Fugalaau

Lauiloa ma le lauiloa ma ituaiga o meaola

O Periwinkle o se laau tulagaese e mafai ona tupu i nofoaga sili ona pogisa ma pisa, e ufiufi ai le eleele ma lapisi lau lanu meamata. Ae i se faaopoopoga i laʻau matagofie e tosina atu i ai, o fugalaau fugalaau e fuga mai i luga o upega. Folatalafaga manatu o le laau e avea o se ituaiga sauā, talu ai ona o le tauiviga mo le eleele lafulemu, ua ave ai e vinca isi laau totō.

Igoa iloga ma ituaiga o meaola e lauiloa i le lalolagi atoa:

  • mutia vao;
  • lapisi tele;
  • faʻasolosolo laʻitiiti;
  • terry periwinkle;
  • lanu piniki;
  • suia.

I lo matou atunuu, na o le 3 ituaiga e lauiloa. O loʻo totoe i le Europa ma Asia, le Caucasus.

O ituaiga taitasi e aofia ai ona lava ituaiga, lea e fuafuaina e ala i uiga manaia o le fausaga ma le lanu o le fugalaau, laulaau, laʻau. O nisi meaola e faia e ala i filifiliga. E masani lava o loʻo i ai ni vailaʻau faʻapitoa e faʻapipiʻi ai meatotino sili ma uiga.

Faʻalagolago i uiga, o nisi o vailaʻau ua salalau i totonu o fugalaau ma fualaau fugalaau. O isi ituaiga e tutupu i na o le vao ma e masani ona maua i fanua, vaomatua.

O uiga autu o le paʻu

Faatasi ai ma ituaiga ma ituaiga eseese o meaola, o se tasi o mea taatele ma taʻutaʻua i le va o tagata fai togalaau ma tagata o le mafanafana, e tu i fafo. O uiga autu o lenei ituaiga o vaega nei:

  1. O se lau lamolemole lamolemole e le o foliga mai.
  2. O le puaa e tusa ma le 5 inisi le lautele.
  3. O lanu sili ona lauiloa o fugalaau o lenei ituaiga e lanumoana ma lanumoana.

O nei mea uma e iloa ai le tele o le paʻu, lea e mai i le Caucasus. O le ituaiga na lautele na faalauiloaina i Europa. Faʻasolo atu subgames:

  • Alba
  • Variegata;
  • Maculata

O iinei o le eseesega e taoto i le lanu ma le lanu o veins i luga o fugalaau fugalaau.

E taua le faʻapipiʻiina o faʻasologa o loʻo tupu i le natura: var. Oxyloba ma var. Hirsuta. O faʻamatalaga mai fafo o le vaomatua o le laau e ese si ese mai le mea e tasi: o laulaau e vaapiapi, o petals e lautele atu ma o le ufiufi o le eletise e tele ma pala.

O le Periwinkle o se faʻauluulu ma fuaina fua mo le teuteuina o lau lava 'upega tafaʻilagi. Ina ia faia le filifiliga sao, e taua le mafaufau i uiga o le laau e faatatau i foliga vaaia ma le mataupu faavae o le tuputupu ae.

O le fugalaau e tupu tele vave ma maua ai ni teritori fou, o lea i le faagasologa o le tausiga e aoga le puleaina o le teritori o loo i ai le fugalaau.

O le a se tele e mafai ona e aʻoaʻoina e uiga i le laʻititi laʻititi

Eseese o mea laiti laiti e le lautele e pei o oloa faapisinisi. Faʻaauau le tuputupu ae i le itu i Saute o Rusia ma le Metitirani. E masani ona vaevaeina ituaiga i vaega e lua.

Lanu vali

E aofia ai:

  • Bowles Variety (Bowles, La Grave) - puipuia i tulaga o le tau, ei ai se fugalaau tele ma vave ona tupu;
  • O le Dart's Blue o loʻo faʻaalia e le vali ata vali;
  • o le fesuiaiga o le eseesega e eseese mai isi i le lanu faapitoa o lau - auro lanu i luga o le lau;
  • Marie - o se fugalaau masani, ae o le mea e tafe i lalo;
  • Sabinka - toetoe tutusa i le faʻamatalaga a Marie, ae sili atu le tele i le lapopoa ma le faʻatusatusaga.

Periwinkle paʻepaʻe

O ituaiga meaola e iai ona lava uiga, o loʻo ulu atu i totonu o le vailaʻau eseese:

  • Alba - toe faʻataʻoti uiga o se aiga vaʻai, ae na o le pau lava le eseesega o le i ai o se mumu mumu i totonu o se fugalaau papaʻe;
  • Emily Joy - o loʻo faʻaalia le eseesega o le fugalaau agai i tua o ona laʻau;
  • Gertrude Jekyll (Miss Jekyll) e le tupu aʻe i ni vaega tetele, lelei mo moega laiti ma fugalaau;
  • Atropurpurea (Purpurea, Rubra) ei ai se lanu violē;
  • O le laʻititi laitiiti o le vinca o se sui tulaga ese lea o ona ituaiga, aua e na o vala lelei lava e tuufaatasia ai. O le lanu lanu e aofia ai lanu muamua e tolu: paepae, paʻepaʻe-paauli, lanumoana.

Afai e te manaʻo e totō se mea faʻapipiʻi i luga o se 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e filifilia se ituaiga o mea e talafeagai mo le ituaiga ma le parakalafa o le nofoaga o le togalaau.

