O le togalaau

E uiga i dyukas - fatu o cherries ma cherries

O cheriti ma cherries o fualaau aina fua ia o le aiga e tasi. O le manuia o le palotaina o cherries ma cherries na mafua ai se ituaiga fou o fualaau aina suamalie, lea na taua e tagata o cherry, cherries ma isi igoa e faigata ona faalauiloaina. O lo matou alolofa i mea faʻapitoa na le mafai ona toilalo i le taimi lenei. Mai le igoa o le Igilisi ituaiga o cherries, na gaosia i Egelani i le seneturi lona 17, ma taʻua le May Duke (May-Duke), o le igoa puupuu o le Duke na tumau i Rusia, o lona uiga "Duke" i le faaliliuga. Faatoaga e fiafia i le aganuu, aemaise lava ona o laau e sili atu ona tetee atu i le malulu ma le faamai o nisi o faamai.

Talu mai le 1926, na amata ai e le au pulepule ona atiae le avanoa o le USSR. Ma i le amataga o le 90 o le 20 seneturi, e sili atu ma le 30 ituaiga ma hybrids na faaopoopo atu i tusi o dyuk mamao atu i tua atu o le itulagi Central Black Earth.

O se lala o cherries ma cherries, o se alii pule o le vasega Pivonya

O fea o loʻo ola ai vaovao?

O le itu i saute ma laufanua lata ane na maua le matagofie, taumalulu-faigata mo nei tau feʻaʻei, ituaiga o dyukov: Sili Venyaminova, Saratov pepe, Melitopol fiafia. Na maua e tagata Iukureini se ituaiga o alii pulepule mo le itu i saute faatasi ai ma le igoa sili ona aoga ma faigofie ona manatuaina "Miracle Cherry", lea o loo i ai nei i le taimi nei se tulaga maualuga i togalaau tutotonu ma fale vevela.

O le galuega a le au faifaatoaga e le lava le taumalulu-ituaiga o matua matua na mafai ai ona maua mai le tele o vaovao e mafai ona ola ma fausia ni fua maualuga i le itu i matu. O le mea lea, o le Krasa Severa ituaiga eseese, na saunia e I. Michurin, e tupu ma fua mai e le gata i lona atunuu Michurinsk, ae faapena foi i Moscow, Leningrad i itulagi, i Nizhny Novgorod. Ua ola manuia tagata uma i le itu i saute o le Central Black Earth Region, ma i nisi eria o le Novosibirsk Region. O tagata uma e ola ma fua mai i Siberia i Sisifo (Ivanovna, Spartanka), i le ogatotonu o laina ma itu i matu (Kormilitsa, Zhukovskaya, Ivanovna, Dorodnaya ma isi). I le itu o Khabarovsk, o se faaputuga o vaovao o ituaiga nei na tofotofoina ma fautuaina mo le galueaina: Lelei Velyaminova, Fesanna, Malolosi, I le memory of Vavilov, Mayak, Nadezhda, Zhukovskaya.

O le tele o taumalulu-e faigata (e masani lava e le o mafatia mai le vevela o le ea ma le timu e maualalo i fulufulu pupuu) na maua mai e tagata faʻatoʻa mai le sopoia o Amerika taumalulu ma le maualuga. Laʻau na faʻafeiloaʻi malie ile gutu ile -25 -35 ° C.

O nisi faʻamatalaga e uiga i le eseese ituaiga o laufanua vavao e mafai ona maua i totonu o le tusiga "O ituaiga sili ona lelei o fualaau aina mo fualaau malulu."

O fafo atu o uiga o dykes

O tagata uma e aofia i maa maa ma o ni fatu-cherry-cherry hybrids. Afai tatou te faatusatusa ia tamaʻi vaʻai ma o latou matua, ona "ave" lea e le "fanau" le mea e sili ona lelei, ae o le tele lava o ituaiga eseese e le lelei. Talu ai ona o le matagofie o le tele o fualaau aina, ae o le fugalaau e leai ni meaola, o vaomago i totonu o le atunuu e masani ona faʻaaogaina e avea o se aga matagofie matagofie.

O le faʻaleleia o le tagata lava ia o se aganuʻu aganuʻu e fesootaʻi ma le aʻafiaga o tau. Faʻafuaseʻi suiga i le vevela, o laʻau e leʻi mafaufauina ma le vevela vevela, e aʻafia ai le faʻaogaina o togafitiga o le tino, lea e nafa ma le fausia o pollen ma fuamoa fuamoa. O le fuainumera o le masani ona atiae, e mafai ona faʻavasegaina fugalaau fugalaau, atonu e faʻaititia i le 1%, o nisi taimi o fugalaau matutua e masani ona le mafai ona faia. Faatasi ai ma le atinaʻe masani, e na o le 3-5% o fugalaau e tautau moni lava ma fualaau suamalie suamalie ma fualaʻau maaleale o lanu eseese.

