Berries

Laʻau o le Plum ma ituaiga faʻatoʻaga e faʻapipiʻi ai luga o laʻau teuteuga

E tusa ai ma le tele o ituaiga o plums o loʻo i ai i le natura, e faigata ona oʻo mai i se maliega autasi. I nisi o punaoa, o se aofaiga e tutusa ma le 30 ua faailoa mai, i nisi e sili atu ma le 40. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea o le fesuisuiai i le ituaiga o pulu e faaauau pea i lenei aso.

O le aganuu, e le o se mea tauvaga fualaau vine ma apricotina na totoina e tagata talu mai aso anamua, ae ui i lea, e tusa ai ma le faaaogaina e le tagata o lona ituaiga ituaiga eseese ma le masani ai i tulaga masani, o loo i ai i le taimua pe a faatusatusa i le mea lava e tasi ma isi fualaau aina suamalie.

Ituaiga ma ituaiga o plums

Pusa fale - o se ituaiga o meaola masani, fale faʻapitoa i le tele o konetineta. O fualaau vao o lenei fuamoa e le mafai ona maua i le natura, ae o le auai o tagata, e mafai lea. I le faamatalaina o lenei meaola, e le mafai e se tasi ona toilalo e taʻu mai le tulaga lautele o le faʻaaogaina o ona fua, lea e fetaui lelei mo le faʻamago, lea e faʻaalia lelei ai mai isi.

O se ituaiga lauiloa tele o plums e fai i le fale o le vailaʻau suamalie. Volga plum o se tamaitai lalelei ma le tele o fualaau mumu-violet (34-50 grams), e ufiufi i le vevela tele o le 'ie, mafiafia-suamalie i le tofo. I tulaga o le faigata o le taumalulu, o le ituaiga o loʻo i ai i se tulaga e maualuga atu nai lo le maualuga, ae i le tetee atu i le lamala - i le maualuga (vaʻago le tau e le fefe i laau). O loʻo faʻaalia ai se faʻaogaina o faʻamaʻi pipisi (o mea e le masani ai o le fufulu ma le lauulu o fua o fua ua faamaumauina). Le maualuga o le tagata lava ia, e sili ona lelei le paʻuina e ituaiga laʻau eseese o Zhiguli ma le vave mumu.

Saina Saina - o se sui tulaga ese o le ituaiga mai le itu i matu ma sautesasae o Saina. E alu i luga o le fogaeleele e tusa ma le 12 mita! E i ai sona pale paleni, lauulu-enaena enaena o ogalaau ma fualaau oona e 2.5 cm le lautele, lanu mumu, lanu samasama po o le lanumeamata i lanu, e aunoa ma se pusa o solo. O le pulupulu o paʻu manogi o loʻo i totonu o le manogi manogi. E amata ona fua mai le fua mai le 7 tausaga le matua; o fualaau aina e tupu mai ia Aokuso-Setema. E i ai le mamafa o le taumalulu, o le avanoa o le totoina o le 67%.

Pissardi plum (mumu paʻu lanu mumu)

Faʻateleina i luga o tumutumu o mauga i sisifo o Asia. I mea teuteu, o lenei meaola e aupito sili ona lelei i mea uma, e iloga i se paʻu lanu mumu o laʻau ma, lea e tosina i ai le tosina faapitoa, i fugalaau lanu piniki lapopoa e oʻo mai ao lei tupu laulaʻau ma i le faaiuga o le fugalaau maua mai se paʻu lanumoana. O le maualuga o le laau e 6 mita. Fua tele, o le lanu o le fua o le lanu uliuli lanu moana.

