Laʻau

Yarrow: mea aoga, faʻasologa, faʻasologa mo vailaʻau

I lalo ifo o le tauagafau o foliga o se paga o se uʻamea moni. O fugalaau ma laʻau e mafai ona faʻamaloloina le tele o faʻamaʻi, faʻamalosia le tino ma faʻaleleia ai le manaia. Yarrow o loʻo i ai mea aoga uma ma le faʻasaʻo. O le mea lea, e tatau ona e iloa tonu po o ai, i le a le tulaga ma pe o le a le tele e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina e faavae i luga.

O fea e maua ai ma le taimi e aoina ai

O le igoa Latina mo le meleniuma Achilléa millefólium e sau mai le igoa o le Greek hero Achilles anamua

O se laau ma laulaau laiti ma le tele o fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe po o fugalaau e masani i tagata uma. E matua le lelei lava, o lea e lagona ai le lelei i tulaga eseese fesuiaiga. O le vao e salalau solo i Eurasia, ma i Rusia e le mafai ona maua vagana ai i le tele o lautele o le Arctic.

O tagata nonofo i isi itulagi e faigofie ona aoina lenei togafitiga. E amataina le seleselega i le vaitaimi o le vavao o le yarrow. O fugalaau muamua e aliali mai i le tautotogo o le tautotogo, o loʻo taofia pea e le gata i le amataga o le tautoulu, o le taimi lea e maualuga ai le faʻaogaina o mea taua i totonu o le fale.

Ina ia mafai e le fale ona aumai nisi faʻamaoniaga, ua vaʻaia i luga o se aso vevela ma mafanafana. E tatau ona faʻatali seiloga e magoto le sau. O se tulaga e le manaʻomia mo le faʻamamaina maualuga o le laau.

Mauaina o le yarrow e faigofie. E vave ona tupu i soo se mea: i fanua, i tafatafa o le vaomatua, i luga o le auala, i fale lafoai. Ae o le tele atu o fugalaau e filifilia mai i fale gaosi oloa ma ala tetele, o le tele foi o le a aumaia i le tino.

Faʻaaogaina o meatotino o yarrow

E masani lava, o fugalaau paʻepaʻe o le laau e mafai ona vaaia i fanua ma fanua lafulafu

Ua mautinoa e le au tusitala talafaasolopito na iloa lelei e tagata mea aoga o yarrow i le vaitaimi o Neolithic. Ma i aso mulimuli ane, na faʻamagoina paʻu o mutia e fomaʻi ma fomaʻi mai le toetoe o tagata uma. Seia oʻo mai i le taimi nei, o lenei mea totino o loʻo nofo ai i se nofoaga talafeagai i vailaau faʻapitoa.

Yarrow e faʻaaoga mo:

  • taofiga o ituaiga eseese o totoga i totonu;
  • togafitiga o manuʻa fou ma manua e ono afaina i le suppuration;
  • tulafono faatonutonu ole gasegase;
  • toe faʻaleleia o meaʻai;
  • togafitiga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma le 12 ulutala duodenal;
  • faatoaagaina mai o le puleleale;
  • togafitiga o malulu;
  • toefuataiga o malosiaga ma mea puipuia o le tino;
  • togafitiga o faʻamaʻi paʻu.

Mo tamaitai

E faʻafefiloi agavaʻa Yarrow ma vailaʻau vailaʻau eseese ma faʻaleleia le taunuʻuga na ausia.

O lenei laau e masani ona faʻaaogaina i le gynnecology. Faʻamālōlōina faʻamalolo ma mea pito sili ona maualuga o le fesoasoani a le tamaʻitaʻi e faʻafetaui ai le afaina o le vaʻaia ma le mamafa o le tino.

