Meaai

Vailaʻau o fualaʻau

O mea e taʻua o le laulau o fualaʻau laʻau e aofia ai: sunflower, olive (olive), suauu sola, linseed, poppy, beech, faʻatagaina, paikeke, mustard, sesame, pipi pīni (mai Arachis hypogea).

O nisi o suauu fuālaʻau e taua tele i le faʻaitulagi, o lea e masani ona faʻaaogaina le suauu paina i le taumafa i le Mediterranean.

Taumafa tau taumafa

O fuālaʻau fuālaʻau manogi e aofia ai le tele o vailaʻau e taua mo le ola o le tino o le tagata, ma e le mafai e le tino ona faʻapipiʻiina nei lava mea. O ia mea e aofia ai, ae le gata i:

  • Linoleic acid
  • Linolenic acid
  • Phospholipids

O mea muamua e lua o vailaʻau gaʻo e le faʻamamafa e manaʻomia mo le tino e fausia ai siama (e aofia ai siama namu). Phospholipids o le vaega autu lea o siama.

O faufautua faʻapitoa e fautuaina le kukaina o meaai i na o le suauu faamamaina, ma le salad dressing raw pe le faʻamaonia (o le mea taua e sili ona maualuga).

E le mafai ona i ai se cholesterol i fualaau faiva (faʻataʻitaʻiga, sunflower) suauu, e ui i lea, o nisi o mea gaosiga, mo faʻamatalaga faasalalauga, faʻamalosia faapitoa i luga o igoa oa latou oloa o lenei suauʻu e le o iai le cholesterol.

Peanuts

Peanut butter o se fualaau taumafa taua tele lea e mafai ona fafagaina ai meaai i lau laulau. E i ai se manogi manaia ma se paʻi paʻu. Lelei mo le faʻalanuina o salati, fuga le kuka, iʻa ma moa. O le a tuʻuina atu ai se manogi tulaga ese i fusi farani. O loʻo fai ai le faavae o meaʻai mo le paʻu o le mamafa ma e sili ona lauiloa i tagata vegetarians. E le manaʻomia mo le kukaina o Saina, Iapani ma Korea.

O le tuufaatasiga o le pata pipi paʻu e aofia ai le tele o vitamini e manaʻomia mo le masani ai o le tino.

Faʻaaoga mo le vaivai, le mautonu, faʻaleleia manatua, gauai ma faʻalogo.

Peanut Butter (Peanut butter)

Paloni

O le suauu manogi ma le suauu pamu e tele mea aoga. Ona o lona maualuga o mea) o faʻamaloloina o minerale (zinc ma selenium), carotene, tocopherols, o gaʻo gaʻo susu ma isi mea e ola ai le tino, o loʻo i ai mea faʻapitoa, togafitiga ma mea e le faʻaleagaina. E na o ona uiga masani faafomaʻi: faʻaaoga masani i meaʻai e faʻamavae ai le mafuaʻaga o maʻa, faʻasaina le atinaʻeina o suiga e le mafai ona suia i fatugaʻo, ei ai le aoga aoga i le aveeseina o faiga le lelei i totonu o le polokalama urinary ma le faʻamautuina o paleni-faavae. E faʻaaogaina mo le teuteuina o salakeke, ipu malulu, cereals, mama fualaau faisua. O togafitiga faʻamalolo e le fautuaina.

Amaranth

O le suauu Amaranth e le oi ai sona tofo ma se manogi. Fautuaina mo le faaopoopo i salamu, vevela vevela ma malulu. O le suauu na maua mai i fatu o le amaranth e tele le gaʻo eletise eletise (e oo i le 50%), amino acids, B ma E vitamini, carbohydrates (63%), elemene elemene: calcium, iron, manganese, phosphorus, boron, titanium, zinc. Na maua ai le lauiloa tele ona o le i ai o le sikuea i totonu. Squalene - o se vailaau e maua ai le okesene ma saturates ma ona masini ma sela o le tino. O le faʻaopoopoga o le okesene e fesoasoani i le faʻaogaina malosi o meaʻai. E mafai ona faʻateleina le tele o le malosi o le puipuiga o le tino i le tele o taimi, ma faʻamautinoaina le tetee o le tino i faʻamaʻi eseese.

