Laʻau

Faʻafefea ona tausi ma vaʻaia Dracaena i le fale

O lenei laau matagofie ua leva ona alofagia e tagata fai togalaau. O le matagofie o se fale vevela e tosina ai mata, e maua ai se lagona lelei. O nei laau tele, i le tele o tulaga, e faʻapipiʻiina i ofisa, o se tamai pama e fetaui ma le atoatoa i totonu o soʻo se fale mautotogi.

O lenei laau Aferika, ma le tausiga lelei, e mafai ona nofo i le fale mo le tusa ma le 15 tausaga. O le tausiga ma le faʻaleleia o se mea faigofie ma e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa.

O a ituaiga o dracaena ua vaevaeina

E tele ituaiga o dracaena e lauiloa. O ituaiga aiga sili ona lauiloa o loʻo totoina e le au fai togalaau:

  1. Dracaena punou. O lenei laau na maua lona igoa ona o laulaau e matua oʻooʻo i lalo. O le laau e iloga i se mea vaivai, amata mai i le paranesi saʻo mai le amataga o aʻa. O laulaau ei ai se foliga lautele, e lanu meamata ma se lanu samasama samasama. O ia dracaena e faʻaleleia ai le potu.
  2. Dracaena Surculosa. O le laau e faatatau i ituaiga meaola. O lea ituaiga laau pama e matua eseese lava mai isi ituaiga. O Dracaena e faʻaalia i se foliga paʻepaʻe, lanu lanumeamata lanumoana, o foliga o le oval, ma ni fuga auro. O se fugalaau e teuteu ai se potu, o le a sili atu ona lelei i totonu.
  3. Dracaena e manogi. O le maualuga o lenei laau e mafai ona sili atu i le tolu mita, o le tele o laulaau ei ai foliga o le galu, ae sili atu i le 80 cm. Mo se manogi manaia na taua o le manogi.
  4. Dracaena Deremskaya. O lenei ituaiga umi e iloagofie e se pou malosi. O laulaau e lanumeamata, e afa mita le umi. I luga o laulaau, faʻalagolago i le ituaiga, atonu e tele ni lanu paʻu. O ia dracaena e fuga mai i le vao.
  5. Dracaena Marginata. O le taimi muamua na maua ai lenei ituaiga i Madagascar. O le maualuga o lenei laau i tulaga masani e sili atu i le lima mita. Atonu o le vaaiga pito sili lea ona le lelei. O lea ituaiga o pama e tupu i totonu o fale e faamama ai le ea o formaldehyde. O le laau e masani lava ona tupu pe a fai faleoloa ma laau tele i tafatafa ane.

E faʻapefea ona faʻalauiloa le dracaena?

Pe a tupu tele le dracaena ma amata ona malolo mai luga ole taualuga, o foliga vaaia e le o se mea manaia, e tatau ona e faia lona toe gaosia.

O le auala pito sili ona faigofie e fafagaina ai i le fale o se laau o ituaiga nei:

  • Deremsk
  • tuaoi;
  • Sander.

Tapena le laau ia Mati poʻo Aperilape a faʻagasolo le faagasologa o le alualu i luma. O le faʻaauau o le dracaena e mafai ona faia i ni auala se tele:

  • Tipiina pito.
  • O le aʻa.

Mo le toe gaosia o le dracaena i le fale, faʻaaoga faʻasolosolo apical, sili atu i le sefulu sima le umi. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻapipiʻiina le laau i fasi vaega o le ogalaau, laitiiti lalata. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona mafanafana le palapala, faʻaaoga le heteroauxin.

Oti ese le ogalaau tuʻu i totonu o se fagu vai ma faʻaopopo i ai ni laupapa laiti o malala. Pe a ma le 90 aso, o aʻa e amata ona aliali mai i totonu o le laau, pe a uma ona totoina le dracaena i totonu o se ogalaau fugalaau tele.

I luga o le mea e vavae ese ai, o le a faia ai ni taamilosaga fou, o le a maua ai fatugaʻo o loʻo i itu.