E faʻatagaina le 'ave vao i fafine i le maʻitaga. E mafai e Yarrow ona tuʻuina atu se lagona faʻaleleia i luga o le matua, lea e mafua mai i faʻalavelave ma e oʻo lava i ni faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Alii

I aso anamua, na manatu le yarrow o se fugalaau toa. Sa latou ave vao vao ma i latou i le taua e faamalolo ai o latou manuʻa. O tagata o aso nei e sili atu ona tosina atu i se isi meatotino a le laau.

Ua maua e fomai tipitipi o yarrow o loʻo i ai vailaʻau e fesoasoani i le sili atu o le production testosterone. O se taunuuga, o le manaʻoga feusuaiga e faateleina ma o avanoa o lona iloa ua faateleina.

I le taimi lava e tasi, o lenei faʻalapotopotoga e i ai se lagona faʻafilemu filemu i luga o le faʻaoga o le tino, faʻamalosia le tino ma le puipuiga. O nei mea uma o loʻo i ai le aoga aoga i le faʻaleleia o le tino. E mafai ona tatou fai atu o yarrow ei ai sona aafiaga faʻapitoa i le tino, o le taunuuga o le a avea ma se faʻaleleia atili o le malosi.

Tamaiti

E taua tele le le o le tamaititi e afaina i yarrow

E mautinoa e tamaiti peteritricians: i le leai o allergies, o le yarrow o le a le afaina ai le tamaitiiti, ae o le a fesoasoani i le feagai ma tulaga tulaga faigata. I nisi tulaga, o tupe e faavae i luga o ia mea ua faatonuina e oo lava i pepe e oo atu i le tausaga, i lalo o le fua.

Yarrow e aoga mo le saunia o vailaau mo tamaiti i mataupu nei:

  • faatasi ai ma le manaia. E sili atu le faʻaaogaina o se mataua o le suauʻu tatau o loʻo faʻasese i totonu o le fualaau faisua. Ona le lagona ai lea e le tamaititi le ita. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina i gums e aveese ai le tiga ma faʻaitiitia ai le vevela;
  • mo togafitiga o malulu. O le teuteuga o lenei vaovao o le auala sili lea e faʻafefe ai le malulu i luga o le vevela;
  • mo le toe malosi mai maʻi. Yarrow e faʻaleleia manaoga ma ei ai sona malosi faʻamalosia;
  • e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le rubella, moa, ma isi mea uma. E lava le fufulueseina o le mai i luga o le paʻu i le tele o taimi i le aso e faʻaitiitia ai le vevela ma faʻamalo vave ai;
  • e faʻaitiitia ai le vomiting i le gastroenteritis.

Contraindications

E leai ni faʻasalaga aloaia i le faʻaaogaina o vailaau faʻaleagaina o yarrow herbs mo togafitiga faafomaʻi

Yarrow e tele ana mea aoga, ae o loʻo i ai foi le tele o faʻamaufaʻailogaina. E aofia ai:

  • tasi le le faapalepale;
  • allergy i le laau;
  • maʻitaga

E le gata i lea, ua fautuaina e fomaʻi le tuʻuina atu o togafitiga ma le yarrow mo tagata e faʻapipiʻiina le toto, oi latou e faigofie ona pipisi i le toto ma i latou e mafatia i le toto maualuga.

E faʻapefea ona faʻaigoa se vailaʻau vailaʻau

O le vao fou e malepelepe, o lea ia mautinoa e faʻaaoga se naifi poo se meaʻai mo le seleseleina

O vailaʻau e faia mai laʻau ma fugalaau o se laau. E tele auala e kuka ai.

Teuteuga

Ua sasaa atu Yarrow i le vai ma tuu i luga o le ogaumu. A uma le kuka, ona faʻaitiitia lea o le afi. O le taimi o le kuka e 2-3 minute. Ona tapunia lea o le susu i se tapuni ma agavale e faamafanafana.

O le faʻaogaina o meaʻai i totonu o le susu o le a sili atu. E masani ona faʻaaogaina, o le umi ma le fuataga e faʻalagolago i le faʻamaʻi ma le tulaga o le tino. I le va o vasega o le taliaina, e tatau ona latou malolo.

