Laʻau

Laʻau o Paama

O lea laau e pei o se vaovao e tuusaʻo tuusaʻo ma laʻau pupuu. O lenei ituaiga e fusia faatasi ma le sili atu i le 100 ituaiga o laau totő, lea e matua paʻu.

I lalo o le natura masani, o ia pama e mafai ona oʻo atu i se maualuga e le sili atu i le 3 mita, lea e laʻititi tele mo laau o le pama o le aiga. I le avea ai o se tulafono, o ogalaau e umi lona umi.

Tele pe tele (Licuala grandis) e lauiloa tele i le au faifaatoaga. O lona uiga iloga o le matagofie o laʻau "paʻu" o se foliga lapotopoto, valiina i se lanu lanumumu lanumeamata. O latou foliga e talitutusa lava ma tagata Samoa.

O tamaʻi lauulu laiti e talitutusa ma laulaʻau laiti. O paʻu matutua uma lava e toetoe lava o le foliga atoa. Ua vaevaeina le apa laupepa i ni vaega eseese i le pito i luga. I tagata matutua, e mafai ona oʻo atu laʻau i le 1 mita le lautele.

I Thailand, o laupepa lauiloa e faʻaaogaina i le gaosia o pulou.

O Likuala o se tagatanuu moni o Asia i Saute, aemaise lava mai le motu o New Britain. I lalo o tulaga masani, o lenei ituaiga o pama e mafai ona ausia le maualuga o le 2 mita. Pe a tupu aʻe i totonu, o le maualuga o le laau e laʻititi laʻititi. O le solofanua i le fale o se laau mataʻina ma se ogalaau manifinifi. O lenei laau e matua tele lava i fualaau aina. O fualaʻau matagofie e maua i le tautau tautau. Ae ui i lea, i lalo o le fale, o lenei laau e le totogo.

Pama i le fale

Malamalama

E manaʻomia se moli susulu, ae fautuaina e puipui mai mai avega o le la, aua e ono afaina ai laulaʻau mataʻina. O ia pama ua fautuaina ina ia tuu i le taimi lata ane o se faamalama o sisifo po o sasaʻe sasaʻe.

Tulaga o le vevela

O le vevela fautuaina o le anotusi e mai i le 16 i le 25 tikeri. Ina ia mafai e le laau ona ola ma tuputupu ae masani, i le gasologa o le tausaga ua fautuaina e tausia se siosiomaga mafanafana lelei e aunoa ma suiga faafuasei i le vevela. I le taumalulu, e tatau ona e mautinoa o le vevela i totonu o le potu e le o lalo ifo o le 16 tikeri.

E faʻafefea vai

I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana i le ea maualuga, e tatau ona tele le suavai. A maeʻa le vevela o le vevela i aso taitasi e oʻo ifo i le 16 tikeri, e tatau ona e faʻaitiitia sina mea itiiti. I le taumalulu, e manaomia e le laau le faʻafefeteina talafeagai.

E fautuaina le togalaau ia faʻamamaina faʻalemu ile pulumu. O le vaifilemu, susu, vai inu e lelei mo lenei mea. I le taumalulu, e faʻaitiitia le faʻaleleia o le pulupulu. O le tagata e sili ona lelei le potu, o le itiiti foi lea o le mea e te manaʻomia e fufulu ai.

Faʻafefiloi o le lalolagi

O le eleele talafeagai e tatau ona le faaituau poo sina malie. Ina ia saunia se mea e talafeagai lelei mo le eleele, e tatau ona faʻapipiʻi lau laumei ma palapala eleʻele, oneone ma le peat, ia maua ile 2: 2: 1: 1. E mafai foi ona e faatauina mai se mea e fai ma mea e fai i ni pama.

Fertilizer

E taua le fafagaina o le laau i le tautotogo ma le taumafanafana, ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaopopo faʻamalolo i le eleele i le tausaga atoa. O le mea lea, i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana e faia lea 1 le taimi i le 2-4 vaiaso, ma i le taumalulu - 1 taimi i le 4 vaiaso. E tatau ona fafagaina na o fugalaau faʻasusu, aua o le saliniina o le mea e sui ai lenei laau e le manaʻomia.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

E na o le tatau lava ona faʻapipiʻi le lycual pe a manaʻomia, ona e le lelei le taliaina e lenei faiga. I le avea ai o se tulafono, o le gaosiga e faia i le 1 le taimi i le tele o tausaga.

Faʻatauga auala

E mafai ona faʻaleleia le laau i fatu. O le veleina o loʻo faia i totonu o le suavai suamalie e faʻamamaina ai le eleele ile loloto ile centimita. O le koneteina e tatau ona ufiufi i le tioata poo le polyethylene. O fua muamua e mafai ona aliali mai i se taimi umi lava, ma e tele lava ina vaivai.

Fugalaau foliga

E tupu le fugalaau pe a tupu aʻe i totonu o se fale. O fua o fua o le lanu mumu mumū, e aoina i le faaputuga vine, e foliga manaia.

Maʻi ma faʻamaʻi

Mealyworms, miti vaʻavave, po o fuainumera iniseti e mafai ona faʻavae i luga o le laau.

O lenei pama e maʻi, e fai ma tulafono, ona o le solia o tulafono o le tausiga.

  1. Yellow yellow leaf - faʻavalea fua inu. Amata i le suavai sili atu, ae ia mautinoa o le vai e le paʻu i le palapala.
  2. Faʻavalea laulaʻau i luga ole laʻau - malamalama tele. Lave le alofilima i se isi nofoaga paolo.
  3. Malu na faia i puipui o le ulo ma luga o le palapala - ona o le vevela i le taumalulu. E tatau ona aveʻeseina le elemole i se laʻau susū ma faʻaititia ai le faʻamago.
  4. O le lagolagosua o laulaau e avea ma enaena. - Maualalo maualalo. Faʻamalo le pama i le tele o taimi, ma i le taumafanafana, e tatau ona e faʻateleina le tele o taimi e lele ai.
  5. O le pepa e pouliuli ma mou - e malulu tele le potu.