Fualaau aina

Ginger - aoga aoga ma faʻailoga

Ginger o se lalolagi lauiloa lauiloa. O ona aʻa e aina i le tele o fualaau masani ma kuka. O le toʻatele o tagata e faʻafeiloaʻi le faʻapipiʻi faʻatasi ma le Asia. Ae e oo lava foi i Rusia o lenei mea manogi e tuuina atu i ai le tele o manatu. Ginger o se aga masani o se vaega o kvass, sbitn ma isi mea inu meainu, e faaaoga i le tao (mo se faataitaiga, kuki Tula gingerbread) ma mea lelei. E le gata i lea, o le faʻaoʻoina o loʻo i ai se aoga aoga i le soifua maloloina o tagata ma e masani ona faʻaaogaina i vailaau. Soʻo se tagata e popole i lo latou soifua maloloina e tatau ona iloa le faʻaaogaina o le togafiti, o mea aoga ma mea e faʻaleagaina ai, faʻapea foʻi ma tapulaa i le faʻaaogaina o lenei fale i meaʻai.

Faʻatinoina o vailaʻau (laulau)

O lenei laulau o loʻo faʻaalia ai le tuufaatasiga o kemikali o le aʻa aʻa. I le taimi o le vevela o togafitiga ma isi auala e kuka ai meaai, o le tino e suia tele - o nisi o minerale ma vitamini e laiti, aʻo isi, e ese mai ai, e tele. Ae o mea tutusa e tumau e tusa lava pe na faʻamagoina, totoina pe faʻasaoina le meaʻai.

O se seti o elemene taua i totonu o le faʻalagolago i le metotia o le gaosia o le oloa.

O a aoga aoga o le faʻaogaina

O le tagata lauiloa iloga musulmi o Ibn Sina (Avicenna) o loo faailoa mai ai le ofoofogia o meatotino o le laau i lana tusi i le 1016

O le aʻa o le laau o se mea multifunctional. E mafai ona vave vavaeeseina vaega eseese e tolu o aoga aoga:

  • masani - mo tagata uma;
  • ese mo tamaitai;
  • ese mo alii.

E taua foi le mafaufau i le taimi o le vevela o togafitiga ma isi ituaiga o sauniuniga (faasaoina, vevela, mago), o uiga o le laau e sui.

Faʻanuiaga lautele

O le aoga o le aʻafia o aʻa e mafua ona o le i ai o le tele o vitamini ma minerale. Ona o lona tuufaatasiga tele, o lenei mea manogi o loʻo i ai mea nei:

  • faʻamamaina le vevela ma le taoto ma le malulu ma faʻamaʻi o le vaega ARVI (ae i le vevela i luga ae o le 38 tikeri, e le tatau ona faʻaaogaina le faʻamaʻi);
  • faʻaitiitia le tigaina ma le le faʻavaivai i le faʻamaʻi, syndrome postoperative, chemotherapy, maʻi gasegase;
  • faʻaitiitia le cholesterol, faʻafefe i le totoina o le toto ma faʻaleleia lona taamilosaga;
  • fufulu mama, ona o le mea lea e faʻaaogaina e puipuia ai afaina ma fatuga o fatu;
  • faamalosia le ponaivi ma le tilotilo, feʻaveaʻi faʻasalaga i totonu o sooga;
  • faamaluluina le vaivai o le musika ma se lagona o le vaivai;
  • puipuia le atinaʻeina o siama ma siama o faʻamaʻi pipisi;
  • O loʻo i ai le faʻamoemoega ma le faʻasolosolo, lea e aoga ai i le tele o faʻamaʻi eseese.

Vitio: Ginger, meatotino aoga

Faamanuiaga mo tamaitai

Mo le feusuaiga saʻo, faʻaaogaina le togafitiga e aoga, aua o:

  • Faʻataʻatia lelei faʻamaoniga faaletino o le matua (fulufulu, cellulite, ma sili atu);
  • faaitiitia le tiga ma le gaogao i le taimi o le faasolosolo malie;
  • faʻaleleia le paʻu o le mamafa, faʻateleina le lelei o meaʻai ma taʻaloga, fesoasoani e faʻaitiitia mea toxins ma toxins i taimi o paʻu mamafa;
  • manuia faʻataʻitaʻi ma agavaʻavaʻavaʻaʻi ma le vevela.