Infusions

Faatasi ai ma lenei metotia o sauniuniga, ua sasaa le yarrow i le vai vevela, ua tapunia ma se tapuni ma tauagavale mo le tele o itula. E taua tele le leai o se suavai. O le maualuga o le vevela o le 90-99 tikeri.

Infusions ei ai se aafiaga agamalu i le tino. E mafai ona umi atu aʻoga faʻasalalauga nai lo le tulaga o teuteuga. Peitai, e tatau foi ona i ai se malologa i le va oi latou.

Teas

Yarrow ei ai se manogi manogi e teuteu ai le lauti. Ae e tatau ona faʻaaoga le togalaau, o le ita o le a faʻaleagaina le tofo o le inu.

O le lauti sili ona lelei e maua mai i ipu tioata poʻo ipu maʻa. E muamua ona salu i le vai, ma na o le pau lava lea o le mutia e saunia mo le suʻeina o loʻo ufiufi ai. O ni nai minute e faʻaalu i totonu o le vevela vevela o le a fesoasoani i le aoina e tineia fafo. O le iʻuga, o le a ia tuʻuina atu le tele o mea aoga i vai. E pei o faʻasau, e le tatau ona kuka. O le vevela o le 90-95 tikeri e lava lea e maua ai le lauti ma se faʻamaʻi matagofie.

O le ipu inu lauti o le a maua ai le malosi, faʻamalosia ai le puipuiga, faʻamafanafanaina le tino o le tino ma fesoasoani e taulima nisi faʻamaʻi. Ae ui i lea, aua le faʻaleagaina, pe a fai o le vevela ma le tigā e mafai.

Oona

Laʻau fou ma yarrow fugalaau ua nutimomoia i totonu o se mea e fufulu ai, ona togiina lea i totonu o le ie susu. O le fua o le suavai o se mea lelei tele mo le faʻaaogaina i fafo i faʻamaʻi paʻu. Latou te faʻaaoga foi mo le fufulu ma le faʻamaʻi pipisi.

Faʻafitauli o le taliaina

Afai e iai ni faaletonu i le tino, e tatau ona faamutaina le yarrow ma talanoa i se fomaʻi

  1. E mafai ona ave faʻamaʻi vailaau mai le amataga. Mo tamaiti e leʻi maua se taimi e faamanatu ai lo latou aso fanau muamua, o se fualaau o le 6-7 drops o decoction poʻo le tincture ua lava. E faaopoopo i le vai poo se mea inu suamalie lea o le a taofia ai le tofo o le vailaʻau.
  2. Mo tamaiti e taʻi 1 tausaga le matua, e mafai ona siʻitia le fua, e aumaia i le 10 matū. Mulimuli ane, i tausaga taʻitasi e mafai ona e faʻaopopo i ai se isi tola se 10.
  3. Ae i le taimi o le maitaga, e sili atu ona lelei le toe faʻaaogaina o isi togafitiga. E le fautuaina e fomaʻi ia tina faʻamoemoe e faʻaaogaina e tusa lava pe foliga mai. O alkaloids o loo i totonu o fugalaau ma laʻau ei ai le malosi e faʻaputu i le tino. Faatasi ai ma le tele o mea e aofia ai, o le a latou maua se aafiaga faatosina i luga o le fatu, lea e mafai ona oo atu ai i taunuuga e le mafai ona suia.
  4. I le amataga o le lactation, e le fautuaina le aveina o fualaau. Ae ui i lea, i le leai o le susu po o le le lava o le susu, e mafai ona faʻaaogaina se oloa e faʻaaogaina pe a faʻapea o le tamaititi e maloloina lelei ma e le mafai ona afaina i faʻamaʻi.
  5. O le faʻatulagaga, fuataga ma le umi o le faʻaaogaina o tupe e fesuisuiaʻi e fuafua i le faʻamaʻi e manaʻomia ona togafitia. O nisi nei o fuafuaga aoga iloga.

