Fugalaau

Vaega o le pulupulu o rosa i le sulfate uʻamea i le autumn

Faʻatoʻa le faatoaga - le masiofo o fugalaau - o se teuteuga moni o soo se togalaau, togalaau fugalaau. Masalo e leai se moega fugalaau lea o le a le nofo ai le nofoaga autu i se vaomatua o se laʻau matagofie. Ae, talu ai o lenei laau totino, i le tasi itu, e lauiloa, ma i le isi itu, e matua manaia ma e manaia, e manaʻomia le tausiga ma le faaeteete. O le mea e leaga ai, o loʻo osofaʻia vao vao i le tele o sigi, ma o le taua faasaga ia i latou, e pei ona e iloa, e manaʻomia ai le faʻatasi ma le faʻaauau. I lenei iloiloga, o le a tatou talanoa e uiga i mea e sili ona taua o le pulupuluina o rosaries i vitriol i le tautotogo ma le autumn.

Faʻamaga o le sulfate o se tasi lea o auala e tausi ai rosa

Roses, e ui lava o laau laʻau, ae o le le lava o le gauai, e le lelei le tausiga e mafai ona oti e tusa lava pe leai ni taumalulu malulu. Ina ia taofia lenei mea, e manaʻomia e le vao ia saunia lelei mo le taumalulu - togafitia i sauniuniga talafeagai, teuteu ma ufiufi. Ona faatoa mafai lea ona e mautinoa o le taimi o le tautotogo o le a amata ai ona totoina ma totogo le togavao ma le malosi faafouina.

Suauu omea

I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o fomaʻi eseese, viseptics, fertilizers, lea e fafaga ai ma puipuia laau mai faʻamaʻi. Peitai, e ui lava i lea, e toʻatele le au fai togalaau ma fugalaau fugalaau latou te fiafia i meafaigaluega ua leva ona faamaonia - o le sulfate. O le tautauina o le togatogo i le taumalulu, o laau toto, e aofia ai rosa, faatasi ai ma se vaifofo o le sulfate uʻamea e aoga tele ia i latou:

  • lelei le tau faasaga i faʻamaʻi faʻaleagaina faʻaleagaina pei o paʻu paʻu, lanu enaena, lanu uli, anthracnil, coccomycosis;
  • saturates le eleele ma se macrocell - uʻamea, lea e fesoasoani i le faʻaumatia o roses mai chlorosis o le tuputupu ae malosi o laulaʻau lanumeamata o laau totő, o le tuputupu aʻe o ni aʻa laiti fou, o le fausia o se fuainumera tele o mata

E masani lava ona fenumiai le amata o le sulfate sulfate ma le uʻamea. E tatau ona e iloa o nei mea e matua ese lava i le tuufaatasiga, ma, o le mea lea, o le mataupu faavae o le faatinoga ma le faamoemoega o ia mea e ese foi.

Faʻavae o le faʻaogaina o le fungicide, o lona lelei ma le lelei

Ina ia amata faʻaaoga le oloa, e tatau ona e iloa tonu pe o le a le mafuaʻaga e faʻaaogaina ma pe o le a le mea e aofia ai le sulfate uʻamea.

O le sulfate uʻamea o se masima, o se tuufaatasiga o le uʻamea ma le sulfur (FeSO4), e aofia ai vaega taua e lua. O le masima o le hygroscopic (e tatau ona teuina i totonu o se pusa tapuni i se nofoaga matutu), e faigofie lava ona suauu i le vai. E pei foi o le uʻamea, o le sulfur e tatau foi mo le atoatoa o le tuputupu aʻe ma le ola maloloina o laau toto: e maua mai ai mea taua o le ola, aemaise lava - o le sulfur o loʻo i ai se aoga aoga i le faʻaaogaina o le eletise, lea e mautinoa ai le tuputupu aʻe masani ma le atinaʻeina o ituaiga uma o laau.

O le mafuaʻaga o le chlorosis o le leai o se uʻamea

Afai e toesea lau roses, o laulaau e lanu samasama, laiti, ona latou le maua ai le sulfur. O le matelaina o le uʻamea e aʻafia ai foi rosa, o lau e amata ona ufitia i lanu samasama, lea e taʻu mai ai se faʻamaʻi o le chlorosis. O le tele o mea palapala e tele lava ina le lelei i nei elemene, o le mea lea, o togafitiga ma le sulfate uʻamea e matua aoga lava.

O se tasi o uiga sili ona lelei o le sulfate uʻamea o ona aʻafiaga e le o aʻafia.

