Fugalaau

Metotia o le faʻalauiloaina o violet ma se laʻau i le fale

Vaioleti o se fugalaau totonugalemu e mafai ona teuteu ai se potu. Afai e te vaʻaia lelei o ia, o le a fiafia o ia i lona matai ma fua tele. E i ai le tele o ituaiga o ituaiga laau.

O le tele o fai togalaau e fiafia i le fesili: e faʻafefea ona faʻatapulaaina violet? O le auala sili ona taatele o le faʻaaoga lea o se laupepa. Faʻapenaina o violet ma se laʻau i le fale e faia i ni auala se lua - tuusao i le eleele poʻo le vai. Sei o tatou mafaufau i ai i auiliiliga.

E faʻapefea ona filifili le laupepa mo le totoina?

O le alualu i luma alualu i luma o se fugalaau fou e faalagolago i le saʻo o laʻau ua filifilia mo le faʻaleleia. Mo lenei mea, o le totoina o mea e tatau ona faʻaaogaina mai se fale maloloina atoatoa, ae e tatau ona manatuaina e le mafai ona faʻaaogaina laulaau i lalo o le laina. Ua matutua i latou ma pe a uma ona latou ola mo se taimi umi lava o le a le mafai ona latou faia ni fanau.

E le gata i lea, mo le toe gaosia, e le mafai ona e faʻaaoga laulaau latalata i le ogatotonu o le laina. O le mea moni o le taimi o le aoina o mea totō i totonu o lenei nofoaga e faigofie tele ona faʻaleagaina le ogatotonu o le tuputupu aʻe o violet, ma o lenei mea e aʻafia ai le fugalaau.

O mea o le a faʻaaoga mo le totoina o se faʻataʻitaʻiga fou e tatau ona faia mai le lua poʻo le tolu laina mai le pito i lalo o le pusa. O lau laʻau ia e sili ona lelei ina ia vave aʻa ma maua tamaiti. E le gata i lea, mo le faʻaleleia o le fugalaau, e na o laʻau ola maloloina ma lauolaola e filifilia, o loʻo i ai se lanu lelei o le laulaʻau, e aunoa ma ni mea faʻapitoa, stains ma isi mea leaga.

O le tele o tagata fugalaau e fiafia i le totoina o mea e ala i le meli, lea e masani ona feaveaʻi ua le toe aoga. I lenei tulaga, e tatau ona matua soona inu i se vaivaiga vaivai o le potassium mo le tele o itula, ona faʻamago ai lea.

E faʻapefea ona tipiina se laʻau lau mo le aʻa?

O le toʻatele o faifaatoaga e le lava le poto masani e talitonu e lava le suʻeina o laulaau violē ma totoina. I lenei tulaga, e leai se mea lelei e tatau ona faamoemoeina. O le totoina o meaʻai, e taʻua o le au, e tatau ona saunia lelei mo le toe totoina. E faia lenei mea i auala eseese.

Muamua o le tipiina lea o le manoa i se manoa po o se lau. O nei masini e manaʻomia aʻo leʻi faia le taʻaloga. solo i le ava malosi. O le laulaau viola ua tuʻuina i luga o se mea faigata, pe a maeʻa, i le tasi le lafo, o se tapulaa faʻasalaga e faʻatino tonu i le maualuga o le 45 tikeri. Faʻalagolago i le a le maualuga o le pusa mo le tuputupu ae o le fugalaau, o le vae e 3-5 cm le umi, pe a uma ona tuʻuina le laula mo le faʻagogo pe o le faʻapipiʻiina o le laʻau e faʻafefeteina pe faʻaaoga.

O le auala lona lua, o le pito i luga o le meaʻai o le a vavae ese i le mamao e manaʻomia mai le lau laulaau. O lenei faiga e faʻatino pe afai e leai se naifi malosi i le lima pe leai foi se mea e faʻamamā ai lona lau.

Faʻafefea ona faʻalauiloa le laulaau violē: ala

Ina ia totoina mea totino, faaaogaina mo le metotia:

  • i totonu o le vai;
  • i le eleele.

Faʻapupulaina o violet i se laʻau i totonu o le vai

O le toe gaosia o lenei fugalaau i le fale i lenei auala ua manatu e sili ona lauiloa. I lenei tulaga, e talafeagai le faʻaaogaina o se koneteina tioata tioata lea e sasaa ai le vai inu suavai ma se papa o le gaʻo ua faʻamalosia ua faʻamavae muamua i ai. O le aʻa o loʻo faʻafefiloi i le vai e le silia le 1 cm.

O le vai i totonu o le koneteina e tatau ona tausia i taimi uma ma, pe a tatau ai, ia faaopoopo i ai. O le saoasaoa o foliga mai o aʻa i luga o se vaega o le aʻa i luga tonu lava o le ituaiga violet ma le vevela i totonu o le potu. Suʻeina laʻau aʻa i le palapala pe a oʻo le umi o aʻa i luga o le tipi o le a oʻo atu ile tasi centimita.