Faʻamatoʻa i totonu

1 sipunamu o laʻau mamago ma fugalaau e sasaa ai se ipu vai vevela. Faʻataga e faʻaaoga mo se itula. O lenei aofaiga e lava mo le aso atoa. E vaevaeina i le 3-4 doses ma inu i le 20 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. O lea ituaiga meafaigaluega e mafai ona faʻaaogaina seia oʻo i le toe faʻaleleia.

Faʻasaga mamafa

I le 1 sipuni ti yarrow faaopoopo 1 sipuni sipuni. O le faʻafefiloi ua sasaa atu i le 3 ipu ipu vai vevela, ua ufiufi i se tapuni ma totoe mo le tolu itula. E amata ona suʻeina lenei vaifofo i le vaiaso ao lumanaʻi aso faigata ma faaauau pea ona inu i le 2-3 aso talu ona amata le lafoaʻi. O le togafitiga fautuaina e 3-4 laasaga i le aso o le afa afa tioata.

Faʻamama

2 sipuni tele o le yarrow dry are brewed i se lita o le vai vevela. O le mea e mafua mai ai le uaina nai lo le masani masani ile taimi. E mafai ona e faʻaaogaina lenei mea faigaluega seia maeʻa le toe faʻaleleia.

Mo le tiga o le manava

1 le sipunipuni o yarrow e fefiloi ma le 1 sipunifi o fugalaau chamomile, sasaa se ipu vai inu, ma ufiufi i se tapuni, tuu mo le itula. Mo le tiga tele, o le fualaau oona e faʻaaogaina tasi. Afai e tatau ai, e mafai ona toe faia le tali ile 2-3 itula.

Afai e masani ona tupu tiga, e mafai ona e inu i le vasega mo le 2-4 vaiaso. I le gasologa o le vaiaso, inu le afa afa o le afu 3-4 taimi i le aso. E sili atu ona lelei le faia o lenei 15-20 minute aʻo leʻi 'ai.

Ma le gastritis

O le yarrow kuka ma le mint ua faʻafefiloi i tutusa tutusa. 1 le sipuni sipuni o le aoina e sasaa mai i le 3 ipu vai, aumai i se vevela, ona faaitiitia lea o le afi ma tuu mo le 10 minute. A maeʻa le susu, ua sauni mo le faʻaaogaina. O le mea e maua mai ai e fa ona fa i le aso: aʻo leʻi 'ai ma, e aunoa ma se faʻavaivai, ao le i momoe. I se tasi taimi, e lava le inu i le afa afa o le suka. E mafai ona faʻaauau le vasega mo le masina, ona fai ai lea o se malologa.

Le solia o le lactation

Fresh yarrow juice o loʻo ave i le afa o le sipuni 2-3 taimi i le aso. E sili atu le faia o lenei 2 itula aʻo lumanaʻi le isi fafagaga.

Faʻatasi ma maʻi faʻamalolo

2 sipuni vavalaʻau o meaʻai matago e sasaa i le 1 ipu vai ma tuʻu i le afi. A maeʻa ona faʻaputu, faʻapipiʻi ipu i se tapuni, ma mafai ai ona faʻapala mo 2-3 minute. O le suamalie o le suka e faʻamalolo ma faʻaoga faalua i le aso e fufulu ai le gutu.

Ma se malulu

Aumai le 1 lita o le suavai i se vevela ma faaopoopo 1 sipuni sifo o le vai. Faaitiitia le vevela, ufiufi ma se tapuni ma tuu le vevela vela mo le 10 minute. Ona aveese lea mai le ogaumu ma alu mo le lua itula. Liligi 1 le ipu tilati i totonu o le susuga susu ma faaopoopo le meli i le tofo. E mafai ona e inuina se vai inu seʻia oʻo i le toe faʻafoʻiina vave 2-3 taimi i le aso, tasi le ipu malamalama taʻitasi.

