Laʻau

Windowsill i le itu i matu

Afai o le faamalama o le potu e faasaga i matu, ona seasea lava ona ulu atu le la i totonu o le potu. E le gata o le leai o se la e afaina tele ai le microclimate ma le lagona, ae o loʻo i ai foʻi faafitauli i le faʻaogaina o fanua.

E le o laau uma o le a mafai ona ola ma se vaega itiiti o le susulu o le la, lea e tupu i potu i le itu i matu. Ma o nisi laau totő, e tusa lava pe mauaa aʻa, maua se foliga le lelei, amata ona sosolo atu i le malamalama, solia le natura tonu o foliga. O se faafitauli masani o le lanu enaena o laulaau, le leai o se fua. Ae ou te manaʻo moni lava e faʻapipiʻi le lanu-mumu ma fuga i luga o le windowsill!

Laʻau i totonu o le faamalama

© denovich

O lenei faafitauli e mafai ona foia e ala i le filifilia o laau totō lelei mo le faʻaogaina o fanua o le windowsill north. O le mea moni, e tele laau e le fiafia tele i le susulu o le la ma o le a sili atu le itu i matu i soo se isi. E le gata i lea, o nei laau totino o loʻo i ai le manaia ma le tele o lauusiusi, fugalaau o lanu susulu, lea e manaia i le mata.

O lea la, o a mea e tatau ona e filifilia? O le mea sili ona taatele ma le le lelei i totonu ia i latou o le fern, spathiphyllum, faʻalauiloa, peperomia, violet, "laau tupe". O nei laau toto e le gata ina matagofie, ae e iai foi isi mea lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fern o se mea e sili ona manaia faʻalelalolagi, lea e taua tele i le taimi o le mafanafana. E avatu e Fern le 90% o le susu o loʻo faʻaaogaina mo le fafagaina o le ea mai luga o le tele o laulaʻau manifinifi, o lea e tatau ai ona e faʻafeinu tele nai lo isi lanu.

Spathiphyllum

"Money tree", e ese mai i le mea moni e tusa ai ma le Feng Shui e tosoina le tamaoaiga, fiafia ile mata i laulaau lanu, ma afai e tele lenei laau ma ola i totonu o se ipu tele, ona avea lea o se laau moni ma foliga tutusa ma se talo e masani ai.

Spathiphyllum, faʻalauiloa ma le fugalaau matagofie i luga o le windowsill north. O Vaioleti o se fugalaau mauga, e faʻaaogaina i le leai o se malamalama, ae mafai lava e ia lava ona tuʻuina atu le lanu o le fugalaau umi ma aumai ni lanu susulu i totonu o le potu. O Fugalani fugalaau e masani lava o se mea e tupu, aua tele lanu moli moli sese e matagofie. Ma o fugalaau paʻepaʻe o le spathiphyllum e faʻaauau pea mo se taimi umi lava, ma i le taimi lava e tasi e le mou, ae faasolosolo malie le lanu meamata i le lanu o laulaau.

Peperomia (Peperomia)

© Viperalus

Peperomia e lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata ma faʻasaʻo mea gasegase i le ea, lea e sili ona aoga mo tamaiti. O le totoina o nei laau uma i luga o le faamalama o le itu i matu, e mafai lava ona e faʻagaloina o loʻo i ai pea le itu i mātū, ae le o se parataiso vaomatua.