O le lamatiaga o le faʻaaogaina o lenei metotia o le faʻalauteleina, o le tipi e ono amata ona pala pe paʻu. I lenei tulaga, ua aveese le vaega ua faaleagaina, ma ua tuu le pepa i totonu o se koneteina fou i vai mama.

E faʻapefea ona toto se viole i le eleele? Muamua lava, e le tatau ona tanumia loloto le taʻavale, pe a oʻo i se taimi umi, o le a faʻagasolo atu i latou i luga o le eleele, o se taunuuga o le a latou faʻavaivaia ai ma o le a le faʻaaogaina. O le palapala e faʻataʻatia ai le seleselega o loʻo faʻapipiʻiina ma faʻamamaina, mulimuli ane latou ufiufi ai le koneteina ma le polyethylene, faʻamalosia ai se aʻafiaga ile aulama. O le taimi lava e aliaʻe ai lau laʻau talavou i luga o le palapala, e tatau ona aveese le ata.

Faʻapupulaina o violet ma se laulaʻau ile eleele

E masani ona faʻaaoga mo lenei metotia. pusa tioata faʻaaoga, i le pito i lalo, i le faʻaaogaina o se mea faitino, faʻaaogaina ni pu e faia e puipuia ai le suavai i le palapala ma puipuia ai le atinaʻe o le pala.

O vaivai nei e tuʻuina i le pito i lalo o ipu:

  • pepbles;
  • fasi falaoamata paʻu.

O lea palapala e le tatau ona ufiufi ai le pito i lalo o le tane i le sili atu i le 2 cm. E sasaa le palapala i luga, ae le o le tumutumu pito i luga, ma tuu ai avanoa avanoa ina ia iai le lau i le maualuga o le 30 i le 45 tikeri. Ina ia totoina i le eleele, fai se mea itiiti o le atuatuvale. A uma ona totō le aʻa, o le a faʻafefeteina ile palapala, lea e fai si laʻititi mo le tumau o mea totō. Ina ia puipuia mai le paʻu laupepa mai le paʻi i le palapala, e tatau ona lagolagoina e le nifo.

O le faʻapenaina o violet mai se laʻau i lenei auala e faia i totonu o se fale kosi faapitoa. Afai e le o iai i le fale, e mafai ona e fatuina se aʻafiaga i le ufiufi o le koneteina ma le polyethylene ma tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma susulu, faʻafouina pea le masini. E leai se mea e tatau ona e tuʻu ai mea totō i le susulu o le la, talu ai ona o le faateleina o le vevela ma le vevela e mafai ona faʻaumatia le viole mai le lau.

Faʻaaogāina o le viole i se nofoaga tumau e tatau ona na o taimi fou lava ausia le maualuga i luga o le 3 cm.

Faʻapapupulaina o violet mai fasi pepa

O lenei auala e faʻaleleia ai e faʻaaoga mo ituaiga violet e seasea ona tupu pe afai foi e amata ona pala le lau. Ma o le pala e le toe salalau atu, e tatau ona vavae ese le aʻa i le pito i lalo o le laulaau laulaau, ma o le lau lava ia o le a tipiina i totonu o ni fasi vaega ma se naifi malosi. O le mea taua lava o le vaega e tasi pe tasi.

O le tele o taimi, e faʻalauteleina ai violetina e faʻaaoga ai le 1/3 o le pito i luga o le laʻau ma se faʻamau faʻamau. O lenei fasi vaega na totoe mo ni nai minute ina ia ufiufi e le ata ata se fasi pepa fou, a maeʻa ona togafitia malala po o le gaʻo faʻamalosia. A maeʻa lenei mea, e tatau ona tuʻu le ipu i totonu o se atigipusa e iai le palapala ina ia faʻaoga le pala i le palapala. Mo le faia o se gaosia i totonu o le fale, faʻaaogaina le polyethylene.

O lenei metotia o le faʻalauiloaina o violet mai vaega o le laʻau e maua ai le tele o pepe, aua e foliga mai i vein taitasi.

Tulaga manaomia mo le tuputupu ae o violet

Ina ia mafai ona vave aʻa le viole mai le laulaʻau ma mulimuli ane tuputupu ae malosi ma soifua maloloina, oe manaʻomia matau fautuaga nei:

  • o le eleele e tatau ona mama ma lelei, e lelei tele i le ea ma le susu;
  • le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu ae o le 22 - 26 tikeri;
  • toniga ma le masani ai susu e tatau ona faia;
  • aso o le ao e tatau ona le itiiti ifo ma le 12 itula;
  • o le ea e tatau ona faʻamaualaloina i taimi uma.

O le mea lea, o le faʻalauiloaina o se viole mai se laulaau i le fale o se pisinisi faʻalavelave, ae e tauamiotonuina. O le mea autu o le filifili le auala manaomia ma mulimuli i fautuaga talafeagai. Na o le tulaga lenei o le a tupu aʻe ai lona malosi ma ola maloloina, fiafia i lē e ana ma lana fugalaau matagofie.