O le faʻapitoa faapitoa e tatau ona maua ai le aoga o mea manogi i le taimi o le maʻitaga. O le aʻa o lenei laau e faʻaitiitia ai le vevela ma le toxicosis i le taimi o maitaga, ei ai lona aʻafiaga. Ae i taimi mulimuli ane, a maeʻa le 18-20 vaiaso, e tatau ona e aloese mai le faʻaaogaina o le fale. E le gata i lea, pe a fai le susu, e tatau ona e faia ma le faaeteete - e saogalemu mo le tina, ae mafai ona afaina le tino o le pepe.

O meatotino mo alii

O le tele o le faʻaaogaina o le laau mo le malosi malosi o feusuaiga e pei ona faailoa mai e le igoa lava ia. I le gagana Saina, o le totino o lona uiga o le tamaʻitaʻi. E sili ona aoga mo tamaʻitaʻi ona:

  • faʻaleleia le tulaga faʻaletino (e fesoʻotaʻi vavalalata ma le faʻaleleia atili o le toto, lea na uma ona tatou talanoa muamua ai);
  • faateleina le malosi o alii ma tuuina atu le talitonu (i lenei tulaga, ae le o le aʻa o le aʻa, ae o le suauʻu paluga e sili ona aoga);
  • lelei le tau i le mumusu (prostatitis).

Le aoga ma le afaina o togafitiga vevela ma auala eseese o kuka

I setete eseese, o loʻo i ai le tele o meatotino. Ioe, o le aʻa e sili ona aoga, ae o le 'ai e le malie tele. Seʻi vagana ai le faʻafefete ma feanu se fasi mea itiiti, e pei ona masani ona faia e fesoasoani ai i le gasea.

O vaega o le faʻaoʻoina, saunia i auala eseese, e pei ona taua i lalo:

  1. O se mea ua gaosia e faʻasaoina uma vitamini ma minerale, o lea ua toetoe lava a maloloina e pei o le lanu. I le faʻaopoopoga, o le mea e fai ai le kiliva e faʻaititia ai le kalori mea o le oloa. O lenei mea e avea ai le mea manogi ma filifiliga lelei mo tagata o loʻo taumafai e aveesea le mamafa. Ae o le manava o le manava ma isi faʻamaʻi gastrointestinal, e le mafai ona faʻaaogaina le togafiti faʻamaʻi, ona o lona tofo vevela e sili atu ona mamafa i le vavao o le sami.
  2. E toetoe lava leai se eseesega o le faʻamafaʻi faʻapipiʻiina mai le togafiti. Pau lava le eseesega o le faʻasaoina e aofia ai le faʻatauina o le lumanaʻi mo le lumanaʻi, ma a maeʻa ni nai masina, o nisi o aoga aoga e mou atu. E aoga foi lenei i isi oloa. Ae o le mea moni e le afaina ai i latou.
  3. O loʻo faʻapipiʻi ma le manuia le faʻapipiʻi o le tamaʻi lima i foliga uma o le "uluai". E aoga lenei mea i aʻa uma, ma eleele i le paʻu. O loʻo i le magogo e faʻaaoga ai le mea manogi e fai ma se faʻavelaina, ma faʻaopopo foi i vailaʻau. Ae afai e te faʻaleagaina le gaogao faʻapitoa, ona i ai lea o le aʻafia ma le ita o le larynx.
  4. O tea tanu o se tasi lea o auala lauiloa e maua ai aʻa. O sea inu e puipuia uma ai mea aoga o le laau, ae i le faagasologa o le tausisi latou te "siitia" mai le togafiti e teu ai ia lava. O le mea lea, o loʻo i ai se oloa na faia ai le vai, e leai sona mafaufau - e toetoe lava a leai se mea e totoe. E le gata i lea, o suka, suamalie ma le suamoni e mafai ona faaopoopo i le lauti tialia e tofo - e le afaina ai. O lenei auala e kuka ai le sili ona aoga i faʻamaʻi ma malulu.
  5. O le faʻafefe o le ginger on vodka o se tasi lea o auala e faʻaaogaina ai ana mea aoga mai lenei fale. E pei o le lauti, o le aʻa lava ia e mafai ona lafoaʻi pe a uma le fua. O lona manuia e alu i totonu o le vodka lea na le i ai o ia. O lenei "fualaau faasaina" e sili ona aoga mo malulu ma faʻamaʻi o le vaega ARVI, faʻapea foi ma le faʻamautuina o le gaioiga o le tino.
  6. Ginger juice o se mea moni o mea aoga. 1 sipuniti o sua suamalie, faʻafefe i le 100 ml o le vai, e mafai ona sui ai se ipu atoa o aʻa. Ae o le suavai e tatau ona faia i ni vaega laiti, ma e tatau ona faʻavaivai i le vai. E le gata i lea, o le sua o loʻo faʻasaina i faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai.