O ituaiga o laumei e masani lava ona faʻavasegaina e tusa ai ma uiga taua e lua - faʻamafanafana ma le malulu o le lamala. Mo le faʻamafanafanaina o vailaʻau faʻafefe e aofia ai, mo se faataitaiga:

  • vave tuai, faʻamaʻi faʻamaʻi, fua tele-fua plum alyonushka (faʻaogaina o le kiona);

  • vave vave fua elemene Eurasia 21 ma fualaau suamalie, ae le lelei le pollinated (maualuga o le aisa);

  • ma vave foi, aemaise lava fualaau suamalie, eseese popo vave (maualuga maualuga le malosi o le kiona).

E ui lava o le tetee atu i le malulu o loʻo faaalia ai le tele o numera o paʻu, o le faapaleʻaina o le lamala io latou tulaga e seasea lava. O le tofo o le fualaau aina e le pa'ū i le lamala i ituaiga nei:

  • malo mai fafo-fua, fua tele, fualaau suamalie laʻau paʻu (po o le Stanley) faʻatasi ai ma fua o lapotopoto (faʻafefe o le lauʻeleʻele).

  • o se tasi o fua tele-fua (fua o fualaau aina - 60-100 kalama), faʻamaʻotoga o le gaosiga o faʻatoʻaga tele-gaosiga peresitene o le komupi ma, ae ui i lea, e le o fua sili ona suamalie.

E masani lava ona tatau ona amanaia nei uiga pe a filifilia se togavao mo le totoina i luga o se saite, e pei ona vave ona ola le paʻu e pei ona taʻua i luga, le elemene Eurasia 21, ma le peach plum Michurin, o le itu matuʻu ma i le itu i saute e le gata ina le mitamita i le suamalie o le fualaau aina, ae atonu foi o le a le maua ai le faigata o le taumalulu masani.

Paʻu laumei Pluma Altana

O le isi mea o ituaiga aganuʻu ese mai fafo, e pei o plum greengage Altana, lea, i le noatia ma le fai fuafua i tulafono o le tausiga, na o le tasi i le lima tausaga e le mafai ona fua mai, pe sili atu ona mautu plum hungarian azhanskaya ma fua lelei.

O manatu o le paʻu o loʻo i totonu o mafaufau o le tele o tagata o lona uiga o le lapotopoto poʻo le oval na fuaina fua na valiina i le lanu moana po o le lanu viole. A amata loa se talanoaga lanu samasama, i le foliga atonu o le a foliga mai o le paʻu pele. Ae o le mea moni lava, e tele ituaiga lanu samasama (plum faapitoa) (e mafai ona e manatuaina le pulu Siamani taua o loʻo taʻua i luga - i totonu o lanu o fua o lenei ituaiga o lanu samasama), ma e ese foi i le tofo ma le tele.

O se faʻataʻitaʻiga o le paʻu paepae paʻepaʻe, e taua ona o lona tofo o le meli, e matua suamalie, ae le o le ufiufi. I le auala, o le tupuaga o le ituaiga o loʻo i ai le aʻafiaga o Ukrainian. E mafua mai i le le mautonu, 30-50 kalama o lapotopoto, e masani lava fualaau lanu samasama ma se vevela vevela.

O se tasi o uluaʻi fua o ituaiga paʻu eseese (o le seleselega e mafai ona amata amata i le faaiuga o Iulai), peitaʻi, e faʻaleleia ai le tagata lava ia ma e manaʻomia ai se palota, o le matafaioi lea e mafai ona taʻalo i ai muamua mai le Hungarian plum ma le karbyshev green plum. O le laau e oʻo i le maualuga o le 5 mita, e maua ai le tele o le seleselega, faʻasao i le taumalulu.

Yacht plum

O le isi lanu samasama ma se faʻaituau i le lanu auro - yacht plum - o le sui o lenei tusiga, ma o le a talanoaina i luga o lona galueaina i lalo ifo. O lenei ituaiga faigata na atiina ae e le aufaipese H.V. Enikeev ma S.N.Satarova. O taunuʻuga lelei na ausia e ala i le laasia o ituaiga o meaola o Eurasia 21 ma le palamu. O le lisi o ona lelei o le, e aunoa ma le faʻaopoopoga, maoaʻe - i le amanaia o le maualuga faigata o le taumalulu, o le fugalaau o lenei plum e toetoe lava a le fefefe i le toe faafouina, ma le laʻau e faigofie ona faʻafefeteina le lamala, ma e le aʻafia i faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi.