Vine

O le suauʻu pia vine o loʻo i ai se mea manaia ma matagofie. Lelei mo le faʻaofuina o salakeke, mea malulu ma vevela, faʻafefeteina aano o manu ma iʻa. O le a tuʻuina atu ai se "vaaiga" tulaga ese i lau mea e sili ona e fiafia i ai.

O mea aoga o loʻo faʻaleleia ai le suauʻu e faʻaleleia ai le leo ma le fausaga o le paʻu, fesoasoani i le cellulite ma veins varicose, faʻamalosi ma faʻamalosia ai puipui o le toto ma vaʻalele, faʻaleleia le tafe toto.

Suauu Maʻa (Gasusu Faʻamaʻu)

Toga

O le tele o tagata fai meaʻai e latou te mafaufau i le suauu o le mustard o se vailaʻau faʻataʻitaʻi. O loʻo mauʻoa i mea faʻapitoa e faʻamalosi ai, o lona uiga o loʻo i ai se gaioiga ma le gaosigalmintic activity. E lelei mo le togafitiga o gasegainini, cardiovascular ma faamaʻi, ona o ana mea totino e faʻaleleia ai le gaosiga o le gaʻo, gaʻo toto, faateleina le numera o leukocytes, erythrocytes, hemoglobin, auai i le respiration o mea, ma o loʻo i ai sona aafiaga vasodilating. Faʻaleleia le manava, faʻamalosia le faʻaogaina o meaʻai. Faʻaopopo le pata i le paluga mo pancakes, pies, falaoa - o le a sili atu ona matagofie ma e le pisia mo se taimi umi. O laʻau na laʻeiina e ia e tumau pea le umi. Ma o le aano ma le iʻa na tunu i ai e maua ai se mea manaia manaia.

Laʻau

O le suauu paʻu o se mea e sili ona lelei ma sili ona maloloina, aemaise lava i le vaitaimi o le toe faʻaleleia pe a mavae faʻamaʻi ma gaioiga. E lelei mo le faʻaofuina o salakeke ma sauga suamalie. E lauiloa i meaʻai faʻasalalau. O loʻo i ai se faʻamaumauga o le vitamini E, polyunsaturated fatty acids (e oʻo i le 60%), macro-ma microelements. Fautuaina mo tagata ua matutua ma mafatia i le maualuga o le toto maualuga, atherosclerosis, ischemic, maʻi fatu. O loʻo i ai se enzyme o meaola - e faʻaleleia, lea e faʻaleleia ai le toto i totonu o le vaega faʻapitoa ma faʻamalosia le faʻavaeina o tama tane.

Cedar

O le suauu sima o loo i ai se manaia manaia matagofie e tuufaatasi ma se manogi manogi o pine pine. E fautuaina e tuʻuina atu se tofo lelei i le tele o salakeke, sau mafanafana, cereals ma sandwiches. O le suauu suauu e mauoa i mea ola maloloina, oona gaʻo, e leai ni meaʻai, vitamini, elemene ma elemene. E faʻaalia i tagata o vaitausaga uma. Fesoasoani e faʻaleleia le puipuiga ma faʻamalosi puipui o toto toto, faʻamaonia le faʻamalosi.

Fualaau Sesame

Suauu suauu (suauu Sesame)

O le suauu Sesame o se mea taua tele mo le kukaina o ipu sisina. E i ai sona manaia matagofie ma le tele o mea aoga. E faʻaaogaina e saunia ai salakeke, sau sau, laʻei ma mea vevela, e maua ai le tofo o le lanu fou. O loʻo aofia ai le tele o meaola gaʻo, o le phytosterol ma le sesamoline - o se antioxidant lea e toe faʻafouina ai siama, ma faʻalauteleina ai a latou gaioiga faʻamalosia. O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le suauu sasama e fesoasoani i le tauivi ma le atuatuvale, ma faʻaitiitia ai le toto cholesterol. O le suāuu e aoga mo suauu cardiovascular, respiratory and musculoskeletal o le tino.

Flax

Suauu manogi (suauʻu ua faʻafefiloi)

O le taua o lenei suauʻu o loʻo taoto i le faʻalavelave o mea taua o le eletise o gaʻo eletise o le Omega-3, Omega-6 ma Omega-9, e le o gaosia i le tino. O le suauu ei ai lona aoga aoga i le faʻaleleia o le tino, le prostate gland, faʻafaigofieina le galuega o le manava, faʻaititia le toto toto. E fesoasoani i le tino e feagai ma le maʻisa. E fautuaina e faʻaopopo i salakeke, vine, cereals, sauces ma sauerkraut. O le suauʻu moni e faʻafefiloi o loʻo i ai se tofo malosi. Aua le vevela-togafiti.

