Laʻau

Decembrist - Talema o Winter's Tale

O se laau matagofie e talafeagai mo soʻo se potu o le Decembrist (Schlumbergera). E taua foi o le zygocactus, Schlumbergera, laau Kerisimasi, igoa o tagata - Kerisimasi cactus. O se fale taatele lenei i luga o la matou pusa. Rozhdestvennik e matua le lelei lava, ae le o tagata fugalaau fugalaau uma e mafai ona ausia lona fugalaau matagofie. E faʻapefea ona tausia lelei lenei laau i le fale, faitau lenei tusiga.

Schlumbergera (Decembrist).

Faamatalaga lautele e uiga i Decembrist

O le fanau mai o le Decembrist o vaomatua vao o le itu i sasaʻe o Pasila. O lenei mea o se epiphytic (ola i luga o ogalaau) cactus, faatasi ai ma laulau paʻu lamolemole, e aofia ai le tele o vaega laugatasi e 2-4 nifo i autafa o pito.

O le tele o fugalaau o lanu piniki lanu, fugalaau lanumumu, e atiaʻe i pito o sooga. E fuga mai ia Tesema ma Ianuari. I le taimi o le vevela, lea e amata i le faaiuga o Oketopa, aua le paʻi atu ma faʻagasolo le laau e puipuia ai le pa'ū o le toto; i le taimi lava e tasi, o le faʻaleleia lelei o vai, faʻaleleia ma le laʻei pito i luga i le tulaga o vai vaivai vai mulilua e talafeagai. A uma ona toto, e faʻaitiitia le suavai, ona malolo lea o le laau.

Tausia ma le tuputupu aʻe manaʻoga

Le nofoaga. O nei laau toto e manaʻomia le faʻasalalau poʻo le susulu o le la. Mo le tuputupu aʻe lelei, o le Decembrist e faʻamalamalama lelei mai le 75% i le 85% o le la. O le faateleina o le malamalama e mafai ona faatupuina ai le tuputupu ae ma / poo le samasama (chlorosis) o pito o togitogi. Laʻau e sili ona tuʻu i tafatafa o se faamalama o le la i totonu o se paolo malulu mai pupuni poʻo isi laau totō.

O faʻataupologa e faigofie tele le vevela. O le a latou ola i le vevela mai le + 2 ° C i le 38 ° C. Peitai, o laau toto o le a ola lelei i totonu o le maualuga + 18 ° C i le + 30 ° C.

Malamalama Lila malamalama.

Faʻasa. O faʻataupologa e leʻo tutusa pei o le tele o isi ituaiga cacti. Latou te manaʻomia toetoe tutusa lava le faiga faʻafeusuaʻiga e pei o laau toto.

E tatau ona faʻafefe le Tiapolo pe a vevela le pito i luga o le ulo. O le faʻavaivai i totonu o le ulo o le a faʻafefe ai le tele o le vai e tafe atu ai i totonu o le pu o loʻo i lalo, lea o le a taofia ai le suavai.

Laʻei pito sili. O le manaʻomia mo le fafagaina o Schlumberger e maualalo. A oʻo ina tupu aʻe i totonu o greenhouses, o laʻei pito i luga e faia faʻa-tasi i le vaiaso. I le fale, o laʻei pito i luga e faʻatatau i le 2-4 taimi i le tausaga. O le fugalaʻau e tatau ona avea ma paluga suavai maualuga o le eletise ma le paluga o le potassium ma le phosphorus ma se vaega itiiti o isi elemene.

O se paluga paleni paleni o le 20-20-20 (N-P-K) e sili ona talafeagai. E oo lava i le fafagaina o le Decembrist i le vai manino e tamaoaiga ai le eleele ma suauu mama. Ae ui i lea, o le laei pito i luga e tatau ona taofi i le masina ao lumanai le fausiaina o piʻo.

Totogi Faʻaalia.

Aoaoga. O le tufatufaina o vaega o le upega o le Decembrist e faʻaleleia ai foliga o le laau. E fautuaina e fai lenei mea pe a uma ona fuga. E tatau ona filifili le mea e valavala ai, ia uʻu le vaega pito i lalo o le tamatamai lima ma le lima matua o le lima e tasi, ma vavae ese le pito i luga ma se suiga i luga. O le mea lea, e tasi pe lua vaega o vaega taʻitasi e tatau ona vavaeese. Aua lava nei tipiina vaega!

