Laʻau

Adromiscus

Adromischus (Adromischus) o se tasi o sui o le aiga o Crassulaceae, faapea foi ma se sui o le vaega toto laau toto. O le fanau mai o le adromiscus ua manatu o South and West-West Africa. O le igoa o le laau e sau mai se tuufaatasiga o upu Eleni e lua, lea ua faaliliuina moni i le "vafiafia" ma le "ogalaau".

Adromiscus i le vaomatua o loʻo faʻatusalia e le pala, ae e mafai foi ona maua i foliga o se laau laʻau, o ona lala ma o loʻo iai pea ni aʻa uila ma se mea lanu mumu poʻo le lanu enaena. O lau e lapotopoto pe tolu tafatafa i le foliga, lamolemole i le paʻi poʻo sina palasi, tino, mafiafia. Adromiscus ua fulafula i le tulaga o le maualuga o luga aʻe o le laau i luga o se pu umi. Fugalaau e aoina i totonu o se pulou, lima-lau, lanu piniki po o le paʻepaʻe paʻepaʻe.

Tausia o le adromiscus i le fale

Nofoaga ma moli

Adromiscus e manaʻomia le malamalama o le ao. O le laau e faigofie ona faʻafeiloaʻi ia avega saʻo e aunoa ma le foliga mai o mumu i luga o lau.

Lulu

I le taumafanafana, o le vevela sili ona lelei mo le laau o le a pe a ma le 25-30 tikeri, i le taumalulu 10-15 tikeri, ae le itiiti ifo ma le 7 tikeri. Afai o le vevela i totonu o le potu e maualuga tele, o le adromiscus e tatau ona sosoo ma le faamalama matala.

Faʻamamaga o le ea

Adromiscus e le o nofouta i le malulu o le ea. E mafai ona teuina ile fale i le ea malulu, ae e le manaʻomia le sosoloina o le masini.

Faʻasa

I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, o le fausua o le adromiscus e tatau ona faʻalelei, e pei ona faʻapalapala atoa le masini i totonu o se ulo. I le tautotogo, fafagaina malie le suavai, ma i le taumalulu e latou te le faia. Afai o le vevela o le ea i totonu o le potu e maualuga i le taumalulu, ona mafai ai lea ona e susuina i le taimi o le eletise i le vai mafanafana, mautu.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Mo le faʻasaina o le adromiscus, faʻaaogaina faapitoa mo le cacti. O le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le faʻaleleia o le faʻalauleʻa e faʻafeiloaʻiina ile eleele ile masina mai Mati ia Setema e aofia ai. I le taumalulu, o le adromiscus e malolo: e le manaʻomia le faʻaleleia ma le fausiaina.

Suiga

E pei ona tatau ai, adromiscus ua totoina i totonu o se potopotoga sili atu. E tatau ona faia lenei mea i le tautotogo. E mafai ona e faʻaaogaina se mea teuteu ua saunia mo le cacti ma faʻatau atu i se faleoloa faapitoa. I le pito i lalo o le fagu, e taua le tuʻuina o se tuʻufaʻatasiga maʻaleʻale o alavai.

Faʻapenaina o le adromiscus

E mafai ona faʻasalalau adromiskus e ala i laʻau. E tatau ona vevela le kalu i le vevela o le potu. Ona totoina lea mo le aʻafia i le oneone laititi po o le vermiculite. A maeʻa foliga mai o aʻa muamua (pe a ma le 30 aso), faʻapipiʻi le laau talavou i totonu o se mea mo le cacti.

Maʻi ma meaʻai

Adromiscus e mafai ona aafia i aphids, spider mites, mealybugs. Afai e lanu samasama laititi ma amata ona paʻu, o le a le faʻaalia i taimi uma le i ai o meaola faalafua. O le mea lea, o le vaitau laau.

Pe a faʻafeinu, e taua tele le taofia o le vai mai le ulu o le laʻau. O lenei mea e mafai ona mafua ai le pala. I le le lava o le malamalama, o le aʻa o le adromiscus o le a moli lanumeamata i lanu, manifinifi ma faʻaloloa.

Foliga masani o le adromiscus

Adromiscus fusu - o se sui o laau totoa faʻatasi ma le fua faʻatusatusa, o se maualuga e tusa ma le 15 cm. O le laau talavou o loʻo faʻatusalia mai e se fatu faʻamalosia, mai le taimi o puʻu ua amata ona ou ola matua ma tautau i lalo, ma o le laau e tele naua aʻa malolosi. O laulaau e lanu meamata lanu, laumei, mafiafia - e tusa ma le 1 cm, lautele - e oo atu i le 5 cm. Blooming special: o le lanu o fugalaau e paʻepaʻe ma se lanu enaena, o le fuga o fugalaau e piniki.

Adromiscus Cooper - o se laau faʻatautaia faʻapitoa, o lona aʻa e pupuu, faʻalaʻau. O lau o loʻo i ai le tele o le susu, susulu, lanumeamata, valiina i lanu enaena. O le foliga o laulaau e lelei, e tusa ma le 5 cm le umi. Fuga i fugalaau lanu mumu-lanu meamata.

Adromiscus Pelnitz - O se laau laʻau faʻapitoa e na o le 10 cm le maualuga. O laʻau o loʻo faʻalaʻau, malamalama lanumeamata i le lanu. Fugalaau e le mafaatusalia, e aoina i le tusa ma le 40 cm le umi.

Adromiscus na vaʻaia - o se lala laau vaivai vaivai, faʻapitoa. Maualuluga - e tusa ma le 10 cm O laulaau e lapotopoto, 3 cm le lautele, 5 cm le umi, lanumeamata lanumeamata i lanu ma lanu mumu. Fuga i fuga lanumumu-enaena. O le ituaiga e taua mo laʻau teuteu.

Adromiscus tolu - Laitiiti, laʻitiiti (pe a ma le 10 cm le maualuga) faʻatasi ai ma aʻa vaivai vaivai. O laʻau e lapotopoto, lanu meamata ma lanu enaena. Umi o le uumi 4-5 cm, lautele Widow 3-4 cm Lanu lanu mumu lanu-lanu enaena.