O le faʻapipiʻiina o le meaʻai e faʻasaina i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract

O le togafitiga faʻamalolo e "fasiotia" se vaega tele o mea taua e maua mai i le faʻamafaʻi. O le mea lea, o le piko ma faʻasao e masani ona "malulu". O le faapaologa, e tusa ai ma le fua, ua faʻapipiʻiina ina ia sili atu le tumu o le oloa, ae o aʻa lava latou e le kuka ma e le o faʻavaivaia le mafanafana.

O le a le faʻamalologa?

E pei o le tele o meaʻai, o le togafiti e tele ni faʻasolega i le 'ai. O tagata e iai faʻamaʻi e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o mea manogi:

  • gasegase gasegase ma gastritis (peitaʻi, o tagata e iai nei faʻamaʻi e le tatau ona faʻaaogaina e le gata i le totino, ae o meaʻai vevela i le mataupu faavae);
  • gallstones
  • fiva, fiva (luga aʻe o le 38 tikeri);
  • tului i le manava po o le faʻavave;
  • cirrhosis o le ate, hepatitis i foliga masani ma le masani;
  • mu;
  • maʻi faʻamaʻi faʻavave, gasegase;
  • tuai le maitaga.

Taua! E tatau ona vavae ese le togafiti mai le taumafa a tamaiti laiti - a itiiti ifo e oo i le 3 tausaga. Mo tamaiti mai le 3 i le 7 tausaga le matua, ua mafai ona tuʻuina atu le oloa, ae i ni vaega laiti tele ma o taimi uma lava o se vaega o se ipu, e le o se mea masani.

E i ai tulaga e le faʻasaina faasaina ai le oloa, ae mafai ona faʻaaogaina i ni vaega laiti:

  • faʻafitauli o le fatu (faʻapipiʻi e mafai ona faʻalavelaveina le pao o le fatu fatu, lea e matua saogalemu mo se tagata soifua maloloina, ae mafai ona afaina ai le tagata maʻi);
  • mamanu o fualaau oona (sei vagana ai ulia ma gastritis, e matua faasaina ai aʻa o le laau);
  • tigā (mea manogi e aʻafia ai, o lea e le fautuaina mo le sola);
  • hypersensitivity o le paʻu ma ona faʻamaʻi (psoriasis, dermatitis, ma isi);
  • taulaʻi atu i mea e afaina i meaʻai;
  • sauniuniga mo taotoga (aemaise pe a fai o le taotoga e aofia ai totoga o le tino ma fualaau oona).

Ma le mea mulimuli, e tatau ona manatuaina mai le faʻaleagaina o meaʻai manogi ma le vevela, e ono tupu ai le ita o le mucosa laryngeal. E tupu lenei mea e le gata i le faʻaoʻoina, ae faʻapea foi ma vevela vevela, aniani, kerika, faʻapea foʻi ma isi mea manogi.

Faʻafefea ona faʻaaoga le aʻa

O le inu i le togafiti e mafai ona faʻaumatia i le 2 lita i le aso

Ina ia "toso" le maualuga o le aoga mai lenei mea manogi ma aloese mai le afaina, e tatau ona taialaina oe i tulaga masani o le faaaogaina o le oloa. O mea nei o fuataga mo tagata soifua maloloina e le oi ai ni faʻasalaga mo le faʻamaʻi. E manino lava, pe a ulu atu i le "vaega o aʻafiaga," e tatau ona faʻaitiitia le tatau.