Yarrow mo le mamafa o le mamafa

O le meleniuma e faʻaleleia ai le metabolism, e i ai lona malosi malamalama ma faʻafefe ai le fulafula

O vailaʻau o loʻo iai i totonu o lenei laau e faʻasaʻo ese ai le suavai mai le tino ma faʻafoe le vaega o meaʻai. O nei mea uma e mafai ai ona tatou fai atu o le yarrow o se mea sili ona lelei mo le aveesea o le mamafa. E mafai ona faʻaaoga i taimi o taumafataga.

Yarrow broth, saunia mai le 1 sipuni vaovao o le mutia ma se ipu vai, e faʻaalu i le lima taimi i le aso ao leʻi 'aʻai. I se tasi aso e tatau ona e inu i se tasi ipu tioata.

O le faʻaaogaina o se mea e sili atu ona malosi e le fautuaina. E faʻapea foʻi le faʻafefiloi yarrow ma isi laau totino e iai toxins. O le mea lea, o se fua masani lauiloa e faavae i luga o yarrow ma hellebore o le a fesoasoani i le vave faʻaitiitia o le mamafa. Ae o lona faʻaaoga soo e faʻafefe ai foliga o faʻamaʻi eseese.

Faʻamatalaga

Sa ou feiloai i le vao faila e le o se taimi ua leva. E i ai pea se kulupu malogo o lenei mutia i totonu o le fagu. Ma o le taimi lava e i ai le faaletonu i le manava po o le toso, ou te aveina ni mea laiti se tolu, ou te tuu se fagu lita ma se sipuni i luga o le fola ma sasaa i ai le vai inu. A maeʻa le 10-15 minute, o le lanu e alu i luga o se lanu lanumeamata, ma e mafai ona e faia 2-3 sips. O le mea aupito sili ona manaia o le ou le talitonu tele i aʻafiaga o yarrow, ma o iinei e mafai ona e talitonu pe le talitonu, ma o le taunuuga e matua fiafia lava - o faʻamalologa le lelei uma e aunoa ma se faʻasologa. Ma ina ua faatauina e loʻu tina lenei togalaau i se fale talavai, sa ou faitau i luga o le pusa e tatau ona tauanau le susu i luga o se vai taele. Ma o le mutia e lūlūina, ae ou te manaʻo e momotu ese mea leaga - pe a ou vaeluaina. Aiseā na faʻalavelave ai - o le decoction e fesoasoani i le tele ma na o le vaeluaina e pei o le lauti. Ma i le togalaau o lenei mutia ..., Mama Do not Cry, ma e le manaomia ni falemaʻi.

dlyusya

//otzovik.com/review_5452506.html

Vaʻai ono masina! Ma i loʻu leo ​​o se vavega ua leva ona faatalitali i ai)))))!

Ksyushenka111111

//irecommend.ru/content/pila-pol-goda-i-u-menya-v-zhivotike-poyavilosdolgozhdannoe-chudobabushkin-retsept-ot-besplod

Yarrow e masani ona faʻaaogaina e avea o se solosatic agent. O vailaau aloaia ma togafitiga masani e fautuaina ai mo faamaʻi o le gastrointestinal tract, o se anti-inflammatory ma antispasmodic. Ae o le gasegase malosi o lenei laau e lautele atu. Ua saʻo le aofia ai i totonu o le kulupu o vailaʻau faʻamaʻi e tuʻuina atu ai le soifua maloloina.

siva-siva

//otzovik.com/review_3285094.html

Faatasi ai ma se auala agavaʻa, e mafai e le yarrow ona suia se vailaau vailaʻau vailaʻau. Ae ui i lea, e tatau ona manatua e le o se panacea. Aʻo le i suia le laulau ma le teuteu poʻo le faʻafefeteina, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.