O le tufatufaina o le Decembrist e lua lona aafiaga. Muamua, o le fuga o le a sili atu ona tele. Lona lua, o aʻa malolosi ua fausia, mafai ona tauaveina se tele o fugalaau.

O le zygocactus e lelei ona fausia ma lelei ona lelei. O nisi zygocactus e fuga ma tutupu mo le 20 tausaga pe sili atu foi. O le laʻau o le laau ua faʻamaonia i le taimi lenei.

I le faapipiiina e mafai ona e maua ai le tulaga masani o le Decembrist, e ese le fugalaau. I le avea ai o se faʻatauga (laau o loʻo faʻapipiʻiina ai), e faʻaaogaina le peirescia cactus. O le pito i luga o Peresia ua tipiina i se manoa malosi, i luga o le pito i luga o le mea na totoe o le tipiina ma se naifi ma o se 'apa o le 2-3 vaega o le zygocactus ua faʻaofiina i le vaeluaga. Faʻapipiʻi i se uumi uumi po o le taamilosaga a Peresia ma o le tui puipui e fesoʻotaʻi ma se filo filo. Pe a tutupu faatasi ia vaega, ona ave lea o laulaau i luga o le frozen, ma aveese le fusi. Afai e atiae e le zygocactus se pale, e tatau ona nonoa i se pine ina ia mafai ai ona taofia le taina.

I le aganuu eleele, e ola ai i le paluga o le eleele ma le eleele lanu fefiloi ma le oneone (1: 1: 1), o nisi taimi e faaopoopoina ai le peat (1 le vaega) pe tupu i le tasi peat.

Suiga. O le Zigocactus e tatau ona toe totoina aʻo lei amataina le tuputupu ae, faʻapea foi ma le taimi o le fuga.

Soo. E sili atu le lelei o le Zigocactus i totonu o suauu o le peat. O le palapala e tatau ona mama ma manava e aloese ai mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le eletise eleele i le va o le 5.5 i le 6.5 e fautuaina.

Schlumbergera (Decembrist)

Zigocactus Care Calendar

Winter. Ia Tesema ma Ianuari, o le a fiafia ia oe i ona fugalaau, e pei o se logo, ae i ai ni gaʻo mafolafola. Faʻaauau le vai i le Decembrist ma faʻaaoga fomuisa ua fuafuaina mo le cacti. Aua lava nei e aveesea le zygocactus. Ia Fepuari, faʻaitiitia le faʻafefete ma tausi le fale i totonu o se potu malulu. O le taimi lenei e taʻua o le malologa o le a tumau seia oʻo i le ogatotonu o Mati.

Tautotogo. I le faaiuga o Aperila poʻo Me, zygocactus e mafai ona faʻalauteleina ma faʻavasegaina. O le laau e faigofie ona faʻaleleia e vaega o le ala, e aofia ai ni vaega. Fufulu le tipi o le Decembrist mo le 2-3 aso, seia oʻo ina fai se ata felanulanuaʻi ile luga o le tipi. Ona aʻa lea i le eleele faapitoa.

O le faʻafefiloi eleele mo le zigocactus e tatau ona aofia ai pepa, eleele masima ma oneone i le fua faatatau o le 2: 1: 1. Faaopopo sina vaega o le malala muʻa i le paluga ua saunia. A o lei totoina i le pito i lalo o le fagu, ia faʻalautele le maʻa maʻa ile alavai.

Schlumberger "Witte Eva" (Decembrist).

Summer. E sili ona lelei le ave o le zigocactus i le ea fou, mo se faataitaiga, tuu i luga o le faapaleni. E manaomia e le laau le malamalama manino, o le mea lea puipuia mai le la susulu. Lasa tele vai le Decembrist i le vai malulu aʻo solo le palapala.

Pau. Saunia o Faʻasalaga ao le i fuga. Faʻaitiitia faʻaitiitia le aofaʻi o le vai faʻaaogaina mo le faʻavaivai, ma toe faʻavasega le zygocactus i se nofoaga malulu (taumafai e faʻamautinoa e le maualuga le vevela o le ea i le 10-14 ° C). O le mafanafana ma le faʻamapulaʻaina o meaʻai e faʻaleleia ai le atinaʻeina o aʻa. Ia Novema, pe a amata ona amata ona amataina, amata ona faʻafefeteina ma faʻafeiloaʻi le laau i se nofoaga vevela (vaʻaia o le ea i le 15 ° C).