Lisi o tulaga faataatitia mo le faaaogaina o oloa ma mea e maua mai ai aʻa

Metotia faʻaaogaAso fai aso
Namu vaovaoleai se sili atu nai lo le 4 g
Filifili ma Canned Gingerleai se sili atu nai lo le 30 g
Ginger teae le silia le 2 l
Ginger juicee sili atu i le 5 ml (1 sipuni)

Nuances o le taumafaina

E i ai vaega o tagata e faʻaaoga i ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina i le tasi tikeri po o le isi:

  • fafine maʻitaga;
  • tausisoifua pepe;
  • tamaitai ma alii o loʻo i luga o se taumafataga poʻo le taumafai e aveesea le mamafa;
  • tamaiti
  • tagata e iai faʻamaʻi faapitoa (oncology, diabetes, pancreatitis, prostatitis, ma isi).

I le taimi o le maitaga

Mo fafine maitaga o loʻo i ai le toxicosis, o le tinge tea e mafai ona avea ma se faʻaolataga moni.

O fafine maʻitaga e tatau ona faʻaeteete i le oloa:

  1. E tatau ona faaitiitia le masani i aso taitasi i le 2 taimi pe a faatusatusa i tulafono masani mo tagata soifua maloloina o loo taʻua i luga. O le mea lea, o fafine maʻitaga e le tatau ona sili atu i le 2 g o le mago ma sili atu ma le 15 g o ginger gutu.
  2. E amata i le 18-20 vaiaso o le maitaga, e tele oloa e tatau ona lafoai atoa. O la latou lisi e aofia ai mea uma e vevela ma vevela, e aofia ai aʻa aʻa.
  3. O le tea o le Ginger ua sili ona aoga mo fafine maʻitaga. E mafai ona onā tele - e tusa ma le 1 le lita i le aso. Ole inu faapena e mafai ai e oe ona faʻamalosia le tino puipuia ma aveesea faʻamalologa leaga o le maʻitaga, e pei ole toxicosis.

Tea o le auala sili lea e faʻaaogaina ai le ginger i le taimi o le maʻitaga. Ae afai e te le fiafia i le tofo o le vai inu, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le mea faʻafefeteina i totonu o se "suamalie" faʻamalolo - e aunoa ma le vineka ma le pepa vevela.

Aʻo fai susu

Mo tina oe susu, e masani ona le faʻasalaina. Ae e tele lava tapulaa e le mafai ona le amanaiaina:

  1. Aʻo le i 3 masina le pepe, e le tatau ona faʻaumatia le aʻa. Afai e te solia lenei faʻatagaina, ona toeitiiti lava a le maalofia se tali atu i tamaiti.
  2. A maeʻa le 3 masina, e mafai ona e amata taumafa i meaʻai, ae i ni vaega laiti (pe tusa ma le 10 g o pi, e oʻo atu i le 1 lita tii i le aso) ma i le taeao. Le mea sili ona lelei - aʻo leʻi faia le aoauli. O lenei faʻaaogaina o mea manogi e fesoasoani e faateleina le lactation.
  3. A maeʻa le faʻaofiina o le totino i le meaai a se tina talavou, e tatau ona e matauina suiga i le tino o le tamaititi. O foliga vaaia o se mea vevela, lanu mumu, laulau mama - o nei mea uma o se faailoga o le faʻaaogaina o mea manogi e tatau ona taofi.
  4. Afai o le toto toto (mo se faʻataʻitaʻiga, hemorrhoids) e faʻaalia pe a uma le fanau mai o se fafine, ona tatau lea ona lafoai le oloa.

E pei o le maitaga, ao susuina le susu, e sili ona lelei le kuka i le lauti. O lenei vai inu e tumau ai mea aoga o aʻa, ae e itiiti le "malosi" ma, o se taunuuga, saogalemu.

Faatasi ai ma meaai ma le toesea o le mamafa

O se taunuuga o le aveina o le togafiti, o le tino e maua malosi ai le vevela, lea e fesoasoani i le paʻu mamafa.