O se laau mamana malosi ma ola malosi e oo atu i le 5.5 mita le maualuga e ulu atu i le vaega lelei mo 3-4 tausaga o le soifuaga, tuuina atu ma le agaalofa le pule i se seleselega mai lea tausaga i lea tausaga. I le taufaʻaiuga o Aokuso, mai se tasi o pulu, e mafai ona e aoina 45-50 kilokalama o le lanu auro, susulu auro, suamalie suamalie ma se lagona fiafia, e mamafa le 25-35 kalama taitasi. Ae ui i lea, o le ituaiga o loʻo i ai se mea itiiti e tasi - e maua ai se seleselega tele i totonu o le tausaga, e manaʻomia le eletise (o se vaega o le tagata lava ia), o le popo Hungary plum, Moscou ua vave ona matua ma mafaufau Timiryazev.

Pipi sikuea

O se laulau e faʻalauteleina i luga o le faavae o Eurasia 21 pauna ma pauna matagofie matagofie Volga, e faʻamoemoe mo faamoemoega faʻapitoa. Faʻatoʻa lelei ona faʻaleleia mo le galueaina i le ogatotonu o le Rusia i totonu o pitonuʻu laiti. O le maualuga o le laau e sili atu i luga o le averesi, o ia lava e lelei. O fua-o-lapotopoto ua i ai se paʻu-lilac po o se mumu-viole hue ma se vevela mafiafia ma se suamalie suamalie ma se paʻi o le ita.

O le suamalie e amata i le matua o le 3-4 tausaga, o le fua o fua e tupu ia Aokuso, ma le isi, e tumau i tausaga taʻitasi. O se suʻesuʻega e mafai ona tuʻuina atu i le 20 kilokalama o le seleselega mai se laau, ma o lona faʻatekinisi e fuafua ai mea maualuga o le ola i totonu o le pusaaisa (e oo atu i le 60 aso) ma le mataituina o fualaau seleseleina. O le eseese ua faateleina le faigata o le taumalulu o laau ma fugalaau, ma le mafanafana o le lamala. Ae o le mea mulimuli, e taua le matauina o se mea manaia e faapea, i le tau vevela o ona fua e sili atu ona suamalie.

Candy plum - vave-vave, vave. O le tafega e tupu i le faaiuga o Iulai! I le taimi lava e tasi, o fualaau suamalie e sili ona suamalie ma foliga sili. O lo latou mamafa e 30-35 kalama, ma e tasi le laau e mafai ona tuʻuina atu i le 25 kilokalama o plums. Faʻasaulalo le tausisia o le lelei, e matua leai lava se mea e te faia, aua o le a le toe umi ona 'aina le fua.

O le matagofie o le tofo o paʻu, o lona matagofie teuteu e fetaui lelei lava i le ala - o le laau lava ia e pupuʻu (2.5 mita le maualuga) ma fetaui i totonu o soo se togalaau, muamua teuteuina i fugalaau paʻepaʻe (i le tautotogo i le taimi o le fugalaau), ona paʻu mumu fualaau lanumoana (i le taumafanafana). O nei mea uma eo mai i le taʻavale o lau lanu lanumeamata lanu meamata.

O le malosi o le vevela o le ituaiga e maualuga, e pei o le, peitaʻi, o le tetee atu i faʻamaʻi / faʻamaʻi faʻamaʻi mo paʻu. O le faʻaleleia o le tagata lava ia o lona uiga o le nofoia o se faatoaga faʻapitoa lata ane o se tasi o le vaitafe, vaitafe, po o le paina, lea, i le ala, o le a faamatalaina mulimuli ane.