Faalauiloa faapolopolo

Faʻapenaina e ala i le 2-3 vaega. O le mea masani, o faʻamavaega o le Tiapolo e faigofie ona maua i soo se taimi o le tausaga. O le tipi, pe a uma le seleselega, e vevela ma tuʻuina, e aunoa ma le loloto, i luga o le susu susu. E mafai ona e tapunia le pito i luga i se ipu fagu, ae le faʻagaloina e faʻamalosi i taimi uma.

I soo se tulaga, o le tele o le fagu poo isi pusa mo le totoina o le Decembrist e le tatau ona sili atu nai lo le tele o aʻa i le faalauteleina, ae e tatau ona manatuaina o nisi nofoaga i totonu o le ulo o le a ave ai le alavai. Afai o maʻi le cactus, ona tatau lea ona laʻititi le ipu nai lo le tele o aʻa.

I le faaiuga o le fugalaau, o laau e masani ona mataʻutia. O nisi o laau fugalaau e foliga mai ua mamae. Fai mai fomaʻi o aʻa o le Schlumberger e le o lona uiga e manaomia e le laau le vai, ae peitaʻi ua pala o aʻa, poʻo nisi popolega ua aʻafia ai. Taumafai e mimilo se laau toto, ma afai e pala ona aʻa, o le a faigofie lava ona sau mai le palapala. Afai o aʻa o le Decembrist ua ogatasi, tuu le laau i se mea pogisa ma faʻaitiitia ai le faʻava.

Aganuʻu faʻapitoa manaoga

Mo le faʻavaeina o fugalaau, o lenei cactus e manaʻomia ai le faʻataunuʻuina o nisi tulaga maʻoti e le taua i ona aiga vavalalata, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Schlumberger e manaʻomia se siosiomaga malulu, ae le fiafia i le susu o le susu i totonu o le ulo, aemaise lava pe a malulu;
  • Faʻaaogaina masani, o le fufuluina taimi i lalo o se vaitafe vai manaia e aoga;
  • masani ma aʻafiaga pito i luga o le Decembrist ma se vaifofo faʻavaivaia o faʻalavelave faʻasaina faʻapitoa;
  • E le fiafia pe vevela;
  • O le palealii a Decembrist e faia i le aveesea o ni pine tetele ma le le vavaeeseina (teuteuina i le pito i lalo o le vaega);
  • i le taimi o le vavao e le mafai ona suia tele tulaga o le tausiga o laau (toe faʻaopoopo, suia le faʻavaivai, mode).

Maʻi ma faʻamaʻi aʻafiaga a Schlumberger

Schlumbergera e afaina mai faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E uiga i faʻamaʻi pipisi, o Schlumbergeras e tele lava ina mafatia mai le Fusarium, Phytium ma ua leva ona paʻu.

O le faʻamaʻi muamua e tupu tele i le taimi o faʻamaʻi pipisi e ala i manua i le pito i luga ole au. E faʻafefe ai, e faʻaogaina ai fomaʻi, lea e aofia ai vaega taua o le chlorothalonil ma benomyl.

O le fiva ma le tuai o le paʻu ua faʻafeiloaʻi ma le eleele mamaʻi ma aafia ai, muamua lava, o le ua aʻa. O le faailoga aupito sili ona manino o le faamai o le paʻu tele o vaega, o le liliuina o le laau i le eleele malulu. O le fugalaau e mafai ona paʻu pe lanu i lanu. Mo togafitiga, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina e pei o le "Skor", "Topaz", "Maxim" ma "Vitaros".

Mai iniseti, e lamatia le laau i vaʻavavevave. O nei mea laiti laiti, e pei o le agaʻi malie malie o togi o se lanu mumu, lanu enaena po o samasama. Ua leaga le laau. Ina ia faʻafetaui nei faʻalavelave faʻafuaseʻi, o sauniuniga faʻapitoa e faasaga i ticks "Neoron", "Actellik", "Fitoverm" e faʻaaogaina.

Afai o paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe e iloa i le va o laʻau o le Decembrist, o lona uiga o le mealybug na taia le Schlumberger. Ina ia faʻataʻatia lenei fomaʻi, "talafeagai" Aktara, faʻapea foʻi ma isi fualaau mai vailaau faʻamaʻi.

Ua i ai le Decembrist e tuputupu ae mo le tausaga lona lua, ae, e le talafeagai lava, e lei totoina, e mafai ai ona matagofie laulaau, ae le maua ai ni fugalaau. E i ai lau fuga totonu ole fugalaau?