O fatu-cherry hybrids i le itu i saute ma i itulagi ma le agamalū vaivai e fausia ai ni laau mamana ma se pale lanu lautele. Na maua e le au faʻatoʻa ituaiga o dyukes e fua fua fua i vaega malulu o North ma Siberia, ae o loʻo sili atu ona aoga le totoina i latou uma i le togavao.

Sapling o le Duke, o se lala o le peleina ma cherries.

O fatuga o latou lava i foliga vaaia ma le lelei o fua e sili atu ona pei o cherries. O le tele o laulaau laʻau ma o latou lapopoa, o laulaʻau e sili atu ona faʻamanatuina o le peleni. Laʻau uumi, o le nofoaga i luga o le tipu o le isi. Lanu lanu meamata lanu.

O le ogalaau tutotonu o vaomao ma pine vao e lamolemole (i lalo o le pele), o le lanu o le paʻu o le enaena enaena. O nisi taimi o fuʻa skeletal o loʻo i ai i se pito i luga i le ogatotonu tutotonu.

Faʻalagolago i le itulagi ma le tau, o le fugalaau e mafai ona vave ma tuai. Mo se faataitaiga, i le totonugalemu o Rusia, e totogo dyukes i le sefulu tausaga mulimuli o Iuni, ma i saute i Me. O fugalaau e paʻepaʻe pe pisi piniki i le lanu, e aoina i ni mea faʻapitoa, e maua i luga o le tuputupu ae faaletausaga.

O mea totino uma e aofia ai le vave totoina, ma, pe a filifilia ni eleelea lelei, latou te faia le fua muamua o le fualaau aina i le tolu tausaga. I le faaiuga o le fugalaau, fugalaau fulafula e pauu. O fualaau aina, e ese mai ai, o loʻo teuina i luga o lālā mo se taimi umi ma faʻalelei atili ai lo latou gafatia.

O fua o le dyukes e ese le matagofie. Vaai faalemafaufau i se peleni suamalie tele, o lona pulupulu vao suamalie ua sili atu ona agavaivai, ua maua ai se manogi faamamaina ma le matagofie o le toe faafouina mulimuli ane.

Mataʻutia o meaʻai o dykes

E eseese uma pule mai matua i le le lava o le fanau. O le mea lea, e le mafai ona latou tutu "tuulafoaiina." Afai e te manaʻo e maua ni fualaʻau taʻitasi, e manaʻomia ona e totoina ni vailaʻau e siʻosiʻomaga e cherie ma cherries e sili atu nai lo ituaiga o meaʻai. Mo le tasi ma le isi, o tamaʻitaʻi e vaivai elemene. I totonu o le Central Black Earth ma le vaeluagalemu o Rusia, i le mea e vave ona faasalalauina ai dyuks i togalaau totino, e mafai e le pollinators ona faʻaaogaina le ituaiga o laʻau o le Lyubskaya, e pei o Molodezhnaya, ituaiga Bulatnikovskaya.

O le sili ona lelei o pollinators mo dykes o cherries, aemaise lava le ituaiga Iput (tagata e sili ona lelei le suʻeina). A e faʻatau sau laau mo le taimi muamua, faʻaeteete. Ia mautinoa ia faʻatau loa le faʻatau ma le palota. Faatasi ai ma se tagata eletise lelei, sili atu i le 1/3 o le masani ona atinaeina fugalaau e paʻuina i tausaga taʻitasi. O laau o loʻo vaeluaina moni i fua.

O le Dyukes e sili atu le taumalulu-faigata nai lo cherries, ae itiiti ifo i cherries i le saisaitia. O le mea lea, i totonu o le itu i mātū o loʻo latou tutupu aʻei foliga o vao, lea e mafai ai ona e natia le aganuu mai le malulu malulu.

Fualaau suamalie i luga o cherry-cherry.

E i ai i isi uma se isi mea taua. Latou te tetee i coccomycosis ma moniliosis. O nei faʻamaʻi i tausaga talu ai nei na totoina moni ai fualaau aina sili ona pele. O le tele o ituaiga o dyukas e toetoe lava a le aafia i lago felelei.

Faʻataʻitaʻiga o le faʻaleleia o vailaau i le atunuu

Filifilia se nofoaga e fau ai

O le laau o le Dyuko-cherry-cherry e sili ona lelei ona faia i le ituaiga o vavae eseese (o lona uiga, tamai vao). Ma faʻapitoa, ma mo le faʻatulagaina o le tausiga, o lenei filifiliga e sili ona lelei. Afai e faatauina le 1-2 laau mo le nofo i le taumafanafana, ona tatau lea ona filifili se nofoaga e susulu e le la i le aso atoa (aua le tuleiina laau i lalo o le paolo), faapea foi ma le puipuia mai le matagi ma ata.

E le mafai e tagata uma ona faʻafefe eleele, ma o le mea lea, mo le totoina, e tatau ona faʻaaoga nofoaga maualuluga, ma lalo ole vai i lalo o le 2 mita mai le eleele.