Blueberry plum

I Amerika i Matu, e viia le laiga ma le malosi ma le autu lanu moanalea tatou te valaauliaina ma le alofa "supermarket dream" O lenei ulutala na ia mauaina mo le tele o fua o le fualaau aina - 70-75 kalama. E i ai la latou lanu uliuli lanu uliuli ma togitogi, e matua vaivai ma mafai ona feaveaia.

E le faigata le taumateina o le tofo e mafai ona aʻafia i lenei tulaga - o le auala, ae afai e te amanaia le faʻaogaina o meaola eseese o le ituaiga, e foliga mai o lenei laumei e matua tuai (i le faaiuga o Setema i Krasnodar) ma maua ai le suamalie ua maeʻa i le 7 aso talu ona matua e sili atu le solomuli), o lea e naʻo le aoina e leʻo faʻatoʻa, ae faʻatasi ai ma se faʻataʻitaʻiga.

O le fua o le ituaiga e maualuga, ae i tulaga o le Rusia o le a na o le itu i saute. O le a le o se mea e sili ona lelei le faamanino atu o le bluff o le Stanley plum, o le peresetene na sopoia ma le paʻu.

Pulu-siaki foliga Ua tele ina manaomia i le CIS i aso nei, e mafua ona o lona tulaga faʻamaonia, lea e matua faʻafaigofie ai le totoina o fua ma le tausiga. O ia ituaiga palamu e leai ni laulaau, ma o fualaau aina e tupu, i le faasologa, i luga o autu autu, e aofia ai fua.

O le laau e laʻitiiti, ae e fua tele, e maua ai se tagata mafanafana ma le 20 kilokalama o paʻu taʻitasi i tausaga taʻitasi (ma le tausiga lelei, ioe) mo le 7-10 tausaga. O mea lelei i luga o isi ituaiga ma ituaiga e tatau foi ona aofia ai le matua matua, e mafai ai ona e fiafia i le seleselega pe a uma le 2 tausaga mai le taimi o le totoina. O pulu e pei o pulu e ola mo le tusa ma le 17 tausaga.

Laʻau totoina i le tautotogo

Ina ia manuia le totoina o paʻu, e tatau ona e filifilia se vave amataga o le tautotogo mo le galuega ae o loo i ai pea laau i se setete o le taumalulu. E tatau ona susulu lelei le saite, ma e le tatau ona taatia le vai i luga ifo o le 1.5 mita i luga.

O le lautele o le lua e tulaʻi ai e tusa ma le 1 mita, o le loloto e 0.5 mita, e sili atu ona saunia i ni nai masina aʻo lei tulaʻi. O pupule o le Plum ma aʻa ua faʻamautuina i le itu i totonu o le lua, ona faʻafefeteina lea i palapala eletise ua faʻafefiloi ma vailaʻau ma minerale.

E le fautuaina le paluina o le eleele, e pei o le moe atoa o le ua, lea, i le tulaga sili ona lelei, e muta ai ni nai inisi mai le eleele. I le faaiuga, e tatau ona e mulimulu le liʻo latalata-totoa i le peat or humus ma sasaa lelei le paipa, e faʻaaoga ai ni nai pakete vai i le fatuina.

O le lagona o le laau laʻititi i matagi malolosi ma le tafe i lenei laasaga o lona olaga e mafai ona faʻaititia i le fesoasoani a se lagolago (e fautuaina e faʻapipiʻi i le itu i matu).

O le isi fualaau suamalie ma lelei ma fualaau aina o se peach. E mafai ona tupu i le taimi o le totoina ma le tausiga i le eleele avanoa, pe afai e te mulimuli i tulafono talafeagai o tausiga. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai mo le totoina ma le tausiga o lenei laau i lenei tusiga.