Sea buckthorn

O le suauʻu o le Sea-buckthorn i le fale e sili ona lelei lona tofo. O le a avea o se faʻaopoopoga faʻapitoa i le sauniuniga o salakeke ma fualaʻau. O le suauʻu buckthorn o se vailaʻau faʻatele. I le seti o vitamini e leai sona tutusa, e iai vitamini A, B1, B2, B4. B6, B8. B9, K, P, PP, E, C. E i ai mea faʻamalosia lautele ma e sili ona lelei mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le manava ma duodenum. Ole faʻavaveina o le faʻamalolo o mea ua faaleagaina, fesoasoani i maʻi mata, ei ai le malosi o le tino ma faateleina ai le tetee o le tino i aʻafiaga tau le siosiomaga.

I le faʻaaoga faifaipea, e afaina ai le fausaga o lauulu, fao. E afaina tele ai le mausali ma le vaivai o le paʻu.

Rice

O le suauu o le rice e manaia tele lona tofo ma se tele o talosaga. Lelei mo le uumi, fufuluina o fualaau aina ma aano o manufasi, tao tao, kuka le mayonnaise ma salakeke. O le eseesega tele i le va o le suka araisa o lona tetee atu i le vevela o le vevela vevela, o lea ua fautuaina ai mo le kuka, kukaina o aano o manu ma iʻa. O loʻo aofia ai antioxidants e taua mo le soifua maloloina o tagata, o se vaega o le vaega o le vitamini E, lea e fesoasoani e tau ai aʻafiaga saoloto i le tino o le tagata ma faʻagesegese le faagasologa o le soifua matua. O le suauu ei ai se fua faatatau lelei o gaʻo gaʻo pe a faʻatusatusa i isi fuālaʻau fuālaʻau.

Paʻu

O le suauu suauu o se manogi manaia lea e mafai ona faʻaopoopoina ai le faʻafefe i soʻo se ipu. O se vaitau manaia lenei mo salakeke, pata, masusu soup, mea vevela ma le malulu, mea autu.

E lelei mo tagata e mafatia i faʻamaʻi gasegase. O lona vitamini ma polysaturated fatty acids normalize metabolism, puipuia le atherosclerosis, ei ai sona aoga aoga i le tulaga o le paʻu ma fautuaina mo alii e avea ma puipuiga mai le prostatitis.

Paʻu suauʻu

Hazelnuts

O le suauu o le Hazelnut o se mea moni maua. E lelei atoatoa e pei o se faʻavavega e tuʻuina atu ai se mea fou matagofie ma le manogi i laei, sau sau, salati, aumaia o meaʻai paleni. E lelei tele le suauu o le Hazelnut mo le faʻavasegaina o iʻa, pasta, pateta palu ma fualaʻau. Ma o le polyunsaturated acids o lo oi ai i totonu o lona tuufaatasiga - linolenic, linoleic, oleic, vitamini ma minerale e matua faateleina ai faamanuiaga o le oloa. E fautuaina mo le atherosclerosis, faʻamaʻi o le ate, toto maualuga, o le maʻisuka, rickets, maʻi mata i le vaitau o le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe, matua, i luga o le maualuga (tagata taʻalo, tagata tafafao maimoa) o se mea maualuga-kalori, o se punavai o vitamini ma minerale.

Ata

O le suauu sasala e le gata o se oloa taua tele, ae o se vailaau malosi ma le gaosi meaola e faaaoga mo le malulu, pisia ma faamaʻi o le fualaau oona, faaletonu o le tino. O loʻo i ai le anti-thrombotic, lipid-lowering, faʻasalaga o le gasegase ma isi aafiaga lelei, o se faʻasologa o gaioiga o le thrombotic i le tino, e puipuia ai faʻamaʻi fatu cardiovascular, (faʻaitiitia vaʻa toto, faʻamamaina masini fatu, masini vavalaʻau, faʻamalosi le musika o le fatu, puipuia le atherosclerosis, mai le manava o le manava e maua ai le manogi mafiafia o le kerati ma le manogi i soupeti, marinades, sauga, aano o manufasi, ipu fuālaʻau ma itu ipu mo ipu o manu.