Laʻau

O le aiga o Hoya e togafitia le faʻamaina o le faʻaleleia o eleele

O Hoya o se vine vevela vine o le aiga Swallow. E maua i le vao i le itu i saute ma sasaʻe o Asia, faʻapea foi i Ausetalia ma motu o Pollenisia. E sili atu i le 200 ituaiga o lenei laau ua lelei ona suʻesuʻe ma faamatalaina.

Ua ola lelei Hoya i tulaga masani o potu ma le malamalama lelei ma le faitau o le vevela. Mo se taimi umi fiafia i le matagofie o le fuga ma le manogi manaia. E i ai sona aoga aoga i le siosiomaga o le fale, faʻamamaina le ea o mea leaga faʻaleagaina.

Hoya ituaiga ma ituaiga o ata

Hoya carnosa - faʻalelei, i le natura e oʻo atu i le 10 mita. O loʻo ufiufi i lau lanu meamata ma lanu siliva. O loʻo i ai faʻalavelave faʻapitoa i se ituaiga o le lalolagi, e aofia ai 20 fugalaau kulimi-kulimi e tutusa ma fetu e lima lima. Lotoga o se manogi malosi o le meli. Manaomia le moli, eleele lafoaʻi ma faʻamalosia le faʻaleleia.

Hoya Kerry - O lenei laau e umi ona 'ai ma lau, e tutusa ma fatu lanumeamata. Amata amata mai le 15 fugalaau e pei o fetu. O le lanu e sinasina, samasama, piniki, ma i le ogatotonu o se corolla mumu. O le tuputupu ae o lenei ituaiga, e tatau ona e tuuina atu i se mea manaia ma le vevela i totonu o le potu + 25 ° C.

Hoya bella - vine mamago, mai le tele o vine e ola. Pepa o le rhomboid foliga tutusa. E iai ni fugalaau e fitu o fugalaau e aofia i le faamalu. O lenei laau e le fiafia i ipu tetele. E masani ona totōina i nai laau totogo. Manaomia le malamalama ma fafaga faalua i le vaiaso. O le vevela o le vai e tatau ona tele tikeri i luga o le vevela o potu.

Hoya Matilda - e aofia ai laʻau 'eseʻese tasi ma le afa millimeta le mafiafia. E tupu aʻe i laʻau tino ma lanu siliva. E i ai ni faʻalavelave faʻafefiloi e 15 fugalaau e lua o lanu paʻepaʻe. O foliga o se manogi manogi e toe faamanatuina le manogi o tulip. E mafai e le laau ona tatalia le paʻu o le vevela e oo atu i le +10 ° C. E tatau ona faʻaleleia le vai i le vai mafanafana pe a uma le faʻamamaina o le palapala pito i luga.

Hoya Lacunose - o se vine lalagaina ma laʻau tino e faʻaalia mai ai le siliva. E i ai ni mea e lua e foliga mai i le faamalu e 20 fugalaau fugalaau e lima ona foliga. Le manogi o fugalaau e manaia ma suamalie. Ua ola le laau i totonu o pusa fugalaau mama i luga o eleele mama. E alofa o ia i le tele o le malamalama, o lea e fautuaina ai e tuʻu i autafa o le faamalama.

Hoya Obscura

O se ituaiga laʻau ma vao vao. O laulaau e lanu meamata, faaloloa, susulu i le susulu o le la. Fuga i le faamalu inflorescences o se lanu auro. O fugalaau e laiti i foliga o fetu e lima-lima - i se tasi faamalu, e mafai ona latou ola mai le 30 i le 50 fasi vaega. Fufulu le manogi o le manogi manogi. E fiafia tele o ia i le faʻafefete ma le susu.

Faʻamau faʻatau - e aofia ai vine uaina, o loʻo faʻateleina i laʻau lauolaola. O laʻau uma ei ai le faʻafefeteina, feliuliuaʻi foliga ma lanu faʻafeiloaʻi ma se paʻu lanu. Fugalaau paʻepaʻe-piniki e faʻapipiʻiina i totonu o foliga o se lalolagi. E tupu i totonu o soʻo se eleele ma e le manaʻomia le suāvai masani. E fuga i totonu o pusa uʻamea.