Faʻasalaga pauna

O le faʻaleleia o le suavai ma le faʻamagoina mai le palapala e tusa ma le tutusa le faʻaogaina o gaioiga. O le mafuaaga lena e manaomia ai le susu o le laau pe afai e tatau ai, aʻo tumau pea i le tulaga mautu o le susu.

I le averesi, o vaeluaga i le va o vaʻaia o vai e 2-3 vaiaso, ma i le taimi o le taumafanafana, e maua ai le laʻau atoa i le 3-6 pakete vai.

Laʻau mo le paʻu

E naʻo le tasi le mea e manaʻomia mo palapala, ae e taua tele. O le mea moni o le sinkini e fiafia i le oneone laititi po o le laufanua vaivai ma e le fiafia i le mamafa o le omea. O le uiga muamua e taua, ma o le mea lea, faatasi ai ma le tuputupu aʻe o le laau, o le eleele e suʻesuʻeina pea mo le malosi.

I le tulaga lautele, o le eletise palapala e masani ona faʻapitoaina e ala i le faaopoopoina o le lime faʻamama i le taimi e 4-6 tausaga (mo le eliina, mo le malamalama faʻatasi - 300-400 kenera i le 1 sq. M., Mo le mamafa o mea faʻaopoopo - 2 taimi sili atu). Mo le eleele e faigofie ona gaosia, o lenei faiga e faia i le taimi lava e tulaʻi mai ai le manaoga.

Laʻau faʻapipiʻi

E na o na paga e le sili atu i le 4-5 tausaga e mafai ona faʻafetaui. I totonu o tagata matutua, o le aʻa o le aʻafiaga e matua tele naua e mafai ai e le eliina o se laau ona afaina ai. Soo se manua e afaina ai le afaina leaga, lea e tatau ona amanaia pe a siitia atu i se nofoaga fou, tausia uma aʻa ma lala. Muamua e lelei tele le "tuu" i totonu o se ato, ma le lua lona nonoa ma maea.

Pe a amataina se gaioiga, e tatau ona e susu muamua le laau talavou (4-5 pakete vai e lava) - o le a sili atu ona faigofie ona eli. A maeʻa lena, ona eliina lea o le laau i se laina o le 70 cm mai le ogalaau i se fasi fanua e pei o ni poloka ma aʻa.

Faatasi ai ma le faʻaeteete tele, ua toso mai i fafo mai le eleele ma ua faʻapipiʻiina i se isi nofoaga e tusa ai ma tulafono faʻavae na faʻamatalaina i se taimi muamua. E faavae i luga o fautuaga mo le totoina o se pulu, o le taimi manaomia mo le totoina o se vaipuna.

Laei o le Plum

E tatau ona faʻafefeteina le palapala i se tulaga maʻoti. I le tausaga muamua, e le manaomia le fafagaina, i le lona lua taimi lona lua o loʻo i ai le nitrogen (i aso muamua ma aso mulimuli o Iuni).

Ae i le 3 tausaga ma le isi (amata mai le tausaga o le fualaau aina) - nitrogen (aso mulimuli o Aperila), nitrophosk (Iuni), fugalaau-palu (Aokuso ma le maeʻa o le seleselega).

Pruning teuteuina

O se tasi o pito sili ona taua i le tausiga o le teuteuina o le paʻu. E amata i le tautotogo ma le faʻavaeina o le pale ma le maualuga o le ala o le 27-40 cm. 5-7 O lala lelei e totoe i le pale, lea e faapuupuuina i le taimi muamua, ina ia taofia ai lo latou tuputupu aʻe le saʻo.

A maeʻa le amataga o le vaega o fualaau fualaau, ona vavae ese lea o le avetaavale i luga aʻe o le itu o le itu pito i luga, ma saofaga ai i le malamalama lelei o le pale.

O le faamamaina ma le vevela o teuteuga ma le aveeseina atoatoa o lala ua faaleagaina, o pana ma laau e ola i le itu o le ogalaau ma fefinauai ma le isi e faia e pei ona tatau ai.