Ua leva ona iloa o le aʻa o se laau e fesoasoani e aveesea ai le mamafa. O le mea moni, e le tatau ona e faʻamoemoe i se gaioiga faavavega mai le inupia: ina ia ausia taunuuga lelei, e tatau ona e faʻatasia i meaai talafeagai, meaʻai ma taʻaloga. Ae ui lava i lea, o le totino i le taimi o le paʻu o le mamafa e taua tele:

  1. O le manatu autu o le 'ai mo le mamafa o le mamafa o le mafai lea o mea manogi e faʻaosofia ai le thermogenesis. O le aʻa o lenei laau e faʻaleleia ai le gaosiga o le tino o le vevela, ona o le tele o le malosi o le malosi ua faʻatafunaina, ua sili atu le vave galo atu kalori.
  2. Afai o le mamafa o se tagata e fesoʻotaʻi ma le faʻavaivai faifaipea, o lona uiga o le maualuga o le hormone cortisol ua faʻalauteleina i le tino. O lenei hormone e tulaʻi mai le popole ma le fiafia, faʻaitiitia le gaioiga o le vaeluaina o gaʻo ma liliu ai gaʻo i totonu o "fanua faʻaagaaga". E mafai e le ginger ona taofiofi le vevesi o cortisol ma faʻafilemu ai neura, o le mea lea i mataupu o le faʻalavelave masani e faigofie lava.
  3. O le tuulafoaia toatasi o le a le fesoasoani ia te oe e aveesea le mamafa. I le avea ma se maualuga, e mafai ona faʻaititia le fua faatatau o le maua o le mamafa. O mea autu o le laau e faʻaalia pe afai e alu le tagata pe a maeʻa ona alu e taʻavale pe faʻamalosi i le malosi.

I le auala, o le faʻamafaʻatasi o loʻo i ai se isi mea manaia e fesoasoani e aveesea ai le mamafa. Faʻaaoga i soo se ituaiga, o lenei meaʻai e mafai ona faʻaititia ai le manaʻo. Afai e te faaopoopoina i le ipu e pei o se mea manogi, o le vaega lea e manaʻomia mo le saturation o le a laʻititi tele.

Mo tamaiti

O le tea o le Ginger o le a fesoasoani i lau tama e taulimaina le faʻamaʻi.

Mo tamaiti, o le laau e aoga tele e avea o se anti-cold and antibacterial agent. E mafai ona tuʻuina atu le tamaititi i le lauti o le ginger, sina meaʻai mago (e oʻo i le 2 g i le aso), ma faʻaopopo foʻi aʻa paʻu i meaʻai e pei o se faʻavela. Ae e tatau ona matauina nei faʻaaliga:

  1. E oʻo atu i le 3 tausaga, o lenei oloa e masani ona solia. E mafai ona mafua ai le faʻavevesi o le mucous membranes ma faʻafitauli i le gastrointestinal tract, o loʻo faʻaalia i le manava ma le logo.
  2. Mai le 3 i le 7 tausaga le matua, e le tatau ona tuʻuina atu i le tamaititi se togafiti matagogo pe mamago. E sili le lelei o le taloina o le lauti ma faʻaaoga aʻa paʻu o se mea manogi.
  3. Ae e te leʻi amata tuʻuina atu le tamaititi mea manogi, e tatau ona e faʻatalanoa se tamaititi. E tatau ona faia lenei mea, e tusa lava pe ua fitu tausaga le matua - e leai se tasi e puipuia mai i gaioiga a le tino. O ia feutagaiga e fautuaina e le gata e uiga i le totino, ae faapena foi i soo se isi mea manogi.

Ginger mo maʻi. Fualaau aoga

I nisi faʻamaʻi, o le aʻa e matua faʻasaina. Ua uma ona tuʻuina atu la latou lisi i luga, i le vaega o le faʻasaina. Ae o nisi taimi e taumafai ai tagata i le mafaufau o le tagata ia te ia lava, o le mea lea ua na ona latou faʻamalosia ai o latou soifua maloloina. Aemaise lava, o nisi o loo taumafai e togafitia pancreatitis ma lenei oloa, e ui lava o le valea moni lea. Pancreatitis, maʻi o le manava, ma isi gasegase gastrointestinal o lona uiga o le faasaina malosi i le 'aiina o meaʻai.

E le fautuaina le laau mo le maʻisuka malosi 1 vaega. Ae o le maʻisuka o le vaega lona lua, o le oloa e le gata ina faatagaina, ae aoga foi. E mafai ai e oe ona maua ni tulaga lelei o le maʻi ma pulea le faagasologa o le glycemia. I le maʻisuka, e masani ona iai faʻalavelave i mata (faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga), ma o le faʻalauiloa o se meafaigaluega lelei mo le faʻaleleia o le vaʻai. Ae o le faʻapipiʻiina o mea manogi ma fualaau i lalo ifo o le suka e le o faʻamalosia le fautuaina - e mafai ona amata le hypoglycemia.