Hoya tricolor - O lenei vailaʻau o loʻo lalagaina vine o se paʻu uliuli uliuli ma vao vao. O pepa i le ogatotonu e mafai ona valivali samasama poʻo le mumu, ma le lanumeamata i autafa. O le inflorescences pe a uma ona fuga mai pusi e pei o se elemene. Lilac fugalaau o loʻo i ai se faʻalanuʻu pogisa. O fugalaau e fuga mai ma fiafia i le matagofie i le gasologa o le tausaga.

Hoya retuza laau toto mo le ola i totonu o ipu pipi. E aofia ai le tele o fasi manifinifi lea e tupu aʻe ai ni fasi laau umi ma lauitiiti. E faʻatagaina ai le faʻaogaina o fugalaau e lua pe tolu paʻepaʻe, ae o le tele lava o taimi o pulupulu e tasi. Latou te lafoaia se manogi vaivai ma toetoe lava a le mafai ona faʻaalia. E fiafia o ia ile palapala ia susu pea, ae le susu.

Hoya gracilis

O se laau e uumi, tusi lima e togitogia i le siliva. O nei lanu e susulu i le susulu o le la. E i ai mea e tutupu, e aofia ai le 20 fugalaau. Latou lanu mumu-papaʻe po o le piniki. Latou te faʻaaogaina se manogi vaivai ae manogi.

O loʻo i ai Hoya - e aofia ai vine mamago, ia o laʻau ua faʻafefeteina o foliga o loʻo tupu. E faʻatagaina ai le faʻaogaina o 20-30 fugalaau o lanu piniki māmā. O le ogatotonu o fugalaau e teuteuina i le lanu violē uliuli, mai le mea e tu ai le nectar. Laʻau e manogi suamalie.

Hoya multiflora - o se laau e iai laulaʻau lapopoa ma se mea mautu, saʻo. E tupu tele vave ma fuga i taimi uma. O loʻo i ai ni faʻalavelave e 15 lanu paʻepaʻe-samasama o se foliga e le masani ai. Latou te foliga tutusa ma le faʻataʻitaʻiga o aʻau poʻo papa laiti. E tupu lelei i totonu o ipu tetele ma se faʻalavai alavai. E sili ia i totonu o se fola malulu.

Ua lomia e Hoya - o se laau faʻatasi ma laʻau umi ma laʻau, o le pito i luga o loʻo valiina i fasi siliva. Amata le faʻaogaina o faamalu, e aofia ai le 30 fugalaau. E i ai ituaiga eseese ma le lanu uliuli ma le piniki. O le laau e ola lelei i se vevela e leai se maualuga e sili atu nai lo le +25 ° C. E tatau ona faʻamauina pe a maeʻa le palapala.

Hoya Linearis - faʻapipiʻiina mo ipu faʻapipiʻi. E aofia ai le umi o tautau vine, lea e ufiufi i lau lauusiusi. Faʻatagaina le faʻaaogaina o le 12 fugalaau o se paʻu paepae paʻepaʻe. E atiina ae lelei i le eleele atoa ma le paʻu faaopoopo. O le laau e mama, o lea e tatau ai ona e faʻafeinu i taimi uma.

Hoya vayeti

O se laau e iai se pepa faʻatumu ma ni laʻau uumi. Faʻatagaina le faʻaleagaina o fugalaau fufusi e 25. O le lanu o le tumutumu e mumu ma se nimbus pogisa, e mafua mai i vaʻalele nectar. E vave ona tupu i nofoaga susulu ma le suavai malosi. E alofa o ia i eleele eletise ma alavai.

Hoya Crimson Queen ituaiga eseese o vailaau faʻalautele ma faʻalaʻau, lea e ufiufi i laʻau laʻau. O laʻau e matagofie lanu lanu. I le ogatotonu o latou lanu lanumeamata, ma i luga o pito e samasama-kulimi. Inflorescences, e aofia ai 25 fugalaau mālū mālū, ola i luga o atigipusa. O le laau e fiafia i eleele palapala, faasusuina mama ma malamalama lelei.