Plum i le taumalulu

I uluai laasaga o le atinaʻe, faʻapea foʻi ma le i ai o ogaoga vevela, e manaʻomia se fale puipui. E mafai ona latou avea o se ufiufi o peat poo lau paʻu.

O se kiona e lafoina i le vaega o le lio faataamilomilo o se nofoaga lelei lelei lea mo le puipuiga, ma o le a maua ai le susu i le laau i le amataga o le tautotogo.

Lauina o le Plum

E mafai ona faʻalauteleina laumei e faʻaaogaina ai fatu, fuālāʻau, lanu meamata poʻo aʻa ma le faʻamaʻi. Mai auala uma o le vegetative, lea, i le ala, e sili atu ona faʻatuatuaina nai lo fatu, o laʻau sili ona lauiloa i nei aso o lanu meamata, o loʻo tulaʻi mai mo le maualuga o le ola o manu laiti. Ae e mamao ese mai ituaiga eseese o laumei e mafai ona aʻafia i se auala (eseese ma le tele o aʻa o le aʻa ua lelei ona tipi), lea, e faapitoa lava, e faatatau i le yakhontov plum - e faasalalauina e ala i tui poo le pala.

E pei o rootstock, o le aʻa o le lanu e tasi e vave lava ona totoina lata ane ona o le palota e talafeagai.O le faʻamaʻiina i totonu o le vaʻaia e faia e ala i le solo ese o le ogalaau rootstock, ma vavaeina i le ogatotonu o le fasi sikuea i le loloto o le 3 cm, tipiina le aʻa mai le pito i lalo i itu uma e lua i foliga o le tina, faʻaofi i totonu o le paʻu ma afifi le vaega o le faapipiiina ma le polyethylene material.

Ina ia faia le pala i luga o le kulupu (e talafeagai i le tau vevela, pe a faigata ona punou le paʻu), e faia le 7-senitimita (umi) i luga o le ili rootstock, ma maua ai se fasi lamolemole o laupapa. E faʻamaʻa le uʻamea ona o lona vaega pito i lalo ma se faʻapuʻupuʻu o le tutusa tutusa i lalo ifo o le fatugaʻo o loʻo aofia ai se laina faʻapipiʻiina i totonu o le fasi laau i lalo o le paʻu ma laupapa i laupapa.

Ma, a uma ona faia le tui, e tatau ona nonoa le tui i le faʻaaogaina o le polyethylene ma le tuʻuina atu o le vaʻa e leai se totogi. Pe a mavae le 3 vaiaso, e tatau ona aveese le ata. O le pito i luga o le rootstock i le amataga o le tautotogo e tatau ona vavaeina ina ia tusa ma le 15-senetimita (i le uumi) le tumutumu e tumau i luga aʻe o le fatugaʻo.

Faʻaleleia o le Plum e ala i lanu meamata

I le toe foi atu i le autu o le lanu meamata, e tatau ona faamanino e tatau ona faia le taualumaga ia Iuni, ma o le a tupu malosi le pa laau. O le umi o le 'au e tatau ona 30-40 cm, e manaʻomia e vavae ese i le ao timuga mai se laʻititi.

I le tuʻuina o le 'au i le vai, e faʻaaogā ai se mea faʻapipiʻi malosi, e faʻavasegaina mai le pito i lalo faatasi ma le aveese faʻatasi o le pepa pito i lalo i le afa o le petiole. I lenei tulaga, o le nofoaga o le pito i luga e seti loa ina ua maeʻa le 3 laupepa. I le isi itu, o se lagolagosua mo le vaitaimi o le po ua faʻaititia i pito i lalo i se solution o le heteroauxin i le loloto o le 1.5 cm.