O Dracaena e faʻamaʻaina i le taimi o lona tuputupu ae olaola, lea e amata ia Aperila ma faaiuina i le faaiuga o Aukuso. Fafagaina e tatau ona faia i le tasi i le lua vaiaso fomaʻi faapitoao loʻo i ai uma meaʻai e manaʻomia e totonu o laau. E mafai ona faʻatau i soʻo se falelaau o Garden Gardens.

E faʻapefea ona faʻaleleia le dracaena e faʻaaogaina ai ni meaʻai

O lenei faʻaaogaina tekinolosi e faʻaogaina pe a fai o le pito i luga o le dracaena ua solo. O se meaʻai maloloina e ave, ma le limasefulu o sili atu i le lua senitimita. Ana tipi i ni vaegaitiiti ifo i le 20 cm le umi.

E tatau ona faia uma fasi paluga ma le faʻaeteete, i nofoaga e faʻapipiʻi ai le laupepa i le ala. Ina ia tipi fasi vaega e te manaʻomia e faʻaaoga ai se meafaigaluega mataʻutia.

E faʻapefea ona faʻaleleia le dracaena i le fale ma ni mea e selesele ai? E tele auala e faia ai lenei mea.

Faʻatauga faʻapitoa. O le pito i lalo o le vavaeina o le laau ua faatofuina i le eleele e afaina pe tusa ma le tolu cm. Mai i luga, o le palapala e tatau ona faamamaina i le oneone, o lona mamafa e tatau ona oo i le 6 cm. I lenei tulaga, o le a le toe manaomia ona toe totoina. E muamua ona maua aʻa i le oneone, ma na o le pau lava i le eleele.

Toe faʻatulagaina faʻataʻitaʻiga. O laʻau o loʻo taatia i luga o le eleele susū, ona pipiʻi lea i le palapala. E le sili atu i le 24 ° C. le maualuga o le vevela.

O le aʻafia o le vavae ese mai le meaʻai e ese i lena i le apex, na o aʻa e faia, ma o aʻa e amata ona totogo i le ala.

A faʻaaogāina le taofiga, e faʻaumatia le ala. O le mafuaʻaga mo lenei mea o tupe faʻaalu tetele o meaʻai mo le tulaʻi mai o ni paʻi fou. E faʻapefea ona toto le dracaena, pe a mavae le tulaʻi mai o le tipu? O le taimi lava latou te amata ai ona fafagaina o latou aa, o le maeʻa maeʻa ua totoina i totonu o fagu.

Faʻapenaina e ala i le taoto. I le olaga i aso faisoo, o le toe gaosia lea e tupu i le faʻaaogaina o fasi laau. O loʻo faʻafefiloi i ipu ma vai mafanafana. Mo le faʻamaʻi, o nisi laumei o carbon gaosi ua faʻaopoopo i le vai. E fautuaina e tagata tomai e suia le vai i le tele o taimi. 90 aso o le a pasi ma o le a maua aʻa. E totoe na o le totoina o le 'au i le nofoaga saʻo.

Malamalama ma le vevela mo le dracaena

Ina ia mafai ai e le dracaena ona toe gaosia ma le manuia, e tatau ona mataituina le saʻo lelei o le vevela ma maua ai le malamalama.

Toto fiafia i le vevela vevela. E le sili atu i le 32 tikeri le thermometer. O se mafanafana mafanafana i le taumalulu o se tulaga e 15-18 tikeri. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona e lafoaia le tele o le suāsusu.

Afai ei ai se malamalama mama ma se mafanafana mafanafana, o le a toesea lona matagofie. Dracaena i le ao e le taliaina le malamalama o le la. E sili le tuʻuina i totonu o se nofoaga pogisa. I le pouliuli atoa, e vave ona mou atu le laau.

Mo le lelei lelei ma le tuputupu ae, o le laau malamalama malosi e manaʻomia. E ola lelei i le malamalama o moli mumulu. O le pama e tasi ma le afa mita o le a tupu lelei atoatoa i le malamalama o ia ituaiga masini e lua, ma le malosi o le 18 watts. E le gata i lea, o le palealii o le laau e tatau ona i ai le faʻamalamalamaga aupito maualuga o laiga.

Afai e te tausia lelei lenei laau i totonu o lou potu, ona avea lea o se taimi umi lava e faʻafiafia ai le tagata e ona le foliga.