Hoya Buotti - e fai siʻosiʻomaga ma faʻafefete i 'ie uumi ma laʻau. E faʻatagaina ai le faʻaogaina o foliga o se faamalu, e aofia ai le 10-30 fugalaau. O le lanu o petals e eseese mai le paʻepaʻe-kulimi i le lanu piniki. Lulu mo aso e sefulu, ona oʻo mai ai lea fou fou io latou nofoaga. E atiaʻe lelei i le ea vevela o +25 ° C. E fiafia o ia e masani ona faʻafeinu, ae aunoa ma le suavai.

Hoya Macrofilla - o se laau ma vine mamago ma lau laʻau teuteu tetele. O pepa taitasi e iai se mamanu uigaese. O le mafiafia o le fogaeleele e gaogao pe togitogiga i lanu samasama-lanumeamata. Lafu malulu, e aofia ai le 10-25 fugalaau o se kiona paʻepaʻe-paʻepaʻe. E sili le fiafia e tupu i le +18 ° C, ae fetaui lelei i le vevela maualuga.

Hoya australis lisa

O se laau e iai vine mama ma laʻau tino e iai se lanu teuteu. O latou lanu e samasama-lanu meamata, ma o le pito e lanu meamata ma le isi itu. I lalo o le susulu o le la, latou te maua ai se lanu violē. O le inflorescences pe a uma le fuga o le pulupulu e ave le foliga o se hemisphere, e aofia ai fugalaau sinasina 25-35.

Hoya Kentiana - e aofia ai vine paʻu vevela ma laulaau uumi ma se pito i luga. O le taimi lava e susulu ai le la, e lanu le lanu piniki. Fugalaau fugalaau Terry ma se lanu piniki ma se lanu samasama-lanu viole. Ua tuʻuina atu i latou i le faʻafefe o le faamalu e 15-20 laʻau. E manaʻo ia i ai i le malamalama susulu i le taeao. E te manaʻomia vai vai 2-3 taimi i le vaiaso.

Hoya elliptic - o se laau e iai ni aʻa malolosi e ola ai lau lapopoa. E taua, luga o luga o loʻo iai mamanu e pei o le mamanu o le laumei. Amata le faʻaogaina o faamalu, e aofia ai le 20 fugalaau o se paolo paʻepaʻe. Manaomia le malamalama i le taeao ma faʻafefete i taimi uma. O le vevela o le mea e mafai ona ese mai le +18 ° C i le +35 ° C.

Hoya Kaudata - e aofia ai vili faʻanoanoa e lalagaina i laʻau. O laulaʻau ua ufiufi itu ma faʻapipiʻi i luga ae o le lanu e faʻanoanoa. O le laau e mafai ona maua mai ai le tele o meaola i foliga o se faamalu, lea e aofia ai le 6-15 fugalaau paʻepaʻe. E fiafia o ia e faʻafefete ma faʻafeololo le malamalama e aunoa ma le susulu o le la.

Hoya fale tausi

O le fugalaau e faigofie ona ola i le fale. Mo le faia o lenei mea, ia tuʻuina atu i ai le fale ma se tamai ipu faʻalagolago ma tausia lelei. Hoya, e pei lava o soʻo se isi lava fale, e manaʻomia le faʻamalamalama lelei, timu faʻasusu ma le vevela vevela.

O Hoya o se laau telefoni, o lea e tatau ona tuu i se mea malamalama. E mafai ona avea o se potu e malamalama lelei poʻo se uila i le itu sasaʻe poʻo sisifo. Aloese mai le susulu o le la, ona o le lanu lanu samasama ma pau.

Ona o lona afaina o le vevela, o le fugalaau e fiafia i le mafanafana. I le taumalulu ma le taumafanafana, o le tulaga lelei mo le atinaʻe o le laau o le vevela o le +15 ° C i le + 25 ° C. Ae o le fugalaau e faigofie lava ona fetuunai i faitauga maualalo pe maualuga o le mafanafana.

O Stapelia o se sui o le aiga Gusset. Ua tupu pe a alu i le fale e aunoa ma le tele o le faafitauli, pe afai e matauina tulafono uma o tekinolosi tau faatoʻaga. O fautuaga talafeagai uma mo le galueaina ma le tausiga o lenei laau matagofie e mafai ona maua i lenei tusiga.

