Fugalaau

Falelaʻau Aloe: togafitiga ma vailaʻau faʻaleaga

O le falesa o le aloe ua taʻua lelei o se "pusa fesoasoani muamua." O loʻo i ai le tele o mea aoga, o le mea lea e faʻaaogaina ai lenei mea e togafiti ai faʻamaʻi o se uiga eseʻese - mai le malulu e fesoʻotaʻi ma vaivaiga vaivai, i maʻi gastrointestinal disorders. E le gata i lea, ona o ana meatotino, o le aloe o loʻo faʻaaogaina lelei i fualaau faʻamalositino ma le cosmetology.

Ituaiga Faleplant Aloe

Agalelei Aloe vera (Aloe) tuʻufaʻatasi e tusa ma le 300 ituaiga o laau Aferika, o loʻo fetolofi poʻo laau e pei o laau pei o laʻau feʻai.


O le taatele ma lauiloa o le aloe laau, po o a. fausaga (A. arborescens) I le fale, e seasea lava ona tupu le aloe, ma o le igoa "agave" e fesootai foi i ai - "e fuga mai i le selau tausaga." I le auala, o lenei uiga o aloe ua salalau atu i le cacti: O le talitonuga e uiga i le tele o le puaa o le puaa e masani lava ona fesootai tutusa ma le aloe. I le taimi nei, e leai se tutusa tutusa i nei laau.

Vaavaai i le ata - o le aloe i totonu o le vaomatua o se laʻau e sili ona faʻalauteleina pe tafe 2-3 mita le maualuga, ma o nisi taimi e sili atu, e fai ai ni papa mafiafia o laulaʻau ma lona lautele e oʻo i le 80 cm:


I le fale, i Aferika, e fuga mai aloe i tausaga taʻitasi, o fatu fugalaau e maualuga (oʻo i le 80 cm) ma fuga lanumumu tetele.


I le faʻaopoopoga i le aloe i totonu o laau, e mafai ona e mauaina i nisi taimi A aristata (aristata), e talitutusa ma le haworthia.

O lenei laau e oʻo atu i le 10 cm le umi ma le 1.5 cm le lautele e faʻaputuina i le eleʻele, ma e tele faʻamaeʻe paʻepaʻe e salalau solo i luga o latou potu malulu.


O le isi ituaiga laʻau o le aloe i totonu Se eseesega (eseese), faʻatasi ai ma ni mea vevela, lapoʻa gaugau ma lapisi felafolafoaʻi na faʻaputu i sikuea sikuea.

Tausia ma le faʻaleleia o se fale aloe laau

O manaoga mo le tausiga o le aloe ma ona tulaga tuputupu ae e tutusa ma le tele o le cacti. Ma o le mea sili ona taua oi latou o se malulu malulu ma le malulu.

I lalo o tulaga masani, aloe, aemaise lava i latou e ola aʻe mo se fale fesoasoani muamua, e masani ona mafatia. E le gata o lo o "tauina" pea, ae ua tupu foi le sese.

I le aganuu, o nei laau totō, e pei o le cacti, e ola lelei i se mea e leai se meaʻai ma se aofaiga tele o oneone oneone ma oneone eleʻele, e le o fautuaina le peat. Latou te manaʻomia le tele o le susulu o le la, suāvai lelei i le taimi o le tuputupu aʻe. Aʻo tausia le aloe i totonu o le taumalulu, e manaʻomia e le vaomatua se mea manaia (vevela pe a ma le 10 ° C). Faatasi ai ma le lelei o le fausiaina o fale, e fesuisuiai e le gata o aoga, ae o se laau matagofie foi matagofie. I le taimi lava e tasi, aloe e mafai ona nofo i totonu o se potu mo se taimi umi lava ma amata ona fuga i se vaitau umi (o le mataupu o le tuputupu aʻe faaletausaga pe a uma ona iloa se laau e 17 tausaga le matua). O fugalaau fugalaau e aliali i le ogatotonu o le taumalulu.

O mea masani e masani ai i le tuputupu aʻe o le aloe e mafua mai i le mea moni o loʻo iai i latou e pei o vao masani ma le le mautonu. O se taunuuga, o le le lava o le malamalama e tau atu i le malosi malosi o le laau, o le mamafa o le eleele paleni ma le tele o le suāsami i le taumalulu e oʻo atu ai i le faʻamamaina o le meaʻai ma le oti o aʻa. Ae o le aloe e matua malosi lava. Latou te le o gasegase i soo se mea, ma afai latou te aumaia i latou i aʻa o aʻa, latou te faigofie ona maua aʻa i le oneone matutu.

Aʻo tausia le aloe, o le toe gaosia o le laau e faia faʻapitoa e auala o le vegetative - e ala i le aʻaina o le pito i luga, lala poʻo laulaʻau. 'Otiʻoti tipi ua muaʻi faʻamago mo ni nai aso. E mafai ona maua i soo se taimi o le tausaga.

O mea autu o togafitiga o le aloe

O lenei laau toto e masani lava ona taatele i le va o le aganuu, ae le afaina ai mafutaga ma faʻatoʻaga, ae o le falemaʻi. Masalo e leai se isi mea totino i totonu o loʻo faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi. E le gata i lea, o tagata o loʻo faʻatautaia togafitiga faafomaʻi uma latou te amanaʻia togafitiga o le aloe.

O mea taua o le faʻamalolo o le aloe e sili atu i le tolu afe tausaga talu ai. O masini vavalalata o lenei puluvaga e aofia ai le antraglycosides, mea oona oona, suauu taua, vitamini, enzymes vaivai.


O le tasi o le sua o le aloe (sabur) ua leva ona faʻaaoga mo le malosi. O sauniuniga faʻavae ole aloeʻa e iai faʻamaʻi-inflammatory, faʻamaʻi pipisi, choleretic, faʻamalositisi ma faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaleleia le 'ai ma le nutimomoia.

O mea aoga o le aloe o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau faʻasaina ma le cosmetology (e oʻo lava i le maipe ma le aloe extract ua aliali mai). I le fale, ia faʻaaoga matua (pe tusa o le 15 cm le umi) lau o loʻo tipiina i le taumalulu-tautotogo. E nutimomoia i latou i se mea e teu ai meaʻai, fufuluina le sua, faamama i luga o ni fasi pepa, ma kuka mo le 3 minute. O fualaau e tatau ona faʻaaoga i le taimi nei, talu ai ona vave ona leiloa lana galuega. 5-8 pata o le sua oona, sasaa i totonu o pogaiisu ma se vaeluaga o le 3-5 minute, taofi le gutu susu. O le iloa e uiga i mea tau vailaʻau o le aloe o totonu, o sauniuniga e faʻavae i luga o lea mea ua fautuaina mo gastritis ma le maʻi oona, faʻapea foi ma le faʻateleina o le malosi o le tino i faʻamaʻi pipisi. Mo nei faʻamoemoe, e fautuaina e ave le tasi sipuniti o le sua i le tolu 30 minute ao le i faia taumafa. O loʻo i ai ni fua mo le faia o le ava malosi o le aloe ("ava malosi"): o laʻau paʻu ua ufitia i le suka ma ua leva mo le tolu aso, ona sasaa lea i le vodka ma faʻaogaina mo le isi vaiaso, ona tipi ai lea o laulaau ma faʻafefeteina. Ana
teuina i totonu o le pusaaisa ma ave, pei o le sua, se sipuni faalua i le aso afa ile itula ao le i taumafa.