O le togalaau

Totoina o tulip

Ua oʻo mai le autumn, ma ua oo i le taimi e totoina ai pusa o fuālaʻau matagofie o tautotogo - tulip. E faʻatatau i le tau ma tulaga masani, e totoina mai i le amataga o Setema i le ogatotonu o Oketopa (i le itu i saute). Ae o le sauniuniga o paluga ma eleele mo le totoina o nei fugalaau matagofie e tatau ona vave faia.

Faiga faʻapena

A o le totoina, o togafiti e togafitia mo meaola faalafua ma faamai (20 minute), i se fofo (Benlata, TMTD, Kaptana), mulimuli i fautuaga o faatonuga faaopoopo. E mafai ona e faʻaaoga le manganese, karbofos.

Saunia o le eleele mo le totoina o tulip

Soʻo se eleele e talafeagai mo le tuputupu ae o tulip, ae o fugalaau e susulu, lapoa, e lelei pe a fai e le faʻamalosia le vaega ua filifilia, faatasi ai ma se fanua e mauoa i meaʻai. Vaevae nofoaga e faʻasusu, siitia. E mafai ona e fufuluina le eleele i mea uma e lua ma vailaau. Ua faʻalauiloa le Humus i le faaiuga o le taumafanafana, togafiti - i le tausaga aʻo lei totoina.

A o le totoina, o le 'au o loʻo faʻamaoaigaina ma faʻamalaina minerale:

  • superphosphate - mai le 70 i le 100 g i le sikuea mita
  • salt masima - mai le 40 i le 70 g
  • magnesium sulfate - 10 g i le sikuea mita
  • fafie - pe afai o le eleele e susu, e mafai ona e faaopoopo 300-400 g, ma masani - 200 g

A maeʻa le faʻamaʻiina, o le moega e matua loloto ma eli.

Pulu toto i le eleele

Tulips ua totoina pe a oo i le vevela e oʻo i le 10 tikeri. O le totoina o le loloto e faalagolago i le fausaga o le palapala ma le tele o pusa. O le tele, na totō i le loloto o le 11-15 cm (i luga o le mamafa o eleele - 11 cm, ma luga o le eleele lamolemole - 15 cm), i se mamao e oʻo atu i le valu senitimita. Mo tamai togi - totoina le loloto, i le faasologa - 5-10 cm, mamao - e oʻo i le 6 cm.

O le laina o le laina e 20-30 cm. E fautuaina e sasaa le oneone paʻepaʻe (2 cm) i totonu o togalaau, i lalo o tulip. A uma ona totōina, e faʻamamaina le eleele. O le tele o le suāsusu e faʻalagolago i le maualalo o le nofoaga. E tatau ona faia le suavai ina ia susulu lelei le eleele ma tumu i pito i lalo o le eleele ma o laʻau faʻaputu e lelei ona aʻa.

A o lei amataina le kiona, o le moega e ufiufi i vaovao, vao mamago. I le amataga o Mati, ua aveeseina le faʻapipiʻi ma ua faʻalauiloaina se vaega itiiti o le ammonium nitrate. O tagata fai togalaau fugalaau e fautuaina le faʻamaʻiina o fomaʻi faʻasaina aʻo lei tupu.

O le mea lea e ola umi ai tulipili, teuteu le fanua - ituaiga o laau ma vaitau eseese o vaʻai (vave, ogatotonu, tuai). Mo vaʻa mulimuli ane, e mafai ona totoina i le tautotogo.