Faʻasaina Hoya

E tatau ona tuʻuina atu i ai le tausiga faapitoa. Taumafai e faʻamama le eleele i se taimi talafeagai, aloese mai le faʻaleleia o vai ma faʻagogo.

Afai e faaputuputu le susu ile ipu ipu, aveese. I le tau mafanafana, e fautuaina faalua i le vaiaso, ma i le tau malulu. Mo le faʻaleleia o vai e faʻaaoga ai le mafanafana ma le faʻamamaina o vai

Sogi mo Hoya

E mafai e Hoya ona atinaʻe i soʻo se palapala, ae o le eleele lafulemu o le a faʻavavevave lenei faagasologa. Faʻafefiloi palapala palapala mo totonu o laau poʻo pama foʻi faʻatau i faleoloa.

Afai e te manaʻo e saunia le palapala ia oe lava, faʻaaoga laupepa, sod, humus ma le oneone. Faʻafefiloi nei vaega i se vaega 3: 2: 2: 1. E mafai foi ona e faaopoopoina le paʻu o le laau i le palapala, lea o le a maua ai le manava manaia.

Hoya togafiti i le fale

E manaʻomia le toe totoina o le fugalaau i le 3 tausaga. O lenei faiga e faʻatinoina ia Aperila. Mo le faʻavasegaina o se laau mai le tasi ipu i le isi, faʻaaoga le metotia faʻafefe. A maeʻa lena mea, e naʻo lou manaʻo e faʻaopopo le eleele.

Afai e te fuafua e toe sui atoa le palapala, faʻamama le aʻa o le eleele tuai. Aveese aʻa mamago pe pala. Ona tuu lea o le fugalaau i totonu o se fagu fou, moe filemu ma le palapala.

Hoya ipu

O le tele o taimi, mo le totoina poʻo le toe totoina, e filifilia ipu e tautau. E mafai ona avea ma palasitika, sima poʻo le wicker.

Afai e te manaʻo ia totō lau laau toto, filifili ni ipu faʻavao. Mo le fugalaau tele, faʻaaoga ni tamai fagu.

Hoya Fertilizers

Ina ia mafai ai e le hoya vave ona atiaʻe ma fuga lelei, e tatau ona fafagaina i taimi uma. Faia lenei mea i masina uma, amata i le tautotogo ma faaiʻu i le autumn. I le taumalulu, aua le fafaga.

I le avea ai o se ofutino pito i luga, faʻaaoga Osmokot ose fugalaau faʻamaʻi - faʻavaʻa i le masina. Faʻapipiʻi foi le laau i le humus vai, lea o loʻo i ai se maualuga o mea o elemene - faalua i le masina.

Hoya Trimming

E le mafai ona vavae pe vavae ese Hoya, ae maise lava o taamilosaga - o aʻa e mafua mai ai foliga leaga.

E oʻo lava i le maeʻa o le vaitau vavalalata, latou te le manaʻomia ona aveeseina, aua o gafa tuai e mafai lava ona tuʻuina atu ni mea fou fou. E le mafai foi ona vavaeina ai Omega masani, ae ia maua le lagolagosua mo i latou e savavali faatasi ma i latou.

Ua totogo Hoya

O le laau e tuʻuina atu fugalaau i le lua tausaga talu ona faʻaulu poʻo muamua. O le fugalaau e amata ia Iuni ma faaiuina ia Iulai, ona toe fai lea i le tautoulu. Fugalaau e pei o fetu e lima-lima, fugafiti ma se paʻu. Latou te tuʻufaʻatasia i faʻalavelave faʻapitoa e pei o le faamalu poʻo le lalolagi.

Buds e sau i lanu eseese: paʻepaʻe, mūmū, lauulu, piniki, samasama, faʻapea foʻi fefiloi. Latou te faʻamalamalamaina le nectar, lea ei ai le manogi o le meli. Afai ei ai ni ituaiga i totonu o le potu, ona tumu lea i se manogi manaia.

Hoya i le taumalulu

I le taumalulu, e tatau i le hoye ona maua se vevela i lalo o le fale nai lo le taumafanafana. Fautuaina le vevela o le anotusi e le sili atu i le +15 ° C.