O le faagasologa atoa e tatau ona faia i totonu o se fale-moli tioata, o le faatulagaga e tatau ona tausia muamua. O le sauniuniga o le meaʻai mo le germination e aofia ai le faʻafefiloi o peat ma oneone i tutusa tutusa, fufuluina o le faʻafefiloi ma se vaega o le oneone i le mafiafia o le 1 cm, fagu ma faʻamalamalama faʻamalamalama.

E talafeagai le totoina o le tipi, matauina o le maualuga o le 45, o le loloto e tutusa ma le umi mai le pito i lalo o le tipi i le mea na totoe mai le lautusi muamua o le petiole, o le mamao tutusa o le 5-7 cm ma le vaeluagalemu 5-centimita leva. A maeʻa, ona faia lea o se faʻamatalaga manino mo i latou ma siitia atu i se nofoaga malamalama i le puipuiga mai le susulu o le la.

E faʻataʻitaʻiina le faʻaaogaina o se tufatufa, e faia le 30 aso talu ona totoina, e faʻaaoga ai se vaifofo o le suauu (30 kalama i le 10 lita o le vai). A maeʻa le aʻafiaga, e tatau ona e aveese le faʻavaa.

O leisi tausiga e faaitiitia i le puipuia o le vavave seia oo i le tautotogo, lea e aofia ai le eli i luga i le faaiuga o Setema talu ai, afifiina o aʻa i le mutia susu, afifiina i le pepa ma teuina i se mea i totonu o le fale. I le amataga o le tautotogo, ua toe totoina i le palapala. Tuputupu ae ao lei tulaʻi i luga o le 'upega tafaʻilagi e 2 tausaga.

Maʻi ma meaʻai

O le soifua maloloina lelei o le pulu, ma aemaise lava le lapisi o le lapisi, faʻasaʻoina mai le tele o faʻamaʻi o fualaau aina. Ae ui i lea, o le tausiga le faʻaeteete ma nisi tuusaunoaga eseese e faʻavaivaia ai ona puipuiga mo nisi o aʻafiaga mai fafo.

Mo se faʻataʻitaʻiga, siaki siama - O se tasi o faʻamaʻi taatele i totonu o laau laʻau, ae o le mea e masani ai e leai se mea e maua mai ai. O lona mafuaʻaga o ni faaletonu i le tausiga, e pei o le faʻaaogaina o masini i le ogalaau ona o galuega le faʻaeteete ma le meafaigaluega, faʻafefe i le teuteuina, faʻapea foʻi ma mea masani e pei o le tosoina o le paʻu pe a uma le suiga o le vevela.

Afai e te amataina lenei maʻi, e mafai ona oti le paʻu. Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi, e tatau ona fufulu faʻamalosi i luga o le laau i luga o le laau seia oʻo ina tatala le laupapa e le mama ma e tatau ona faʻamamaina vaega o manua ma le sulfate copper (1%), ona tatau lea ona ufiufi i ituaiga o togalaau.

I le isi itu plum aphid e mafua ai se lamatiaga ogaoga i paga uma e lua ma le tackting. O nei meaola faalavela, faʻafefeteina le lau, suʻe sua mai le laau, lea e paʻu mago ma pa'ū lau.

I le faailoaina mai o parasite, e tatau ona faia ni fuataga e aofia ai togafitiga iniseti (1 papalama o Intavir per 1 lita o le vai) ma le fufuluina o le autumn o ogalaau o le paʻu paʻu faatasi ai ma iniseti o loo taatia i totonu. I lenei tulaga, i le avea ai o se mea faʻapitoa, o le faʻamaeʻaina o pulu ma lala o le skeletal, faʻapea foʻi ma le faʻaumatiaga vave o laʻau (e moni, i ituaiga e faʻamalosia lelei ai) e fautuaina.

Faʻataʻitaʻiina le kuka o le Plum Cooking Pickled

E tele naua meaʻai ma plums. O nei mea e aofia ai faʻamaʻaloga masani, pusa ma meainu. O lenei fualaau aina e togafitia lelei lelei ma lelei lelei ma aano o manufasi.