Filifiliga o mea e totoina

Ina ia aua nei faaseseina oe e se tagata e le taufaasese, e tatau ona e faatauina ni fatu laau i totonu o faatoaga o loo aafia i le toe gaosia ma le faatauina atu o le togalaau, poo faleoloa faapitoa. O fatuga taitasi e tatau ona i ai se igoa e faailoa ai mea autu autu: tausaga, igoa eseese, manulele manaomia ma isi faamatalaga.

2 - 3-tausaga le fatuina o le puletini e tatau ona i ai se ala saʻo, faʻaogaina, faʻaleleia lelei aʻa. O aʻa e iai se faʻaaliga e tatau ona ola (paʻepaʻe). O le paʻu o paʻu o le pulepule ma le paʻu lava ia e foliga mai e lanu, e aunoa ma le taʻavale ma isi mea leaga. E mafai ona e totoina laau i le tautotogo ma le autumn, e tusa ai ma fautuaga.

Taupulega o Tau

O le palapala e tatau ona i ai le eletise (pH = 7). Afai e tatau ai, e faʻamaʻapeʻa ma le lime, faʻaopoopo 0.8-1.0 kilokalama o le lime i le lua o le tau. Afai o le palapala e manino, mamafa, o le taimi muamua aʻo leʻi totoina le eleele mai le lua e faʻafefiloi ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 1.

E manaia uma tagata uma. E le mafai ona lafoaʻi. O le mea lea, i le sauniuniga o le totoina o lua, e te le manaʻomia le aofia ai i le tuufaatasia o vailaʻau palapala e sili atu ona faʻamalosia faʻatasi ma minerale ma mea faʻasaina. Ae le gata i lea, i luga o eleele mama, e sili atu le aua le faʻamafanafanaina leisa. Laʻau faʻasolosolo e ola malosi, e le lava se taimi e saunia ai le fafie mo le taumalulu (e le tupu). E le mafai e laau e leai ni laau ona faʻamaonia le taumalulu ma sili atu le leaga ma mafai ona mafua ai le oti o le laau atoa. Faatasi ai ma sauniuniga tatau a le taupulega mo le taumalulu mai gutu malulu, fugalaau, puʻu taʻitasi e mafai ona malolo, ae o le laau atoa, e oo lava i -35 -40 ° C, o le a tumau pea.

Tusi vaovao.

O le totōina o lua mo vaovao e tu i le mavae o le 4-5 mita ina ia le faʻafefeteina e isi laau tuai ma e le faʻafefiloi ma lala. 300-400 g o le superphosphate, 250-300 g o le potassium sulphate, 2-3 ipu o le pefu o loʻo faʻafeiloaia i totonu o le lua o le tau. E oʻo atu i le tasi le pakete o le faapalaga poʻo le humus e faʻapipiʻi i eleele palapala. O vaega e fefiloi ma le pito i luga. A uma ona totō i lalo o se laau, e oʻo i le 2 pakete vai e sasaa. Seia oʻo ina faʻaleleia le aʻa, o le totoina o vaomago e fafagaina ile taʻi 2-3 taimi i le masina e lava le vai masani.

O le aganuu o le lauʻeleʻele toleni. E le manaʻomia e vai matutua ni vai faʻapitoa.

O luga o laei o fualaau laiti e faia i le 2 taimi i le vaitau. O le pito muamua pito i luga o le ofuina seʻia oo i le faaiuga o Iuni o loʻo faʻaaogaina ma faʻamaʻi faʻamalosi - e le sili atu ma le 15-20 g i lalo o le laau aʻo leʻi faʻamalosia ma le lona lua - i le tautoulu ma fugalaau-potassium maniua, i le 30 ma le 20 g i lalo o le laau.

A totoina, ia mautinoa o le ua le o le loloto. O le aʻa o le fatuga fatu e tatau ona i le maualuga o le eleele. O lona loloto e faalavelave i le atinaʻe o aganuu.

A maea le tauʻeleʻele, ona faia loa lea e le aliʻi pule muamua le teuteuina. O le fatuga e faʻapuupuuina i le 60-70 cm. O le taʻitaʻiogatotonu e tatau ona 20-25 cm le maualuga i luga o lālā pito. O le vave, lelei-atiaʻe, o lala malolosi e faapuupuuina e le 1/3, vaivai lala ua tipiina i totonu o se mama.

O le aʻa o le meaʻai e malosi tele e mafai ai e le tagata lava ia ona tuʻuina atu i le laau le fualaau aina ma le tele o meaʻai. E oʻo mai i le taimi nei, o le laʻei ma le faʻafeinu o loʻo faʻaititia pe taofia.

I le taumalulu, o laau talavou e puipuia mai faʻamaʻi (hares, mice, ma isi). I totonu o le itu i mātū, aemaise lava i le taumalulu o le tautotogo-tautotogo, o laau talavou e puipuia mai le vevela o le vevela. E sili atu ona aoga (e pei ona uma ona faʻatautaia) e faʻapipiʻi ai vaovao i vaomatua.

O le totoina, tausi lelei, teuteuina ma le faʻamalosia i aliʻi e toetoe lava a ese mai matua (cherries ma cherries).