Afai e mafanafana le laau i le taumalulu, ona oʻo lea i le taumafanafana o le a itiiti ni mea e tutupu.

Hoya fatu fatuga

O le faʻasoaina o mea e le tatau ona sili atu nai lo le tasi le tausaga. Fufulu fatu ma totōina i le eleele mama. Ma o le palapala e faʻafefe lelei ai le susu, faʻafefiloi i totonu o fasi ie lalaga - lagona poʻo le afaina. O le a totoina fua i aso e fitu.

A o faagasolo lenei vaitau, e le tatau ona faʻatagaina le faʻavaivai poʻo le faʻamagoina o le palapala. O fualaau e tatau ona teuina i totonu o se potu mafanafana ma se malamalama lelei. I le tolu masina mulimuli ane, a oʻo ina malosi atili le totogo, e mafai ona totoina i totonu o fagu.

Faʻaleleia o le Hoya e ala i le vaʻaia

Otioti puupuu, lea e tatau ona i ai 2-3 laʻau ma ni nai manua. Tuu i totonu o se fagu ua afifiina i pepa e puipui ai le malamalama. Liligi vai i le vevela o le +22 ° C i le +25 ° C.

Tuu le vavae i se mea malulu ma mafanafana. Ina ia fatuina se siosiomaga lanu meamata, e mafai ona ufiufi le tipi i le foila. I lenei setete, o le a latou tutu mo le lua vaiaso ma tuu aʻa mai fafo. Ona toe tuu lea i totonu o ipu ma palapala.

Faʻalauga laʻau a Hoya

O le auala sili lea ona umi ma sili ona faigata e tupu ai se fugalaau. E le o lau uma, amataina o aʻa, avea ma laau totoa. Mo lenei metotia, o le ae manaʻomia se aʻafiaga o le tuputupu ae o aʻa, vailaʻau kemikolo ma le malamalama, eleele palapala.

Uu le lau lau ma se mea e faʻaleleia ma totōina i totonu o se ulo ma le susu i le maualuga o le 45 °. I le masina, o aʻa e amata ona totogo. A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia le tuʻuina o le laumei mo le atinaʻe o tipu - heteroauxin. Tuu ni nai mataua i le pito i lalo o le aʻa ma o le a sau se ata i totonu o le vaiaso.

Hoya maʻi

E le fuga Hoya - o le mafuaʻaga o lenei faʻalavelave faʻafuaseʻi atonu o le le lava o le malamalama, vevela maualuga i le potu i le taimi o le taumalulu, tele o le fagu, masani ona susu, aemaise i le taumalulu.

I luga o le laau toto, tuu i totonu o le faamalama pe faia foi se moli uila. I le taumalulu, faʻafeiloaʻi le fugalaau i se potu malulu e le maualuga ai le vevela i le +15 ° C. Suʻe le hoya i totonu o se tamai ulo ma se limite o le sili atu i le 20 cm. A uma le suāsusu, faʻamago atoa le palapala.

Lea lanu samasama - e afaina i le leai o se malamalama. O nisi o vailaʻau e le afaina i le susulu o le la, lea e susunuina ai le lau. E le gata i lea, o le manava o le eleele e aafia ai le samasama o laulaau.

E mafai ona e foia le faafitauli e ala i le toe faʻaleleia o le fugalaau i totonu o le fale puipui i le fola. Afai o lau vanu e fiafia i le tele o le malamalama, tuu i totonu o se potu susulu. Vai le fale e sili atu nai lo le faalua i le vaiaso i le taumafanafana, ma tasi i le taumalulu.

E le o tuputupu ae Hoya - pe a fai e umi se taimi o lau laʻau, siaki ma faʻamavae mafuaʻaga nei: o le potu e pouliuli tele, e le lava le faʻamaʻiina o le kulimi, o se pusa faʻapipiʻi, e vavae ese le taʻavale.