E mafai ona e amata kuka ni meaʻai suamalie ma popo uamea, lea tatou te ave:

  • 6.5 kilo
  • 1 taga o cloves
  • 1 taga o le sukanamon
  • 2.5 lita o vai
  • 1 kg o le suka
  • afa lita o le 9 pasene vineta.

Matou te fufuluina fualaau aina, aveese o latou aʻa, faʻapipiʻi i le 80-tikeri vai mo le 2-3 minute ma faʻamalolo vave i lalo o le vai tafe.

I luga o laupepa o apa, tuʻu laupepa i le kinamona ma faʻalautele le fualaau i luga o ia laau, ona sasaa lea o le vai vevela ua tumu ai iina, ufiufi ma le faʻafefiloi ma faʻamamaina i le vevela o le 90 ℃ (afa lita-12-15 minute, lita - 17-20, 3-lita - 30-35).

Matou te liliuina, liliu i lalo ma tuu ai e malulu i le ea. O nei pulu e sili ona lelei mo aano o manufasi. O le aofaiga atoa o meaʻai ma le faapalepaina e tatau ona lava mo le 10 lita ipu.

Gumbo fua mai le paʻu mumu

O le faia o le pulu paʻu e igoa ia Gumbo e faigofie lava. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  • 2 kilokalama lologa
  • moa felafolafoaʻi matala o le 2 oranni,
  • moa felafolafoaʻi vela o le 1 lemoni,
  • 1.5 kg o le suka
  • 250 kalama o vine mamago e leai ni fua,
  • 125 kalama o lapisi mataʻetaʻe lanu.

I totonu o se lapisi tele, salalau solo uma pulu, paluga, suka, vine ma patipati sua o lemoni ma moli i luga. I luga o se afi mumū, e tatau ona kuka meaʻai mo le tusa o le afa itula, seia maeʻa mea uma ma paʻu vaivai.

O le isi, faʻaopoopo i ai aʻa, faʻafefiloi le paluga faʻafefiloi mo le isi 10 minute (afi e tuai), ma o lona maualuga o le a sili atu ona logoina. E mafai ona sasaa le jam i totonu o fagu mafanafana mafanafana ma faʻamaʻi.

Fale o le Plum Homemade

O le uaina o le Plum, e pei o le uaina vine, e ese lava e fuafua i le lanu, i lenei tulaga, le fua. Ma e mai le lanumoana ma le lanu violē e mafai ona e maua se vine mūmū mūmū mūmū, ma sinasina ma samasama (pei o le yachting plum) e talafeagai mo se malamalama, toetoe a paepae.

I soo se tulaga, e tatau ona e teuina faʻataʻaleʻa poʻo ni nai fualaau pupuʻu, ioe, e tatau ona fou, e le o le vevela ae le o se mea lelei. I lenei tulaga, e sili atu le tuʻuina atu ia latou "pepelo" i le la mo le 2 aso. E le manaʻomia le fufuluina o fua o le fale, aua o le a atili ai ona feoaʻi, ae o le teuina o tagata e tatau ona mulumulu.

O le mea lea, ina ia mafai ona saunia ni uaina ua fausiaina i le fale mai pagamu, matou te ave fualaau aina, e pei o le mamafa o le 6 kilokalama, tipi ma sina paluga, sasaa 2-3 lita o vodka ma luga, faamalosi mo le 3 vaiaso, ona fusia i totonu o se isi vaʻa.

I le tumutumu o loʻo totoe e maualuga maualuga atu nai lo le maualuga, matou te faʻaopopoina le malosi o le vai vevela, faʻaliliu, faamama ma faʻapipiʻi. O le mea e maua ai le vai e fefiloi ma le suka i tutusa tutusa. Faʻapipiʻi le sipuni i le votka tincture, tapuni i se loka vai ma tuʻu le uaina i lenei setete seia maeʻa le feoai solo.