e faia mea nei:

  • i le taeao e susulu le moli i le 8 i le taeao ma liliu i le 11 i le taeao.
  • I le afiafi, o le suiga e tupu i le 17 itula ma faaiʻu i le 20 itula.

O le mea lea, e maua ai e le faʻamalama faʻamalama le numera manaʻomia o le malamalama. Mo laau toto, o se "aso le mautonu" o lenei taimi ua lava mo se atinaʻe lelei.

O le tele o fai togalaau o loʻo ola i strawberries i le taumalulu i totonu o le greenhouse e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le vai mo le faʻasusu. I le faʻaaogaina o le faiga lava e tasi, e mafai ona e ulu atu i le vai faʻamago talafeagai. I le vaitau atoa o le tuputupu ae, e tatau ona e fafagaina laau i se vaifofo o le superphosphate ma le masima masima. Fai lenei faʻatulagaga i afa uma masina.

E ala i le mulimulitaʻia o nei tulafono faʻavae, e mafai e tagata taʻitasi fai togalaau ona faʻamautinoa o le a aliali mai i luga o lana laulau ni fualaau fou i aso malulu malulu.