E tatau ona fafaga le fugalaau faalua i le masina ma faʻamaʻiina mo totonu o laau. Mo ituaiga faʻatasi ma laʻau tino, e tatau ona faʻaititia le fualaau ile afa. Faʻapipiʻi foi le hoya i totonu o se fagu telē ma tautau i totonu o se nofoaga susulu e latalata ile faamalama sasaʻe poʻo sisifo.

Laʻau susu

Televave masima ma le faʻamalaʻau. O ia mea uma e lua e afaina ai le aʻa. O le tele o faʻamaʻi faʻamafanafana e susunuina aʻa, ma o le mimiti e oso ai aʻa ma latou pala. A leai aʻa, e le toe maua e le fale le susu ma meaʻai. O se taunuuga, o laulaau e avea ma vai inu, avea e pei o se paʻu.

Ina ia foia lenei faafitauli, faʻaititia le fua o le faʻamaʻiina e ala i le afa poʻo le faʻamalolo le tumau. Vaʻai foi i le susu o le eleele - e tatau ona faʻamago i fafo pe a uma le suāsusu.

Stains i laulaau - o se faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le gaʻo po o le viruses. E faigofie ona vaʻavaʻai faʻaupuga mai i viral. Ina ia faia lenei mea, solo le laupepa. Afai e tape le pisipisia, o lona uiga o se paʻu lelei. Afai e mafai ona iloa i le mata ua afaina le pisia i le laulaau, ona avea lea o se siaki viral, ona o le a mate ai le fiva cellular o le laulaau.

O nei sikola o le iuga lea o le taua tele o meaola ninii e fafagaina i luga o le selu. O le mea lea, e mafai ona fasiotia i latou pe a faʻaaogaina vailaau faʻamaʻi poʻo fualaau faʻatau.

Hoya Pests

Faʻavae aʻafiaga o anufe o le microscopic e ola i aʻa. O le taunuuga o lo latou aʻafiaga leaga o le a fuga mai ma fesuiaʻi aʻa. Ina ia faʻaumatia otaota, e tatau ona e aveese le laau mai le eleele, fufulu aʻa ma fufulu i le vai vevela - +55 ° C. Faʻapipiʻi foi le ipu ma le eleele fou. A uma ona toe totoina le fugalaau, togafitia i iniseti e tusa ai ma faatonuga.

Shields - tamai iniseti e fafaga i luga o laau toto. Latou te pipii atu i le laʻau po o le soʻo, e pei o le brown poʻo le mumu laumei. O se taunuuga o le gaioiga o meaola faalafua, o laulaau e lanu samasama ma paʻu'ū, ma o loʻo tupu aʻe faʻamau. Insecticides o le a fesoasoani e taulimaina paʻu.

O faʻamalologa o meatotino a Hoya

O lenei fugalaau e le gata e teuteuina, ae faʻamalolo foi. E faʻamaluluina ai le tino, faʻaleleia lagona, faʻafefe o le ulu, fesoasoani i maʻi paʻu ma faʻamalolo ai manua manu. Laʻau e faʻaaogaina e togafitia ai nei faʻamaʻi.

O le ulu o le ulu e togafitia i le tuʻuina o se laulaau i le malumalu. O faʻafitauli i le paʻu e fofoina e ala i le tipiina o laulaʻau i le uila, lea e faʻaaoga i le nofoaga faaleagaina ma afifiina i se fusi.

Faʻafitauli: O le sosogi e fufuluina e fugalaau e mafai ona mafua ai se maʻi tiga matuia. O le mea lea, e tatau i tagata e masani ona feoai solo i lenei laau. E le gata i lea, o laʻau e mafua ai le dermatitis i tagata mamaʻi.

Fuga kuka

Togafitiga o manua tuga: filifili le tolu lau o le laau ma lua ipu o le oatmeal. Ona faʻaopopo lea o le vai ma faʻafefiloi seʻia oʻo i le uila. Faʻasusu manua i le suauu mo le sefulu minute, ona fufulu lea. Toe faia le faʻataʻitaʻiga faʻatolu i le aso mo le lua vaiaso.

Vaimamaina o le suka - tipi le laulaau o le laau ma faapipii i le nofoaga mumū. Ona afifi lea i se fusi. Sui le fusi faalua i le aso. A maeʻa faʻaleleia, e mafai ona faʻaititia le numera o laei.