E naʻo se faʻafesoʻotaʻiga, e aunoa ma le aʻafiaina o sela, e faigofie ona fufulu i le vai. E le gata i lea mea ae o se mea e le lelei - o le gaioiga e tatau ona faia i le tau vevela ma i se auala e mafai ai e le lala ma le eleele ona faʻatagogo aʻo leʻi timu. Na o le taimi lava e mafai ona faʻapipiʻi ma le faaeteete i se ata tifaga, e le mafai ona tapunia ni rosa susu.

Le aoga o fualaau faasaina:

  • maualuga le malosi i fungal infections;
  • manuia - faʻatusatusa i isi vailaau faʻasaina tutusa gaoioiga, o se tau maualalo;
  • saogalemumaualalo faʻafitauli;
  • faafesootai taga.
Mai fomaʻi uma e faʻaaogaina i le faʻatoaga, o le sulfate omea o le a sili ona leaga i le toto.

Faʻafitauli:

  • tapulaa tuutuuga o le talosaga;
  • aafiaga leaga luga o le lanu lanumeamata o laau;
  • vave ona leiloa meatotino puipuia (e oʻo atu i le 2 vaiaso, ona faʻamaʻaʻaina loa lea o le uʻamea ma le faʻamaloloina o fualaau oona).

O tulafono faavae mo le faʻatulagaina o togafitiga faʻapena i le tautotogo ma le autumn

O le faʻagasoloina o vao rūlū e tatau ona faʻatinoina i totonu o le tautoulu, sili atu pe a uma le pala. Afai o loʻo i ai pea laʻau i luga o vao, e le afaina, o le vitriol o le a faʻavaveina le faagasologa o le lau o lau lau. Afai e leʻi faia le gaosiga o le autumn, e mafai ona e fufuluina rosa i le tautotogo, ae o taimi uma ao leʻi amataina le vaitau tuputupu aʻe (fulafula o le tumutumu). E mafua mai i le mea moni e faapea, o le faʻamoemoega sili ona lelei o se fofo e faʻamafunaina ai sigi ma puipuia o latou foliga mai o le 3% (300 g o le sulfate vai mo le 10 l o le vai). Ae o se vaifofo o lenei osofaʻiga e aʻafia ai aʻafia lanu lanumama ma laulaau, ma tuʻu ai mumu i luga ia i latou, o lea o le taimi e togafitiga ai mo le fualaau faasaina e tapulaa.

O le faʻaaogaina o rosa ma se vaifofo o le sulfate uʻamea e sili ona faia i le tautoulu

I le tulaga o faʻamaʻi pipisi o loʻo i ai le manua po o le chlorosis e mafai ona faia le gaioiga faʻatasi ma le 1% faʻafofo sao i laulaʻau lanu meamata, 3-4 taimi ma se vaitaimi o le 7-10 aso (faʻatatau i tulaga o le tau).

A o le gaosia le rosaries, o laulaau paʻu uma e ao ona aoina ma susunuina, ona o latou o se vevela o spores spores. O le fufuluina o mea e fai i le timu ma le timu, faʻafefe atoa ma se fofo o lālā uma, lala ma le palapala ile laʻau. Talu ai e faigofie lava ona fufulu le sulfate oona i le vai, o le tau mo le gaosiga e tatau ona filifilia manino e le timu. E tatau i le vailaʻau ona maua se taimi e faʻagogo ai i rosa, pe a maeʻa e mafai ona e amata afifiina i se ata.

O le faʻaaogaina o le sulfate uʻamea ma isi faʻaupuga e le faʻatagaina e le faatagaina.

O le gasologa o le autumn o le a le gata ina faʻatagaina ai le faʻaumatia o meaʻai o meaola eseese, ae o loʻo avea foi ma se puipuiga tele o le faʻamaʻi o le rolisi i le tausaga na sosoo ai, faʻateleina le tetee o laau i le maualalo o le vevela, ma faafaigofie ai le taumalulu o rosa. O le uʻamea ma le sulfur e faʻamalosia ai le puipuiga o laau toto, faʻaleleia lo latou malosi.

Faʻasa o le sulfate

O le fofo o le sulfate uʻamea e tatau ona saunia vave aʻo lei faʻaaogaina ma faʻatautaia e tatau ona faʻatino vave, e aunoa ma le faatuai, talu ai ona faʻamaʻi faʻamaʻi le sulfate uʻamea vave pe a fegalegaleai ma le ea ma pasi i totonu o se pepa e le mafai ona maua i laau totino ma e le afaina ai sigi, o lona uiga. mataʻitū faʻapitoa ona pa'ū. O le saunia o se fofo e le faigata.

O Roses e matua "fiafia lava" i le sulfate uʻamea, e tali atu ma le tali lelei i le gaosiga ma le pito i luga. O le tausiga lelei ma le agavaʻa o le a maua ai rosa se ola umi ola maloloina ma faʻaleleia vave.