I lenei tulaga, o ituaiga ma ituaiga o vinca e toetoe lava a tutusa, e ese mai le tele o le fugalaau ma le ituaiga o laulaau. E leai ni eseesega faʻapitoa mai aiga vavalo iinei.

O faʻamatalaga fiafia e uiga i lalo (terry) faʻaulu

O le falemaʻi po o le terry periwinkle e aofia ai le tele o ituaiga o loʻo faʻaalia e se isi faʻavae o le lau, fugalaau. O lenei ituaiga o meaola e le o totoina, o le mea lea, e mafai ona faʻafeiloaʻi le faʻasalalauga i le na o le natura o le Caucasus i North.

Pubescent periwinkle e aofia ai mea nei:

  • Albo Plena o fugalaau paʻepaʻei luga aʻe o se kapeta o laʻau lanu meamata. O se laʻau laʻititi e faʻapipiʻi foliga masani.
  • Lulu Lua o se kapeta lanumeamata ma le lanu violisi laiti. O tumutumu o loʻo i luga aʻe o le vaega autu o le tipu.
  • Flore Pleno (Florepleno, Multiplex). E mafai ona e vaʻaia ni ata lauiloa o le lanumoana lanumoana i le tele o mekasini o togalaau e aʻafia i lenei ituaiga.
  • Azurea Flore Pleno o fugalaau lanumoana e fuga mai mo se taimi uumi, ae na o le tasi fugalaau e togiina e lala taitasi.

O le mea taua i ituaiga eseese o ituaiga o meaola o loʻo i ai le ituaiga matagofie o petals ma le lalagaina o le aʻa. O ituaiga fiafiaga e tosina atu i ai le au togalaau ma fai togalaau.

O le mea sili ona manaia e uiga i le piniki

O le piniki piniki i le ata e masani lava ona ese le ese nai lo isi aiga. O le fugalaau o se vao. E mafai ona oʻo i lalo o tuʻutuʻuga lelei e tusa ma le afa mita le maualuga.

O le ata o le lanu piniki e maofa ma le foliga o le lau ma le matagofie o le fugalaau. O se fugalaau lanu piniki e faapaleniina le ogaumu o le lagi, lea o loo i ai ni laumei emerald. O le fugalaau e faaauau pea i le taimi o le taumafanafana, e amata ia Me.

Alu na o le 2 togi:

  1. Muamua sisi o se laau i luga o le pito i luga lea e tele nai fugalaau piniki.
  2. Faʻaleleia le faʻaleleia. O le fugalaau e foliga mai e piniki ona o se lanu mumu i le ogatotonu. O le mea moni, o petals e mafai ona papaʻe pe kulimi.

Vaʻaia faʻapitoa o le faʻailoa

O le anufe, o le mutia lea e tupu i le itu i saute o Iukureini ma le Caucasus, ei ai sona foliga faapitoa ma lona uiga. O se laau o lenei ituaiga e ese le eseesega mai ituaiga uma. E faigata ona iloa pe o le a le mea e fai: o se vao po o se kapeta fetolofi. O fugalaau e laiti, ei ai se lanu uliuli po o le lanu viole. O le uʻu e faapaleina i laʻau laʻau manogi, ma le pito i lalo o le taamilosaga lea.

O le fesuiaiga o le ata i le ata ua fuafuaina e le igoa o Variegata ituaiga. E i ai le tele o analogues e tu i fafo ma se lanu tulaga ese o laulaau. E masani lava o le pito i lalo o le lanu lanumeamata e faʻasaga i se lanu mumu: samasama, auro, paʻepaʻe. E mafai ona faʻamoemoeina i lalo ifo o le 'Argenteovariegata' eseʻese - paʻepaʻe, ma Aureovariegata - lanu samasama.

O le lanu lanu enaena e fai ma sui o ituaiga nei:

  1. Auro Tautinoga i autafa o le pepa.
  2. Valley Glow e toetoe lava a paepae papaʻe i luga o laulaau, lea e mafua ai le manaia.
  3. Ralph Shugert o se pito matagofie i luga o se lanu lanumeamata lanumeamata.
  4. O le fesuisuiai o le ata i le ata o se ituaiga fugalaau, ae o laulaau muamua. O veins uma ma le faʻaleleia o le samasama.
  5. Alba Variegata (Albo-variegata) o se mea e le masani ai, talu ai o laulaau e vali paʻepaʻe i pito, ma o le fugalaau lava ia atonu o le kirimasi poʻo le paʻepaʻe.
  6. Sterling Silver o se ituaiga e sili ona lauiloa ma fugalaau ma lau laʻau.

E faʻaaogaina faʻamalosi fualaʻau i vailaʻau, aua e aofia ai le tele o vailaʻau alkyd.

O le lanu uiga ese o laʻau e tosina atu i ai le mafaufau, e sili atu le manaia ma le matagofie o le fugalaau. O le tausia o se laau faapena e faigofie, aua e le o se mea alofa. O le mea lea, o le manulele e masani lava o le teuteuga sili o le fanua. O le faʻaogaina o le mamanu i totonu o le ata e matagofie lava, susulu ma tulaga ese. Faatasi ai ma le fesoasoani a se laau toto, e mafai ona e teuteuina soo se fugalaau fugalaau, faʻatumu i avanoa avanoa ma faia se tuufaatasiga atoatoa.