Talosaga masani mo le faʻaaogaina o le faʻamaʻi i le maʻisuka vaega 2:

  1. Aumai se tamai laulaau, pi ma fufulu i le vai mafanafana mo le 1 le itula. A maeʻa lena - faʻafefiloi i luga o se mea lelei lelei ma faʻafeiloaʻi i se vevela.Faatumu le masini i le vai vevela i le fua o le 1 lita i le 1-2 g o le oloa. Faʻamalosi mo le itiiti ifo i le 6 itula. E sili ona lelei le inu i se siʻosiʻomaga, faʻaopoopo i le lanu uliuli poʻo le laʻau e tofo ai. E tatau ona ai i le 3 taimi i le aso, e tusa ma le 30 minute ao lei faia se taumafataga.
  2. Grate le aʻa i luga o se mea lelei, afifi i le gau poʻo se fusi ma fusi lelei. Aoina le sua ma tuʻu i se mea pogisa (e mafai ona e tuʻu i totonu o le pusaaisa). O le inu o le suka i le maʻisuka o le vaega 2 e manaʻomia i ni mea laiti - e le sili atu i le 1 le lita i le aso. Fua faʻatasi ma se pipili ina ia aua nei faia se mea sese.

E mafai ona faʻaaogaina le laau i le maʻisuka ituaiga 2

O le togafiti e faʻaaogaina lautele mo le kanesa. O lona mealilo o le mafai lea ona faʻagesegeseina le atinaʻeina o siama vaivai ma oʻo lava ina galue i luga ia i latou e faʻaleagaina. O nisi nei o fua lelei e mafai ona faʻamalolo ai le mumū ma tau ai ituaiga ituaiga o oncoco:

  1. O lenei fua e masani ona faʻaleagaina i le tino. Ave ni aʻa tetele 2, pi, tipi i ni vaega laiti. Faʻaopoopo mea manogi i le 450 g o le meli, faʻafefiloi lelei. Kuni le tapuni faʻamaufaʻailoga ma tuʻu i se mea pogisa mo le 2-3 aso, o lea e le lelei ai le meli. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso.
  2. O le fua o loʻo i lalo e sili ona lelei mo le kanesa o le mama, susu ma le prostate. Aumai le 120 g o keleni ma le totoa (vao poo le pi). Ui le kaluka, ma faʻafefiloi aʻa pe tipi i ni fasi vaega laiti. Ona - tuu uma mea e lua i totonu o se mea e faʻafefeteina ai, faaopoopo le 1-2 sipuni tele o le suāuʻu olive ma tapena seʻia oʻo ina lamolemole. Faʻaaoga le sipuni se tasi o lenei pasta i le aso - o le a avea ma se taimi sili ona lelei mo le tele o ipu.

Taua! Mo le kanesa o le susu, e le fautuaina le togafiti. Muamua e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi, ma afai na te faatagaina le faʻaaogaina o mea manogi, o le a tatau ona mataitu fua o loʻo taʻu mai e le fomaʻi.

O suʻesuʻega talu ai nei o loʻo faʻaalia ai le faʻaogaina o le totino, o loʻo i ai se tulaga lelei o le prostatitis ma le tuma. O faʻamaʻi togafitiga na maua i le 56% o mataupu. Ua faailoa mai e saienitisi lenei tulaga i le malosi o le togafiti e faamama ai le mumū ma faagesegese ai le atinaʻeina o siama vaivai i totonu o le tino.

O le aʻa o le Ginger o se mea maloloina lelei. O lona aoga aoga na mauaina e tagata nai lo le 2,000 tausaga talu ai. E fesoasoani i le taulimaina ma le lelei o faʻamaʻi eseese, ei ai le faʻamalolo i le tino, ma tuʻuina atu i minerale aoga ma vitamini. Ae, pei o soʻo se isi lava vailaʻau, e tatau ona taulimaina ma le faaeteete togafitiga. Afai e te amanaʻia foliga o lona faʻaaogaina ma e te le faʻatagaina le faʻasaina, o lona uiga o le a sili atu le manuia o le soifua maloloina.